13587
  • Kandurex
    A régi csatákban se egy vezér hanem több tucat altiszt irányított, neked itt mindenki munkáját kell végezned, szal szvsz nem minősül csalásnak.
  • Dns5000
    ti szoktatok a pauset hasznalni? amiota raszoktam nagyon minimalisak a vesztesegeim, de szerintem kicsit csalas.
  • Dns5000
    miert nem lehet elentani a campaignban a csatakat? nehe olyan jo harcok jonnek ossze
  • Dns5000
    Hardon nyomom, a gorgok phalanxjai nagyon bedaraltak parszor. Persze azota rajottem, hogy mit kell csinalni veluk. De valami iszonyat durvak. Elorrol tamadni meg egy legioval is ongyilkossag. Volt olyan hogy hatulrol megtamadtam erre megfordul es pricpleseket siman ledaralta. Aztan probaltam hogy megtamadom hatulrol visszaordulnak aztan egy masik egyseggel megint hatba, hat meg igy is iszonyatos vesztesegeket okoznak. Na gondoltam kiprobalom 1az1ben, custom battle, very hard, probaltam legioval a armored hoptilekat nem ment aztan forditva sem. Ekkor rajottem, hogy nehezebb fokozaton iszonyatos bonuszokat kapnak a gep altal iranyitott csapatok. Normalon mar leveri a phalanxot egy legio. Pedig mar tok vartam, hogy gorogokkel nyomjam nagyon daralosak a gep phalanxjai.
  • Apache00
    Használja valaki az idölimit eltörlö modot?
  • wallen
    Ennél sokkal nagyobb kreativitást vár el a szakvezetés

de itt nézd meg
    http://hearts-of-iron.wargamer.com/
  • I.C.ram
    Képeket tudsz róla mutatni?
  • wallen
    Más stílusban, de létezik ilyen: Hearts of Iron (Eupore Universalis szerű cska 1936-1946) Nagyon jó és a magyarokkal is lehet nyomni pl: megszállni Romániát :)
  • I.C.ram
    Bár csak jönne egy: World at War: Total War, vagy hasonló nevű új családtagja a sorozatnak. Nagyon jó lenne egy ilyen taktikai, diplomáciai, logisztikai, építkezős, stratégia, ami a XX. század elfső felében játszódna.
  • Yossarian
    leszeded, aztán telepítés előtt elolvasod szépen, hogy miket változtat! :)
  • CarajoEsp
    Valaki pontosan leírná mit takar a realism mod?
    Csakmert sokszor megszívtam ilyenekkel?:D
  • Yossarian
    esetleg, ha már nagyon ráérsz, be is szkennelhetnéd! De csak ha télleg naon nem tudsz mit kezdeni az időddel ;-)
  • haxoror
    Aztán majd oszd az észt nekünk kézikönyvteleneknek :)
    Van még egy csomó fehér folt :(
  • Yossarian
    oksa, akkor már értem :)
  • haxoror
    aha :)
  • haxoror
    De igen én lettem volna csak visszatöltöttem inkább a háborús mentést :)
  • Apache00
    Valki tudja változtatni a frakciok szineit?
    Ha igen, akkor hol kell átirni?
  • Apache00
    Melyik moddal tüntetted el a görögök szombléroját?
  • Apache00
    Ja, ez azt jelenti , de a vezetök még azért szekéren maradnak. Ettöl függetlenül azért megéri állitolag felrakni a modot, mert sokkal több pozitiv dolgot tartalmaz, mint rosszat
  • Apache00
    Jeee, megvettem eredetiben :DD

Hálisten magyar kézikönyvvel van, elég részletesnek tünik, bár csak most kezdem el olvasgatni
  • hzsolt
    Már neharagudj, de Te a Pártusokat hívod perzsáknak, vagy lemaradtam valamiről?
    Rumcájsz
  • Yossarian
    Te haxoror, amikor hirtelen békét ajánlottak az egyiptomiak, nem Te lettél véletlenül a vazallus? Sztem azért ajánlottak neked békét, mert onnantól a szeleukidák védelme alatt álltál. Csak azért, mert volt úgy, hogy térképért cserébe ilyesmiket követeltek tőlem a görögök. Mentés visszatölt, akkor meg 3 tartományt és majd 70K aranyat kértek.

A vicc az egészben, hogy már csak 2 tartományuk volt összesen és úgy követelőztek nálam, pedig apránként már a római területeket csipegetek le :)
  • Besz
    Én még nem raktam fel semmilyen realism modot, de megnéztem mit is változtat meg az eredeti játékhoz képest. Egyet nem értek. Ezt miért:
    "Removed the use of 'Egyptian Chariots' and 'Egyptian Chariot Archers'." Ez azt jelenti, hogy az egyiptomiak ezek után nem képezhetnek ilyen egységeket? Ennyi erővel az elefántokat is törölhetnék, hisz az talán még ritkábbnak számított az ókori harctereken. Ha pedig túl erősre sikeredett, miért nem csökkentették az értékeit? Hát ha ez igaz, akkor én nem fogom felrakni.
  • haxoror
    Ez egy vicc baszdmeg 12 évvel start után amikor én nem hogy elefántokat vagy cataphractokat de még persian cavalryt SE tudok gyártani a Szeleukidák beköszönnek 4 szakasz war elephanttal
    Köcsög Pontus is rámtámadt, a nyilvánvalóan buzi fáraó fossa rám a fullos seregeit, 5 fronton kell harcolnom és mindeközben rebel szardarabokkal van tele az összes utánpótlási vonalam hogy még véletlenül se érjen senki időben a céljához
  • haxoror
    ezt most nem értem
  • wallen
    A realism mod mellett érdemes felrakni a formation modot is. Korrigál néhány csatában tapasztal hülyeséget
  • haxoror
    Újra beszéltem velük és visszaléptem a katonai átjárástól, szövetségtől stb.

A végeredmény az lett hogy van 6900 pénzem és két korábbi ellenségem most neutral

Ja, és visszaléptem a trade rightstól is és amikor újra felajánlottam elküldtek a francba mintha háborúznánk de a diplomáciai menü szerint minden oké semleges a kapcsolat. Szerintem ez a része a gaménak bugos vagy tudja a halál hogy mi van...
  • wallen
    Mert így még később meggondolhatják magukat... egyébként gondolom nekik annyi lenne
  • haxoror
    PROTECTORATE

Szóval.
    Diplomatám visszaúton a görögöktől beszóltam a Szeleukidáknak (akikkel hadi állapotban vagyok) hogy adjanak 500 pénzt vagy támadok (mondjuk amúgy is de mindegy :P)

Erre azt mondják adnak 6900 pénzt csak ne támadjak de "become protectorate"
    Elcanceleztem, csináltam egy mentést aztán beleegyeztem.
    Az eredmény:
    - kaptam 6900 pénzt
    - kölcsönös jogunk van egymás területén seregekkel áthaladni
    - Egyiptom aki szövetséges a Szeleukidákkal de velem háborúzik hirtelen békét köt
    - a diplomáciai menüben nálam a Szeleukidák szövetségeként szerepelnek
    - én náluk protectorátusként

...

Na most aztán rohadtul fogalmam sincs hogy ez nekem miért is szar és ők miért örülnek ennyire neki
  • wallen
    Akár kötelezővé is lehetne tenni
  • Dankó
    Ez a realism mod mit takar?Nehezbb lesz vagy milyen mert csak azt írják hogy néhány új egység stb..Érdemes letölteni és felrakni?
  • dolfy #4526
    Köszi "Shadowhunter" Aztán siess a boltba megvenni az eredetit:)
  • Árnyvadász
    Realism MOD és egyéb dolgok (TW CENTER)
  • dolfy #4524
    Hali Skacok!

Honnan tudnám leszedni a realism modot. Már egyszer kiakasztottam, de nagyobb izgalomra vágyok:)))
    Beszúrnátok egy linket! Előre is köszi!
  • Árnyvadász
    Kezdeti honosítás innen
  • Johnyy
    HY! Lentebb láátam pár szép képet.. Van magyarosítás kezde ti stádiumban emi felrakhatóó???
  • haxoror
    268 BC
    2 évvel a start után három országgal állok hadban, Szeleukidák és Örmények fővárosát elfoglaltam és a keleti Szkíta város is az enyém így a Kaszpi-tenger a teljes uralmam alá került :)
    Az örmények faszok voltak és ahelyet hogy bevárták volna az erősítést az ostrom első körében kitámadtak, két családtagjuk és az egyik cataphracts osztaguk is ottveszett :) A város lakosságát közbisztonsági okokból kiírtottam.
    A szkíta sereget félúton egy!!! ével start után heroic victoryval szétvertem, keresztbe tett kardokat is kaptam a csata helyére :)
    A várost rohamból bevettem, okvetetlenkedő lakosság felkoncolva.

Úgy tűnik a függőkert csoda elfoglalása 20% hepit okozott az EGÉSZ birodalomban ami körönként 5%-al csökken, szerencsés fordulat így van időm parasztokat gyártani ezerrel hogy a hátország "hadseregtelenített" részein is meglegyen az engedelmesség látszata.
    A pénzügyi mérlegem 9k körönként 2-3k plusszal :)

És még csak két év telt el!!!
    Tesztnek indítottam poénból de megtartom
  • MrSpock
    Javában küzsök,de még azért van hátra.
    Juliikal vagyok,elfoglaltam Galliát,meg Spanyolokat.Enyém Karhagó,ja legyőztem végülis őket is.
    Spanyoloknál tudtam elintézni,A Sciipiké Északafrika.kicsit cseles voltam mert ott rohamozták Karthagot,én odamentem bementem velük,aztán enyém lett.Igaz az elefántokkal megközdöttem.
    Meg még az alatta levő várost is bevettem.
    Palma is enyém,meg Korzika azthiszem.
    Gondoltam lekéne támadni Germámiát,szerintem aztfog következni.
    Ja meg nyomulok Alexandria fele is,illetve nekifutottam egy sereggel,mert a kollegák már ott nyomulnak,de még nemtámadták be.
    Sajnos csak épp bejutottam a kapun,máris futott a seregem.
    Eléggé védik,lehet küldök oda mégeyg nagy csapatot,mert így nehéz lesz elbánni velük,vagy megvárom amig a Sciipik is ostromolják.
    Van egy Assasinom 10-es szeme van,expert rangja van.Sajnos már 52 éves de még bírja,mindenkit kinyirt eddig.
  • Árnyvadász
    JÁ, ZSÖ, ÁJEM, ÉN: hány nyelven írjam még? :) Szóval én már kb. 17:00-kor boldog RTW tulajdonos leszek.
  • zizzenet
    Nem engem, jaj... MEGVESZI MÁMA?