601
Hogy lehet vasarolni kerdesek stb...
  • atenza
    Német Ebay-ről lehet Maestro kártyával rendelni?
  • cock
    Alaptalanul függesztették fel az accountod, csoda lett volna, ha nem így végződött volna.
  • neevous
    Igen, még tegnap, hogy nyaralni voltam és így esélyem sem volt fizetni, meg ilyenek, aztán gondolom kifogtam egy jóarc ügyintézőt.
  • cock
    Ezt a fellebbezésnél írtad a customer supportnak?
  • neevous
    Végül vázoltam a helyzetet és kaptam választ:

Dear David,

Thank you for writing eBay in regard to the suspension of your account.

I have reviewed the details of this suspension. In light of this review,
    it has been decided to reinstate this account.

I am glad that I have had the opportunity to reinstate this account, and
    I hope that your future experiences on eBay are pleasant and successful.

Thank you for your time.

Sincerely,

Kallie R. Morgan

Mindenesetre köszönöm szépen mindenkinek a segítőkészségét!;)
  • cock
    Íme a magyarázat: Switch - Maestro

Consequently many retailers who advertise that they accept Maestro can only accept UK-issued cards, i.e. former Switch cards. This situation can cause some confusion for visitors to the UK who may have their Maestro cards declined at the point of sale.

Tehát ez angol Maestrokra vonatkozik. Magyarra nem.
  • D4nY
    helloka! Ha ott lent a kis dobozba, hogy mivel fizethetek... ott van a MASTERO is akkor ha nekem olyan kártyám van azzal, hogy fizethetek? xD mert tudtommal a paypal nem "támogatja" a mastero kártyát :|

• cock
    Van egy olyan érzésem, hogy neked nem erre van szükséged. Amúgy nem 30 nap a fizetési határidő, hanem az eladó szokta meghatározni, általában 7 nap.
    A felfüggesztés megszüntetéséhez itt van két link:

Fellebbezés
    Felfüggesztett account

Esetedben csak ez a két lehetőség van a nemfizettél bünti törlésére:

- eBay is provided with proof that the seller excused the buyer from their obligation or
    - The seller removes the strike themselves
    Magyarul az ebay felé bizonyítani kell, hogy az eladó mentesít a fizetési kötelezettség alól VAGY maga az eladó törli a büntit, ezáltal újra használni tudod az accountod.

Ha az elsőt nézzük, akkor ez a teendő:
    Proof that the seller excused you from the transaction – Send a copy of the email showing that the seller excused you from the transaction. Please include the email headers.

Mondjuk nem tudom egy ilyen levelezésnek hogy kell kinéznie, de ha az eladó önszántából nem ajánlja fel, hogy közös megegyezéssel visszaléptek a tranzakciótól, akkor ez felejtős.

You can contact your seller and ask them to remove the Unpaid Item strike or you can appeal your Unpaid Item strike to eBay, if you have proof of payment. Neked inkább ez a járható út. Kérd meg, hogy törölje a strike-ot és utána kifizeted.
    Ő itt tudja törölni a neked adott strike-ot:
    Removing a strike
    Úgy tűnik, hogy fellebbezni csak akkor tudsz, ha bizonyítani tudod a fizetés tényét. A legelső linken meg láthatod, hogy mik számítanak elfogadott fizetési igazolásnak.
  • neevous
    Nem, nem adtam el semmit, nekem is azért volt fura, hogy ezt linkelik nekem. Most regeltem és az első licitem, szóval teljesen szűz vaggyok ilyen téren. Mindenesetre köszi a segítséget!:)
  • Aramir
    Nem adtál el véletlenül valamit mostanában az eBayen? Mert a link alapján a jutalékfizetést hiányolták, nincs köze a vásárlásodhoz.

Nekem pl havonta vonják a jutalékot a bankkártyámról, mert azt állítottam be (már amikor kell jutalékot fizetnem természetessen az eladásaim után). Lehet te nem állítottad be az Automatic Payment Method-ot, eladtál valamit, a jutalék meg arra vár, hogy befizesd.
  • neevous
    Sziasztok,
    Licitáltam ebay-en egy napszemüvegre még kedden. A licit szerdán véget is ért, és mivel én voltam az egyetlen licitáló meg is nyertem a licitálást. Szombaton hazajöttem a nyaralásból és azt látom, hogy szüneteltetve van a regisztrációm nemfizetés miatt. Ezt két okból nem értem. Az egyik, hogy elvileg 30 napom van fizetni, miután megnyertem a licitálást, a másik ok az, hogy PayPal-lal fizettem és így simán le kellene tudniuk emelni a számlámról a pénzt. A licitálás adatlapján fel van tüntetve a licitem, de oda van írva, hogy az egyetlen licit vissza lett vonva az ebay által. Írtam az ebay-nek, hogy segítsenek ki és magyarázzák el, hogy hogyan oldhatom meg a problémámat, de csak ennyit bírtak visszaírni:
    "Home > Help Topics > Account Information and Billing > Reinstating Your Account > Reinstating Your Account"
    http://pages.ebay.com/help/account/reinstate-billing.html
    Elolvasva és értelmezve a leírást, nem igazán világosodtam fel, hogy hogyan tudnám újra teljes értéküvé tenni a regemet... Írok az ebaynek még1 mailt, de remélem most nem egy sort büfögnek vissza
    Mindenféle segítő hsz jól jönne. Előre is köszi!
  • koryne
    Oda szokták írni, hogy mennyi a szállítás. Vagy ha nincs ott, rákérdezel, mielőtt megvennéd. Ilyen egyszerű.
  • Robez84
    én csak attol tartok hogy a szállítási költség sokkal több mint maga a cucc amit megvennék!!!
    Vélemény??
  • cock
    Na mondjuk ezt én se tudom, hogy miért nem fogadja el a telefonszámokat simán egybeírott nemzetközi formátumban, ahogy a telefonba beírod.
    Én is beírtam, aztán visszanézve kapok egy ilyet: 36XXXXXX9 Ez mi a nyavalya? Aztán ha átmegyek egy másik lapra, ott már normálisan megjelenik érdekes módon.
    Utána emiatt az XXXXX miatt kitöröltem a címet a delete address-szel és megadtam újra a címet telószám nélkül, ez az XX-es hülyeség meg ugyanúgy ott volt még utána is. Ennyit ér, hogy kitörölsz egy címet.
  • Papa01 #227
    Sziasztok!

Egy gondom van az Ebay-es vásárlással:

Choose a payment method résznél vagyok és panaszkodik a telefonszámomra. (Mondjuk azt sem értem miért kötelező megadnom)
    Ezt írja:
    Home Telephone: Please enter a valid telephone number.

Próbáltam így:
    +3670xxxyyyy
    meg így is:
    003670xxxyyyy
    Az általános alak ez:
    (xxx) xxx-xxxx
    De ebben a formában h adjak meg egy mobil számot?
    Ebben tudnátok segíteni?
    Köszönöm! :)

Papa01
  • dolgozo
    Hogyan lehet eladni az ebay-en
  • Asperot
    Pay Pal. Regisztrálásnál választhatod hogy csak veszel, veszel és eladsz, üzleti csomag.
    Kész a tuti online számlád 10 perc alatt. Neked is kényelmes és külföldön is ezt a rendszert szeretik.
  • Asperot
    A csomag mérete súlya szerint számlázzák. Minden normális oldal pontosan megadja mennyi a cucc ára és mennyi a szállítási költség, csak be kell kattintani hogy Hungary. (már ha vállalják, mert van ahol nem)

Amire számíthatsz: Nekem egy napszemüveget 11, PS 3 konzolt 35 dolcsiért hoztak házhoz.
    45 dollárnál se vám se semmi.
  • lacibácsi2
    Egy amerikai honlapról szertnék 45 dollár értékben rendelni.
    http://zeropong.com/xcart4/shop.htm
    Mennyibe kerül ez összesen a számomra. (vám, áfa, posta stb)
    Cib internetkártyám van.
    Előre is kösz a tanácsokat!
  • Kenyér001
    Hello!
    A kérdésem az lenne, hogy szükséges e német bankszámlaszámmal rendelkeznem, hogy tudjak eladni a német ebay-en?
    Próbáltam felrakni egy hírdetést magyar Erste bankos számlaszámmal, azonban nem volt elég hely sem arra, hogy begépeljem a számlaszámot teljesen, ezenkívül kért még valamilyen banklietzahlt is.
    Ha német számlaszám kell hozzá, akkor esetleg van olyan megoldás, hogy neten on-line bankszámlát hozzak létre?
    Előre is köszi a segítséget!
  • DJviolin
    Egyébként az eBay melyik országában a legolcsóbbak a mobiltelefonok? Tehát honnan lehetne a legolcsóbban venni mobiltelefont? Mielőtt feltenni valaki a kérdést: NEM az iPhone miatt kérdem! Egy Nokia N73-asra fáj a fogam. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, a regisztráció vonatkozik az összes többire is.
  • DJviolin
    Köszönöm a segítséget. Még egy kérdésem lenne. ha mondjuk az amerikai eBay-re regisztrálok, akkor mondjuk az ausztriaira is?
  • Zóanagyvarázsló
    1. Az eBay nem fog visszaélni az adatokkal, ahogyan a PayPal sem, az eladó pedig nem fogja megtudni őket, ha nem adod meg neki saját magad.

2. Most képzeld el, ha az utólag fizetés lenne a megszokott! Rengetegen csak azért regisztrálnának, hogy szórakozzanak az eladókkal. Az utánvétel különben is hosszadalma és bonyolult, a futár pedig drágább, mint a posta. Megbízható eladótól kell rendelni, PowerSeller vagy online üzlet eBayes dívíziója minden valószínűség szerint nem fog átverni.

Mindenféle link a témához.
  • DJviolin
    Sziasztok!

A közeli jövőben szeretnék majd az eBay-ről rendelni, azonban van pár aprócska kis félelmem, ami eddig mindig meggátolt ettől:

1. Még csak regisztrálni sem mertem, mert félek attól, hogy megadjam a bankkártyám adatait. Ti már találkoztatok olyannal, vagy volt valamilyen incidens, hogy visszaéltek a bankkártyánk adataival?

2. Nem tetszik az előre fizetés sem. Teszem azt rendelek X tárgyat, kifizetem, és nagyon könnyen meg tudja csinálni a srác, hogy nem küldi el. Van valami szabályozás arra, hogy ezzel ne tudjanak visszaélni? Ilyen attrocitás már történt valakivel?

Végezetül nincs valami magyar összefoglaló honlap az eBay-ről, ami ehhez hasonló kérdésekre ad választ? :)

Üdv:
    DJviolin
  • gercse
    oks, csak egy tipp volt,
  • The Garrett
    ott csak magyaroknak lehet eladni, ...áron alul.
  • gercse
    vatera.hu nem jó?
  • szucsy89
    üdv!!

meg szeretném hirdetni a wow accountomat az ebay-en, de nem nagyon értek ehhez...egy kis segítség kéne...gondolom először regelni kell...meg az elején kell fizetni vagy bankkártya számot megadni?jah meg mondjuk hogy megy ez ha megveszik más országból?akor postán majd megkapom???pls egy kis leírást adjatok már, bár vissza is olvasok kicsit hátha megtudok vmit...thx
  • blackgamer
    évek óta nem vásároltam ebay-en, most amikor próbálok belépni, vacakol hogy régen használtam
    lehet olyan hogy megszűnik az account? közben a mailemet tudja, nem értem...
  • Zóanagyvarázsló
    Ha ez már 'Buy it now' ár, akkor pontosan így van. Egyébként még túlicitálhatnak, a legerősebb licitek általában a licit zárása előtt szoktak érkezni, persze csak, ha kelendő a cucc.
  • zs0ltee17
    sziasztok! lenne egy olyan kérdésem hogy egy terméket 13 dollárért tudnék megvásárolni az ebay.com és az van odaírva hogy 10 dollárért hozzák ki nekem! akkor én összesen télleg csak 23 dollárt fogok kifizetni? vagy van ebben még valami plusz költség? köszi a segítséget!
  • nyalokaa
    off.
  • nyalokaa
    na gyerekek! rendelni akarok valamit, de nem nagyon vágom ezt a paypalos dolgot, meg nincs hietlkártyám, viszont már rendelhetném a cuccot, mert megvan a licit. nos nincs olyan ember, aki bevállalná pl 5 rugóért a dolgot?
  • Hornamil
    Sziasztok!

Megtudná valaki mondani, hogy ha kirakok valamit az ebay.com-ról, akkor hol tudom megadni, hogy Worldwide postázom? Mert alapból csak United States-t ad ki.
    Néztem már mindent de sehol nem találom, hogy hol lehet megadni.
    Tud valaki segíteni?
  • Tetsuo
    Szia! Nekem kéne egy új Lexus SL-430as. Fizesd már ki légyszíves, sztán ha arra járok megadom. ;)
    :))
  • pittipitti
    ebay-ról
  • pittipitti
    Aki rendelne vagy rendelt az eay-ról tudok helyette paypallal fizetni...
  • koryne
    Nemtom, mekkora dolgot szeretnél rendelni. Ha kicsi és elfér egy borítékban vagy egy kisebb dobozban, akkor simán átmegy (az eladók többnyire "gift"-et írnak rá, direkt emiatt). Ha viszont egy 20 kilós doboz érkezik a nevedre, akkor annak bizony utána néznek.
  • KeKKSZike
    Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha Amerikából rendelek valamit, akkor vámért fizetni kell-e valamit? Mert hallottam ilyet is, hogy akkor vámdíjat vagy mit kell fizetnem. Vagy amerikából is lehet gondtalanul rendelni?