Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Városfoglalásnál válaszd a kiherélés opciót <#idiota>

Köszi a lázadó városokhoz a segítséget ! Bár most azt nem tudom mit tegyek ellene , ha csak simán erõsebb falakat építek azzal nagyobb is lesz a város és nem lázadoznak a túlnépesedés miatt ? Eddig sajnos elég kõbaltás megoldást alkalmaztam , a lázadozó városból kivonultam és megvártam a lázadást majd visszafoglaltam rögtön és eladtam õket rabszolgának . <#idiota> Vagy építsek egy Durex gyárat ? <#fejvakaras>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Nem, az RTW generálta magáról, egy véletlen módon gyártott nick alatt <#vigyor3>.

Yossarian
a #7540-et nem te írtad? 😊))

Nieleen

Yossarian
mikor milyen kedvem van... Ha nem vagyok pepecselõs kedvemben, akkor a hátam közepére se kívánnék egy olyan részletes menedzsmentet 😊 Az is lehet, hogy 100 játékosból 80 egyáltalán nem igényel ilyen ínyencségeket. Gondolom ezért is nincs benne, hisz az eladhatóság rovására menne.
Viszont teljesen normális elvárás, hogy a sivatagi menetelésben elhulljon néhány katona...

Nieleen

Grrrrrrr uram, nem értelek. Mit írtam én a menedzsmentrõl? Semmit. A stratégiai részérõl írtam, a területek értékérõl és az utánpótlásról. Nem a menedzsmentrõl, még akkor sem, ha említettem a város képernyõ egy pergamenjét. Vagy én nem fogalmazok magyarul, vagy egyesek funkcionális analfabéták. Mindamellett megnyugtatlak, én is manuálisan vezetem a városaim. Elveid alapján ezek szerint legális volt a reggeli beírásom, tehát nincs miért szégyenkeznem.

Jó ötlet. De szigorú idõlimittel.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Fritz Von...
Hát nekem az a nézõpontom, hogy ha már egyszer van menedzsment a városokban, akkor nehogy már a gépre bízzam...
Nem mindegyik városban húzok fel minden épületet. Egyes helyeken pedig csak bizonyosakat.
A gép menedzsment szertinem unalmassá tenné a játékot, mert nem csak a 3D csata a jó benne... 😊

Viszont pont emiatt tényleg lehetne egy kicsit komplexebb is.

Gondolok még olyanra is, hogy egy seregben adott egy generális. Hogy family member-e, vagy nem, az most mellékes. De ha nem valami nagy hadvezér, akkor az is beleférne, hogy a seregek lázadnak az irányítása alatt. Fõleg egy hosszabb úton. És minél magasabb egy tábornok rangja (csillagok), annál nagyobb sereget tudna irányítani lázadások nélkül. A seregekbõl "kinevezett" parancsnokok meg...

Jah és még egy ötlet. Az assassin küldetéseket is meg lehetne úgy oldani, hogy mondjuk full 3D-s lopakodás Thief módra a tábortüzek és sátrak között, vagy a városban. <#idiota><#vigyor>

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Köszi zizz...

Amilyen marha vagyok, most cseréltem le a Gef4TI4200-met egy Radeon9600PRO-ra... mondjuk rémlik, hogy a lángoló nyilak ott is lassitottak, de már semmiben sem vagyok biztos.
Lehet, hogy mégse kellett volna cserélni... 😞

Ki volt az az állat, aki ilyenekrõl írt?

pl a sereg utánpótlásra, elhasználódásra.

Általános elvem a managmentet ért kritikákra...

Egészen pontosan mire gondolsz? Mármint milyen kritikákra, amelyekre a lenti véleményed írtad? Érdekelnének az elõzmények. (Ugyanis én nem emlékszem a közelmúltból semmi erre vonatkozóra.)

JHL Fans kolléga, figyelj. Ottan van Courier betûtípussal egy részlet az említett fájlból. Meg kell azt keresni. A pontosvesszõt pedig pontosan oda kell beírni, ahol azt én odaírtam. Mert alapból nincs ott pontosvesszõ.
A mûvelet után menteni tessék a fájlt!
Így világosabb már?

Melyik sorba kell irni a 2 pontosveszõt + ban?
ÉN MOST DOLGOZOM !!! <#idiota>

Én egész nap. De holnap dolgozom.

Zsolo007
??? miért te nem?

Van aki ilyen korán már játszhat... <#duhos2>

Ügyi vagy!

Általános elvem a managmentet ért kritikákra:
Szerintem a játék managment részét csak az kritizálja, aki maga állítgatja az adót minden városban. Aki automanagmentezik, az elõbb ezt tanulja meg. Aki mindet saját maga állít be, attól elfogadom a kritikát.

Zsolo007
Ezt én is tudom de ha már egyszer nem tudom megszerezni legalább ennyi jó legyen meg nekem belõle 😊

Yossarian
a realism nem is arra való, hogy minden néppel legyél. Egy csomó újítás van benne!

Nieleen

Yossarian
Köszi zizz! Müxik. Füst van, az ellenfél kigyullad, lassulást alig okoz 😊

Nieleen

Zsolo007
Már nem iskell a realism mod 😊. Megoldottam hogy sima v1.1-ben minden néppel nyomulni tudjak <#vigyor5>.

Huh lehet kicsit zsibbadt vagyok ma de ezt nem értem teljesen......
A teendõ: bementek a Data alkönyvtárba és ott megnyitjátok szerkesztésre a descr_arrow_trail_effects_new.txt fájlt.
Ott keressétek meg az alábbi blokkot, ez a két "effect_set" asszem egymás alatt van. A módosítás a két pontosvesszõ csupán, azaz a jelzett két sort ki kell kommentezni.

effect_set < 1 2 3 4 > fiery_arrow_set
{
lod 1000
{
; fiery_arrow
fiery_arrow_smoke
}
}

effect_set < 0 > fiery_arrow_set
{
lod 1000
{
; fiery_arrow
}
}

Magic Boy
Poénnak nem volt rossz,de szerintem a hajad tépnéd másodpercenként,ha az életben is így lenne! 😊

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

És ha leírom ide magyarul?

Yossarian
játszottam custom battle-t egy rakás íjásszal. Nekem tûz nélkül is van lassulás, ha sokan nyilaznak egyszerre...

Nieleen

Yossarian
mér, attól, hogy nem értek vele egyet, szerintem jó poén volt 😊

Nieleen

Magic Boy
lol<#ravasz1>

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Zizz, a tüzes nyil megoldását be tudnád linkelni a fórumról?

Nem szaggat be neked, mert GeForce-od van. Panaszkodnak néha az NVidia-tulajok is erre, de sokkal-sokkal kevesebben, mint a Radeonosok. Azok garmadával nyöszörögnek emiatt. Ez tény, sajna.

Methylisocloro
Szerintem meg azt is elrontották a készitõk hogy 1 kör = fél év.
Sokkal valósághûbb lenne ha ténylegesen fél évig kellene a PC elõtt ülni és mondjuk full 3D-ben vezetgetni a hadsereget a tájakon. Ekkora hülyeséget hogy egy gombnyomás oszt elmúlik fél év 😞 Az élelmezést én is nagyon hiányolom - nagyon izgi lenne a szekereket terelgetni az úton. Szerintem minden egyes katonát virtuálisan a játékosnak kéne megetetni, meg a kaját megfõzni.

Akkor nem értem. Nekem nem szaggat be. 2,4 celeron, FX5600, 256 MB DDR RAM van.

BorsoFozelek
köszönet érte <#worship>

Csak két isten van: a pénz meg a baszás

ziasztok. létezik már magyarositás? ha igen pls egy linket 😄 thx

http://www.rometotalwarmagyaritas.hu

Nekem nem szaggat a tüzes nyílnál. Nem lehet, hogy ez a MOD miatt van?

Nem.

BorsoFozelek
sziasztok. létezik már magyarositás? ha igen pls egy linket 😄 thx

Csak két isten van: a pénz meg a baszás

Nekem nem szaggat a tüzes nyílnál. Nem lehet, hogy ez a MOD miatt van?

És iccaka?

Fritz Von...
Én meg általában minden városomat nagyon védem. Mert kevés van belõle... 😊)))

Egyébként poént félretéve a tüzes nyilak inkább morálromboló hatásúak. Én nem is nagyon használom, csak elefántok ellen. A sima nyilakkal sokkkal több embert lehet lemészárolni.

Én pl nagyon védem az elefántos területeket szeleukidákkal, mert kevés van belõle!

http://www.rometotalrealism.com/

Ha még csak fél kellene....

Na, néhány gondolat, tõlem.

Véleményem szerint kihagytak a játékban egy-két ziccert, nem érzem teljesnek a koncepciót. Látván a tegnapi dokumentumfilmeket, megerõsítést nyert bennem az a hit, hogy a Rome-ban nagyon is fontos lenne a seregek tápolása. Korábban már társalogtunk kicsit errõl, és valamelyikõtök észérvekkel gyõzött meg arról, hogy ennek hiánya nem következetlenség, tekintve a korabeli római seregek ellátmányozási technikáját. Kérdem én, igaz ez a többi népre is?
Szerintem akkor is gáz, hogy
1. nincs szükség semmilyen utánpótlásra,
2. a seregek semmenyire sem használódnak el, legyenek bármilyen terepen, és bárhol, akár a hideg északon, messze-messze az anyaországtól,
3. amennyiben a kötlségvetés mínuszban van, sem seregek, sem épületek nem károsodnak.
Ezzel a három dologgal kicsit olyan a Rome, mint a Heroes játékok: gyártsál nagy seregeket, szaladgálj a térképen fel-alá és foglalj el várakat. Kész.
A játék, ugye, elég kis idõintervallumot dolgoz fel, és eredeti céljai szerint igyekszik azt teljes részletességgel és korhûen (vagy "sztereotípia-hûen") megtenni. Szerintem ez csak félig-meddig sikerült. A hadsereg és a háború ilyen, igenis elavult kezelése nem illik az epikus és, önmagához képes legalábbis, forradalmi játékmenethez.
Azt is sajnálom, hogy a városok és erõforrások között nincs igazán különbség. Valahogy nagyon beszédes számomra az, hogy sok olyan panel van játékban, amelyek mellõzése nem jelent különösebb gondot a játék során. Ilyen például a városképernyõ kereskedelmi füle. Nincs olyan erõforrás a játékban, amiért érdemes lenne küzdeni. Ha lennének olyan területek (mint ahogy voltak is a valóságban), amelyek különlegesen értékesek, vagy amelyektõl mondjuk a haderõ minõsége és ereje függene, és ezért védelmezni kellene azt, vagy épp nagyon rá lennénk indulva, sokat dobna a játékmeneten. A kereskedelem, mint olyan, csak annyit tesz, hogy több vagy kevesebb-e a pénzem. Ez az elv már a 90-es években is ismert volt a játékokban.
Az utánpótlás lehetne például úgy, hogy a seregnek idõnként be kelljen nézni olyan városba, ahol van erre megfelelõ raktár vagy tápközpont. Akkor azok védelme is fontos lenne, másoknak meg célpont, hogy meggyengítsenek. Ezek annyira kézenfekvõ ötletek, nem hiszem, hogy egy magát Creative Assembly-nek valló cég nem töprengene el rajta.
Na, mindegy.

Másik: a hivatalos fórumon talált ötlet alapján én végleg likvidáltam a játékból a tüzes nyilak okozta lassulást. Bele kellett turkálni kicsit a játék egy rendszerfájljába (jópofa, hogy ez is a mi dolgunk). Jelenleg a repülõ nyilak esetében nincs tûz a nyíl körül, de füstje az van. Az a kis hangyáni tûz-orsó a vesszõ körül úgysem annyira látványos, távolról szinte láthatatlan, a füst meg elég jelzés arra, hogy ott éppen valami durva dolog repked. A becsapódáskor az effektek megmaradnak.
Ha érdekel valakit, szívesen leírom, mit kell tenni. Higgyétek el, a látvány élvezhetõ marad és a játék nem lassul be, nyugodtan tüzelhettek most már az íjászokkal is.

Zsolo007
Már nincs fenn sehol a 3.1 😞. Valaki nem tudná nekem eljuttatni valamilyen módon? Nagyon kéne.

Zsolo007
A realism mod 3.2 alá nem kell véletlenül felrakni a 3.1-et???? Merthogy ez a 3.2 csak 400 kb a 3.1 viszont 59!. Nem lehet hogy azért fagy nekem mert nincs alatta a 3.1?. Elvégre az oldalon azt írja hogy 3.2 PATCH.

Apache00
<#vigyor0>

Fritz Von...
Vagy valaki letörölte az összeszerelési útmutatóul szolgáló számokat. 😊)

Apache00
Biztos egy kicsit be vannak lassulva a játékban szegény hajóácsok 😄