Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kedves Bandy11, a megoldást a #8268 hozzászólás rejti Gábor jóvoltából. Mindössze csak 14 üzenetet kellett volna visszaolvasni, de azért boldog Karácsonyt!

Még annyi ha valaki nem ismerné, mert én csak most jöttem rá, hogy ha valamilyen lõfegyveres egységgel akarok karddal támadni még mielõtt elfogyna pl. a nyílvesszõ csak az Alt-ot kell lenyomni közbe.

Az egység számot hol tom felnyomni?
jah,nagyon sok kati.
És GIGA méretü akadás😊)

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Yossarian
felnyomod az egységszámot, illetve custom battle-ban berax egy rakás nemzetet. Nem próbáltam, de sztem így naon sok katona lesz eccerre a pályán...

Nieleen

hú vhol láttam, asszem K.u. 100 valameddig megy.
Bandy11: a 10000 fõ az az a mennyiség amit a motor meg tud jeleníteni asszem, seregenként ha huge-on van a csapatméret sztem 3-4ezernél nem lehet több katona
az relatív hogy melyik a legjobb csapat, rómaiaknál pl. az urban cohort elég durva gyalogság,de sok más jó egység van
a magyarosításról meg nincs infom

War. War never changes.

Kellemes ünnepeket!!!!!!!!
Kérdéseim is vannank 1)mekkor a sereget lehet összehozni mer én olvastam 10.000 -rõl is de nekem úgy hogy a legszarabb egysékbõl ami 60 embert számlált úgy is asszem 1200-at sikerült hogy lehet ezt fejleszteni vagynem lehet.(most kezdtem játszani bocsi a hülye kérdésekért)
2)Melyi szerintetek a legjobb csapat
3)Még mindig 40% on van a magyarosítás?
nem tudom ti hogy vagytok vele de én gallaeciát (spanyolo.)nem tudom elfoglalni mert nincs benne város...

narazzino
oké kösz. majd valahogy megpróbálom kicsit hülye vagyok hozzá

narazzino
ja és a másik kérdésem hogy meddig megy a játék? mert a medievalban asszem 1450 fele vége volt, és jó lenne tudni mennyi idõm van még

Lázongó várost elajándékozod ellenségnek diplomáciai úton, majd ugyanabban a körben visszalépsz és keresztrehúzod a lakosságot. Populáció kontrollálva, sok della a kasszában.

narazzino
bocs már hogy itt kérdezgetek, de mi ez az önkersztelés dolog?

Yossarian
Boldog Karácsonyt srácok! 😊

Nieleen

www.twcenter.net

A havaeom nagyon nyomja és azt üzeni mindenkinek hogy csak nyugiban és sok gondolkodással és kitartással és sok idõvel szépen kidolgozott csapattal el lehet érni mindent. Ja köszi mindnekinek aki csinálja a magyarítást, ha 100 % én is elkezdem, mivel nekem kissé hiányos a tudásom. Kellemes ünnepeket.

meg még annyi hogy van valami mod itt olvastam azt honan lehet leszedni?

Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb

Karácsony alkalmából téged is megkíméllek.
Tehát, options->video->advanced->unit size->huge. Új campaign-nél lép életbe.
Boldog Karácsonyt!

Hy!
Segítsetek már hogy kell az egységeket egyesíteni mert nem jöttem rá hogy kell megcsinálni hogy több 100 egység legyen egybe?

Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb

Ryleh
Nagyon thx...1000xer😊))))

Lehet, hogy már ismeritek de most jutott eszembe még egy dolog amit egy másik fórumban olvastam. Ha már vannak nagyon öreg 60 év körüli híres-neves hadvezéreitek akkor a kíséretét érdemes ráhagyni (átadni) egy fiatalabb családtagnak. Csak annyi, hogy egy helyen vagy városban kell lenniük és simán át lehet húzni a másik családtaghoz a kíséretet. Hogy ettõl mennyire változnak a képességei azt még nem nagyon próbálgattam.

Hát igen pár apróságot mint a keresztrefeszítéskor kapott extra jövedelem és az áttelepített parasztok fizetése kihagytam :-)
Minden tiszteletem azé aki ezt mind összeadva megmondja melyik a legjobb megoldás. Haxoror: én még csak max egységekkel próbáltam, normálon milyen? kisebb egységeknél a városok lakossága is kisebb? (egyébként így elsõ hallásra a te megoldásod jobbnak tûnik, majd kipróbálom)
Ja és nem tudja véletlen valaki mit jelent bizonyos egységeknél a támadási bónusz? csak mert nekem furcsa volt, hogy néha nagyobb néha meg kisebb mint a csatározás vagy távolsági támadás értéke.

Yossarian
Ryleh! Katt ide!

Nieleen

Ryleh
Köszönöm.....😊)))

Karácsony alkalmából megkíméllek a szokásos reakciótól 😉
A válasz egyszerû: a legyõzött népekkel tudod újrakezdeni a játékot, de mod is van hozzá, ami akár a barbárokkal is enged lenni.
Boldog Karácsonyt!

Ryleh
Nyilván keresztrefeszitetek ,de hogyan lehet ugy jáccni a RTW-vel,hogy nem csak a romaiakkal vagyok..és kampányt ,hadjáratot jáccok...1.1 es ver+ hun van fenn...köszi!!

Yossarian
a megéri-nem éri kérdésbõl ne hagyd ki a kereszteléskor szerzett extra jövedelmet!

Nieleen

Itt nem tudtalak követni, de valszeg csak azért nem, mert még sosem játszottam a szkítákkal 😊

Áttelepítésre én az önkeresztelés rabszolgás változatát használom mert a unit decail miatt csak 120 parasztot tudnék mozgatni város/kör és ez fõleg szkítáknál szopás mert náluk nem ritka a 10% vagy még ennél is nagyobb népességszaporodás az általános grain import miatt ráadásul a bazinagy távolságok miatt az úton lévõ parasztok fenntartási költsége is hatalmas lenne. Az átcsoportosításokkal a frontközeli falvakból is pillanat alatt minor city-t tudok csinálni hogy a megfelelõ épületekkel retrainelni tudjak. Csapatokat csak olyan városban gyártok ahol már 3 szintû koloksay szentély van a plusz 3 start tapasztalat miatt, ezeket késõbb már bárhol lehet tapasztalatvesztés nélkül retrainelni de ilyen sereg gyárból csak kettõt tartok indulásnál, egyet a nyugati terjeszkedéshez és egyet a keleti-délihez (Campus Scythii és Campus Alani) Lovasságból sztem az api szentélyes csajok a legjobbak de ilyen városból is csak kevés van és ezeket ráadásul nem lehet bárhol retrainelni ezért a frontvárosok api szentélyesek. Minden más város papay kivéve egy koloksay-os kikötõt hogy a flotta is plusz hármasan jöjjön a gyárból. A városok extra lakosságát áttelepítem de ha épp nincs szükség emberanyagra (szkítáknál a csapatok egyáltalán nem emberigényesek) akkor a húsból aranyat csinálok <#eplus2> Nem vagyok a hatalmas városok híve, civilizált népeknél megér(het)i foglalkozni velük de barbár népeknél csak nagyon macerásan lenne megoldható ha egyáltalán megoldható.
Szerintem... 😊

bocsi a kinézetért csak megírtam elõre jegyzettömbe ez a szar meg eltolta az egészet de azért remélem érhetõ lesz így is

Itt egy hosszabb eszmefuttatás az én szemszögembõl:

VÁROSOK /NÉPESSÉG /HADSEREGFENNTARTÁS KÖLTSÉGE /ÜGYNÖKÖK FIZETÉSE

Campus Scythii 11190 2651 514
Tanais 9782 2317 449
Chersonesos 6253 1481 287
Campus Sarmatae 5956 1411 273
Tylis 5834 1382 268
Byzantium 5803 1375 266
Campus Getae 5158 1222 237
Campus Alanni 4016 951 184
Kotais 2073 491 95
Pergamum 2058 487 94
Bylazora 1692 400 77
Thessalonica 1584 375 72
Themiskyra 1316 311 60
Campus Sakae 1258 298 57
Nicomedia 1185 280 54
D. Dulcius Domus 1027 243 47
Vilcius Venedae 899 213 41
Larissa 813 192 37
Artaxarta 797 188 36
Arsakia 472 111 21
Phraaspa 427 101 19

Amint az látszik a hadseregfenntartás költsége és az ügynökök fizetése egy adott városban annál nagyobb minél több a lakos és

kizárólag a népességtõl függ. Gondolom ezt eddig is sokan tudták, de a lényeg, hogy az önkeresztelés -ugyan gyors, kényelmes,

nem kell rajta sokat gondolkozni meg még a város is többet termel- de szerintem hülyeség és ami a legfontosabb gazdaságilag

hátrányos.
Ugyanis hiába termel mondjuk a fõváros -1000-et félévente mert a népesség már 10 ezer körül van és egyre nõ, a kör végén a

hasznod mégis egyre emelkedni fog, mert a többi város meg egyre többet termel az arányosan eloszló terhek miatt. Gondolom

érthetõ, hogy miért.... de ha mégse egy egyszerû példa: minden ember befizet 1 arany adót egy körben és van 5000 emberünk. Ez

körönként 5000 arany bevétel. Van egy 1000 fõs hadseregünk amelyik eltartása körönként 2000 aranyba kerül. Így nekünk marad

3000 arany haszon. Idõvel mondjuk nõ a népesség 10000 fõre. Továbbra is befizet minden paraszt 1 aranyat körönként vagyis

lesz 10000 arany bevételünk. A seregünket is megkétszerezzük, akkor már 4000 aranyba kerül az eltartásuk. Így nekünk marad

6000 arany haszon.
Tehát minél több a parasztod annál könyebben eltartják a sereget, -még ha azt bõvíted is- és a kör végén annál nagyobb lesz a

hasznod. Az, hogy ez a haszon melyik városban hogyan oszlik el az teljesen lényegtelen, mert az adott városban a termelés

mértéke úgysincs kihatással semmire.

Az persze megint más kérdés, hogy az egyre növekvõ népesség miatt az emberek elkezdenek lázongani mert nõ a nyomor. Ilyenkor

ki lehet irtani õket, mert ha a falu lázadó lesz akkor a lakosok már nem nekünk fizetik az adót és ez persze pünzügyileg elég

szarul érint minket. De az önkeresztelés csak végsõ eset. Szerintem a megoldás az áttelepítés, mellesleg ez valósághûbb is.

Én általában arra törekszem, hogy a városok minél kiegyenlítettebbek legyenek nem csak népességileg, hanem minden

szempontból. Gazdaságilag lényegtelen, hogy melyik városban hányan laknak és hogy melyik városnak pozitív vagy negatív a

mérlege (pénügyileg persze), mert csak a végösszeg vagyis a haszon a fontos.

Morál szempontjából a népesség eloszlása viszont nagyonis lényeges. Ha kevesen vannak ugyan nem lázonganak és elég boldogok,

viszont akkor kevés katonát lehet képezni belõlük és a város struktúrája is csak lassan fejleszthetõ a szintlépések miatt. Ha

sokan vannak akkor persze katonát lehet képezni bõven minden fajtából és a város is gyorsan fejlõdik, viszont egy bizonyos

szint után már egyfolytában lázonganak a nyomor miatt bármit is teszel. Szerintem arra kell törekedni, hogy a városokban

kiegyenlített legyen a népesség. Ezt fõként az áttelepítésekkel lehet szabályozni, de az is fontos, hogy egy sikeres ostrom

után mire kattintok. Itt általában az a jó megoldás ha az embereket az elfoglalt városban csak annyira irtom ki vagy tartom

meg, amennyi a többi városom népességi átlaga. Persze ez az áttelepítéses dolog csak akkor mûködik ha a hadjárat elejétõl

kezdve következetesen játszom a játékot, ugyanis egy körben max 240 embert vagyis parasztot tudok áttelepíteni. Természetesen

ez már nem megy egy 10 ezer lakosú városnál ahol körönként 4%-al nõ a népesség, ilyenkor jön az önkeresztelés.

Várom a véleményeket ki hogyan látja ezt.

Ryleh
Nyilván keresztrefeszitetek ,de hogyan lehet ugy jáccni a RTW-vel,hogy nem csak a romaiakkal vagyok..és kampányt ,hadjáratot jáccok...1.1 es ver+ hun van fenn...köszi!!

Minél tovább halogatod az új közigazgatási épület felhúzását, annál nagyobb lesz az unrest, az meg ugye nem jó. Esetleg, ha szinten tartod a populációt, mûködhet.

Csak egy gondolat de mi van ha egy várost mondjuk a nyugis hátországban nem fejlesztek tovább town-ból hanem meghagyom legalapszintûbbnek? Általában ezek a kisebb falvak soha nem minuszosak és 500-1000 körül hoznak átlag. Elvileg a fejlesztés hiánya miatt megáll a lakosságnövekedés és ez betesz a morálnak de a kis lakosságot egy kisebb helyõrség is rendben tudja tartani. Próbálta már valaki?

Nos, a korrupciót általában kerszteléssel oldjuk meg, amikor már kezelhetetlen egy magas szintû városban. Alternatíva az adócsökkentés, a bevételek nagy része a kereskedelembõl adódik úgyis(itt megjegyzem, hogy még nem jöttem rá arra, hogy a korrupció az adót vágja-e vagy a kereskedelmet, esetleg mindkettõt). Utolsó megoldásként a fõváros áthelyezését mondanám a korrupt területekhez közel, ill olyan épületek, pl templomok felhúzását, ami törvényesség bónuszt ad (+ law).

Ezekkel mind találkoztam sajnos 😞(

hzsolt
Aki magyarul játsza a játékot, annak van egy jó hírem.
40%-nál jár a magyarítás.
Valamint a honlapon olvasható néhány Rome-ban megélt történet is. :-)

A link, ha valaki nem tudná: http://nismaster.iweb.hu/

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

A szkítáknál a korrupció állandó probléma de ez igaz az összes többi barbár népre is, az egyetlen amit tehetsz hogy papay szentélyt építesz mindenhova mert ez az egyetlen épületük ami a törvényre(law) ad bónuszt és idõvel az ilyen városokban ülõ kormányzók priest of papay retinuet kapnak ami tovább növeli a törvényességet és ezáltal csökkenti a korrupciót. Ja, és a kormányzókat olyan városokba rakd amiknek kiemelkedõ a bevétele pl. tengerpart és tavernt NE építs olyan városba amelyikben van kormányzó mert egy szar retinuet ad ami csökkenti az influencet és a managementet.
Játékstílustól függõen sztem megéri a városok lakosságát 1500-2000 között tartani az ajándékozós-keresztelõs módszerrel mert így az egyszeri bónuszon túl a normál bevétel is nagyobb. <#hehe>

bocs ez kicsit nagy lett<#ijedt>

hogy ne csak siránkozzak itt van egy térkép azoknak akik még esetleg nem ismerik,
meg egy link itt még van néhány: http://lazarus.elte.hu/~hzsolt/html/rtw_terkepek.html

sziasztok
a korrupcióval kapcsolatba szeretnék érdeklõdni (keresõbe beírtam: korrupció, végigolvastam az összes hozzászólást, de igazából ez sem segített rajtam) szóval már elég sok városom van kb. 30 és nagyon sok lóvém megy el a korrupcióra: 12000 körül majdnem annyi mint a hasznom egy kör alatt... növeltem a helyõrséget is (egyébként szerintem csak a létszám a fontos nem az, hogy milyen katonákat teszel be, szóval a parasztok érik meg a legjobban, csak hát az meg ostromnál szívás), de rájöttem, hogy ez hülyeség mert akkor meg a fenntartásukért kell fizetni úgyhogy mindegy. Meg sok városomban van kormányzó, de szinte egyiküknek sincs irányítás képességük és nem is akar nõni, sõt az idõ múlásával ha csak punnyadnak a városokban egyre hülyébbek lesznek, csökken a befolyásuk és így tovább... Lehet egyátalán valahogy az irányításukat növelni, mert a parancsnokságot meg a befolyást még csak tudom a csatákkal, de ha utána beültetem õket a városba max az emberek lesznek boldogabbak, de lóvém attõl még nem lesz. Egyébként mivel hunok nincsenek a szkítákkal nyomulok, ha ez számít valamit.
Ja és ha van itt valaki aki szintén szkítákkal hódít az szóljon hátha tudunk hasznos infóval szolgálni egymásnak...

Pluskast
Ja egyébként a cím www.rometotalrealism.com

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Sajna a mostani 4.1-es verzióval vannak gondok amiket nem javítottak ki. Az egyik igen bosszantó bug, hogy a flottád bizonyos partszakaszokon amik persze mindíg változnak, zátonyra fut és akármit is csinálsz a jó istennek nem lehet velük többet menni. Ez egy fullos flotta esetén igen bosszantó. A másik szintén kellemetlen dolog, hogy minden figyelmeztetés nélkûl kivág a játék egy idõ után, ha egyes saját tábornokaid képességét szeretnéd megnézni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ryleh
Hali....honnan szedhetem le az aktuális honositást? a magyaritasok.hu-rol nemtudtam...vagy vav vaok😞(...köccci😊)

Up

_Atti_
amugy melyik ad élethûbb harcot ha be van x elve a desynchronise animations vagy ha nincs?

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

_Atti_
na megleltem..
itt vannak ha kell másnak is:

http://www.twcenter.net/zonelord11x/RomeTotalRealism_4.0_FULL.exe

http://www.twcenter.net/zonelord11x/RomeTotalRealism_4.1_PATCH.exe

Passz, de a sima fórumon még találtam egy mûködõ linket hozzá.

Kampány indítás elõtt options->visual (vagy graphics?)->advanced fül-> army size-t állítsd hugera.

_Atti_
öhh. valaki tudja?

A germánoknál a start nagy szívás de ha kinövik magukat akkor a térség legerõsebb népe lesznek (phalanx+erõs közelharci egység+brutál lovasság és CHOSEN ARCHER!) csak nekem a barbár népek nem jönnek be annyira 😞
Most a szeleukidákkal kezdtem egy kampányt veryhard/hardon, az elsõ 10 év szívás volt de mostanra harmadik vagyok az összes nép közül és kisázsiában nincs ellenfelem pedig elefántokat se gyártottam és bribeot sem használtam. Az a baj hogy innentõl már nem érdekel annyira az egész és ez a kampány is befejezetlen lesz mert igazán csak az eleje volt a kihívás.
Persze a szeleukida birodalom amúgy is a legerõsebb nép az egész játékban szóval én vagyok a hülye hogy pont velük kezdtem <#idiota>
Macedónokkal is ez volt, brutik és a görögök az elsõ pár évben betámadtak de a pike phalanxokkal (még akár csak a levi pikemanokkal is) simán szarrá szívattam õket az utcai harcokban. Egyetlen csatát sem vesztettem ellenük és pont ezért kezdett az egész unalmas lenni 😞
Inkább keresek egy olyan népet amelyiknek nincsen pike phallanxa mert ez a "baj", ha pár ilyet beállítok a fórumra vezetõ utcákba faltól-falig már nyertem is és támadásnál és nyílt mezõs csatáknál is ugyan ez megy.
Kipróbálok egy Armenia kampányt de lovasíjászok nélkül (na az a másik egység amivel szinte lehetetlen csatát veszteni)

Én meg kipróbáltam 1-2 népet, és elkezdtem a germán kampányt. 120 csatán vagyok túl, ebbõl 113-at nyertem, és az összeset én irányítottam...(hard csata és medium stratégiai rész) Hard stratégiai részen egyszerûen nem bírom tovább 10 évnél, a gallok, dákok és brtiek is engem támadnak csak. De így mediumon már elmegy, csata van bõven, nem túl könnyûek, de már Rómát ostromlom 😊

War. War never changes.