13587
-
#3353 Egy kérdés. A földközi tenger felé még nem kacsingattam, viszont most már úgy érzem, hogy annak az uralma is hozzám kell, hogy tartozzon :)
Szóval, ahogy láttam, nem is a hajók, hanem az inkább benne lévő legénység határozza meg a ütközetek kimenetelét. A kérdésem az lenne, hogy milyen egység típust érdemes belerakni, mert ha nem számít, akkor én telepakolom townwatch -ok ezereivel semmi perc alatt :)) -
zizzenet #3352 A videókártyámon csak alumínium borda van ventivel, a memóriák szabadon forrósódnak.
Kérdezem: ha a proci visszavesz, mert meleg, akkor az azt jelenti, hogy mondjuk 3000 MHz helyett mondjuk 2300 MHz-en megy, és ezt egy figyelő programmal lehet nézni? Mert ha igen, akkor ez nem áll fönn, sokáig naplóztam MotherBoard Monitorral és ott tartós 62 fokon is 2996 MHz volt. -
Árnyvadász #3351 Igen enne így kellene mennie. A tűzes nyilat viszont nem értem miért szaggatja be, mert nálam ezzel sincs semmi probléma. Igaz nekem nem ATI-m van. -
zizzenet #3350 Sajna nincs diagnosztikai szoftver, mert ezt maga a videókártya nem támogatja. Az csak XT esetén lehetséges. Sajna. -
Árnyvadász #3349 Igen a vkrátya túlmelegedése okozhat szétesett képet, grafikai hibákat és lassúlást is. Persze ez a procira is érvényes lassulás szempontjából.
Zizz: A vkrátyádnak nyilván van diagnosztikai szoftvere és abban meg tudod nézni mennyi a hőmérséklete a magnak, illetve mennyi a kritikus. Ha az alatt van mondjuk két órányi játék után is (ALT+TAB, nem kell emiatt kilépni) akkor ott nincs probléma.
Én tartom magam a driver problémához. Viharlovag gondolom de gyári drivert használsz nem? Bár írtad nem pontosan emlékszel rá. -
#3348 Zizzenet: nekem is hasonló a konfigom.
Prescott 3 Ghz (Zalman Cu)
Asus P4c800
Radeon 9800 PRO 128 MB (Sapphire)
1 GB Kingston 500 Mhz.
Nekem huge-ra vannak húzva az egységek, mindent bekapcsoltam, amit lehetett.
Catalyst 4,7 van fent, és WinXP SP1.
Ezzel a konfiggal ilyen beállításoknál jól fut, a menü is jól jelentik meg, nem volt eddig semmi nagyobb problémám (a gépleállás korábban rejtélyes módon azért volt, mert töltöttem lefelé valamit közben).
Akkor szokott beszaggatni, ha tüzes nyilat nyomok az ellenre, vagy ők rám és van a képen kb 4000 ember + város.
Szóval nemtom, hogy mi lehet a gond nálad.
-
Viharlovag #3347 Raxco Perfect disket a DC-ről rántottam le. Zizz, marad az, hogy naplózd a procifoglaltságot. Ha nagyon felmelegszik a Prescott, akkor visszaszabályozza magát. Illetve az SP1-et kéne kipróbálni. Meg azt, hogy kihúzod a net kapcsolatot miközben játszol, akkor távolról biztosan nem tud elindulni egy folymat sem. Ha nincs cache, akkor lényegtelen milyen a vinyód sebessége, az nem lehet probléma. Szaggatni a proci miatt szaggat, vagy még nézd meg, mennyire melegszik be a videokártyád, miközben játszol. Sok helyen a kártyákra gagyi aluminium bordát tesznek, az meg rossz hővezető. -
lammaer #3346 SZVSZ nem... nekem még 5400-as van... -
zizzenet #3345 Jaja. Csak nincs igazán ilyen ismerősöm. Amúgy, ha mondanak dolgokat, magam is meg tudom csinálni, mert hálistennek, én se ma kezdtem gépet bütykölni. Csak hát még sok mindent nem tudok, azért kérdezek.
Például lehet-e sebességbeli gond, hogy a vinyóm 7200 rpm, de 2 MB cache-sel? -
haxoror #3344 "Raxco Perfect diskkel töredezettségmentesítheted az egész vinyót"
linket plz -
#3343 Zizze, keress egy olyan embert a környezetedbe akinek már régebb óta van PC -je és játékos. Semmi - perc alatt rendbehozza a géped. -
zizzenet #3342 Igazából az Outlook lassú, mint a tetű, de az mindig az. (meg az IE, ezért térek át Mozillára). A gép indulása tart kicsit sokáig, de egy Norton van fent, az lehet, hogy lassítja. Egyelőre más alkalmazások nem szoktak belassulni, bár sok mindent még nem használtam.
(Mielőtt valaki megkérdezné, az antivírust mindig leállítom játék előtt, gyakran még ki is lövöm. Ahogy egy halom folyamatot is kilövök, sokszor még az ATI pultot is.)
Kipróbáltam, hogy nincs swap, de azt meg az Office cuccok nem szeretik. -
lammaer #3341 Apropó, a taktikai csatában hol lehet a rally pontot megadni - az istennek nem jöttem rá, pedig kerestem, hogy a szövetséges AI-t valahogy irányithassam egy icipicit. -
lammaer #3340 Érdekes, a menükben - különösen a főmenüben, úgy akad a hang meg az egér mint az állat. De amint betöltöm a játékot, minden frankó, tüzes nyilakkal együtt is. Ide a rozsdás bökőt hogy megint az SBlive szarakszik, de nem érdekes, a főmenüben nem sokat vagyok.
Az árnyékokat azt mindig kikapcsolom (azokkal minden játékban csak baj van) az egységszám meg ha jól emlékszem magas (120 fő/római paraszt :) )
A gép egy Athlon XP 1800+, Gef4 TI 4200, cca 750 MB RAM. -
Árnyvadász #3339 Grafikai hiba: Ennek még utánanézek csak beletelik kis időbe, mert más fórumok is igen hosszúak (több ezer hozzászólás).
Magyarországi megjelenés: Sejtettem valahol. És az is biztos, hogy DVD tokos lesz. Ehhhhh...... Mert magyar doboz van írva az automex oldalán, ami egyenlő DVD kiszerelés. Pl. DOOM3 angol doboz, az dobozban is volt, és abban volt egy szélesebb formájú DVD tároló. De az legalább igényesen nézett ki. Mind1, csak szerettem volna egy jó kis klafa dobozt is... -
Viharlovag #3338 GB= 1 GB RAM, állítólag megy swap nélkül is, de erre ne vegyél mérget. :) -
Viharlovag #3337 Nekem is P4C800 alaplapom van. Ezek után már csak a directX marad, vagy pedig fel kellene tenned az SP1-et. Nekem az fent van és tudomásom szerint bizonyos Win funkciók nem működnek nélküle. Nekem anno még sok szívásom volt mert a Swap be volt töredezve. GB-nél akár ki is kapcsolhatod, illetve a Raxco Perfect diskkel töredezettségmentesítheted az egész vinyót, az ártani nem fog. :) Más alkalmazások nem lassulnak be? Én jártam már úgy, hogy a háttérben valami vírus szabadult be és az zabálta a cpu időt. Esetleg tedd be CPU naplózást, akkor látod, ha esetleg az pörög túl. nekem valamikor volt az audió driverrel gondom, de ha feltetted a gyárit, meg a chipset drivert.. Mondjuk én asszem az Asus honlpjáról szedtem le a legfrisebbet, mert nekem meg a DVD lejátszással vannak gondjaim, de már xarok az egészre, nem nézek DVD-t. :) -
zizzenet #3336 Nemmtom. Amúgy meg a menüben, ha egy gomb fölé vittem az egeret, egy kis fehér négyzet villant fel egy pillanatra mindig. Láthatóan valami gáz van a grafikával...
Más. Beszéltem Automexszel. A nő készséges volt...persze verbálisan és szigorúan a témára szorítkozva.
Nos, minimális eséllyel holnap megjelenhet (akkor is inkább jövő hétfőn), de az a valószínűbb, hogy jövő héten pénteken, tehát a boltokba inkább azt követő héten hétfőn érkezik. Magyarul jó esélyünk van arra, hogy 18-a előtt ne legyen peccselhető originalunk. Már aki pályázik ilyenre. Bennfentes körök, ugye . -
Árnyvadász #3335 Legálabb az már kiedrült, hogy nem miattad van a baj. Értesz hozzá, szóval ez jó. Akkor két megoldás van:
CD-n lévő driver fel, ha azzal sem, akkor:
Omega driver fel (ez olyan mint a Catalyst, csak más cég csinálja)
Ha ezek sem oldják meg, akkor meg kell várni az 1.2-es patch-et ahol feltehetőleg javítják ezt a hibát. Sok játékban utólag javítanak ATI hibákat. Csak az a fura, hogy én olvastam a supported graphics cards részt a RTW-nál és ott én úgy emlékszem benne volt az összes jelentős kártya. Tehát elvileg nem lehetne ez a hiba a cég részéről. Holnapra, amint kipróbáltad ezeket (gondolom most dolgozol) okosabbak leszünk. -
zizzenet #3334 Ja, és csak Low van, komolyan (meg No AA).
Érdekes egyébként, ha az ATI control panelon bekapcsolom a TRUFORM-ot, akkor a Sims 2 -nél is letiltja az élsimítás beállítását. Sőt, nem is lesz élsimítás.
Most a TRUFORM ki van kapcsolva. De RTW-ben vagy nincs AA, vagy csak Low lehet. Két elemű a lista, komolyan. -
zizzenet #3333 A video drivernél nem bántottam a dolgokat. Az alaplaphoz (ASUS C800) adott cd-ről föltettem a chipset cuccot, meg az alaplapi hangártrya driverét is (valami SOUNDMax) -
#3332 Felszeretnek par kerdest tenni, ezekre lehet hogy elhangzott mar a valsz,de nincs idom visszaolvasni.
1 Hogy lehet gyulekezo pontot kijelolni?
2 Hogy lehet a városba benézni?
3 Hogy lehet az egységek méretét növelni? Vagy az majd magátol nő ahogy fejlesztem az épuleteket?
4 Mi történik, ha folyamatosan nem teljesitem a senatus parancsait?
5 Mekkora támogatás kell ahoz, hogy elfoglalhassam Romát?
-
Árnyvadász #3331 Én a driverből állítom be mindig hogy milyen legyen az AA és az Aniso, aztán az lesz akármilyen játéknál, amíg vissza nem veszem. A játékban én azt hiszem emiatt off-ra is állítottam. De tuti lehet low, medium, high közt váltani. Vagy úgy hozza elő, hogy 2X, 4X stb... Erre nem emlékszem, de ha low-ra nevezi akkor nyilván a medium stb... a folyamat fokozása. -
Árnyvadász #3330 Szerintem tedd fel a drivert a Connect3D-hez kapott CD-ről és azzal próbáld ki. Ezek a hibák miket írsz nagyon úgy tűnik, hogy driver jellegű problémák. Illetve mielőtt feltennéd, nézd át a jelenlegi driver beallításait, hátha ott valami nincs rendben. És ez okoz akár a Sims2-ben is bajt. Bár a driverek többége alapbeállításoknál normálisan beállít mindent. De mintha olvastam volna az sg-n, hogy valaki átnézte állított valamelyik pipán és utána jó volt az adott játék. Gondolom az alaplapi chipkészlet driver is fentvan, hangkártyádnak is rendes driver van fent... Ugye? -
#3329 Na ez egy jo meglátás, én is hasonlot képzeltem el -
zizzenet #3328 De azt még egyszer megkérdezem, létezik magasabb fokú AA a játék opciói között, vagy csak nálam írta ki mindössze a Low-t. -
haxoror #3327 Ezt az egész elefánt dolgot nem értem, mérgezett nyilakkal simán ki lehetne fektetni őket. Túl erősek és nem hiszem hogy egy pár évig tartó észak-európai turnét bármelyik is túlélhetne, Afrikán kívül és főleg télen büntetést kéne kapniuk a támadásra és a HP-re és az egész csapat mozgását JELENTŐSEN lassítaniuk kellene. -
zizzenet #3326 A kártyám Connect3D. Nem tudom, ez márkásnak számít-e. -
zizzenet #3325 Sims 2 -vel volt nekem is egy durva problémám, pedig nekem eredeti van. -
Árnyvadász #3324 Ha márkás kártyád van, akkor a gyártó cég mellékeli a CD-n a drivert is, pl. ASUS driver és az az esetek többségében jobban be van lőve, mint mondjuk egy Catalyst. De ha már Zalman hűtőd van, akkor tuti a kártyád is márkás:) -
#3323 nincstobb 5letem tenyleg :/ warezzel ezabaj.en szimsz-el szopok kemenyen,nalam az nem fut -
zizzenet #3322 Csak ha kijelölöd. De én nem jelöltem ki sem azt, sem az Sp1-et. Ezeket különebn is, önállóan kell telepíteni. -
haxoror #3321 az Update a Sp2 is letölti -
zizzenet #3320 Sem Sp1, sem Sp2 nincs telepítve. Igaz azonban, hogy Windows Update-tel egy csomó frissítést (minden elérhetőt) föltettem, szóval az majdnem Sp1, ha jól tudom. -
zizzenet #3319 Én a swap-ot nézném meg, az audió beállításokat...
Ezekre mit javasolsz?
a Prescott hőmérsékletét.. Rézmagos hűtőt javallanak, ára cca. 8-10 e Ft.
Zalman Cu hűtő van a procimon (zárt házzal így is felmegy kb. 61-62 fokig).
nem tettem fel katalyst-ot...
Akkor mit használsz? -
#3318 nincskizarva h sp2 zavar be? -
Viharlovag #3317 nekem gyakorlatilag ugyanaz a konfigom van és gond nélkül megy a progi. Még sosem szaggatott be, a tüzes nyilaknál sem homokviharban. :) Pedig a háttérben megy a BCDC++, ICQ, meg amit nem kapcsolok ki. A default grafika beállításokat magasabbra tettem, de asszem mindent nem kapcsoltam be. AZ egység méret normál a legnagyobb létszámú csatám kb. 3-4000 emberrel ment.
Én a swap-ot nézném meg, az audió beállításokat, vinyó töredezettséget, illetve a Prescott hőmérsékletét.. Az enyémmel nincs gond, de az unokaöcsémé vetekszik a kenyérpirítóval. Lassul is ilyenkor rendesen. Rézmagos hűtőt javallanak, ára cca. 8-10 e Ft. Ja, az én videó kártyámban 256 DDR van és nem tettem fel katalyst-ot, legalábbis úgy emlékszem. :) -
#3316 Akkor inkább haljon meg a hosszabb utak során egy részük, és maradjunk a realitások terén. Azzal, hogy gyengitik az elefántokat, csak a punoktol veszik el az erösségüket, igy sincs könnyü dolguk (vagyis nem a legkönnyebben játszhato nemzet)Különbem is inkább csak honvédelemre használták öket, mert azért ök is tisztában voltak vele, hogy nem vizi, és nem hegyi állat, és nincs értrlme mindig feláldozni elefántseregük 90%-át, hogy átkeljenek a tengeren, vagy az Alpokon. Ergo teljesen jo megoldás lenne, ha a hosszabb utak során folyamatosan hullanának el, igy ismét csak a taktikázáson nöne a hangsuly, mert nem mindegy, hogy merre, milyen környezetbe vezeted öket -
#3315 http://www.omegadrivers.net/ megne kerdezd jobb e,hasznosabb e,nekem sosem volt gondom catalyst-al -
zizzenet #3314 Shadows off végig megvolt. Az Omega driver az micsoda (bocs, ha nagyon gáz a kérdés)?