601
Hogy lehet vasarolni kerdesek stb...
  • ChevyG #161
    és ma megjött
  • ChevyG #160
    Hi!
    nem tudok regelni, mert nem küldi el az emailt! pedig két emailcímet is próbáltam!
    mit lehet ilyenkor tenni?
  • Lazarus
    Ha rávan írva a dobozra hogy "Gift" nem kell vámot fizetni
  • Christiansen
    Hali!
    Kezdő vagyok ebay ügyben,segítségeteket kérném:
    Licitáltam egy erősítőre,
    311 $-ral vezetek, 2 nap van hátra, és lehet nem fognak megelőzni.
    Az eladó 98,7%-os,már több mint 1000 dolgot adott el,
    és azt írta a postaköltség Mo-ra 198$(ezt másik fórumon gyanúsan kevesellték!)
    Ez így 509$,ehhez jön a vám (Amerikából jön a cucc,23-25 kg)
    állítólag 3%, és a magyar ÁFA,20% -> (509 x 1,03) x 1,2 = 630 $ azaz
    kb 137ezer Ft.

Kérdésem hogy tényleg jól számoltam-e vajon,mennyire megbízható-e ez így, és milyen módon tudnék fizetni,hogyan kell azt lebonyolítani??
  • Lazarus
    Írd meg nekik, hogy te törölted annó a megrendelést és nem is kaptál semmit
  • DJ Bee18
    szevasztok. Kaptam egy fizetési felszólítást Németországból, mivel két hónapja próbáltam rendelni egy cuccot németországból, de meggondoltam magam, és azt hittem sikerült törölnöm a megrendelést, nem is kaptam semmit. Erre most jön egy levél németből, melyben leírják, hogy előrendeltem, de határidőig nem fizettem, ezért mostmár 2x-es összeget kellene fizetni okt. 15-ig.
    Ha nem, akkor bírósági eljárást indítanak, és a költségét nekem kell fizetni, meg hitel felvevési képességem (valami ilyesmi) romlik stb. stb. Mit tegyek? Figyelmen kívül hagyhatom sztetek, valóban lehet bajom az eljárásból, attól hogy más országban vagyok? Vagy inkább fizessek, mert ez komoly probléma lehet??
  • SPZ2
    valaki?
  • SPZ2
    nekem az lenne a kérdésem, hogy ha megnyertél egy tárgyat akkor, hogy kell azt fizetni megvenni?
  • ikegami
    licitálni kell?? vagy hogyvan?
  • LasDen #152
    hogy kell reggelni???
  • willis
    esetleg vásároltál már te is ebay-ről?
  • I.C.ram
    Nemzetközi netes fizetésre, csak dombornyomott kártyával lehet.
  • willis
    bereggeltem a paypal.com ra de nem tudok megadni kártyaszámot! hogyan tovább?
    Dombornyomott kárytám is van, de azt nem szívesen adnám meg!

Gondoltam a Webkártyám okés de mégsem.
  • koryne
    Többnyire odaírják, hogy mennyi a posta, ha szállítanak ide is. Ha mégsincs ott, akkor az eladót kérdezd. De mindig figyeld, hova hajlandó szállítani.
  • willis
    vásárolni szeretnék de nem tudom, hogy a postaköltség mennyibe is kerül (usa-ból rendelnék)

valaki tud segíteni?
  • repvez
    Szeptember 14-töl már teljes jogu tagja lesz Mo is a paypal rendszernek igy adni kapni is lehet rá pénzt.
  • willis
    időközben sikerült!
  • koryne
    Dombornyomott kártya? Ha igen, akkor el kellene fogadnia, ha nem, akkor azért.
  • koryne
    Ha a vevő átutalással fizet, akkor minden további nélkül, az csak egy nemzetközi átutalás lesz. Paypallal viszont nem fognak tudni fizetni, mert azzal Mo-ról csak küldeni lehet.
  • Lazarus
    Sziasztok! Mastercard Citibankos kártyára az eBay tud küldeni pénzt, ha valamit sikeresen eladok?

Vagy valamilyen bankszámlát kell nyitnom?
  • willis
    nem fogadja el a visa kártyám számát a rendszer regisztráláskor. hogyan tovább?
  • Aramir
    Igen. Arra figyelj, hogy néha jönnek majd kamu levelek, hogy erősítsd meg a regisztrációt, meg hasonló faszságok. Ezeknél sose írd be a neved/jelszavad a levélben lévő linknen, regisztráció után nem fog ilyeneket küldözgetni se az eBay, se a PayPal. Persze kivéve, amikor lejár a kártyád dátuma, elötte kapsz majd figyelmeztető leveleket.
  • koryne
    Igen. Nekem legalábbis eddig nem volt vele bajom.
  • Super Mario
    Amúgy a PayPal 100%-osan megbízható? Tehát csak annyi pénzt vesz le magyar forintban, amennyi euro, dollár, vagy font lenne?
  • Aramir
    Ha PayPallal fizetsz, akkor asszem 60(???) napon bellül jelezned kell, hogy gond van, és ha szerencséd van, akkor visszaadják a pénzt.
    Még sosem volt ilyen ügyem, valahol a dispute console, vagy micsoda opciónál kell elkezdened a my ebay-ban.
  • Aramir
    Bármikor átírhatod mindkét helyen tudtommal.
  • Aramir
    www.tvn.hu
    Ezt régebben elfogadták, lehet még most is.
  • integra
    Üdv!

Az ebay.co.uk oldalon szeretnék regisztrálni, de ellenőrzés képpen visa/master card -ot kér, amit nem szeretnék megadni. Azt írják, hogy ha más e-mail címet adunk meg (ISP-s, iskolai, céges) akkor kiküldik az ellenőrző kódot, de még a *****@tiscali.co.uk címet sem fogadták el. Van valakinek ötlete milyen e-mail címmel fogadják el a jelentkezést?
  • biomage
    ez igy van beszélned kell az eladóval legalább egyszer mivet tudok olyan eladot aki nem szálit magyar országra nagyot kopansz ha nyersz és nem kapsz semmit
  • koryne
    Ha nem tudsz angolul, inkább bele se vágj. Van, hogy kommunikálni kell az eladóval és ők többnyire nem tudnak magyarul.
  • berlinboy6329
    Elmondaná vki hogy működik az Ebay?Hogy lehet vásárolni,fizetni...Vagy leírást,de magyarul.
  • biomage
    értem
  • Super Mario
    nem azt kell nézni. Van olyan, aki nem rég regisztrált, és csak pozitív feedbackje van. A százalékot nézd, az a mérvadó. Lehet valakinek 15000 pozitív visszajelzése, de mellette 700 negatív. Ez csak egy példa, de azt akarom szemléltetni, hogy nem a szám számít, hanem a százalék.
  • biomage
    csak olyantol fogok licitálni
    olyan jó aki 1000 feleti scoreja van?
  • koryne
    Olyan nincs (legalábbis velem nem fordult még elő :))
    Olyan eladóktól vásárolj, akiknek magas a feedback score-juk és akkor nem lesz baj.
  • biomage
    kösz a válaszokat amugy most regisztráltam magamat mindkettö weboldalra és ezt meg kelett tudnom ja van még egy kis kérdésem
    ha én nyerek és elküldi az eladó az emailjét és átutalom a pénz de az eladó nem küldi a licitált tárgyat mit tudok tenni?
  • koryne
    Teljesen mindegy, mert a postás, aki a cuccot hozza, úgyis magyar lesz :)
    Ha a paypal elfogadta, akkor semmi bajod nem lesz belőle.
  • Super Mario
    A János Kérdő
  • biomage
    hi all egy kérdésem lenne
    na szóval az az én problémám hogy ugy érzem rosszul irtam a nevemet és cimemet
    a paypalban vagy az ebayben és erre akarok rájönni melyik a rosz
    a paypalban a nevemet ékezetel irtam és az utó nevet nem forditva "kérdö jános"nem ez a nevem csak példa a cimmet megy igy "Utcanév házszám emelet ajtó"
    a ebaynél pedig igy nevem:"Janos kerdo" az utca pont ugy mint a paypalnál
    melyik a jó?
  • Szolnokboy
    ok köszi , már ott utánajártam :)