2397
-
#565 azért én nem vagyok 100%-ig Alex, a MBWR-t sem belsőből nyomom, nálam a "motorházas" nézet a kedvenc
ezzel is a vezetőülésben érzem magam, csak általában látni is lehet (ami nem hátrány tekintetbe véve a monitor eleve korlátozott lehetőségeit)
ez meg beleférne a GT-be is, 100 poligonnal több.... -
#564 sztem ez is egy lépés előre, valószínű beállíthatod, hogy egy sportautóval tepersz vagy egy Yarissal...[és valószínű nem fogok ilyet venni:)))akármilyen is a gamma]
csak azért merem mondani, mert Yamauchi bácsi alapos munkát végez. Emlékszem a ps2 debütjére kellet volna jönnie a GT3-nak (akkor még GT2000 néven), de szart a sony fejére és azt mondta, hogy így ezt ő ki nem adja...most is ez van:) most is mindenki várta decemberre a full verziót...és csak februárra jön...de lehet, hogy még csiszol rajta és nyár lesz belőle:)...én ráérek
de nagy csodát nem várok a GT4-től a 3-hoz képest....törés nincs...úgyhogy a következő generáció lesz a nagyobb lépés -
#563 teljesen jogos..egyetértek
simán beleférne...és mekkora poén lenne..eredeti műszerfalakat látni(amugy is ott vannak az eredeti verdák hónapokig)!!!! lóvé lenne rá...de mindig hagynak lukakat maguknak a fejlesztők...így lesz GT 5-6-7 stb persze az már egy másik konzol lesz...mert csoda hogy a kis fekete (300Mhz) ennyit is kibír nem? -
#562 Ahham, nema! Tenyleg? Komolyan? -
#561 nem akarok megint mohussal hónapokig tartó vitába keveredni, de szerintem nem a megfelelő irányból közelítenek a szimulációhoz... hiába a real kormány, amíg nincs egyetlen olyan nézet a játékban, amelyik segítene az átélésben (mert a lökhárítón ülni poénos, de nem érzem magam a vezetőülésben tőle) -
#560 erről beszélek:(((((((((((
ez már nagyon sok..főleg ha hirtelen kell kormányoznod... lehet hogy real.. de kényelmetlen...
2szeres körbefordítás?? jesszus... szerintem EGY db gamezban sincs ilyen... az egy dolog hogy mekkorát lehet a kormányon fordítani.. de magábana gamezban az emberünk sem fordt 2 nál többet....egyik gamezban se.. szvsz.. -
#559 nem az a gond, hanem amit Csocso is írt, hogy ilyen kicsi karikánál kimondottan kényelmetlen, ha akkorát tudsz tekerni, hogy át kell nyúlnod
másfélszer ekkora átmérőnél már talán, de az meg túlzás lenne otthonra..... -
#558 hát nemtom...szerintem az ilyenkis kormányoknél nem jo ha kétszer is kőrbe lehet forgatni...
logi wingman édeskevés.. de az ms már jó...jesszus.. két fordulat...leesik a monitor míg megforgatom hirtelen akormányt..pppff..gáz -
#557 "...Több mint két teljes fordulatra képes a Logitech új PlayStation 2 kormánya..."
Jo az a kormany kamionhoz es targoncahoz;)) Sport es versenyautokban 270 fok tokeletesen eleg.
Bar elismerem, a lehetoseg adott. Pl egy utcai kozlekedos autos, kamionos jatekban, biztos noveli a szimulatoros erzest, ha normal korulmenek kozott kell meg a kormanyt is tekergetni. Bar PS-nel meg szimulatoros erzesrol nem beszelhetunk.
-
#555 na mindegy ....sok lett a "valaki":)) -
#554 még mielőtt valaki megkérdeznéd (vagy valaki), hogy Alex mitől ért ennyire a gt4-hez...még ki sem jött a gamma....de az 100%,hogy nem lesz benne igazi 75%ban képernyőletakarós/hardware-kímélős belső nézet
csak tudnám mi az az autó-doboz model...
ja és ha valaki a profi analóg gamepad mellett komolyabbra vágyik az erre a játékra optimalizált cuccossal is amit már többször megtekergethet a tengelye körül...
Több mint két teljes fordulatra képes a Logitech új PlayStation 2 kormánya.
Új force feedbackes kormányt mutat be az E3 rendezvényen a Logitech az autós játékokat kedvelőknek: a következő generációs PlayStation 2 játékvezérlő újdonsága a 900 fokos, azaz 2,5 teljes fordulatot biztosító mechanika. A Logitech Driving Force Pro kifejezetten a Polyphony Digital hamarosan megjelenő Gran Turismo 4 szimulációs játékához készült. Az új termék ára egyelőre ismeretlen.
A Logitech Driving Force Pro a világ első és jelenleg egyetlen játékkormánya, mely ilyen nagyfokú mozgást tesz lehetővé. A jelenleg kapható modellek mindegyike maximum 300 fokos elforgást biztosított, jelentősen korlátozva a lehetőségeket, játékélményt.
A Logitech Driving Force Pro új mechanikájához speciális támogatás kell a játék részéről. Ennek hiányában, általános üzemmódban a kormány egy szűkebb tartományt, 200 fokos szöget biztosít a játékos részére. Ez az opció lehetővé teszi, hogy a játékos a már megvásárolt, force feedback-et támogató játékaival is használhassa a kormányt.
A Logitech természetesen továbbfejlesztette a force feedback hatásokat biztosító motorokat és mechanikát is, ezért az új kormány erősebb, az új csapágyazás pedig komfortosabb erőhatásokat tesz lehetővé. A kormány 10"-os átmérőjű felületének bőr borítása is ez utóbbi célt szolgálja.
A Logitech Driving Force Pro-n 8 programozható gomb, 1-1 dedikált Select és Start gomb, valamint váltókar kapott helyet. A nagy pedálokat tartalmazó egység külön súlyozást és csúszásgátló felületkezelést kapott a stabilitás érdekében.
-
#553 a fénykép stimmel is -
#552 Mielott megkerdezed (vagy valaki): Csak PS2 (Sony gamma), kulsonezetes, autotologatos cucc. Rengeteg real auto-doboz model, sok palya, es tobb verseny mod. Es persze banana-optimalise -
#551 naneeeeeeeeeeeeee
azt hittem hogy egy fényképre van ráretusálva a prius!!!!!gyááá -
#550 A gagyi GT4 lesz jovore -
#549 emmi???? -
#548 Ez PSX-es jatek? Tul szep :P -
#547 és az új epizód is elég bosszantó lesz...Toyota Prius
-
#546 nyerni kell, nem? :) -
#543 Igy van;))))))
A GT a hasonlo stilusu jatekoknal mindig eloterbe kerul, mint bosszanto "etalon". -
#542 Nézd meg az autók infójánál, és ott kiírja, hogy rear wheel drive, vagy all wheel drive, vagy front wheel drive. Nyilván az, ahol All wheel driveot ír. -
#541 nem a boxhoz kell kormány, hanem az autós játékokhoz :9
abból a "fizuból" meg nincs mit levonni :) -
#540 megkérdezzem én tőle?:)
félsz ,hogy levonja a fizudból...
egyáltalán szeretnél a boxhoz egy kormányt?vagy már megszoktad a banánt... -
#539 mintha már kérdeztem volna tőle, de nem emlékszem a válaszra :D -
#538 Alex tudja, hogy ez nem vérre megy...csak fórumozgatunk és játszogatunk...olyan ez mint egy folytatásos brazil szappanopera, amiben mindig feltűnik a GT:))))))) -
#537 na üzenem Martin papának ,hogy egy kormányt izzítson az autós gammák tesztelőinek, mert akkor a teszt is jobban sikerál:)...a költségvetésből fussa, most hogy a konkurenciának leáldozott -
#535 De én voltam. Csak akkor nem gondoltam, hogy ezzel még valaha napi szinten fogok játszani. Persze ez leginkább a kormánynak köszönhető, ami PC-n adott, így nem csak látványra jön le a jól megírt fizika, hanem érezni is lehet. Mindjárt megyek is pár futamot :) -
#534 Az ige hirdetése OFF-ban folytatva, mindenbe beleszólva:), már rég olvastam a forumot:)
„A problemam a GT sorozattal, hogy idegesito, hogy egyszeruen elcseszik. A Sony, a "gyari" ceg csinalja, irtozatos penzekbol, az egyetlen "emesztheto", igenyesebb autosjatek konzolra. Es ha vennek a faradtsagot, es keszitenenek korrekt belsonezetet, korrektebb fizikat/szimulaciot, es egy normalisan skalazhato, ertelmes AI-t, szerintem sokkal tobben megvennek, hasznalnak stb.” – Alex
belső nézet jogos…bár nekem a 72cm és szélesvásznú módnál, a GT féle belső nézetben is hiányzik még valami periféria, ha ennek a 75%-át még befedik akkor az már a játszhatóság rovására megy. ÉN viszont teljes mértékben elfogadom, hogy neked labdába sem rúg olyan autósgamma, amiben nincs valamiféle belső nézet…
fizika van, de csak az első falig…a betonon, murván stbn minden teljesen korrekt és az előtted mozgó aszfalt is tökéletes a sebességhez mérten ennyire jót ritkán lát az ember
AI csak arcade modebban catchinggel, granturismo mode esetén főleg enduranceban elhúz mint a franc….DE általában nem hibáznak nem döglik be a motor stb úgyhogy itt is egyetértek veled, de más játékok állnak a toppon, javaslatom mindenki nyomja elő ellenfél ellen:)
„Na hasonlot mondtam en is;) A GT4 lehetne olyan jo jatek, hogy meg en is vennek csak az miatt egy PS2-ot. De belsonezetnelkul, eszembe sem jut foglalkozni vele. Es szerintem sokan vannak igy, ezt bukja a Sony.
Es ez visszafele is igaz. Ha a Merciben, vagy barmilyen PC-s szimulatorban nincs belsonezet, akkor azzal sem jatszok!” - Alex
Úgyhogy konklúzióként felirom a kis naptáramba….Alex = belső nézetes autósgamma
A többi ezek szerint teljesen másodlagos…mivel egy full konzolos MBWR-t is szívesen eltekersz:) hiába a monoton AI..fákon való átrepdesés a konzolos sebességérzet és pályakialakítás és hangulat….A Mercedes szó adja el ezt a gammát, ami szintén konzolos húzás.
„Rosszul olvastad. Pont ez a kettő, amit a grafikán kivül nagy mértékben fejlesztettek.
Az AI és a szimuláció.
Ez nem reklámszöveg, akik kint voltak az E3-on és kipróbálták, megerősítették ezt.
Az AI fejletteb lett, az ellenfeleket már nem zsinóron húzzák, hanem sokkal körültekintőbben vezetnek és hibáznak is.
A vezethetőség pedig még inkább a szim felé tolódott és az idétlen ütközésfizikán is csiszoltak.
Ha olvasnál konzolos lapokat vagy netes tudósításokat, akkor te is tudnál erről... de mivel nem érdekelnek a konzolok, nem olvasod ezeket, ez teljesen érthető.” – GT4
Előbb jöjjön ki a végleges gamma…aztán véleményezzük. Törés még mindig nem lesz benne!!!! Ez biztos…kiváncsi vagyok milyen ütközésfizikát lehet produkálni ha karcmentesen halad tovább a verda:)
„De a kulsonezethez meg szinte felesleges kormany. Legalabb is szamomra nagyon idetlen.” –Alex
A külső nézetek is különbözőek, nálam egy F1 gammában legjobban a TV közvetítésben megszokott nézet jön be, amit kormánnyal nagyon élvezetes nyomni. Az autó hátulját mutató nézethez valóban felesleges a kormány
„Egyet értek, a Gt sorozat a királyság, de én azért egy kicsit örülök a Merci játéknak, mert szerintem a legjobb pc-s autós gamma jelenleg.” - Ramore
valóban nagyon jó lett, kielégíti a 2003-as árkád igényeket
„volt egy kis idom osszehasonlitani az x-es es a pc-s valtozatot, valahogy az x-es nekem jobban tetszik, jobban atjon a hangulat.” – wizzard
nemhiába: a nagyobb képernyő jobban illik egy valódi szélvédő méretéhez és a TV felbontás jótékony hatása elmossa a papírmásé hatást. Autókára bőven elég az RGB-vel megspékelt konzol, pláne ha árkád. Lásd Burnout 2..mekkora királyság lett.
„ma próbáltam ki, nekem nagyon bejön
a játékmenet arcade, kár érte, de a többi tuti
ha multi is lenne, az már túl szép lenne :D” – Freak
nem te tesztelted az X verziót is?:) persze kormány nélkül, mert azt a főnököd nem adott hozzá
„Elég sokat vesztesz, ha feladod ilyen hamar... sztem akármelyik needforspeedet simán veri.” - Teperinke
EZ NAGYON IGAZ! Pedig X-en csak láttam hogy más nyomja és PC-n is csak néhány menetet nyomtam. Az NFS-ben komoly előrelépéseket kéne tenni ahhoz ,hogy a régi hírneve helyreálljon
ON -
#531 azt nem is lestem még. csak a sima 190 est meg a twin-t -
#530 most nyomtam az SL280 Pagode missiont, amikor az a brutál régi verda 1:40 hátránnyal indul
utolsó előtti kanyarban kapott el a szemét :) -
#529 nekem az A210 is jól fordul, pedig az szerintem sima FWD
városban általában csak azt használom -
#528 nah,,, a 190 twin jol fordul az első kerekes meg szarul!... -
#527 Érdekes..... Tehát szerinted egy 20 kilós bringával nehezebben tudok lelassítani csúszós úton, mint egy 200 kilós motorral?? Kötve hiszem.
Te a lendületről feledkezel meg, ami fékezésnél sokkal fontosabb tényező, mint a gravitáció... Nagy tömegű testnek nagy a mozgási energiája, és ha kicsi a tapadás (mert ugye jégen nem túl nagy) akkor kurva nehéz átalakítani. -
#526 Megfeletkezel a gravitációról, valamint a havas pályákon a könnyebb autók könnyebben "elrepülnek", pontosan a kisebb súly miatt!!! -
#525 Igen, billel egy kicsit problemas a dolog:( Azzal meg egy Suzukit sem lehetne uton tartani -
#524 nem kormánnyal nyomom hanem billel.. és ha full gázt nyomok egyszerűen nem lehet bevenni egy rohadt kanyart.. nemtok mit csinálni..szinte a kéziféket kell nyomnom végig hogy az orra az arra nézzen amerre a kanyar van... -
#523 Sántít a példa, mert Jaguar vs. Suzuki nem igazán Mercedes vs. Mercedes....
Jelen esetben igenis a súly dönt, ami kb. egy-másfél tonna különbséget jelent hasonló technológia mellett. -
#522 "Természetszerűleg egy 4x4-es sokkal jobban kanyarodik, mint egy elsőkerekes A osztály"
Nem látom az összefüggést, mivel itt a tengelytáv dönt. Egyértelmű, hogy egy kis A kisebb sugarú körben fordul mint egy S, E, ML, G stb... És most kizárólag az ívről beszélek, nem arról, hogy a meghajtástól függően mennyire stabilan tartja az ívet gyors fordulókban.
És a 190TWIN esetében az sem rontana a helyzeten, ha elsőkerekes lenne, mivel megfelelő fokozatban minden kanyarban ki lehet pörgetni, és szépen be lehet húzni az orrát. -
#521 Azért az nem ilyen egyértelmű, hogy ami könnyű az gyorsan lassul.
Egy példa a gyakorlatból:
Tél, havazás, Budapest: a Drei Wetter Taft ugyan egybetartotta a hajat, de amikor egy 1700kg-os Jaguarból beültem egy 1000kg alatti Suzuki Vitara-ba, fékezéseknél, kanyarodásoknál olyan érzésem volt, mintha egy alacsonyabb gravitációjú bolygóra kerültem volna, azaz majdnem elszáltam mint a győzelmi zászló!!! (ja a gumik szinte ugyanolyan méretűek és mintázatúak voltak)
Szóval azért sokminden számít... -
#520 Ha a A 190 TWIN-re gondoltal az 4 kerekes. A tobbi front.
Amugy tenyleg jol hasznalhato. Konnyu de eros (250HP), valami ~400 koruli nyomatekkal, vagyis jol gyorsul (~5 sec), gyorsan lassul, es jol fordul.
De ha megyek, akkor vegyesen mindennel;) Szeretem a nagy, nehez, "lomha" E es S osztalyt is;) De ha "sietek", akkor McLaren vagy W154 ;)))
Vannak benne valami cheat autok is. Remelem az F1-es autok;))