Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Viszont teljesen normális elvárás, hogy a sivatagi menetelésben elhulljon néhány katona...
Nieleen
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Nem mindegyik városban húzok fel minden épületet. Egyes helyeken pedig csak bizonyosakat.
A gép menedzsment szertinem unalmassá tenné a játékot, mert nem csak a 3D csata a jó benne... 😊
Viszont pont emiatt tényleg lehetne egy kicsit komplexebb is.
Gondolok még olyanra is, hogy egy seregben adott egy generális. Hogy family member-e, vagy nem, az most mellékes. De ha nem valami nagy hadvezér, akkor az is beleférne, hogy a seregek lázadnak az irányítása alatt. Fõleg egy hosszabb úton. És minél magasabb egy tábornok rangja (csillagok), annál nagyobb sereget tudna irányítani lázadások nélkül. A seregekbõl "kinevezett" parancsnokok meg...
Jah és még egy ötlet. Az assassin küldetéseket is meg lehetne úgy oldani, hogy mondjuk full 3D-s lopakodás Thief módra a tábortüzek és sátrak között, vagy a városban. <#idiota>#idiota><#vigyor>#vigyor>
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Amilyen marha vagyok, most cseréltem le a Gef4TI4200-met egy Radeon9600PRO-ra... mondjuk rémlik, hogy a lángoló nyilak ott is lassitottak, de már semmiben sem vagyok biztos.
Lehet, hogy mégse kellett volna cserélni... 😞
Egészen pontosan mire gondolsz? Mármint milyen kritikákra, amelyekre a lenti véleményed írtad? Érdekelnének az elõzmények. (Ugyanis én nem emlékszem a közelmúltból semmi erre vonatkozóra.)
A mûvelet után menteni tessék a fájlt!
Így világosabb már?
Általános elvem a managmentet ért kritikákra:
Szerintem a játék managment részét csak az kritizálja, aki maga állítgatja az adót minden városban. Aki automanagmentezik, az elõbb ezt tanulja meg. Aki mindet saját maga állít be, attól elfogadom a kritikát.
Ott keressétek meg az alábbi blokkot, ez a két "effect_set" asszem egymás alatt van. A módosítás a két pontosvesszõ csupán, azaz a jelzett két sort ki kell kommentezni.
effect_set < 1 2 3 4 > fiery_arrow_set
{
lod 1000
{
; fiery_arrow
fiery_arrow_smoke
}
}
effect_set < 0 > fiery_arrow_set
{
lod 1000
{
; fiery_arrow
}
}
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
Nieleen
Sokkal valósághûbb lenne ha ténylegesen fél évig kellene a PC elõtt ülni és mondjuk full 3D-ben vezetgetni a hadsereget a tájakon. Ekkora hülyeséget hogy egy gombnyomás oszt elmúlik fél év 😞 Az élelmezést én is nagyon hiányolom - nagyon izgi lenne a szekereket terelgetni az úton. Szerintem minden egyes katonát virtuálisan a játékosnak kéne megetetni, meg a kaját megfõzni.
http://www.rometotalwarmagyaritas.hu
Nem.
Csak két isten van: a pénz meg a baszás
Egyébként poént félretéve a tüzes nyilak inkább morálromboló hatásúak. Én nem is nagyon használom, csak elefántok ellen. A sima nyilakkal sokkkal több embert lehet lemészárolni.
Véleményem szerint kihagytak a játékban egy-két ziccert, nem érzem teljesnek a koncepciót. Látván a tegnapi dokumentumfilmeket, megerõsítést nyert bennem az a hit, hogy a Rome-ban nagyon is fontos lenne a seregek tápolása. Korábban már társalogtunk kicsit errõl, és valamelyikõtök észérvekkel gyõzött meg arról, hogy ennek hiánya nem következetlenség, tekintve a korabeli római seregek ellátmányozási technikáját. Kérdem én, igaz ez a többi népre is?
Szerintem akkor is gáz, hogy
1. nincs szükség semmilyen utánpótlásra,
2. a seregek semmenyire sem használódnak el, legyenek bármilyen terepen, és bárhol, akár a hideg északon, messze-messze az anyaországtól,
3. amennyiben a kötlségvetés mínuszban van, sem seregek, sem épületek nem károsodnak.
Ezzel a három dologgal kicsit olyan a Rome, mint a Heroes játékok: gyártsál nagy seregeket, szaladgálj a térképen fel-alá és foglalj el várakat. Kész.
A játék, ugye, elég kis idõintervallumot dolgoz fel, és eredeti céljai szerint igyekszik azt teljes részletességgel és korhûen (vagy "sztereotípia-hûen") megtenni. Szerintem ez csak félig-meddig sikerült. A hadsereg és a háború ilyen, igenis elavult kezelése nem illik az epikus és, önmagához képes legalábbis, forradalmi játékmenethez.
Azt is sajnálom, hogy a városok és erõforrások között nincs igazán különbség. Valahogy nagyon beszédes számomra az, hogy sok olyan panel van játékban, amelyek mellõzése nem jelent különösebb gondot a játék során. Ilyen például a városképernyõ kereskedelmi füle. Nincs olyan erõforrás a játékban, amiért érdemes lenne küzdeni. Ha lennének olyan területek (mint ahogy voltak is a valóságban), amelyek különlegesen értékesek, vagy amelyektõl mondjuk a haderõ minõsége és ereje függene, és ezért védelmezni kellene azt, vagy épp nagyon rá lennénk indulva, sokat dobna a játékmeneten. A kereskedelem, mint olyan, csak annyit tesz, hogy több vagy kevesebb-e a pénzem. Ez az elv már a 90-es években is ismert volt a játékokban.
Az utánpótlás lehetne például úgy, hogy a seregnek idõnként be kelljen nézni olyan városba, ahol van erre megfelelõ raktár vagy tápközpont. Akkor azok védelme is fontos lenne, másoknak meg célpont, hogy meggyengítsenek. Ezek annyira kézenfekvõ ötletek, nem hiszem, hogy egy magát Creative Assembly-nek valló cég nem töprengene el rajta.
Na, mindegy.
Másik: a hivatalos fórumon talált ötlet alapján én végleg likvidáltam a játékból a tüzes nyilak okozta lassulást. Bele kellett turkálni kicsit a játék egy rendszerfájljába (jópofa, hogy ez is a mi dolgunk). Jelenleg a repülõ nyilak esetében nincs tûz a nyíl körül, de füstje az van. Az a kis hangyáni tûz-orsó a vesszõ körül úgysem annyira látványos, távolról szinte láthatatlan, a füst meg elég jelzés arra, hogy ott éppen valami durva dolog repked. A becsapódáskor az effektek megmaradnak.
Ha érdekel valakit, szívesen leírom, mit kell tenni. Higgyétek el, a látvány élvezhetõ marad és a játék nem lassul be, nyugodtan tüzelhettek most már az íjászokkal is.