Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Lázongás: Elég brutális módja a lázongás megoldásának a lakosság felkoncolása. Egyetlen uralkodónak sem lehet célja a népesség csökkenés. Én inkább leviszem az adót, sõt ha kell a játékok számát is sûrítem. Ha a szint elején felhúzom a népjóléti épületeket, akkor a városban csak a szint vége felé fognak lázadni. A legmagasabb szintû városokban, ha fullra felteszem az adót, akkor csökkenni szokott általában a népesség. Vagy átvándoroltatom õket fejletlen városba.
Oly hibába ne esetek, mely kedvenc Brutusom életébe került. Drága, és tehetséges örökösöm (igaz már 58. évét taposta) hajóra szállt, hogy Korintosz 12 ezres városkám gazdasági életét kicsit egyenesbe rakja. Én bohó egészen addig akartam utazatatni frissen készült gályámon, és persze pont annyi lépéspont hiányzott, hogy partra tehessem... A kör lezárult, és bezárult, a semmibõl feltûnt egy ellenséges görög flotta,és Korintoszt konszolídáló reményeim hajóstúl, kormányzostúl elsülyedtek. TANULSÁG: (Mint Aesopusnál) Értékes személyeket nagy hajóhaddal szállítsatok csak, és a szárazföldnél nincs biztosabb a láb alatt... Én meg könnyezem:-)
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
Inkább:
Róma könyvtárad\Data\world\maps\imperial_campaign\descr_strat.txt
fájlban az elejét összekopipésztelni, hogy minden nép a "Playable" és az "end" sor közt legyen...
Vicces, hogy ezt modnak hívták...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ugyebár. <#vigyor>#vigyor>
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Szoval az hülyeség hogy ripsz-ropsz elöállitunk egy légiot, vagy egy auxilia cavalryt, mert 1)hirtelen nem lehetett annyi képzett embert a semmiböl elökeriteni 2)nem szerelték föl az abszolute képzetlen, légios felszerelést még életében nem látott embereket a legjobb fegyverekkel. Fölösleges is lett volna mert ugyse értenek hozzá (most itt a formáciokra, a taktikár a értem), ráadásul egy rakás pénz lett volna. Ezért sorozták be az ujoncokat különféle kiegészitö alakulatokba, vagy a esetleg még a velitések közé ha nagy gáz volt. Mellesleg ugyanigy igaz ez az egész történelem folyamán:
pl a schwechati vereséget, azért buktuk el, mert tele volt a seregünk nemzetörökkel(ami kb megfelel a town militianak) és népfelkelökkel(ami esetünkben a parasztok) Na most Kossuth, ezeket az embereket a képzett, harcedzett honvédek(=triari és hastati😊 közé sorozta be a zászloaljakba, és a csatatéren is igy vegyesen álltak fel a centrumban. Na most mikor az osztrákok tüzet nyitottak, a népfelkelök többsége annyira beszart hogy futásnak eredt, aztán mikor a rohamra indultak a habsburgok kb mindenki pucolni kezdett már, ráadásul félelmük átterjedt a tapasztalt katonákra is, igy moráljuk nekik is a béka seggge alá esett le, és ök is futottak a gecibe.
Tehát itt a tanulsága a dolognak, hogy abszolute kiképzetlen csapatokat nem lehet berakni egy seregbe, mert az csak a képzetteket is lerontja. Azok akik a romaiaknál az elsö sorokban álltak, tehát a legfiatalabbak, azok is részt vettek (nem pár napos) kiképzésen. Már csak azért is mert a formáciok rendes begyakorlására, és a többiekkel valo teljes, hibátlan együttmüködésre több honap szükségeltetett
Ennyi 😊
War. War never changes.
Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar
Itt van egy kis "harciszekerológia". 😊 Jó olvasást. <#vigyor2>#vigyor2>
Esetleg most mindenki lázban van mert kijött a Half Life2?
Kussolos kutyák vagytok <#mf2>#mf2>
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
Choosen swordsmeneket találtam az egyetlen használható egységnek ami légióval felveheti a versenyt,szóval csak azokat gyártottam már a végén és támadtam épp egy Epic-es falat.Nem is vettem eddig észre hogy tornyoknál is van fire at will gomb,benyomtam...mire odaért a falhoz, egy cohort háromnegyedét ledarálta úgy ahogy volt,csak úgy füstöltek,küldött rájuk mindent nyilaktól kezdve balistáig<#violent>#violent> Rávetették magukat a maradékra az aranypajzsos,kardos,dupla tapasztalatos harcosaim,közben a másik torony ajtaja is lecsapódott és özönlöttek ki a katonáim hogy elfoglalják a kapubejáratot és utána hátbatámadják a már kûzdõ cohortot<#vigyor1>#vigyor1>
Azon röhögtem,amikor már bemasíroztam a kapun hogy a fõtér felé meginduljak,hogy lenn a falak elõtt libasorban voltak kifeküdve a légiósok,gondolom ott álltak csak és a tornyok nyílzápora egy az egyben ledarálta õket...szépen kéz a kézben feküdtek mint egy díszítõsor...<#hehe>#hehe>
A népszerûség kulcsa a hódítás.
Elég egyszerû képletek, de legalább könnyed szórakozást ígér <#vigyor3>#vigyor3>.
Nekem csak nemrég van meg a Roma (egy hete) és még sok mindent nem értek az irányításával kapcsolatba, mivel nekem a Medieval is kimaradt... szóval az érdekelne, hogy a három római családon kívül nem lehetek más néppel? meg, hogy tudnék népszerû lenni a nép körében? mert ha jól értem addig nem támadhatom meg Rómát amíg nem vagyok elég népszerû.... vagy valami ilyesmit ír a gép
May the force serve you well!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Persze lázadoznak de én azt árulásnak tekintem és a szerint is járok el velük szemben <#vigyor1>#vigyor1>
Csak azt kéne kivenni hogy a lakosság-növekedés ha stagnál vagy fogy a nép az ne legyen ennyire morál romboló hatású így nem lenne senki önkeresztelésre kényszerítve.
Nieleen
MedievalTW-ban amikor lepakolom az egységeket csatához milyen bill-vel lehet forgatni az egységeket ? Az op menüt hiába sasolom , nem tudok rájönni ...
ON
War. War never changes.
Nieleen
ezeknek nem low and nothing -ba kellene lennie?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
War. War never changes.
Nieleen
Nieleen