Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még annyi ha valaki nem ismerné, mert én csak most jöttem rá, hogy ha valamilyen lõfegyveres egységgel akarok karddal támadni még mielõtt elfogyna pl. a nyílvesszõ csak az Alt-ot kell lenyomni közbe.
És GIGA méretü akadás😊)
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
Nieleen
Bandy11: a 10000 fõ az az a mennyiség amit a motor meg tud jeleníteni asszem, seregenként ha huge-on van a csapatméret sztem 3-4ezernél nem lehet több katona
az relatív hogy melyik a legjobb csapat, rómaiaknál pl. az urban cohort elég durva gyalogság,de sok más jó egység van
a magyarosításról meg nincs infom
War. War never changes.
Kérdéseim is vannank 1)mekkor a sereget lehet összehozni mer én olvastam 10.000 -rõl is de nekem úgy hogy a legszarabb egysékbõl ami 60 embert számlált úgy is asszem 1200-at sikerült hogy lehet ezt fejleszteni vagynem lehet.(most kezdtem játszani bocsi a hülye kérdésekért)
2)Melyi szerintetek a legjobb csapat
3)Még mindig 40% on van a magyarosítás?
Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb
Tehát, options->video->advanced->unit size->huge. Új campaign-nél lép életbe.
Boldog Karácsonyt!
Segítsetek már hogy kell az egységeket egyesíteni mert nem jöttem rá hogy kell megcsinálni hogy több 100 egység legyen egybe?
Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb
Minden tiszteletem azé aki ezt mind összeadva megmondja melyik a legjobb megoldás. Haxoror: én még csak max egységekkel próbáltam, normálon milyen? kisebb egységeknél a városok lakossága is kisebb? (egyébként így elsõ hallásra a te megoldásod jobbnak tûnik, majd kipróbálom)
Ja és nem tudja véletlen valaki mit jelent bizonyos egységeknél a támadási bónusz? csak mert nekem furcsa volt, hogy néha nagyobb néha meg kisebb mint a csatározás vagy távolsági támadás értéke.
Nieleen
A válasz egyszerû: a legyõzött népekkel tudod újrakezdeni a játékot, de mod is van hozzá, ami akár a barbárokkal is enged lenni.
Boldog Karácsonyt!
Szerintem... 😊
VÁROSOK /NÉPESSÉG /HADSEREGFENNTARTÁS KÖLTSÉGE /ÜGYNÖKÖK FIZETÉSE
Campus Scythii 11190 2651 514
Tanais 9782 2317 449
Chersonesos 6253 1481 287
Campus Sarmatae 5956 1411 273
Tylis 5834 1382 268
Byzantium 5803 1375 266
Campus Getae 5158 1222 237
Campus Alanni 4016 951 184
Kotais 2073 491 95
Pergamum 2058 487 94
Bylazora 1692 400 77
Thessalonica 1584 375 72
Themiskyra 1316 311 60
Campus Sakae 1258 298 57
Nicomedia 1185 280 54
D. Dulcius Domus 1027 243 47
Vilcius Venedae 899 213 41
Larissa 813 192 37
Artaxarta 797 188 36
Arsakia 472 111 21
Phraaspa 427 101 19
Amint az látszik a hadseregfenntartás költsége és az ügynökök fizetése egy adott városban annál nagyobb minél több a lakos és
kizárólag a népességtõl függ. Gondolom ezt eddig is sokan tudták, de a lényeg, hogy az önkeresztelés -ugyan gyors, kényelmes,
nem kell rajta sokat gondolkozni meg még a város is többet termel- de szerintem hülyeség és ami a legfontosabb gazdaságilag
hátrányos.
Ugyanis hiába termel mondjuk a fõváros -1000-et félévente mert a népesség már 10 ezer körül van és egyre nõ, a kör végén a
hasznod mégis egyre emelkedni fog, mert a többi város meg egyre többet termel az arányosan eloszló terhek miatt. Gondolom
érthetõ, hogy miért.... de ha mégse egy egyszerû példa: minden ember befizet 1 arany adót egy körben és van 5000 emberünk. Ez
körönként 5000 arany bevétel. Van egy 1000 fõs hadseregünk amelyik eltartása körönként 2000 aranyba kerül. Így nekünk marad
3000 arany haszon. Idõvel mondjuk nõ a népesség 10000 fõre. Továbbra is befizet minden paraszt 1 aranyat körönként vagyis
lesz 10000 arany bevételünk. A seregünket is megkétszerezzük, akkor már 4000 aranyba kerül az eltartásuk. Így nekünk marad
6000 arany haszon.
Tehát minél több a parasztod annál könyebben eltartják a sereget, -még ha azt bõvíted is- és a kör végén annál nagyobb lesz a
hasznod. Az, hogy ez a haszon melyik városban hogyan oszlik el az teljesen lényegtelen, mert az adott városban a termelés
mértéke úgysincs kihatással semmire.
Az persze megint más kérdés, hogy az egyre növekvõ népesség miatt az emberek elkezdenek lázongani mert nõ a nyomor. Ilyenkor
ki lehet irtani õket, mert ha a falu lázadó lesz akkor a lakosok már nem nekünk fizetik az adót és ez persze pünzügyileg elég
szarul érint minket. De az önkeresztelés csak végsõ eset. Szerintem a megoldás az áttelepítés, mellesleg ez valósághûbb is.
Én általában arra törekszem, hogy a városok minél kiegyenlítettebbek legyenek nem csak népességileg, hanem minden
szempontból. Gazdaságilag lényegtelen, hogy melyik városban hányan laknak és hogy melyik városnak pozitív vagy negatív a
mérlege (pénügyileg persze), mert csak a végösszeg vagyis a haszon a fontos.
Morál szempontjából a népesség eloszlása viszont nagyonis lényeges. Ha kevesen vannak ugyan nem lázonganak és elég boldogok,
viszont akkor kevés katonát lehet képezni belõlük és a város struktúrája is csak lassan fejleszthetõ a szintlépések miatt. Ha
sokan vannak akkor persze katonát lehet képezni bõven minden fajtából és a város is gyorsan fejlõdik, viszont egy bizonyos
szint után már egyfolytában lázonganak a nyomor miatt bármit is teszel. Szerintem arra kell törekedni, hogy a városokban
kiegyenlített legyen a népesség. Ezt fõként az áttelepítésekkel lehet szabályozni, de az is fontos, hogy egy sikeres ostrom
után mire kattintok. Itt általában az a jó megoldás ha az embereket az elfoglalt városban csak annyira irtom ki vagy tartom
meg, amennyi a többi városom népességi átlaga. Persze ez az áttelepítéses dolog csak akkor mûködik ha a hadjárat elejétõl
kezdve következetesen játszom a játékot, ugyanis egy körben max 240 embert vagyis parasztot tudok áttelepíteni. Természetesen
ez már nem megy egy 10 ezer lakosú városnál ahol körönként 4%-al nõ a népesség, ilyenkor jön az önkeresztelés.
Várom a véleményeket ki hogyan látja ezt.
40%-nál jár a magyarítás.
Valamint a honlapon olvasható néhány Rome-ban megélt történet is. :-)
A link, ha valaki nem tudná: http://nismaster.iweb.hu/
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Játékstílustól függõen sztem megéri a városok lakosságát 1500-2000 között tartani az ajándékozós-keresztelõs módszerrel mert így az egyszeri bónuszon túl a normál bevétel is nagyobb. <#hehe>#hehe>
meg egy link itt még van néhány: http://lazarus.elte.hu/~hzsolt/html/rtw_terkepek.html
a korrupcióval kapcsolatba szeretnék érdeklõdni (keresõbe beírtam: korrupció, végigolvastam az összes hozzászólást, de igazából ez sem segített rajtam) szóval már elég sok városom van kb. 30 és nagyon sok lóvém megy el a korrupcióra: 12000 körül majdnem annyi mint a hasznom egy kör alatt... növeltem a helyõrséget is (egyébként szerintem csak a létszám a fontos nem az, hogy milyen katonákat teszel be, szóval a parasztok érik meg a legjobban, csak hát az meg ostromnál szívás), de rájöttem, hogy ez hülyeség mert akkor meg a fenntartásukért kell fizetni úgyhogy mindegy. Meg sok városomban van kormányzó, de szinte egyiküknek sincs irányítás képességük és nem is akar nõni, sõt az idõ múlásával ha csak punnyadnak a városokban egyre hülyébbek lesznek, csökken a befolyásuk és így tovább... Lehet egyátalán valahogy az irányításukat növelni, mert a parancsnokságot meg a befolyást még csak tudom a csatákkal, de ha utána beültetem õket a városba max az emberek lesznek boldogabbak, de lóvém attõl még nem lesz. Egyébként mivel hunok nincsenek a szkítákkal nyomulok, ha ez számít valamit.
Ja és ha van itt valaki aki szintén szkítákkal hódít az szóljon hátha tudunk hasznos infóval szolgálni egymásnak...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
itt vannak ha kell másnak is:
http://www.twcenter.net/zonelord11x/RomeTotalRealism_4.0_FULL.exe
http://www.twcenter.net/zonelord11x/RomeTotalRealism_4.1_PATCH.exe
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Most a szeleukidákkal kezdtem egy kampányt veryhard/hardon, az elsõ 10 év szívás volt de mostanra harmadik vagyok az összes nép közül és kisázsiában nincs ellenfelem pedig elefántokat se gyártottam és bribeot sem használtam. Az a baj hogy innentõl már nem érdekel annyira az egész és ez a kampány is befejezetlen lesz mert igazán csak az eleje volt a kihívás.
Persze a szeleukida birodalom amúgy is a legerõsebb nép az egész játékban szóval én vagyok a hülye hogy pont velük kezdtem <#idiota>#idiota>
Macedónokkal is ez volt, brutik és a görögök az elsõ pár évben betámadtak de a pike phalanxokkal (még akár csak a levi pikemanokkal is) simán szarrá szívattam õket az utcai harcokban. Egyetlen csatát sem vesztettem ellenük és pont ezért kezdett az egész unalmas lenni 😞
Inkább keresek egy olyan népet amelyiknek nincsen pike phallanxa mert ez a "baj", ha pár ilyet beállítok a fórumra vezetõ utcákba faltól-falig már nyertem is és támadásnál és nyílt mezõs csatáknál is ugyan ez megy.
Kipróbálok egy Armenia kampányt de lovasíjászok nélkül (na az a másik egység amivel szinte lehetetlen csatát veszteni)
War. War never changes.