Freelancer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az általad említett lehetõségekkel már próbálkoztam, sajnos eredménytelenül. A szélesvásznú kijelzõ a fõgond szerintem, mert az idõben valóban nem készült ilyen kijelzõre grafikai megjelenítés.
A módok közül a Discovery 4.86 telepítettem, mely a szervereken is a legnagyobb játszólétszámot tudja és tudta produkálni.
Sajnos, mint ahogyan írtam csak részben használja a játék a kijelzõt.
Sajnos, más hasonló (Elite szerû), online is játszható játékot az Eve kívül nem ismerek, ami azonban nem drága havidíjas.
Várom további tanácsodat, tanácsotokat.
Ha nagyobbat akarsz vagy esetleg jobb grafikát, akkor javaslom modok alkalmazását amik ismerik és kezelik a nagyobb felbontásokat is (például ilyen a nagyon is jó meg szép (tudom javallani például a Shattered Wolrds: War Torn mod letöltését a moddb-rõl, nagyon szépen kezeli a nagyobb felbontásokat csak nem árt arra odafigyelni, hogy ha felbontást váltasz felfelé, akkor eltûnhet a felsõ kezelõsáv míg fel nem szállsz a géppel, így jobb az ûrben felbontást állítani és akkor gond nélkül kezeli majd a program a dolgot, de nem kizárt hogy ezt a problémát orvosolták már a legújabb változatban).
shattered world mod
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ezért a Freelancer csak a kijelzõ egy részén jelenik meg.
Kérlek segítsetek, hogy van e lehetõség teljes kijelzõn játszanom és ha igen, akkor ezt, hogyan érhetem el.
Elõre is köszönöm a segítséget.
http://img219.imageshack.us/img219/5185/hraptorslaci.jpg http://img708.imageshack.us/img708/7237/hraptorslacildrcopy.jpg
A zenélés öröm.A dicsekvés, magamutogatás pedig emberi gyengeség.
http://img219.imageshack.us/img219/5185/hraptorslaci.jpg http://img708.imageshack.us/img708/7237/hraptorslacildrcopy.jpg
Nagyon köszönöm az eddigi konstruktív segítségedet!
Sajnálom, hogy nem sikerült vele elõbbre jutnom, majd a következõ konfiggal újra elõveszem a témát...
( Lehet még a swatra feldobom a témát, hátha valakinek volt ilyen gondja... )
Üdv:
MR
Ha normált használsz akkor van sztori amit végig kell játszanod, ha free opciót használsz akkor a sztori egy az egyben hiányzik és már kezdetben oda mész ahová akarsz.
A grafikai hibák akkor sajnos jó eséllyel a kártyád alacsoynabb teljesítményére és lehetõségeire vezethetõek vissza (elég ha csak a HUD olyan ami modernebb OGL vagy egyéb dolgokat igényel amit a kártyád nem tud és máris fellépnek a problémák amiket tapasztalsz).
A mod opcióknál egy dolgot nem változtattam eddig egyedül, a normal/open freelancer opciót, és nem is találtam hozzá semmilyen leírást, úgyhogy maradtam a felajánlott normálnál, gondolom az open a történet nélküli "szabadjátékot" engedi...
Csináltam képeket is, ha érdekes lehet beteszem, csak át kell méreteznem...
Abból amit leírtál nekem az jön le, hogy akkor a HUD beállítást a mod aktiválásakor talán variálni kéne.
Ha jól emlékszem akkor a mod tájékoztatójában, de legalábbis a swat-portal-on a fórumban le van írva, hogy milyen opció mit takar (kis képeken illusztrálva is van a dolog), mi az ami kísérleti és csak új kártyákkal megy (pontosabban bizonyos teljesítmény vagy képesség megléte szükséges hozzá, így például OpenGL 3.0 vagy 4.0), mi az ami csak kifejezetten régiekkel. Szóval lehet, hogy csak át kéne váltanod egy másik HUD/célkereszt opcióra, más színbeállítást használni és a probléma megoldódik számodra. A Swat opciójú beállításokat (kivéve a swat intrót ami csak egy videó) a kártyáddal inkább ne használd, azok erõforrás igényesebbek.
Az ne zavarjon, hogy maga a program nem ismeri fel az új kártyákat, mûködni fog az rendesen. A program már a 8600GT-t sem ismerte fel azt mégis mûködött vele rendesen, ahogy a HD 6670-es ati kártyámmal is. Szóval nyugodtan használható az új kártyákkal, csak le kell okézni minden indításkor a sirámát hogy nem ismeri fel a kártyádat. 😊
Az 1.82 inkább csak annyiban tér el, hogy rövidebb a single player kampány (kevesebb az új küldetés), meg nem ismer annyi felbontást a játék, valamint némileg kevesebb hajó van benne (valami 5 vagy 10 hajó a különbség). Illetve egyes nebulák meg lettek változtatva. De a grafikai igénye pont ugyanaz.
( Lehet kellene beraknom képeket, hogy érthetõ legyek? )
Install opcióknál nem ronthattam el valamit? Annyi mindent lehet állítani, a nagy részét meg se néztem...
Egészen kicsit szétnéztem a swat-portal-on is, pár hasonló problémaleírást találtam, megpróbálom azokat felhasználni, de már nem bízom benne, hogy megoldódik a dolog kártyacsere nélkül... Bár a legtöbb hasonló probléma abból adódott, hogy a játék nem ismerte fel az újabb kártyákat, ami manuálisan beállítható... De olyat sehol nem találtam, hogy bizonyos kártyákkal egyáltalán nem megy...
Ami még mozgatja a fantáziám, hogy elõveszem az 1.82-t... Azt olvastam, hogy abban még nincsen annyi grafikai módosítás, mint az 1.9-be...
Nem találtam listát, mi a két verzió között a különbség? ( Leginkább Single Player-re gondolok, multizni esetleg csak azután fogok, bár idõm nem nagyon engedi... )
Szerintem nem a memória mennyiség a gond (sõt, biztos).
Nagyobb probléma talán, hogy a kártya például csak 2.0-ás OpenGL támogatással rendelkezik (ami még bõven elég volt a Freelancer-hez de sok olyan grafikai módosítás van a modban aminek ennél jobb tudású kártya kéne). A memória sávszélesség is kevéske, a shader egységek száma, a render unit-ok száma is alacsony a kérdéses kártya esetében sajna. De ez érthetõ is, hiszen nem egy mai eszközrõl van szó.
A Crossfire fórumot olvasgatva találtam olyat, hogy ha "ott" fekete képernyõt kap az emberke, akkor telepítse 128-as kártyára... Ezért próbáltam meg...
Egyébként az intrók és az összekötõk szépen lefutnak, csak utánna a menük "változnak meg"...
Mindegy, azért köszönöm, este ráfekszek még, csak jó lenne vele kezdeni valamit!
A Dx 9c újratelepítése nem szükséges, ha az elmúlt 1 évben akárcsak egyszer is felpakoltad.
A videó meg csak sima avi file amit lejátszik neked a program. Külön is megnézhetõ, semmi különleges nincs benne, szóval az nem zavarhat be. Ha meg már ott gubanc lép fel akkor a lejátszó vagy a kártya terén keresd a hibát (az x1650-es az egy nagyon régi és nagyon gyenge kártya sajna, ami gyenge a mod számtalan grafikai tuningjához és még ha nem is lenne az, egy ideje már nincs támogatása ennek a kártyának driver terén tehát bajos beüzemelni vele a grafikailag fejlettebb programokat).
De többet tudnának neked mondani a mod saját fórumán a swat-portal crossfire topikjában. Õk tuti hamarabb rájönnek a megoldásra, elvégre pontosan tudják mi az ami kell a mod biztos mûködtetéséhez.
Sajnos 3. újratelepítésnél sem oldódott meg, ezért próbálok itt segítségez jutni...
XP van telepítve, Radeon 1650-es kártyával, a gyári telepítõ cd-je van installálva. A kártyával szerintem nincs baj, mert minden jól mûxik vele, a directX az 9c-s, de megpróbálok újratelepítést...
Ami feltûnõ, hogy az intrók alatt történhet valami, mert intró után eltûnik a menüpontok mögötti háttércsík, illetve minden infóablak üresen jelenik már meg ( pl, a küldetéseknél mit kell csinálni... )
Küzdök tovább akkor ezen a vonalon...
Ha ismét fellép a gond akkor a másik hiba lesz a ludas, mégpedig a nem megfelelõ driver. ATi vagy NVidia kártyád van? Illetve milyen driver. Sem a túl friss sem a túl régi nem okés. Olyat keress a driver-bõl ami nagyjából akkor jött ki mint amikor a mod. Azzal nem lesz gond.
Egy harmadik lehetõség (nem túl esélyes de azért megemlítem), hogy esetleg már döglõdik a videokártyád vagy annak memóriája. De esélyesebb, hogy valami egyéb probléma lesz méghozzá szoftveres (DX újratelepítést is megpróbálhatsz, ha Win 7-ed van akkor futtasd a játékot XP kompatibilis módban).
Újra visszatértem egy kis segítségért, hátha jár még erre valaki!
Sajnos azóta csak mostanában sikerült feltelepítenem a Crossfire 1.9-et, szerencsére már gond nélkül.
Telepítés után szépen lefut az intró, a single intró, és amikor találkozom Kinggel Manhattan felett ( és indulna az akció ), a fegyvereim, a hajók nevei, egy-két fénypont, illetve az ellenséges hajók piros keretén kívül minden sötét lesz... Érdekes, hogy csak "mouse irányítás" nézetbõl, mert hátrafelé, oldalra minden jól látszik, csak elõre nem. Semmi... Se az állomások, se a bolygó, se a hajók!
Olvastam, hogy a videókari lehet a gond, de nekem 512-es kártyám van, bár a gépem elég régi, de a régi Freelancer fullon ment. ( AMD 2200+, 1GB RAM, 512MB AGP )
Ennek ellenére megpróbáltam a 128-as kártyára történõ telepítést is, ugyanaz a helyzet... Ja és a játékopcióknál is végigpróbáltam az összes felbontást, illetve minimumtól maximumig az összes lehetõséget eredménytelenül...
Volt ilyen valakinek? Mit próbáljak még meg? Úgy érzem nem nagyon akar esélyt adni nekem ez a játék...
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
Azt írtad korábban, hogy krekkes verzióval is próbálkoztál, de krekkelés nélkül, és így nem dobált ki...
Mivel nekem krekkes a cd, nem is tudom elindítani elõszörre se, mert krekk nélkül nem engedi... Ha krekkelem, ki fog dobálni... Ajaj, lehet kell egy másik verziót leszednem?
A sorrend és a fel-le szedések mind úgy zajlottak, ahogy korábban és most is leírod, úgyhogy azzal nem lehet gond ( szerintem ).
Korábbi modolásom nem volt, most kísérletezgetem elõször vele ( már napok óta ), de nem nagyon jön össze.
Viszont talán mégis megadtad a megoldást, nem volt csatlakozva netre! Mivel csak Singlet akarok játszani, nem gondoltam, hogy fog kelleni.
Valamikor kipróbálom így is...
Köszönöm!
Merthogy szüksége lenne rá.
Szóval Freelancer föl (én ugyan feldobtam a patch-et is de lényegtelen hogy van vagy nincs), amit aztán elindítasz egyszer (ekkor készíti el azon file-t amit a modok is igényelnek), majd FLMM 1.31 fölrak, majd mod installál, aztán mod aktivál (semmi mást ne aktiválj csak ezt a modot). Aztán a FLMM kikapcs és indulhat a game.
Ne tört játékkal próbálkozz, azzal nem fog menni (illetve megy csak lesz pár hely ahol úgy vág ki, hogy csak pislogsz).
Ha sikertelen volt a telepítés (vagy valamilyen beállítást, amit csak aktiváláskor adhatsz meg, netán megváltoztatnál mert mondjuk nem tetszik) akkor fordított sorrendben szedj le mindent. Tehát mod deaktivál aztán uninstall-al eltávolítod (nem simán törlöd mert akkor beragadnak a beállítások és benn marad a registry-ben mint installált cuccos), aztán a FLMM is leszed, majd a játék is uninstall, aztán minden nyomát törlöd beleértve a save mappát is amit eldug a documents-be a program, aztán gép újraindít és telepítesz mindent ahogy kell.
Szintén gondot jelent ha te esetleg módosítanál a mod file-jain bármit is (mondjuk a fegyvereken vagy hajókon, netán a kapható pénz mennyiségén). Ekkor is gondok adódhatnak az indulással. Ja és legyen aktív net elérésed mert indításkor a mod megkeresi a szervert. Egyszer meg kell várni a frissítéseket akkor is ha single-t nyomsz.
Ha nagyon nem megy a dolog akkor irány a swat-portal és ott nézd meg a mod saját hibaelhárító topikját (ott sokkal több lehetséges hibaforrásra tudnak neked megoldást kínálni).
Steweee: Azt írták korábban, hogy ne krekkeljem fel, mert ki fog dobálni... És ha jól értettem Saga Jr se krekkelte, és úgy is mûködött neki...
Én is egy kérdéssel fordulnék hozzátok, ha tudtok segítsetek légyszi!
Én is a Crossfire moddolásnál akadtam el. Visszaolvastam pár oldalt, úgyhogy megpróbáltam mindent jól csinálni, mégsem sikerül...
Azért leírom:
Új Freelancer föl, Mod Manager 1.31 föl, Crossfire 1.9 föl a mod könyvtárba. Rendben föl is adja, opciót be is állítom, végig is fut az aktiválás, majd indításkor a
"SYSTEM ERROR &H800700E ( -2147024770 ) A megadott modul nem található." hibakód jön.
A rendszer XP, a Freelancer még 2004-es-5-ös tört, de nem krekkeltem install után, és egyébként normál módon telepítve fut is gond nélkül.
Mi lehet a baj?
itt az NSU fóruma
A Raptorok visszatértek az NSU-ra, és szerettettel várják azokat, akik felmerészkednem a szeróra😉
Remélem jár még valaki errefelé. Az lenne a kérdésem, hogy nem tud valaki valami helyet (lehetõleg magyart), ahol meg tudnám venni a játékot? (már megvolt egyszer de...khmm.. nem adok többet senkinek kölcsön semmit...)
Supergameren "megrendelhetõ", ami azt jelenti hogy még õk sem tudják mikor lesz nekik (megkérdeztem), Amazonon meg 9.99$-ról az adók felviszik 40 fölé.
Minden segítségnek örülnék 😊
天使たちは私を見守る
Aztan ujratelepitettem, de a mentest visszaraktam. Ment is a jatek vagy 2-3 orat, aztan egy videonal fagyott le. Ujrainditottam a gepet, de nem ment. A sortcut megint azt irta ki, hogy nem letezik az exe. Az exe-rol pedig hiaba inditottam, nem ment.
Kidobás nálam is elõfordult de gond nélkül tudtam mûködtetni a játékot. Lehet hogy csak betelt a memória/cache és elég lett volna egy gép újraindítás is és megy normálisan a játék.