13587
  • AnubisEE
    Hát úgytűnik Egyiptommal kivégeztem őket pedig még sehol nem járok de az all statistikákat nézve hozzám képest mindenki a béka segge alatt van
    Na mindegy azért mostmár elmegyek ROMAIG hátha öszeszedi magát valameki es komoly ellenállásba ütközöm
  • Árnyvadász
    Nekem olyan volt, hogy átmentek a fából készült falon a lovasok közül néhány:)

De az nagyon tetszett, amikor az ellenség létrán felmászott a falakra, nem volt védőm fent (elnéztem az irányt honnan jöhetnek, így egy tök üres területre nézett az összes íjászom és minden más, az ellen meg a szűz kapu fele masírozott) és kutyákat akartam gyorsan felküldeni a falra. Kutyák elindultak de az ellenséghez nem mentek fel, hanem a fal tövében futottak egyhelyben:))) Persze mikor lejött az ellen, már simogatták őket a kutyusok rendesen.
  • lammaer
    Tudom hogy most utálni fogsz, de igy kapásból nincs ötletem rá.
    Rémlenek olyan játékok, ahol a beállitásoknál elő-elő fordult ilyen opció is, de én valahol a driverben kutakodnák ilyen után - ha egyáltalán van ilyen opció.
  • VGQ
    Ezt a legerösebb várfal is megcsinálja csak ott mésodpercenként 2 balisztát lö ki a torony és folyamatosan.
    Nekem a hülye gép mindig arra menekült,és álltalában egy 100 fös sereg mire elért a 4 lyuku torony melett olyan 60 fö körülire csökkent.A ballisztáknak 1 lövés 1 ember:))

De a legnagyobb BUG a játékban.
    Wooden wall-t ugy érdemes bevédeni,hogy ahol látod,hogy jön a gépnek a faltörö kosa elé leteszel 2-3 sorba egy phalaxx osztagot egyböl a fal belseje mellé.Ekkor átlognak a tuloldalra a pikék,igy mikor jön szembe a kos az elsö 2 katonát folyamatosan vered le igy simán eléred,hogy ne tudja betörni a falat.Az AI egy idö után megunja és egységtöl függöen betámad.Ami ugye a gyalogság teljes felnyársalását jelenti ,az ijjászok meg lövik a falakat,mert ugyi a katonák nem lognak át a falon.nagyon állat.Persze lehet direkt van ,mert a kökorban én is furtam volna lyukat a vár falára akkorát,hogy átmenjen a pikám helye és csak döfködtem volna 1000-el:)))

Várvédelem pedig ugy sikerül jol,hogy a tornyokat indulásuktol 2 osztag ijjásszal lövetem tüzs nyilakkal.Mire odaérnek és felmászik uyg 10-20 katona addigra begyullad a torony és leég:))
    Ugyan ez a bányavájatra is érvényes,mert azt is be lehet gyujtani mikor benne vannak a akatonák:)

A létra kicsit nehezebb,mert azt nem lehet megfogni sajna,de mire odaérnek a válfalhoz max 50% egység tud felmászni a létrán ami meg alapbol halált eredményez mivel max 5en birnak felmenni a létrán és azért öket várja 2 osztag gyalogos,hogy 5++ az 1 arányban begyakják.
    Szal várvédést még sosem vesztettem el,mert a gép nagyon bénán nyomja.

Egyedüli esélye,ha esetleg katapultal szétlöné a falamat,de azt meg 100 bol 1x hoz.Azt meg megoldom.
  • zizzenet
    Őszintén, nem bánom, ha a csilivilik lassító része nem szerepel a látványban. Kérdésem akkor, hogy ezeket le lehet-e tiltani a kártyában, és ha igen, akkor mik is ezek igazából?
  • lammaer
    Kártyákkal kapcsolatban - érdekes ez a DirectX 9.0 kompatibilitás duma. Például - ha emlékeim nem csalnak - a Geforce 4TI sorozat is csak DirecX 8.1-es kártya volt, amikor kihozták nem is volt még DX9. Ehhez képest ugye tök jól megy vele a játék, hiába irja hogy 100% Dx 9.0b kompatibilis kell legyen.

Ez tudtommal egyébként csak annyit jelent, hogy a kártya bizonyos grafikai effekteket nem tud, ezért a játék nem lesz olyan szép, mint egy full Dx9.0-s kártyával. Persze ez közel sem jelenti azt, hogy a játék ronda lesz, csak a mindenféle csilivili effektek fognak hiányozni (amit persze a kártyatulajdonos nem hiányol, hiszen a saját gépén ugye sosem látta az adott effektet).

És most jön a feketeleves: könnyen előfordulhatott a GeforceFX kijövetelekor, hogy az új kártya ugyanabban a játékban LASSABB volt mint a jó öreg régi (tipikus példája azthiszem a GF FX 5200 vs. Geforce 4 TI 4200) csak azért mert a GPU nem volt sokkal gyorsabb, ellenben jóval több effektel kellett megbirkóznia mint a régebbi kártyának.

Persze egy Radeon 9800 Pro nyilvánvalóan gyorsabb GPU-val nyomul (meg se próbáljuk összehasonlitgatni holmi 1-4 generációs kártyával)... de azért SZVSZ érdekes - nem biztos hogy jobban jár az ember egy olyan kártyával, ami több effektet tud.

Ismét belefutottunk a hardvegyártók piszkos trükkjeibe.
  • Árnyvadász
    Hoppszala... Akkor a tied nem SE, most már tutifix. Azzal jó esélyel 2500-at vagy valami ilyesmit kapnál... Vagy kevesebbet. De az tuti, hogy 3500 felett már nemigen. Az Radeon9800pro most már biztos!
  • Árnyvadász
    Tegnap még volt energiám és csináltam egy kis custom battle-t is. Nos abba az volt az érdekes, hogy 9 skorpiont állítottam fel kiváncsi voltam milyen lesz a hatásuk.

MINDENKI PRÓBÁLJA KI A SKORPIONOKAT!!!!

Nem azért mert csatanyerőek, vagy ilyesmi, hanem amikor ezek a nyílcövekek becsapódnak és telibekapnak katonát, vagy katonákat, akár 10 méterrel is odébbrepítik az eladdig sorban állókat. Egszerűen félelmetesen jól néz ki! Fizikai motor ott van nagyon:)
  • zizzenet
    Rendben, megnézem. De ha SE lenne, kaphatnék 6001 pontot 3DMark03-ban?
  • Árnyvadász
    Akkor így már teljesen világos. Thx Fritz Von and lammaer-
  • lammaer
    Ezt csak megerősiteni tudom - a gép a sok assasinkodás után küld is egy üzenetet, hogy XX kormányzó/uralkodó kiérdemelte a killer utónevet, mert uralkodás idején sokan haltak meg az orgyilkosaitól :)
  • I.C.ram
    Egyiptomban nem nagyon lehet játékokat rendezni :)
  • Árnyvadász
    Megnézed a kártyád mag/memória órajelét a gépeden. Pl. ha már nincs diagnosztikai progid (lehet ettől még az ATI driver mutatja (sőt biztos), akkor powerstrip-et töltsd le és az mutatja majd mennyi). Utána elmész a neten egy olyan helyre ahol Radeon9800SE-ről van cikk és összehasonlítod az ott megadott órajelet a tieddel. Ha ez egy és ugyanaz, akkor eljött a vég! Ugyanis a Radeon9800SE az szörnyen ratyi teljesítményt nyújt. Ez már FX5200Ultra kategória kb. Az meg ugye mint tudjuk nem sok mai szemmel nézve. De reméljük nem így áll a dolog, és a patch majd megoldja.

Mivel íme:

3D hardware Accelerator Card Required - 100% DirectX® 9.0b compatible
    64MB Hardware Accelerated video card and the latest drivers*.

ATI® Radeon 7200
    ATI® Radeon 8500
    ATI® Radeon 9000
    ATI® Radeon 9500
    ATI® Radeon 9600
    ATI® Radeon 9700
    ATI® Radeon 9800
    All Nvidia® GeForce 2 and higher

!!!Lényeg:!!!!

Important Note: *Some 3D accelerator cards with the chipsets listed
    here may not be compatible with the 3D acceleration features utilized
    by Rome: Total War. Please refer to your hardware manufacturer for
    100% DirectX 9.0b compatibility.

• Kandurex
    És havi, napi szinten voltak a játékok?
  • I.C.ram
    Nekem volt egyiptommal tobb 40k+-os városom, és néha volt lázadás, pedig minden fel volt építve, és az adó is a legalacsonyabbon volt.
  • zizzenet
    Panaszkodnék én, csak nem tudom angolul megfogalmazni...
  • Kandurex
    Hmm..azért a 20+k városaim még soha nem lázadtak, minden ki van fejlesztve és boldog a nép, csak szennyel nem tudok mit kezdeni.
  • dronkZero
    A technikai problémákhoz annyit, hogy nekem XP2.5+ os proci, 512RAM, és Gef3TI200. Normal egységméreten játszom, szsvsz így több lehetőség van taktikázni. De teljesen frankón megy, időnként persze szaggat, de 15FPS biztosan megvan.
    Haverom XP1.7+ on, szintén 512RAM, de csak Gef2MX400, és még ő is tud vele játszani. Ha táposabb gépen, durva Radeonokkal szaggat, akkor szerintem tényleg a videokártyáitokat nem szereti...
    Talán majd patch javítja, ha elegen panaszkodnak megfelelő helyen... :)
  • Larvin
    tehát a normál large-ot feljebb nyomták a hugehoz közelebb, de gépbarátabb megközelítésben
    pl, hajóknál minek spórolni ott úgysincs battlemap stb
  • haxoror
    Hát ez tényleg a huszonkettes csapdája, ha lown hagyom az adót akkor jobb a közhangulat viszont gyorsabban is szaporodnak és előbb-utóbb lázadás lesz a vége, ha meg very-highon hagyom az adót akkor szinte azonnal lázadás.
    Eleinte a békés megoldást kerestem de most már rendszeres időközönként lázadást provokálok a nagyobb városaimban aztán jöhet a tömeges keresztelés. Az elkerülhetetlen elé megyek és így legalább én irányítom az eseményeket és nem kell attól félnem hogy egy hadiközpontom pont a legrosszabb pillanatban fordul ellenem.
  • zizzenet
    És ezt hogyan tudom megállapítani?
  • Larvin
    A realism modba beépítettek minden eddigí újítást ami már eddíg kiadható állapotban volt, többek közt a unit scale-t is átírták így gyengébb géppel is élvezhető a játék már large-on is
  • Fritz Von...
    Nemtom, hogy ki kérdezte a family member Killer becenevét. Én azt vettem észre, hogy ha egy családtagod egy tartományban helytartó, és ott építesz assassint, azzal elindulsz gyilkolni, akkor a családtagod kapja az ilyen jelzőket. Merthogy a tartomány ura és az "ő parancsára" gyilkol...
  • G.Freeman
    köszi
  • BoSA

és már a cracket is megtaláltam.
  • Fritz Von...
    Zizzenet: ez még mindig nem az igazi. Biztos, hogy rendes 9800 PRO-t kaptál? Mert nemrég volt valami olyasmi, hogy kijött egy sorozat 9800 PRO és valójában nem Pro volt, hanem csak SE. De a boltosok PRO-nak adták el. Ha jól emlékszem, akkor a memória interface volt feleannyi és a pipeline is. Ez megmagyarázhatja, hogy ugyanolyan gépeden miért rosszabb...
  • Árnyvadász
    Több mint kimerítő taglalása a RTW-nek ANGOLUL! egyenlőre...
  • Kandurex
    Options, video, check advenced.
  • G.Freeman
    unit size-ot hol lehet atallitani? vegig neztem az osszes menut de nem talalom...
  • BoSA
    Köszi a kimeritő választ. Most látom az Nforce-n hogy van crackelt 1.1 -es verzió.
    Gondolom kézikönyv nincs senkinek sem hozzá
  • Árnyvadász
    FOR ROME!!!!!! (Árny seregei Kandurex felé rohamozva...) :D
  • Árnyvadász
    Akkor ezekben a kérdésekben nagyon egy húron vagyunk mi: Kandur-Anibus-Én, mert hasonló provinciaszámnál én is ezt tettem. Nézzük kié a következő keresztkérdés? :)
  • Árnyvadász
    Bizony:) Csak azóta kihalt már ő is:) Pedig azt hiszem volt neki 13 kis ikonkája, jó hosszú sora volt az egyszer biztos, meg 3-4 alattvalója. De hát ugye a makedon vezér azért megkapta az esélyt a lebuktatásra szóval nyisssz lett a vége csak nem neki, hanem Nero feküdt. 2 percig sirattam, aztán 2 óra alatt kiírtottam a makedoniakat bosszúból.

Erre mondják azt: Bosszúból jeles:)
  • Árnyvadász
    Nekem tegnap már előjöttek kisebb szaggatások (de 4XAA, 8XAniso mellett!!! és minden maxon ugye +1024*768) amikor:

3000 ember van a képernyőn vagy több és van egy kőfalas bazinagy város. De nem olyan mértékben szaggatt, hogy a játék rovására menne, játszható csak érezhetően ott vannak azok a kis be-be szaggatások. Majd leveszem a filtereket és megnézem úgy is, de ezt csak ma este tudom már sajnos:(
  • Kandurex
    , ciao.
  • Kandurex
  • Kandurex
    Ziiz, sztem 4 - 5 k felett már mindenkinek be - beszaggatt.
  • AnubisEE
    Az az igazság hogy muszáj írtani a parasztokat mert a lázongás senkinek sem jó , énis 10 után kezdem ugyan ezt
  • Árnyvadász
    Megjött a Butcher:))) Hali jóreggelt!
  • zizzenet
    Kedves NVidiások (én is az voltam leddig). Nálatok ilyen magas létszámnál, várossal, magas beállításokkal nincs szaggatás?