13587
  • Kandurex

Ezekre a hozzászólásokra válaszoltam. Hozzád pölö kiszólt?

[most bicskát fog nyitogatni]
  • Gábor
    Lehetne,hogy a játékról csevegünk?
  • Kandurex
    Azért úgylátom a világ nem változik, mától a legjobb lámabarát szöveg: "Vedd meg ezt a fernetikusan*-fantasztikusan hűtő ventilátort és a játékok sem fognak szaggatni, sőt komplett mozi élményben..."
  • Kandurex
    Egyébként én a szakember jelzőt ilyen 10 - 15 év tapasztalat után szoktam mondogatni....szakmai körök pffff..
  • Kandurex
    Jah, még megbicskázok itt valakit. Biztos, alapban sületlenségnek tartom, de nyilván így van. Kicsit meredek, hogy visszaveszünk a teljesítményből hőemelkedés esetén (bár logikusnak tűnik).
  • Gábor
    Nem lehet megadni a szövetségest ellenfélnek, pedig elhiheted,hogy várost adtam volna neki!
  • VGQ
    Azt sehogy sztem.

Bár ha sztem felajánlasz ugy 100-200 EZRET akkor talán meggondolja,hogy megtámadja-e:)))
  • Gábor
    Hogyan lehet megbontani két nép szövetségét? A makedónokat rá akarom küldeni bluetoothékra, de szövetségben vannak.
  • G.Freeman
    kicsit visszakanyarodva RTWhez, van egy jo kis mod:

"Rome: Total Realism is the first large scale conversion mod for RTW. It changes unit stats to reflect historical accuracy, adds units, alters factions buildings and names, and much more.

A small example of the changes are as follows, and the rest can be viewed in the extensive readme.txt.

- Carthage is now a major power in the area, with its territory reflecting history at the time of First Punic War.
    - Egypt is no longer Egypt, as it has been 'Macedonized' and made into The Ptolemaic Empire.
    - The Romans now have the ability to build all three early units at the same time (Hastati, Principes, and Triarii) and these now have three seperate levels. Early, Regular, and Late.
    - The Greek Cities have been reworked.
    - Much, much more.

To install, simply follow the instructions supplied in the readme.txt. Make sure to back up all of the text files it alters, as it WILL over write these otherwise. Look out for version 2, which add extensively to unit, skins, and textures."

http://home.planet.nl/~floor960/RomeTotalRealism/RomeTotalRealism_v1.zip
  • Viharlovag
    OFF Kandúrt néha kicsit le kellene hűteni, mert igen bicskanyitogató a stílusa.. Amúgy én is szakember lennék.. :P ON

Én azért gondolok a proci melegedésre, mert két ismerősöm is panaszkodott a teljesítmény csökkenésre és a Prescott köztudottan (legalábbis szakmai körökben) melegszik. De lehet, hogy a video kártya, vagy a SP1 a ludas.

Nem települő cd-k.
    Én két gépre is (otthoni, munkahelyi) simán felraktam az RTW-t, de a kollégámnak valami hibát írt ki mindig, mikor az én image-emből próbált telepíteni. Neki újból le kellett töltenie két cd-t, de azzal megy.
  • lammaer
    OFFTOPIC

Kandur, erről a procimelegedés lelassulásról:
    Régebben közkézen forgott egy videó, amin különféle procikról quake vagy mifene közben lehúzták a hűtőt, és nézték mi történt.
    Az AMD elfüstölt, a celeron lefagyott, mig a P4 (vagy P3...) lelassult teljesen, de nem fagyott le, aztán amikor visszatették rá a hűtőt, ment tovább mint az barom.
    Namost, kiváncsiságből felmentem az Intel weboldalára, megkeresni a P4 heat management leirását.
    És láss csodát: a P4-ben is van egy hőérzékelő a magban, ami effektive valóban csökkenti a processzor frekvenciát hogy a proci hőmérséklete ne menjen XX celsius fölé.

Itt a link: ftp://download.intel.com/design/Pentium4/guides/30056401.pdf

A 3.4-es fejezet érdekes ebből a szempontből.
    Ide is kopizom ami szvsz lényeges:

[...]
    The thermal control circuit portion of the Thermal Monitor must be enabled for the processor to operate within specifications. The Thermal Monitor’s TCC, when active, lowers the processor temperature by reducing the power consumed by the processor. In the original implementation of
    thermal monitor, this is done by changing the duty cycle of the internal processor clocks, resulting in a lower effective frequency. When active, the TCC turns the processor clocks off and then back on with a predetermined duty cycle. The duty cycle is processor specific, and is fixed for a
    particular processor. [...]

Én mindezekből azt olvasom ki, hogy valóban csökkentik a proci frekvenciáját hogy a hőmérséklet ne menjen az égbe.

Igazits ki ha tévedek, csak laikusként és szerény angoltudásom birtokában kotyogtam bele.

Mindezekkel együtt annyiban melletted állok, hogy én se erre gyanakodnék akkor, ha szaggat egy játék.

ONTOPIC
  • lammaer
    Úgy érted, hogyha a hajókba berakunk sereget szállitás céljából, az részt vesz a tengeri csatákban is? Az brutál lenne - nem is gondolnék rá, pedig tök romantikus. Ha jól emlékszem a multból a Rómaiak úgy harcoltak a tengereken is mint a szárazföldön: légiókkal meneteltek át csapóhidakon az ellenséges hajókra. Ezt ki kell próbálnom.
  • Árnyvadász
    Több ilyen nem lesz ezt ígérem, csak néha elfogy a cérna és akkor írom:) Na holnap már érdemben a RTW-ról én is.
  • gvarga12
    igen meg akkor ha magas a megritkult egység tapasztalata és fent akarod taratani
  • haxoror
    Ja, ha pl. két teljesen megritkult szakaszt vonok össze akkor az egyik (gondolom a tapasztalatlanabb) megszűnik? Már csak azért mert a játéknak egy apró hibája hogy egy kör alatt egy város legfeljebb egy szakasz katonát tud képezni viszont egyetlen kör alatt egy csomó szinte teljesen kihalt egységet tud fullosra retrainelni, szóval az összevonás csak akkor éri meg így ha a környéken pont nincs retrainre alkalmas város.
  • Smokk
    Nna azert tulzasokba ne essunk!
    "minőség és megbízhatóság"
    Azert ez meg mindig a Roma topikja szal ezzel inkabb mashol, ha lehet...
  • haxoror
    WoW again :)
    ez acsapatösszevonós trükk is új nekem, a népvándorlást én is csinálom, foglalás után jön a TownWatch légió a rendfentartáshoz és a parasztlégió a disbandos népességnöceléshez. Ha alaposan nekikészül az ember és bírja arannyal akkor alaposan le lehet rohanni így egy másik népet, egyedül azt nem tudom hogy az áttelepített "nyugis" parasztok ugyan úgy lázadoznak-e a megszállás után mint az őslakosok, ezt mindig elfelejtem megnézni.
  • Árnyvadász
    Panzers, Sims2, RTW... ATI hibák... Emlékszem annó mennyit érveltem, vitatkoztam hogy pont emiatt nem akarok ATI-t. Mire ők: Semmi gond nincs vele, menj a francba hülye Nvidia fun. Erről ennyit.

Sajnálom zizz, hogy ezek a problémák előjönnek. Én továbbra is azt mondom: Nvidia= minőség és megbízhatóság. Ennyi.
  • Árnyvadász
    Értek hozzá nyugi. Csak a munka miatt nem tudok mindent szájbarágósan leírni. Van olyan eset amikor a túlmelegedett processzor lelassítja a számolási folyamatokat, a szofvter lassabbá válik. Nem véletlenül kellenek a jó hűtők, amik visszafogják (processzora válogatja) az üzemi hőmérsékleten való működésre. Nagyon okoskám.
  • gvarga12
    meg a csapatokat a csataután kilehet egészíteni mint az MTW-ben de célszerű hasonló ranguakat egymásból kipótolni mert minden egyes egységnek a csapatokon belül saját tapasztalati pontja van ja hogy hogyan megfogod balclick és ráhuzod a másikra meg valahogy autómatikusan is megy gombnyomásra is csak már elfelejtettem melyikre

ti szoktatok népvándorlásost játszani pl: elfoglalok egy várost és nagyon kevesen van akkor máshol ahol egyébként is sokan vannak képzek parasztokat odaviszem ahol kevesen vannak 2000 alatt és mondom neki hogy disband akkor a népességbe beépülnek a parasztok :-) frankón lehet a járványokat megakadályozni meg a gyengébb városokat tápolni

olyat sikerült már csinálnotok hogy ahol járvány volt ott megfertőztetek egy kémet és véletlenül pont az ellen legnagyobb városába küldtétek kémkedni ??
  • zizzenet
    Ja, egyébként ha bekapcsolom a High Quality Shadowst, elég ocsmány árnyékok születnek. Sápatag foltok, ráadásul csöppet sem élethűek, pixelesek és darabosak. Ez ATI sajátosság? Mert a Panzers esetében ugyanezt csinálta.
  • I.C.ram
    Valószínű, de elöbb próbáld meg leszedni újra máshonnan a játékot.
  • Braveheart
    Szerintetek ha teljesen újrarakom a gépem, akkor megszűnik majd az a hiba hogy nem indul el az installás?
  • haxoror
    "meg a traitokat is lehet pakolni ha egy csapatban vannak a családtagok akkor simán lehúzod a traitot a másik képére és ha annak van még szabad helye akkor az megkapja így jól fel lehet turbózni a polgármestereket meg az uralkodót is"

WoW ezt azonnal ki kell próbálnom
  • gvarga12
    ja bocs lent a kis fülre jobb click kell természetesen mert a bal ugye kiválaszt
  • haxoror
    Pár kérdés:
    Hogyan tudok beszólni a területemen engedély nélkül mászkáló idegen csapatnak?
    Hogyan lehet szövetségest megkérni hogy aszisztáljon nekem egy csatában?
    Ha nem rómával vagyok akkor lehet valahogy békét kötni a Rebel-ekkel?
  • gvarga12
    Hali
    akkor én szólok hozzá tegnap irtottam a Gallokat Julikkal hidat védtem mert megtámadtak a balgák egy városostrom közben miután különösebb gond nélkül lepattant a védelmi vonalamról az első támadásuk kicsit visszább húzódtak ekkor indult meg a két kutyás osztagom utánuk (nem emlékszem hogy én küldtem volna őket) átmentek a hídon és neki az ellennek le is írtam őket mert valami nehézgyalogságnak mentek neki elsőre aztán jött a második roham amit tüzes nyilakkal jól megszórtam pont meghalt az ellen tábornoka mikor legnagyobb meglepetésemre megjelentek a kutyák a túloldalról a menekülni készülő ellen hátában az én oldalamról meg nekiindítottam 2 lovasságot a menekülőknek és ekkor jött a meglepi a felmorzsolódás helyett az ellen vagy 800 katona 5 mp alatt frankón a vízbe veszett néztem csak bután hogy most mivan mind elfogyott a képről de az értékelésben maradt kb. 250 egység nagyon durva volt valaki látott már ilyesmit ? ja a másik oldalon nem láttam hogy routolva kimentek volna a képből

mégvalami nemtom tudjátok e de koráébban volt ilyen kérdés ha a kis fülekre klikkeltek az alsó menüben akkor kaptok egy frankó összesítést pl a katonai egységekről vagy a városokról vagy a kémekről bérgyilkosokról diplomatákról

meg a traitokat is lehet pakolni ha egy csapatban vannak a családtagok akkor simán lehúzod a traitot a másik képére és ha annak van még szabad helye akkor az megkapja így jól fel lehet turbózni a polgármestereket meg az uralkodót is
  • haxoror
    Legnépszerűbb témák

1. Fifa 2005 Fórum
    2. Tibia
    3. Rome : Total War
    4. White may
    5. Lineage 2 - a MMORPG
    6. Humoros és aranyos képek
    7. Fórumozók fényképei
    8. A barátnő nevű élőlény
    9. Richard Burns Rally
    10. Sims 2

és a játékról még csak nem is beszél senki :)
  • dartonita
    nah lejart mara.koccolok,joklegyetek.zizz neked tobb szerencset
  • zizzenet
  • dartonita
    zizz : jah az ien konfigra mondjak sokan kisse irigyen hogy 'eromu' :) legalabbis az enyemhez kepest feltetlen.meg szerencse hogy a gamekhoz nem csupan hadver ke hanem joadag szerencse is
  • zizzenet
    Kösz, de asszem ez most nem fog összejönni. Munkában vagyok, aztán meg ide-oda. Azé tényleg kösz.
  • Kandurex
    Hol laksz? Van egy pár óra szabad időm...
  • Kandurex
  • Kandurex
    A melegedésnek, nincs köze se - a lassúláshoz, se a szaggattásaidhoz. A géped minden szempontból tökéletes a játék futtatásához. Elsőként lőjj le minden olyan háttérben futó programot amit nem használsz (alt+ctrl+del), rakd újra a DX, a video drivert + sound drivert. Ha ez se jön be, akkor rakj fel egy tiszta wint, lehetőleg SP1 -t, az alap dolgokat (hang + videó + codec stb. stb.) és meg fog történni a csoda. Ha viszont túl melegszik, ami abban fog megnyilvánulni, hogy fagyogatni fog, újra - újra indul, esetleg szemetel a képernyőre stb. stb.) akkor szépen vidd el ey hozzáértő emberhez. Ennyi.
  • zizzenet
    OK, nem tudok hozzászólni. Ez esetben neked mi a véleményed arról, hogy melegedésnél (még nem áll le semmi) a proci vagy a videókártya belassul?
  • Kandurex
    , nem ha nagyon magas értékre áll a hőmérséklet, egyszerűen leállítja a gépet.
  • zizzenet
    Tudtommal a Pentium procik tetején van egy hőérzékelő, ami egy adott kritikus foknál (kb. 72 fok) visszavesz a proci teljesítményéből.
    A prescott procik max. üzemi hőmérséklete állítólag kb. 69 fok.
  • Kandurex
    Látom már, innen vetted. Na jó van, egy - két ember álljon le mert abszolut nem vicces, vagy ha nem ért hozzá inkább maradjon csöndbe,.
  • Kandurex
    Én nem tudok olyanról, hogy a proci visszavenne. Minden körülmények között egy teljesítményt kell, hogy produkáljon. Nem tudom, honnan vettél ilyen hülyeséget.