102
Többet nem nézek fantasyt!
  • Mike
    ja igaz

Conan is megjelnt itthon DVD-n. Megvan az is :)
  • Cat #55
    a chihiro az mese, ha nagyon másba akarod kategorizálni akkor anime - rajzfilmeket ne soroljunk már fantasy filmek közé, ilyen alapon majd minden gyerekfilmet ide sorolhatnánk.

A Conan/Red Sonja filmeket nemtom hogy hagytam ki
  • Mike
    Legend - sendit.com
    ez sem drága
    6.99 + 1.50 szállítás GBP

cc 3200,- HUF
  • _Vegeta_
    Jogos, de chihiro aze fantasy. Ugyanugy mint az alice in wonderland. ;)
    D&Drol hallottam h nem palyazhat a legjobb film cimere, inkabb felejtem :)
    Koszi ez a beowulf jolhangzik, rakeresek itt-ott.

En amugy arra gondoltam h azer nem csinalnak fantasy filmet, mer nem akarnak kockaztatni es inkabb csinalnak tomegfilmeket. Hadd ne soroljam sokvan, dawn of the dead topicba is emlitettem vala.
  • Mike
    Ha a Legend kell, nekem megvan DVD-n
  • _Vegeta_
    Koszi Mike, csekkolom a dolgot. Valahogy elsiklottam effolott. :$
  • Cat #50
    dungeons & dragons film katasztrófa, sztm is hagyd ki - B kategóriás film, habár a vége határozottan jó, de a forgatókönyv, szinészi játék zéró, a párbeszédek csapnivalóak.

egyébként én is gondolkoztam már a témán, mármint hogy miért nincs jó fantasy film. A technikai feltételek már adottak, kiváló tuzlabdákat, meg villámokat lehet alkotni a vásznon, mégis ritka az ilyesmi. Nagy hiba, hogy azthiszik a téma a gyerekeket érdekli, pedig a szerepjátékosok nagyrésze már fiatal felnőtt vagy unatkozó főiskolás/egyetemista.

Esélyt max. a kártyajátékot feldolgozó filmben látok, ilyen még nincs a piacon, és a Wizard of the Coast féle Magic elég népszerű hogy legyen egy ilyen - persze ettől sem várok semmi jót.

Ja, klasszikusok között még nem említette senki a Warlockot, amiből három rész is készült - mindenképp figyelemre érdemes. B kategóriások közül van jópár, több nézhető is, pl. a Beowulf (http://www.imdb.com/title/tt0120604 - ne ijesszen meg az alacsony pontszám, nem közfogyasztásra szánt film, és jókat lehet rajta röhögni)
  • Cat #49
    a chihiro miota tartozik ide? keleti szellemtörténet, teljesen más mitologiai világ mint az európai mondakör, MINDEN részletében különbözik (pl. a kinaiaknál a sárkány jó, európában gonosz)
    tigris és sárkány se fantasy, most csöppet el vagy tájolva :)
    big fish se fantasy, hanem mese/kalandfilm
  • Mike
    netpiac
    es nem is drága
  • Mike
    Legend

itthon nem jelent meg, de R2-es kiadás van

nincs rajta csak angol felirat
  • Mike
    A Végtelen történet itthon megjelent DVD-n a klasszikus szinkronnal
  • _Vegeta_
    Kossz a tippeket,de en olyasmire gondoltam igazabol amik konyveken alapulnak, mint pl a GYU. Sajna tv-t nemigazan nezek, szoval gepre gondoltam a beszerzeset, mindenesetre ha van digitalis verzio akkor keresni fogom (vt). :)
    A felsoroltak kozul csak a d&d-t nem lattam amellett viszont nem sok erv sorakozik h megnezzem. :)
    Nemtom mier nem csinalnak fantasy filmet, ennyire nincs ra igeny ? A kedvenc konyvem a Terry Goodkind: Az elso szabalybol igazan jo filmet lehetne csinalni.. :(
  • _Vegeta_
    Persze, persze ismerem a FF-t vegig is nyomtam a 7es-ig, de minek nyitni 10+ topicot nekije ? :)
  • winnie
    miért ne lenne beszerezhető a végtelen történet, majdnem minden évben leadják a tévében.

a fantasy jelenleg halott műfaj, az utóbbi 1 évtizedben, monnyuk a dungeons and dragons film mellett a sárkányszív volt ott (ha kardozós fantasy-re gondolsz, akkor a nagy hal nem fér bele, gondolom:), mozis rajzfilmnek ott volt a chihiro szellemországban, az oscaros tigris és sárkány

régi klasszikusok, mint a willow, hegylakó vagy a műfaj rétegén az excalibur
  • CSOCSO
    mert a final fantasy kb 1 % ban szol a filmrol.. a tobbi a jatek.. amibol van mar vagy 12 resz...es mindegyiket "istenitik"
  • _Vegeta_
    Nos. Akartam fantasy topicot nyitni, de ez is megteszi.
    Epp a minap gondolkoztam el, h olvastam mar egypar fantasy konyvet, de a kutya rugja meg alig lattam filmet. Nemtom ez aze van-e, mer nemcsinalnak vagy csak en voltam bamba..

Szoval tippeket sztek kerni, hatha tudtok egyket fantasy filmet. A vegtelen tortenetet lattam anno, nagyon tetszett, de ketlem h mostansag beszerezheto lenne. :) A gyurukuraval kimeljetek, azt mindenki latta..

Oo ize, ahogy rakerestem lattam h fantasy topicok 80%at a final fantasy teszi ki, kerdem en mi a raknak ennyi topic neki.
  • magyar ember 2
    De.
  • GregSB
    "Így van, pont ezért nem tudok ennyire elvonatkoztatni...Kicsit túlzásnak tartom a nagy sikert..."

Ez mekkora LOL? Túlzásnak tartod a sikerért egy fantasy filmnek, csak mert te nem szereted ezt a stílust. Mondták már neked, hogy nem csak körülötted forog a világ?
  • mikike
    nem mintha lenne jó fantasy film

mert nincs
  • magyar ember 2
    Aze' berelt helyed van a Matrix2re meg a StarWars3ra... :)
  • Punker
    Én azt hittem, hogy Trabant.
  • Punker
    :)
  • magyar ember 2
    A Herri Potter 1 vicc. Milyen nevetseges mar ahogy egy szakadt Wartburggal repked a reklamban. Ossze se hasonlithato a LOTR-al.
  • magyar ember 2
    Arra valo a felirat. :)
  • Coine, The A&O
    Abszolút fikázásnak indult a topic, az a te magánügyed ha nem nézel többet, ilyen filmeket, de attól még nem kell lefikázni, majd ha jobbat csinálsz, talán akkor, de akkor meg már nincs semmi értelme.

Szívj el egy cigit és nyugodj le, mert akárhogyis akarod a felháborodásodat nem fogod kiterjeszteni azokra, akiknek tetszett a film, vagy a stílus.
    pont
  • [HUN]PAStheLoD
    szerintem a zwei türme nagyon jó volt arra amire a filmet csinálták! Egy délutánra megint mintha a könyvet olvastam volna. Ennyit vártam tőle és ezt bőven visszaadta!
  • Madmaxx
    Ez baromság! A mozik azért készülnek, hogy szórakoztassanak és kicsit beleéld magada környezetbe. Ha ennyire földhözragadt vagy akkor ott va na csomó király dokumentumfilm vagy maga a valóság. De a valóságban soha nem fogsz olyat átélni mint a filben. Nem kell mindenben az értelmet és a valóságot keresni (ez olyan mint amikor nagyapám megszólal vmi akciófilmnél, hogy ilyet nem is lehetne hiszen egyedül megől a főhős 500 muksót).
  • miarákez
    Így van, pont ezért nem tudok ennyire elvonatkoztatni...Kicsit túlzásnak tartom a nagy sikert...
  • The Garrett
    izlések és pofonok... az meg hogy nem ebben a világban élünk: POnt ez a fantasy lényege :P
  • miarákez
    Nagyon korrekt amikor a fák támadásba lendülnek...Nem ebben a világban élünk.
  • miarákez
    Az az igazság, hogy biztosan nagyon jól megvan csinálva, hihetelen számítógépes technikával, de kia f...érdekel?????
    Inkább az x+1 főhős...
  • The Garrett
    Akkor tényleg ne nézz több Fantasy-t. Én inkább nézek egy filmet amiben sárkányok és barlangok mélyén tanyázó sunyi orkok vannak, esetleg a főhős is bajbakerül néha, minthogy az X+1 Jamesbond, vagy Terminátor/rocky változatot nézzem amiben előre tudom mi fog történni.
  • PetruZ
    Michael Ende: Végtelen történet, Robert E. Howard Conan sztorijai (bár a filmek nem konkrét könyvek alapján készültek). Több feldolgozás most nem jut az eszembe.
  • Sandy
    Ez a "kategoriajaban a legjobb" valahogy nem jon be nekem. Mondjatok olyan fantasy filmet, ami konyv feldolgozas volt?
  • fluga
    ez full így van. nekem azért tetszett a film, mert kábé így képzletem el. természetesen kihagynak belőle dolgokat, mert ha nem tennék, akkor 5*10 órás film lenne belőle, külön fejezet lehetne fangornnak, Tom Bombadilnak (akit kihagytak)
    nekem egyedül a "szerelmi szál" nem jön be, de Helm's Deep az brutális volt.
  • Sandy
    Neked nem kell h tetszen. :o)
  • Sandy
    Mar ne haragudj, de amikor a serult Frodot viszi Liv Tyler a lovon, az hogy adja vissza szerinted a konyv hangulatat? Mert szerintem sehogy.
    Amit irtal, azzal egyetertek, de el kell ismerned, egy-ket resz eleg unalmas volt.
  • Punker
    Ámen
  • azazel
    Én ezt a Harry Potter dolgot azért nem nagyon hangoztatnám.
  • Madmaxx
    Öszintén szólva ez szvsz marahság amit mondtok. A könyv azért tetszett jobban nektek mert ott a saját gondolataitok és képzelőerőtők segitségével élítek bele magatokat, és elevenedik meg a világ. Mindent úgy képzeltek el ahogy ti csinálnátok. Míg egy filmnél a rendező képzelete születik meg a vásznon és ti ezt nézitek. Ezért van az, sőt biztos, hogy a könyv mindeig is jobban tetszik az embereknek mint a belöle készült film. Ám szerintem ez az alkotás a lehető legjobba nadja vissza a könyv hangulátát persze bizonyos határok között.