13587
  • Kandurex
    Jobb kacc és kiválasztod a célpontot vagy a szabotálni való épületet. Persze egy jobb képességű bérgyilok nem árt hozzá. Van egy született gyilkos (komoly, hogy így nevezi a játék!), a neve: Nero the Killer

[Árnyvadásznak már volt hozzá része, ő elégedett volt :))]
  • Árnyvadász
    1. Ha CloneCD-s verziód van, akkor az az eredetiről egy másolat, tehát arra rámegy a patch simán. Ha crack-es van már eleve (reoaded) akkor nem hiszem. De biztos megoldható. Valaki megmondja majd.

2. A kémet arra tudod használni, hogy információt szerezz (már ha sikeres volt és nem nyúvasztották ki) a vársokról, bennük lévő helyörségről, vagy szimplán egy seregről ami közlekedik a strat. térképen. Illetve ha a városban hagyod, akkor fejlettségétől függően százalékos esélye van (minnél képzettebb annál nagyobb pl. 76% ha már jobb a kémed), hogy kinyissa a város kapuit így ostromnál ez igen jól fog jönni. De csak akkor ha nem fejlett kőfala van az ellenfélnek, mert a kapun bemenetelkor szép adag forró szurkot öntenek a nyakadba, és ilyenkor kell azért létra egyéb, amik vannak.

Gyilkolni és szabotálni az assasin tud majd. De ahhoz Fórumot kell építened, hogy elő tud állítani. Ő likvidálni tudja a diplomatákat, sereg vezetőit, illetve a városban lévő vezetőket, családtagokat, kémeket, bérgyilkosokat. A városokban mielőtt bérgyilkost (assasint) alkalmazol legyen bent kémed is, mert ő általa látod kiket lehet nyírbálni, illetve mit lehet szabotálni. Ezeknek is százalékos esélyei vannak a fejlettségi szintnek megfelelően ahogy fentebb írtam. Amíg nincs bent kém a városban a bérgyilkos nem tud célpontot választani, mert csak kérdőjelek lesznek mindenhol, szóval a kémet ne felejtsd el! Az assasin mikor elvégezte a feladatát (rögtön még abban a körben) utána azonnal jön egy kis ikonka (hullik szépen lefele) és ott meg tudod nézni sikeres volt e vagy nem:)
  • zizzenet
    A teljesítménnyel kapcsolatban (radeon) persze itt egy másik eredmény. Ez egy angol tesztből van (worthplaying):
    Our experience with the battles tested the actual operability of the engine on a standard platform with a less-than-optimal Celeron 1.8GHz with 768MB of RAM and a Radeon 9800 card. We threw 7500 men into a massive melee battle, and to look all around from the center was an amazing visual experience. There were some hiccups, but we dropped some of the extra visualizations, and operation was fairly smooth.
  • BoSA
    A városba be tudok jutni, csak ott hogy tudok pl. megölni valakit?
  • Kandurex
    Bár mondjuk annyira nem vagyok érintett az NV vs. ATI -,szal.,,

Jó reggelt Róma dícsőségére :). A nép nem szeret, szerintük véreskezű vagyok, pedig nem is, egy pár keresztelés meg ilyesmi...hát...az olyan nagy bűűűn? :(

[bevallja, hogy 14 tartománya után már csak keresztelt]
  • G.Freeman
    BSA egy elterelo o betuvel , nem valaszolunk

komolyra forditva
    1. nemtom
    2. pont ugy mint a diplomatakat, ranyomsz vele egy katonara vagy varosra
  • Kandurex
    anyád ! ? :DDD
  • BoSA
    Lenne egy-két kérdesem:
    1. Az 1.1 - es patchhez kell új törés, vagy működik anélkül is?
    2.Hogyan tudom a kémet használni (gyilkosság, szabotázz meg ilyenek)?
  • Árnyvadász
    Hát igen. Nvidia = no problem. És nem csak ennél a játéknál, akármelyiknél. De hagyjuk AnubisEE, mert jön Kandurex és beszól:)
  • Csacsi
    Sziasztok. Most ehhez a realism modhoz kell patch? Ha igen hol találok patchet, és melyik kell, illetve ahhoz hol van crack?

Előre is köszi.
  • Árnyvadász
    Rosszúl írtam, az első menü a jobb oldalon jön be a második a bal oldalon, a többi jó.
  • Árnyvadász
    3. Szerintem ezt a játék elején mikor kezdesz adod meg. Unit Scale opció és ott LARGE pl. megeteszi szerintem. Az már jó nagy sereg és még átlátható is ahogy Kandurex írta régebben.

1. Ha erre gondolsz, akkor strat. térképen nyomsz egy alt-ot és ahova kell az erősítés, utánpótlás oda klikk és odamennek az egyégeid. Ha nem erre akkor sorry...
  • AnubisEE
    Egyiptommal nyomom most 2. nak hát eleg jól haladok de ezeke a kurva Palaxok szopatnak hiaba gyártok sok ijjaszt csak oda érnek és akkor jaj nyilt terepen kibelezem őket de ha beszűkül a hely akor végem. A elegjobb mikor nekieresztem az en dardásaimat az ő dárdásainak mind a 2 phalax formácíó egymassal szembe állnak és megy a gyilok ő szúr az én csapatom meg csak les....
    Azutan rájöttem enemy VERY LONG SPEAR ......... igy már érthető igyhát neki kellet rohanom ugyis megdoglottem de legalabb többet vittem a halálba
  • Árnyvadász
    :) Szia! Rég láttalak...
  • Árnyvadász
    2. Városra klikkelj rá kétszer balgombbal, ahogy eddig is:)
    Aztán a menünek ami előjön lesz a bal alsó részén egy olyan kis ikon amire az egér ezt írja ki vagy valami hasonlót: Show settlement detail... Katt, majd a jobb oldalon is bejön egy menü annak szintén a bal oldalán vannak ikonok és ott keresed (egérrel fölé menve írja ki), hogy: Show settlement in the battle map. És ilyenkor tudsz a városban körülnézni! Hatalmas feeling előre mondom!! Nekem az tetszett különösen (bár más játékban is láttam már ehhez hasonlót csak nem emlékszem melyikben), hogy ha éppen építessz valamilyen épületet, akkor a városban nézelődve tényleg épül, megvan a váza, le vannak rakva az alapanyagok meg ilyenek. Nagyon ász!!! :)
  • dikki*yysw
    :-)
  • AnubisEE
    Tudom ez nem az a forum de sorry nekem nvidia van es no problem ( mindig is utaltam a radeont soha nem a gamerekre gondol hanem hogy a kicsi kártyaja a legjobb legyen nos ami igaz az igaz a legjobb csak éppen a kedvenc gamáim okadjak alatta a szárt )
  • Árnyvadász
    Tegnap hazaértem, kajáltam aztán úgy 18:45 körül leültem a játék mellé, hogy a Fábry-Show kezdetéig játszom. Persze. Hajnali 1:00-kor sikerült is felállni mellőle. Dohányzom és már 20:00 óra után éreztem rá kéne gyújtani, de kb. 23:00 körül sikerült is, és azt is úgy hogy mint az állat, hogy minnél hamarabb visszaüljek. Ehhh... Szokásos tünetek ugyebár:)

A mentett állás betöltése után kapásból visszaverték a makedonok 2 ostromomat, közben a karthagóiak elfoglalták egyik városom észak-afrikában, meg ehhez jött még két helyen rebellis lázadás, szóval jól bekezdtem:) Ja és még rögtön az első körben az Athénba küldött kémemet (legjobbat) ki is nyírták... Jaj de jó...:D

De mire hajnal lett már a karthagóiak sehol, a spanyolokkal akik eddig szövetségeseim voltak háborúban álltam, és a makedonokból olyannyira elegem lett, hogy elfoglaltam az összes városukat:)

Viszont a görögök meg nekem jöttek. Pedig pénzeltem a dögöket, csakhát ugye a volt városaikban, ahol eddig makedonok voltak, most én állomásoztam.

Julius barátomnak besegítettem hispániában a megtelepedett gallok ellen. De durva volt! Teljes Julius sereg, meg az én brutál seregem a kis gall falucska 340 védőjével szemben. Hullottak, mint a legyek. Arról nem beszélve, hogy már légiósok is voltak a csapatomban. Azt hiszem a Juli-Scipio sereg volt kb. együtt 3000 fő a 340-el szemben. Nem is adtam át a gépnek:DDD

Közben meg az egyiptomiak megtámadtak. Mert az ő provinciájuk felett volt egy kis makedon városka, azt én elfoglaltam, erre nekem jöttek. Egy darabig tudtam magam tartani, de aztán menni kellett, viszont utána lenyugodtak a kedélyek. Próbáltam diplomáciai úton rendezni a dolgokat, egyiptom semmire nem volt hajlandó:) Ilyenkor általában ideges leszek, és keresztekbe kezdek gondolkozni, de aztán hagytam, levezettem, inkább a rebelliseken a dühömet.

Közben a tengereken lett egy 1500 fős kétcsillagos flottám, azzal aki szembejön annak lőttek. Mindezt úgy, hogy a szövetségeseim is besegítenek, ha közel vannak:)

A trákok szövetséget kínáltak, elfogadtam. Beijedtek, mert a makedonok kipucolásával közel kerültem hozzájuk, aztán jobbnak látták békét kötni. Rajtam nem múlott.

A szenátus küldetéseire már szarok. Viszont két emberem is bent van a szenátusban. Az egyik elég magas pozíciót tölt be és a befolyása (influence-zöld koszorú) legalább 11 koszorú :) Annak is killer az utóneve, ahogy megboldogult bérgyilkosomnak volt. Ezt nem értem mi miatt, hiszen ezzel a faszival a városból sem mozdultam ki amióta ott megjelent. Na mind1.

Mikor kiléptem a játékból (hajnalban), akkor láttam, hogy a karthagó-gall páros már játszható is a factionok közt. Azt hiszem ma el is kezdem a gallokkal, bár a Scipio-kal lenne még hátra, de nekem most ennyi elég volt belőlük. Igaz sajnálom (bár van mentésem szóval majd később visszatérek rájuk) mert a fejleszthető egységek már igen durvák. Urban Cohors, Heavy Onager és a többi.

Barbár akarok lenni:) Mivel a progi nem fog megjelenni csak a jövőhéten a Gamestart megveszem. Csak azért írom, mert lesz egy jó kis kivesézős leírás a RTW-ról és ha minden igaz ma vagy holnap jelenik meg. Ha találok benne olyat ami érdekes, akkor azt hétfőn leírom ide.

Hosszúra nyúltam elnézést, itt a vége már!!!
  • zizzenet
    Ha ez viszont így van, akkor nem tudom, milyen brutális erőmű kell a progi normális futtatásához. Ezt a motort 10000 fő megjelenítésére hitelesítették. A te és az én konfigomnak legalább alacsony beállítások mellett bírnia kéne, szerintem. A kiadott videók, az a gyanúm, valahol kamuk. Vagy tényleg csak a Radeont nem szereti a játék...
  • zizzenet
    A konfigunk egyezik. Bár az alaplapod nem tudom, a videókártyának csak a márkája más (nekem Connect3D). Lehet, hogy a Radeont nem komálja a játék? Mert pontosan ugyanezek az én tapasztalataim. Várossal halál. Város nélkül, nagy létszámnál nálam is szaggatósnak tűnik.
  • Viharlovag
    Felszeretnek par kerdest tenni, ezekre lehet hogy elhangzott mar a valsz,de nincs idom visszaolvasni.
    1 Hogy lehet gyulekezo pontot kijelolni?
    - passz
    2 Hogy lehet a városba benézni?
    - passz
    3 Hogy lehet az egységek méretét növelni? Vagy az majd magátol nő ahogy fejlesztem az épuleteket?
    - Ezt az elején, asszem a grafikai beállításoknál tudod megadni.
    4 Mi történik, ha folyamatosan nem teljesitem a senatus parancsait?
    - Előbb-utóbb kiesel a "pixisből" és kapod a vizsgálatokat, a családtagjaid öngyilkosok lesznek. stb.
    5 Mekkora támogatás kell ahoz, hogy elfoglalhassam Romát?
    - Asszem ehhez nem kell támogatás, csak jó nagy sereg. :)
  • efraim
    Nagy vonalakban hasonlo a helyzet nalam is.

3 Ghz Northwood
    1 GB RAM
    Gigabyte 9800 Pro
    4.9 CATALYST™

Driverben minden az alkalmazasra bizva, jatekban minden max-on, 2000-2500 foig hozza a 30 fps-t. Varossal a hatterben azonban mar igy is jelentosen lassul, 9700 fovel pedig ha minden minimumon van, akkor is iszonyatosan szaggat, pedig meg ekkor epulet sincs a hatterben. Lehet jatszani a graf. beallitasokkal persze, de vagy egy olyan jelenseg nalam, hogy beallitok 4-5000 fot, epulet nincs, graf. leveve annyira, hogy az egesz 30-40 fps-esl megy a Fraps szerint, megis latvanyra olyan mintha szaggatna.
    Roviden ennyi, gondolom a gep sem veletlenul veszi le az osszes grafikai beallitast, ha automatara rakom...
  • lammaer
    Fiatalok,

Tegnap éjjel ráhajtottam a kémekre, orgyilkosokra meg diplomatákra (közben végre sikerült legyalulni a gallokat).

Az orgyilkosokkal nekikezdtem először lemészárolni a rebel seregek szimpla kis vezéreit hogy jó képzettek legyenek, majd poénból - tudva azt, hogy idővel ők lesznek a legnagyobb ellenfelek - elkezdtem gyilkolászni a többi római család diplomatáit, hadvezéreit. Sőt, ment a szabotázs is, minimum 80% eséllyel romboltam le a nagy római városok értékes épületeit.
    És semmi megtorlást nem tapasztaltam - legrosszabb esetben elhullott a kém, de nem volt diplomáciai következmény.

Ez normális vagy csak szerencsés vagyok?
  • Pharaoh
    Valaki?
  • Viharlovag
    Viszont, ha jól látom, ehhez a kiegészítéshez kell az 1.1 patch, tehát egyelőre csak nézegetni lehet? Vagy valaki kipróbálta már?

Végre sikerült megtalálnom az egyiptomiak ellenszerét. Kandúr tanácsa bevált, az onagereket nem szeretik. Ha nem is túl jelentős a veszteség, amit okoznak, legalábbi rá kényszeríti őket arra, hogy ők próbáljanak támadni. Akkor pedig... Viszont a lovasságomat simán begyakják egy az egyben a pucér desert infantryk.
    Desert Infantry
    Védettség 19:
    Páncél: 12!!!
    Skill: 5
    Pajzs: 2

Iszonyú nagy csaták voltak a sivatagban, gyakorlatilag körönként küldte a maxolt seregeket, erődök láncolatával és a városa (asszem Cyrene) állandó fenyegetésével viszont meg tudtam akadályozni, hogy a parti úton meginduljon nyugat-Afrika felé és egyenkén meg tudtam verni a seregeit, de igen komoly veszteségek árán. Csatánként elhullott 3-400 emberem, az utánpótlás pedig nagyon lassan jött hajón Szicíliából meg Karthagóból. Közben, suttyomban összehoztam egy expedíciós haderőt és meglepetésszerűen , rohammal elfoglaltam az alig védett Alexandriát. Ettől most teljesen megzavarodott a gép. Vagy az AI hibája, vagy tényleg sikerült "megtörnöm" az ellenállását, mert hiába volt a környéken 1-2 tápos serege, nem próbálta meg visszafoglalni, sem ostromolni, hanem általános visszavonulásba kezdett a környékről. Én sajnos inkább az AI hibájára gondolok, ugyanis nem nagyon tudtam volna megfogni, ha szabályosan "kiostromol". SZóval, úgy néz ki, hogy az Egyiptommal vívott hosszú és kimerítő háború eldőlt, most már csak szépen, egyenként el kell foglalgatni a városait és felmorzsolni azt a 3-4 maxos seregét, ami a sivatagban kóricál.

A vezetők közötti "retinue" cserebere amúgy valami miatt nem mindig működik. Először simán át tudtam pakolni a tudósokat, de utána valami miatt semmit nem pakol át.
  • zizzenet
    Kedves fórumozó hadvezér kollégák!

Először is szeretném megköszönni eddigi segítségetek. Tegnap megint tesztelgettem a játékot. Szinte valamennyi tanácsotok megfogadtam és alkalmaztam. Először patch-elés, aztán 4.9-es catalyst, kis javulás. Aztán Omega legújabb, kis javulás.
    A helyzet a következő. Csúcs beállításokkal (Highest unit details, a többi High, building Medium), amíg max. 2000-en vagyunk a pályán, lényegében zökkenőmentes a vetítés.
    5000 körüli létszám esetén már szaggat. Főleg, ha még egy nagy város is van a képen magas kőfallal Az már élvezhetetlen. Amikor mozgatom a kamerát, szaggat, amikor áll a kamera , erősen döcög. 5000 fős létszámmal, a nagy Rómával Highest unitokkal (de High esetében is) a kamera mozgatásánál kb. 5-7 FPS, álló kameránál 12-15 körül van. Az azérdekes, hogy ilyen esetben minimális a javulás, ha nagyon lebutítom a beállításokat. Például Low unittal és Low buildinggel is alig-alig gyorsult be.
    Valaki kérdezte, hogy nincs-e túl nagy AA. Nos, a program továbbra sem írja ki a Medium vagy High AA-t, van, hogy a Low-t sem. Amúgy fixre 2x-es van beállítva.

Mivel szeretném én is élvezni a játék minden apró örömét, és mert aggódom a hardver miatt, szeretnélek megkérni bennetek, hogy aki tud, az segítsen nekem abban, hogy lefuttat hasonló tesztet és beszámol a tapasztalatairól. Természetesen elsősorban Radeon tulajdonosok érdekelnek, hiszen sorstársak vagyunk, de bárkitől nagyon szívesen fogadom a véleményét. Előre is köszönöm.
  • AnuluWork #3447
    "Egypt is now The Ptolemaic Empire. Spain is now Iberia"

Végre kijavították!

A Wardogst viszont nem értem. A rómaiak is használták őket. Miért lettek letiltva? :(
  • tomgrey
    HAli
    Két page, ha érdekel valakit a régi római hadsereg:
    www.redrampant.com
    www.romanarmy.com
  • VGQ
    Nekem az alanti géppel van még Hard AA is:))
    Igaz hogy most játszottam egy kisebb csatát HUGE mennyiségü egységekkel,és olyan képregényt néztem fullosan butotva,hogy el nem hittem:)))
    A hülye házak iszonyat memoriát megesznek!!!

Pedig én annyira akarok egy olyan csatát mint ami az introba van,hogy el nem hiszem!!!!!!Már legalább 30x megnéztem,de még mindig nagyon tetszik.Kár hogy nics több ilyen:((
  • VGQ
    Az a szar,hogy a többi nép nem kap küldetést:((
    Ezt tök genyoság.Mennyi elönye van már igy a romaiaknak.Bár mondjuk a játék roluk szol:p
  • Dns5000
    hogy tudom hasznalni az eroltetett menet skillt?
    Mi van ha a nep tamogatasa nelkul foglalom el Romat?
    Van egyaltalan ertelme elfoglani? Mert akkor nem lesznek szenatusi kuldik.
  • Braveheart
    Olyan baja nem volt senkinek hogy sp2 felrakása után nem ment a dc, állandóad ledobta az összes hub? Ha igen lécci segítsen hogy oldotta meg.
  • Larvin
    bocsi most nézem, hogy már volt egy post ezzel kapcsolatban, mindenesetre ez kicsit részletesebb :))
  • Larvin
    töltsétek le a ralism modot sztem marhajó

íme amit tartalmaz:

- Macedon and Pontus are now unlockable after a successful Imperial Campaign. They also have custom maps in the faction selection screen.

- Egypt is now The Ptolemaic Empire. Spain is now Iberia.

- Greek Royal Pikeman now use pikes, instead of simple spears. Thanks to Eldaran for creating this fix first!

- Wardogs are now EXCLUSIVE to the Barbarian factions. Roman factions can no longer produce these animals.Added Wardogs ability to Hide In Long Grass and Run Amok. Changed Attack from 14 to 12. Changed cost of upkeep from 40 to 100 to replicate replacement of handlers costs, etc, while still not making them an impossible choice to train. Decreased handler/dog ratio to 8/24.

- All buildings build times extended by 1 turn, except the basic level of wall defences.

- CHANGES MADE TO CARTHAGE: Added Diplomat nearby to Carthago. Carthago Nova starts with a port & a Governor's Villa (Spain was big interest to Carthage, it must have had a damn port), upgraded Carthago's port to a Shipwright. Added a number of ships to bolster their sea defences. Increased 'Iberian infantry' Defensive Skill by 1, and rose attack by 1, and raised recruit cost to 280. Changed the Civ. type to Sailor Caesar. Added assorted buildings to different cities, to make them more technologically advanced. Changed Carthago's population to 7300. Gave the provinces of Numidia, Tripolitania, and Baetica to Carthage, as this was the correct state of the empire at the time of the first Punic War.

- CHANGES MADE TO EGYPT: Altered the Civ. faction type to religious mao. removed a number of buildings from Egypt's various cities, as they were EXTREMELY well advanced compared to nearby (and pretty much every other) factions. Removed many natural resources in their beginning territories. Lowered beginning population amount for each city.

- CHANGES MADE TO NAVAL WARFARE: All ships take 60 population cost. All ships costs have been inflated. the Decere has been replaced with the Quadrireme, and the Corvus Quinquereme is now the best ship buildable. Boats are now named Warships, and Large Boats are named Large Warships. Warships are roughly equal to a Bireme, while Large Warships are only slightly weaker in defense than a Trireme.

- CHANGES MADE TO THE GREEK CITIES: Families have been reworked, so, to replicate 2 seperate leagues, you can choose which families have power in the faction by choosing heirs and leaders. Syracuse is now rebel, along with Pergamum, & Apollonia now belongs to The Greek Cities.

- CHANGES MADE TO THE ROMAN FACTIONS: Hastati, Principes, and Triarii are ALL recruitable with a Militia Barracks. They are now represented in three forms; Early, Contemporary, and Late. Early Hastati, Hastati, Late Hastati. The lowered stats reflect this. Early troops are available with the Militia Barracks. 'Normal' troops are available with City Barracks. Late troops are available with Army Barracks. The Late troops have the regular, CA supplied stats.

- Reduced Base farm Fertility Levels across the whole entire board for a slower, more realistic population growth rate. This, in turn, extends the games longevity.

- Adjusted character trait bonuses. The Good commander trait gives 1 less command bonus, but gives 1 Troop Morale Boost.
    - Diminished all cavalry's charge bonus to about 66% of what they once were. This will stop units from routing as easily, but not go as far as to make cavalry flanking negligible.

- Equites stats have been lowered from a 7,4 attack, to 6,3. Defence has been lowered from 3,5,4 to 4,2,3. Previously they had the best defensive rating out of all early cavalry, and only 1 point lower than Long Shield Cavalry. All early Barbarian Cavalry defence has been raised by 1 point to 3,4,4. Equites unit number has been lowered from 27 to 18.

- Praetorian Cohorts now have the same attack value as a Legionary Cohort, but have slightly improved armour levels to reflect their status of being elite, but not super human. Urban Cohorts have the same armour value as Praetorian Cohorts, but have an improved attack. Overall, though, this has been diminished slightly.

- Macedonian and Egyptian family names have now been reworked and made correct.

- Eastern war elephants now use the Indian model, and not the African.

- Lowered the probablity of a Senate assigned mission. Lowered the reward money that you are given for a successful mission. All offices held durations have been shortened to 3 years. Pontifex Maximus can ONLY be held once by any single character.

- Increased the probability of some natural disasters occuring. Storms can now happen over land as well as sea.

- Diminished trade values of all resources by 1.

- Changed the name of 'Pharoah's Bowmen' to 'Ptolemaic Heavy Bowmen'. Diminished stats to have less of an attack than Gaulish Huntsmen, but better defense and armour.

- Libyan Spearman now have the ability 'Phalanx'.

- Corinth is now stronger garrisoned to reflect its historical state as a 'frontier' town.

- Velite Gladiator no longer trainable. Mirmillo & Samnite Gladiators no longer trainable, but recruitable as mercenaries.

- Removed the 'Head Hurlers' unit.

- Senate begins game with more units as not to be so much of a push over.

- Syracuse is now a rebel city.

- Reduced handler/incendiary pig ratio to 8/24 for both Roman and Greek factions.

- Gave Belgica to the Rebels. The Britons only have their British provinces, and they will have to fight to expand. This is to make the major barbarian factions the Germanics and Gauls.

- Added Centurions/Signiferis to the proper units.

- Integrated adonys' 'Killing Rate Mod' for longer battles, and a slower kill rate. No unit attributes are changed with this, only the KILL RATE is slower. For a more in-depth explanation of this, please visit the following link: http://www.twcenter.net/forums/index.php?showtopic=9877

- Integrated Apollonius' 'Movement Rate Mod' for a more realistic movement rate. For more information on this mod, please visit the following link: http://www.twcenter.net/forums/index.php?showtopic=9703

- Edited the Barbarian Peasants to be a more logical choice. Raised attack to 2, charge bonus to 2, group size to 80, and lowered upkeep cost to 90. Compared to the more 'civiliszed' civilians, the barbarians were very weak. For instance, Carthaginian peasants have an attack of 3 and a charge bonus of 2. I left these at normal.

- Removed the use of Arcani.

- 'Gaesatae' are only available to the Gauls, as was true of history.

- Removed the use of 'Egyptian Chariots' and 'Egyptian Chariot Archers'.

- Removed the use of 'Screeching Women'.

- Lowered Druids attack from 13 to 10 and charge bonus from 5 to 3, and lowered their recruit cost to 440, to make them more of a general back-up role, to accompany their troops mainly in a chant, and not to actually engage in combat.

- Changed the name of 'Trier' to 'Treverum' for the German city.

- Changed the name of Rome to Roma.

- Changed the name of 'Corduba' to 'Gades'. Corduba was founded by Rome in 164 BC. Gades (Cadiz) was an ancient city belonging to Pheonicia, then Carthage.

- Changed the name of Carthage to Carthago.

- Renamed 'Bull Warriors' to 'Iberian Infantry'.

- Changed the name of 'Naked Fantics' to 'Gaesatae'.

- Changed the name of 'Heavy Peltast' to the proper name of 'Thureophoroi' for The Greek Cities.

- Changed 'Macedonian Cavalry' to 'Prodromoi'.

- Changed the name of 'Cataphract Camels' to 'Heavy Camels', as Cataphract sounds misleading.

- Changed the name of 'Spanish Mercenaries' to 'Iberian Mercenaries'.

- Changed the name of 'Nile Spearmen' to ' Machimoi'. Reskinned.

- Changed the name of 'Desert cavalry' to 'Ethnic Cavalry'.

- Changed the name of 'Pharoah's Guard' to 'Agema'.

- Changed the name of 'Barbarian Peasants' for all factions to reflect their race. Gaulish Barbarian Peasants become Gallic Peasants, Dacian Barbarian Peasants become Dacian Peasants, British Barbarian Peasants become Breton Peasants, Scythian Barbarian Peasants become Scythian Peasants, and German Barbarian Peasants become Germanic Peasants.

- Changed the name of 'Barbarian Cavalry' for all factions to reflect their race. Gaulish Barbarian Cavalry become Gallic Light Cavalry, Scythian Barbarian Cavalry becomes Scythian Light Cavalry, etc.

- Changed the name of 'Barbarian Noble Cavalry' for each faction to reflect their race. Dacian Barbarian Noble cavalry becomes Dacian Noble Cavalry, etc.

- Changed the name of 'Barbarian Warlord' for each faction to reflect their race. British Barbarian Warlord becomes Breton Warlord, etc.

- Changed the name of 'British Light Chariots' and 'British Heavy Chariots' to 'Celtic Light Chariots' and 'Celtic Heavy Chariots'.

- Changed name of 'Nile Cavalry' to 'Cleruch Cavalry'.
  • AnubisEE
    Hajo csatáknál idegesit benneteket hogy mindig elmenekül ?
  • wallen
    Mondom ha kihivást akarsz, akkor a germánok a jó választás. Nekik csak papíron vannak kiváló egységeik. Amit custom csatánál láthatsz, azok közül egyik jót sem lehet gyártani :( Eddig minden mezei csatát le kellett játszanom, mert mindig minimum 2-szeres túlerő ellen harcolnak. Most volt Alesia elött egy 5000 vs 2000-es csatám.

Kérdés: A történelmi ütközet jelzőket iővel leveszi a program?
  • Fritz Von...
    Nem tudom. Az a helyzet, hogy eddig nem nagyon csatáztam ellenük. Most Karthágóval épp hadban állok. Látom az egységeiket, de nem győznek meg nagyon. A harci szekeres íjászok nem tűnnek olyan erősnek...
  • I.C.ram
    Egyiptommal én is toltam. Elég jók, mert fejlettek, a hadseregük már nem az igazi, de az is közepes azért. Nagyon jó helyen vannak, mert könnyen megszerezhetik a Földközi-tenger keleti részét, onnan meg dőlni fog a lé. Rómaiakkal is elég későn kerülnek csak összetűzésbe. Viszonylag könnyen megszerezhetik a csodák 80%át. Egyedül a Zeusz szobor a necces, de a többit gyorsan meglehet szerezni.
  • wallen
    Én is komálom őket, de mindig Egyiptom a legerősebb frakció. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy könnyű lenne velük.
  • Kandurex
    Fogós kérdés.