13587
  • Jukare
    Sokak írták előttem problémaként, hogy a játék közben a program kilép. Amit még nem sikerült megnyitom, az a szenatus fül, mert arra rákattintva a program kilép, és zárja magát. A legfrissebb drivereket feltelepítettem, de a problémát nem oldotta meg; aki találkozott ezzel a problémával, és van gyógyírje rá, megköszöném, ha beírná.
  • Smokk
    Koszi!
  • AnubisEE
    Valaki irja már le mi az értelme ennek a realism modnak ?
  • Hmuda
    Vannak a retinue vagy mifenék, tudod az iylen udvaronc-tanácsadó-stb figurák. Na, azokat úgy lehet átpakolni, hogy fogod a két családtagot és egy városba-seregbe-csapatba-satöbbibe rakod őket, úgy intézed hogy alul a sereg látszódjon (assze az army fülecske), jobb gomb arra a vezetőre, akitől el akarsz venni embert és egyszerűen csak fogod a retinue képét és drag-n-drop módszerrel áthúzod a másik családtag képére alul. Így nekem sikerült egy olyan kormányzót csinálnom aki 16 éves (épp megvolt a comming of age ugyebár) és mégis 7-8 volt a mangement-je.

Más: egyik körben bejött a szokásos kockaáradat, amin az aktuális híreket kapom, mindig megnézem a frakcióhíreket, hogy tudjam mi a családdal az ábra, erre egy hatalmas rakat retinue expand üzenet volt felsorolva olyan nevekkel, mint Archimédész, Ariston, Quintus Ennius, Eratosztenész, illetve két görög városállam Apollón főpapja. Nem semmi hírnevem lehet, ha már ekkora nevek jönnek hozzám tanácsadónak. :D
  • Fritz Von...
    Jah. Még mindig Karthagóval szenvedek.
  • Fritz Von...
    Na most bedurvult. A csizma orrában levő Brutii várost támadtam meg. Elsőre sikerült. Utána kitettek onnan, másodszorra bebuktam az ostromot. Pedig az egyik fullos(nak hitt) seregemmel mentem. Most meg semmi nem maradt szinte belőle.

A másik cumi Siwa, Egyiptommal iszonyat nagy harcok vannak. Folyamatosan küldi rám a seregeit, ostromol, én kitámadok, elszaladnak. Megyek előre, Egyiptom támad, stb... Közben Siwában ugyanúgy kitették a szűrömet. Visszatámadtam, a másik fullos seregem is megszopta. Volt arrafelé még egy sereg, azzal visszavettem a várat és kivégeztem mindenkit. Azóta ott nyugi van. Az "Africa Corps-ot" :) rendbeszedtem, és kiegészítettem a másik sereggel, így most megint van egy iszonyat támadóerőm, Alexandria felé vettem az irányt. Ám Egyiptom csak nyomja a seregeit.

Mindeközben a Hispániát leigázó seregemmel északon betámadtam a Julii-házat, Massiliát elfoglaltam. A gallokkal szövetséget kötöttem. Viszont a Julii-k sem adják könnyen, folyamatosan, minden 2.-3. körben ostromolják Massiliát.

Szóval elvagyok rendesen, 3 frontos háborúban. :))))

Mekkora király játék! :)))
  • G.Freeman
    neten a j es ly betut annyiszor keverik ossze hogy az már nincs kedve szolni az embernek, nem mintha en annyira odafigyelnek hogy mit irok de azert vannak alap dolgok amit 7-8 evesen megtanultunk ( mar aki:)))
  • Smokk
    Vki 1szer irta h a kiralyi kiseretet is at lehet pakolni hadvezerek kozott es igy profi hadvezereket csinalhatunk konnyeden.
    Na azt h kell?
    1atalan lehet ezt?
  • Smokk
    Es mit takar egesz pontosan ez a mod?
    Azt hittem mar igy is eleg realisztikus a jatek.
  • galenius

realism mod ha még nem írták
    http://www.strategyinformer.com/downloads/rometotalwar.shtml
  • AnubisEE
    Na ez érdekes mert nekem baszta kinyirni aaz assasinom
  • Fritz Von...
    Meg a történelem szerint is az volt akkoriban. :)
  • Fritz Von...
    Assassin.
  • dronkZero
    Meg nem ílyász, hanem íjász.... Úristen.
  • Kandurex
    Messze a Római a legerősebb katonai szempontból a játékban.
  • AnubisEE
    Ellenséges kémet hogy lehet megölni ? Mert ott áll a bazsom mellet és em birom kiynirni semmivel :P
  • Hmuda
  • G.Freeman
    az sztem nem hassati hanem hastatii
  • Dns5000
    na most volt egy eleg lehangolo csatam :(
    a egy gall 1200 fos sereg allt egy hidon, na mondom elmentem es kiprobalom, hogy lehet atkelni hidon. 600 korluli emberem volt.
    Elorekuldom a 3 csapat ijaszt mikor az egyik atment egy lovas csapat lerohanta, na vonom vissza mindet a lovas csapat koveti. Amig ledaraltak az 1 ijasz csapatot addig annyira meglottek a tobbiek hogy elszaladt.
    Na monodm ezt megszivtam. Atkuldom az osszes hassatit, amikor kiernek mar ra is rontott a hatalmas sereg. Na mondom ennek vege. Aztan egyre jobban fogy az ellen, kozben meghal a tabornokuk es mindenki elszalad :( Ezutan mar csak minimalis volt az ellenallas. Megoltam 1100 emberet nekem meg vagy 250 emberem halt meg. Az a rohely, hogy a ledaralt ijasz csapatom mind meg lett gyogyitva :P
    Szoval ezutan mi a kihivas az egesz vacakban???
    Ja hardon jatszok.
    Az ilyaszok meg eleg jok olyan csapatok ellen amik nincsenek pancelozva pl a meztelen barbarok. De attol is fugg, hogy a hulye gep csak all es varja, hogy az osszes nyilveszot belelojjel vagy egybol lerohan.
  • Davidsned
    Magyarosítás készül a játékhoz?
  • haxoror
    Csak egy észrevétel: ha a diplomatának bazi magas az influence akkor már az eddig disbandos nagyobb csapatokat is át tudja téríteni. Nekem most volt hogy 4 szakaszos csapatból 3-at át tudtam venni és csak egy oszlott fel.
  • Smokk
    Probald ki very hardon, szerintem ott mar nem lesznek ilyen szep csata adatok, es garantaltan a jarvany lesz a legkisebb problemad
    Szerintem ezen a fokozaton a legizgibb a jatek, itt bizony minden csatat le kell jatszani+ minden lepest jol meg kell fontolni...
    ...de igy a szep!!!
  • katarzis
    hello!
    mostanában elkezdtem hoditani a gallokat kiirtottam nem volt oan nehéz megtaláltam ellenük a tökéletes taktikát balisztákkal lövöm öket szélekre a lovasság ék alakba középen a gyalogság elöretör széleken megindulnak a lovasok és seperc alatt menekülnek is ijászt én nem használok.várostrom is elég könnyü vagy csak a gallok bénák volt oan város amibe 2000 emberük volt és plusz erösités 300 nekem meg 1100 emberem szarrá verte öket tölük senki se élte tul nekem meg lett kb 300 veszteségem. most a spanyolokat verem már csak 2 városuk van.engem a nép ugymond imád a másik kettönek alul van 1-1 pontja nekem meg vagy 7-8 torony magasan vezetek de a szenátusban is mindig elörébb vok. meg két emberem csücsül bent riválistol néha 1 a többi mind sprq.ja a julikkal vok és csak 11-12 tatományom van eddig és azért a térképen igyis elég szép nagy terület:) nekem nem lázadoznak sak egyszer kétszer lázadtak fel de azt gyorsan levertem.viszont nektek volt már járvány? nagyon durva nekem mikor inditottam a gallok ellen a hadjáratot pont akkor robbant kia fövárosban és a sereg is megkapta hulottak a katonákbol de nem volt vészes idövel egyre több város kapta meg föleg ameikeket a sereg meghoditott de iddö után elmult mindenhonna épitettem fürdöt stb. és most hogy a utolso ember is meghalt aki pestises volt vége a járványnak de josok embert vitt el sajnos. igy a végére jo hosszu lett dehát ez van.további jo játékot
    hello!!
  • Hmuda
    Tényleg nincs mód a gui lelövésére?

• haxoror
    Lehet hogy inkább a Pártusokkal kéne?
    Lehet hogy a Szkítákat a kiegészítőhöz tartogatják a fejlesztők...
  • haxoror
    mondjuk attól félek egy picit hogy a Scythia alapból nem játszható nép, csak az all civ playable mod engedi. Remélem nem lesz baj mert pl. intronak a Gallokét adta be...
  • haxoror
    Na ennyi, elegem van a Rómaiakból, ez a gyalogos harcmodor meg az állandóan lázadozó csőcselék nekem nem jön be :(
    Többet "csatázom" a saját népemmel mint a konkurenciával és legyünk őszinték: a római gyalogság szuper de a lovasság nem éppen versenyképes...

A Szkíták fogják uralni a világot, előre hozom a honfoglalást pár száz évvel de Árpád apánktól eltérően én nem fogom beérni a Kárpát-medencével

Kipróbáltam Custom Battleban S.P.Q.R ellen, ha a kampányban is lehet Headhuntereket gyártani akkor sima ügy lesz Róma felégetése :)
  • Fritz Von...
    Én nem nagyon szeretem a zsoldosokat. A moráljuk elég alacsony, így ők futnak el legelőször. Ez meg a sereg többi egységére is rossz hatást tesz.

Viszont ha netán rákényszerülök, akkor mindig a zsoldosok mennek először a falak alá.
  • Fritz Von...
    Hát. Ha jól emlékszem, akkor kb. 10-15 tartományig a szenátus is szeretett. Aztán innentől kezdve kb. 25-30 tartományig utált és baszogatott.
    A nép körében szépen-lassan ment fel az arány. Azonban ha elfoglalsz egy várost, ahol lázadnak, vagy elégedetlenek, az is hozzájön a nagy egészhez.

Korábban írtam, hogy lebontottam a "barbár" templomokat, és a helyére általában Jupiter-templomot emeltem. Ez is hozzájárulhatott.

Kb. 38-40 tartományom volt (és vagy 30-35 körön át lagalább nem hódítottam) amikor kiírta az üzenet, hogy enyém a nép támogatása, irány Róma.
  • Negwar
    Valaki szánjon meg pls egy válasszal
    Hogyan lehet neten játszani? (Hogyan tudnánk 2 en neten coustom csatát játszani mert leszedtem valami Batle lan nevü progit de nem igazán értem hogy mükszik:( szal chaten ki van irva a haver neve ugyan egymás irásait nem látjuk serverekröl nem is beszélve:( )
  • Gábor
    A hopliták körönként annyiba kerülnek,mint mezei hastaatik.
  • zoli80
    isteni a jatek,ujrakezdtem és elterveztem hogy nem harcolok,megprobálok pénzért vasarolni varosokat és bejött,eddig 18 várost vettem és mindenkivel béke van.a szenátustol tartok mert ugye a küldiket nem csinálom.kb mennyi idö alatt utalnak meg nagyon?van 3 emberem a szenatusban és az én családom a legfaszabb.
  • Braveheart
    A zsoldosok fenntartási költségében bent van a zsoldjuk is már?
  • Gábor
    A brutii ház nagyon büntet, pénze,mint a tenger! A legdurvább,hogy zsoldos hoplitákkal csapom a görög és macedon seregeket agyon :) Blökik rulez!
  • Hmuda
    Csak hogy egy kis színt vigyek a topicba (mellesleg megsúghatá végre valaki, hogy a fenébe lőjem ki a gui-t):

Ellenség eltaposva, irány haza:

A menekülés négy túlélője:

I believe I can fly...

Imádom nézni mikor az embereim baszogatják az ellenséget. :D
  • Braveheart
    www.gamecopyworld.com -on van
    lehet majd le kell szednem újra, biztos crc-s az egyik file. Addig viszont játszogatok vele, mert most már csak óránként fagy ki. Igen jó lett a játék! :) van egy hangulata...
  • Bbali
    vazzeg tud valaki 1.1es cracket a rome-hoz?
  • Bbali
    hi valaki meg tudja mondani mert lép ki a játék az aszalra kb 5 körönként?
  • Kandurex
    Amúgy lehúztál új CDt vagy a régiekkel szórakoztál? Mert attól nem javul meg, hogy kimásolod winyóra, annyit tesz, hogy ahol CRC -s volt és nem engedte az emulator másolni ott a winchester még vidáman átlöki viszont attól még HIBÁS marad.
  • Kandurex
    Nagyon nem akarja vala(ki)mi, hogy ezzel a játékkal játsz :(