Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neked az is eleg, ha a seregek osszeugranak egy irgalmatlan porfelhobe es agyatlan barmokkent egymast csepelik a csataban, mert a hadvezer kijelolte az osszes csapatot azt hajra.
Hat en nem erre vagyom, hanem a Shogun altal oly nagyszeruen kidolgozott csatakra, ahol az agyafurtsagnak es taktikai ugyessegnek sokkal nagyobb szerepe volt mint a gyartsunk le minnel tobb nehezlovast a hadigyarban idiotizmus.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
"Hm, látom, hogy 700 méterre nyugatra a bal szárnyunk túl sok veszteséget szenvedett. Mond nekik, hogy vonuljanak vissza 50 métert és rendezzék a soraikat. Az ijászok fedezzék a visszavonulást."
két küldönc elnyargal a két egységhez, mire azok szinkronban perfekt végrehajtják.
Hát ez nem így volt! A Medievalban SOKKAL TÖBB info és kontroll áll rendelkezésedre mint a valóságban volt.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
mindegy, hogy a játékban vagy a valóságban, szerintem sokkal izgalmasabbak a régi japán csaták, ennyi
Riszpekk
War. War never changes.
én nem akarom senki kedvét elvenni a játéktól, csupán a tényeket vitatkozunk
Riszpekk

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
War. War never changes.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
"Jakuza szerinted ez hogy ment? A hadvezér ki- meg bezoomolt a remek térhatásba, meg felrepült körülnézni? 😊
"
Ket fele variacio volt, az elso a ritkabbik.
1. A hadvezer maga vezette elol a seregeit.
Romaiaknal nem volt bevett szokas, esetleg Nagy Sandor volt ilyen.
2. Valamilyen strategiai magaslatrol szemleltek a sereg mogott a csatat, igy aztan beathattak egyszerre az egesz csatateret.
1. attól még sok egység marad és ez a fõ gond
2. nesze neked, történelem.....
Riszpekk
több tucat ember dolgát látod el, ne mondja nekem senki, hogy ez
-valós
-élvezetes....
Riszpekk
a hadvezér elmagyarázta a tervet a parancsnokoknak, aztán kiült egy dombra és 1-2 kilométerrõl "tévézett"
ha gáz volt, õt menekítették ki elõször a térségbõl
Riszpekk
Ne legyel mar ilyen lol.
Es amig ezzel szutykolodsz nem latod, mashol mi tortenik, a valos helyzetben is igy volt ugye, hogy oda masirozott egy hadvezer es megmutatta a balraat fogalmat a csapatnak.
Nem baratom, kiadta a parancsot es a katonak teljesitettek, nem kellett meg kulon formacio ikonokra mutogatni elforditani jobbra vagy balra a sort , hanem a katonaknak eleg volt a vezenyszo amit a csapoatparancsnok adott ki, ezt neked kell most elvegezned, gyakorlatilag azokat a parancsokat is neked kell kiadni, amit mas adott ki.
Es akkor meg nem is beszeltem meg egy csomo tenyezorol, amit a monitor elott nem lehet megvalositani rendesen.
Es ezert kezd mar tul attekinthetettlenne valni az egesz jatek.
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
de mi páran a csaták miatt nyomtuk, és ennek az idõnek ezzel vége
Riszpekk
Jakuza szerinted ez hogy ment? A hadvezér ki- meg bezoomolt a remek térhatásba, meg felrepült körülnézni? 😊
A parancsait meg egybõl végrehajtották?
A nagy ókori csaták legnagyobb részénél a taktikázás utolsó lehetõsége a csapatok elrendezésénél volt, utána már képtelenség volt épkézláb módon vezetni õket.
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
és vajon A VALÓSÁGBAN melyik hadvezér látta át jobban az elõtte dúló csatát? a 10000 embert irányító római vagy a 800 embert irányító (és valószínûleg köztük harcoló) japán? melyik nagyobb "élvezet"? nézni az elszabadult poklot (mert ugye RTW-ben baszhatod azt az egységet, amelyik belekerül egy komolyabb ütközetbe, míg Shogunban általában mindig volt hely visszavonulni és rendezõdni) vagy ura lenni a helyzetnek?
Riszpekk
Shogun szinvonalat, nem fogja elerni en biztos vagyok benne, mar ezt mondtam akkor , amikor meg hallottam a fejlesztok nagyzolasat a poligonszamokrol, meg a tobbszaz egyseget iranyithatunk dumat.
én arról beszélek, hogy sokkal valósabb élmény volt a nehezen összeverbuvált 500 emberemmel 3 évi várakozás után megtámadni a szomszéd tartományt, és fogcsikorgatva agyalni a taktikán, elemezni a pillanatnyi helyzetet, JÓL átlátva a szituációt, mint az RTW demóban egymásnak ereszteni a tömeget, amolyan click-and-forget stílusban, és várni, hogy mi történik
ahhoz, hogy ennyi embert figyelj, le kell pause-olni a játékot, ami megint csak kizökkent a valóságérzetbõl
tény, hogy annakidején ugyanez volt, az akkori hadvezérek is csak egy kurva nagy zajos porfelhõt láttak maguk elõtt a mezõn, de nem értem, mi ebben a jó? minél több embert küldesz harcba, annál inkább átmész külsõ szemlélõbe, mert egyre személytelenebbé válik a csata
sajnálom, ha ezt valaki nem tudja megérteni
Riszpekk
"Ez volt egy másik tészta a Shogunba. nagyobb seregek irányítására gyakorlatilag már csak akkor volt lehetõséged amikor már igencsak a vége felé jártál. Egyszerûen rávoltál kényszerítve a kis létszámú, de óriási képzettséggel és morállal rendelkezõ sereg kiépítésére. Emlékszem milyen durva szelektálást indítottam a csapat összevonáskor, hogy csak is a legkegyetlenebb és harcedzettebb emberiemet küldjem a stratégiailag fontosabb területre. nem volt ám olyan, hogy rögtön az elején 1000 ember, pláne nagyobb sereg. kaptál haver 50 kaszást, te voltál Honug tartomány úra és néztél ki a fejedbõl! A szomszédos tartományokkal kerested a béke lehetõségeit és óriási nyelvcsapásokkal haladtál a ranglétrán és boldogság öntöttel egy + tartomány megszerzésétõl. A Medivalalban viszont szó nincs ilyesmirõl..😞
A legnagyobb hiba az MTW -ben, sokszor leadod a csatákat a gépnek, unod az egyhangúságot, ez az ami miatt még mindig a SHOGUN Total War a legjobb. Ott nincsenek ilyen gondok, végig izgalmas és pergõ, van történet!!!, soha nem fordul elõ, hogy leadsz egy csatát, könnyen érhetõ és egyszerû az ország menedzselés, izgalmasabbnál izgalmasabb ütközettek a végsõ cím elnyeréséig. Ez a Shogun."
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
De hat a fejlesztok a grafikai csilivilik miatt tonkreteszik a tortenelmi huseget.
Nem kellett regen egy hadvezernek a terkepet forgatni ahoz, hogy megtalaljon egy aktualis csapattestet pl a jobb szarny belso reszen, eleg volt utasitania a futart, dobost, kurtos, vagy akarmit. Es ha minnel tobb csapatresz van egy ilyen terepen annal jobban veszi el a taktikazas idejet a map forgatas , kamera valtas, csapatresz elforditas, hiszen meg azzal is neked kell torodnod.
Szal egyre suxosabb ez igy.
War. War never changes.
Riszpekk
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Szal ilyen hulye osszehasonlitast ne mondjal.