601
Hogy lehet vasarolni kerdesek stb...
  • repvez
    Mondjuk tényleg elég szar dolog hogy egy 1000ft-os cuccért 5-6000ft fizessek postaköltségért.Na mindegy remélem majd még találok belöle valamikor jobb kondiciokkal.
  • cock
    Na két dolog, ami miatt én semmi szín alatt nem vállalnám.
    1. Nem fogad el paypalt.
    2. DHL-lel akarja küldeni minimum 9 euróért, na most a DHL köztudottan qqq drága.
    3. "Ezt az utánvétet ugy gondoltam ,hogy aki elválalná nekem az kifizetné a cuccot nekem meg utánvéttel elküldené"
    Magyarul hitelezzen is neked áru ára + DHL + magyar posta utánvét??? Hülye vagy? :D
    4. "az én cimemre küldetné az eladoval az árát meg átutalnám neki." Szerintem ha utánvétes a cucc, akkor ezesetben a szállítási cím kell legyen a számlázási cím is. Hiszen hogy néz az már ki, hogy kihozzák neked a cuccot és máshoz mennek lóvét kérni. Szerinted ebbe ki menne bele? Ebbe semmiféleképpen nem mennék bele, de ha mégis, akkor csak úgy, hogy vigyék ki a cuccot hozzád és számlázzák is ki ott helyben.

Paypalhoz meg nem kell feltétlenül dombornyomott kártya. Elég hozzá egy sima netkártya/webkártya is. (OTP, CIB, MKB vagy IEB)
    Tapasztalataim szerint az otp junior visa electronja csak magyar OTP/IEB által fenntartott virtuális POS-eknél(értsd: weboldalon) műxik. Pl. olcsosms vagy bookline meg asszem tán groby. Így hirtelen ezt a 3 magyar példát tudnám említeni. Nem magyar oldalakon a juniort el lehet felejteni. :)
  • Beast Machine
    PayPalhez dombornyomott kártya kell.
  • KeKKSZike
    Sziasztok!

PayPal-n szeretném magamat regelni, de Istenért se tudom! Azt szeretném kérdezni, hogy OTP Junior kártyával lehet egyáltalán? Vagy azt akármit is csinálok, nem fogadja el? Elvileg Visa Elektron a kártya. De nem tudom regelni magamat vele. Köszi a segítséget!
  • repvez
    mondjuk csak 2 elektronikai chip lenne + 1cd ahogy kivettem az irásbol.Csak nekem is egy kicsit sok a postaköltség ha kevesebb lenne még tudnék is Annyit e-goldrol fizetni csak 8$-m van.
    Az a baj hogy ez egy házilag felprogramozott chip ami a joystikomba kellene hogy XP alatt is müködjön.
    Ezt az utánvétet ugy gondoltam ,hogy aki elválalná nekem az kifizetné a cuccot nekem meg utánvéttel elküldené vagy az én cimemre küldetné az eladoval az árát meg átutalnám neki.
  • cock
    Meg azt úgy figyelted, hogy:

Állapota: használt
  • cock
    Szerintem még a 9 euró is iszonyat drága Magyarországra, a 17.5 meg aztán végképp. Meg nem tudom mekkora ez az izé, de olyan egetrengetően nehéz nem lehet. Na de mivel DHL küldi. :) Nekem Angliából 2, 2.5 fontért jönnek a cuccok a királyi légipostával.
    Először is nem lehet paypallal fizetni, az átutalás meg drága. Az utánvétnél meg nem tudom milyen valutát várnak, de hogy ez a fizetési módszer még jobban drágítja a dolgot az is tuti. Meg mint láthatod amúgy is licitálni kell rá, tehát az se 100-as, hogy a tiéd lesz. :)
    Épeszű külföldi abszolút nem preferálja az utánvétet semmilyen formában. (ugye nigériai csalások) Legalább is tapasztalataim szerint általában előre kell fizetni (paypallal vagy money orderrel) és aztán várni a cuccot.
    Egész őszintén megmondom: Szerintem neked ezt a kutya nem fogja elvállalni így. :) Persze reménykedni lehet. :D
  • repvez
    Ennek utánna tudna valaki nézni hogy melyik postaköltség vonatkozik ha magyarorságra postáztatom?
    Vagy esetleg lenne valaki olyan aki segitene a licit lebonyolitásában Mivel nekem nincs paypalom vagy ha lehet akkor ugy hogy az én cimemre postázná utánvéttel?Ha lenne valaki akkor keressen meg privibe.
    Aukcio
  • KeKKSZike
    Sziasztok!!

Átolvastam a fórumot, de az a gondom, hogy még mindig nem jöttem rá, hogy hogyan kell rendelni az eBay-ról! Nincsen valahol egy FAQ, leírás (magyarul)??? Mert nagyon nem értek még ehhez... Köszi a segítséget!
  • koryne
    Nem szállít Magyaro.-ra, licites és csak paypalt fogad el fizetésként. Meg lehet tőle kérdezni, hogy nem küldené-e mégis, de egyszerűbb, ha inkább keresel másikat.
  • macselek #191
    persze, köszi, itt van
  • koryne
    Nagyon sok mindentől függ. Hol van helyileg, eladótól (nem tudom, egyesek hogy csinálják, de van, hogy sokkal kevesebb a posta, mint másoknál!), meg hogy licites vagy villámáras a cucc. És az sem mellékes, hogy küld-e Magyaro-ra, mert ha nem, hiába olcsó, nem veheted meg... Esetleg ha egy linket dobnál, akkor meg tudnám mondani.
  • macselek #189
    na én pl láttam 14$-ért egy shin budokai nevezetü psps játékot, ha ezt megrendelem mennyibe kostálna?
  • dolgozo
    Hi mindenki.
    A problémám a következő: szeretnék eladni az eBay-en de fotót nem tudok hozzáadni a hirdetésemhez, illetve azt sem tudom beállítani, hogy ne csak amerikába tudjak eladni. Ha valaki tud segíteni nagyon hálás lennék érte.

Üdv dolgozó.
  • Beast Machine
    sztem böngészd át az eBay ide vonatkozó szabályzatát, abban sztem találsz valami konkrétumot..
  • Raptor 2
    AKKOR hülyeség az amit hallottam: hogy akár a 3szorosát kell kifizetni?
    :D
  • Beast Machine
    nyugi, az nem lesz
  • Raptor 2
    A rosszpont nem érdekel, csak pénzbünti ne legyen...
  • Beast Machine
    emailben az eladónak kell előadni egy alapos indokot. ha mákod van, akkor nem kapsz fejmosást.
  • Raptor 2
    Akkor plíz mond meg hogyan mondajm le! (Emailben kelll az eladóval?)
    és mi a maximum amit kaphatok???,
  • Beast Machine
    ajjjajjj, le lehet mondani, de a minimum, amit kapni fogsz, az egy negatív feedback..
  • Raptor 2
    Valaki tudja, hogy le lehet e mondani egy már megvett árut? (még nem fizettem)
  • koryne
    Jaja, ezen én is meglepődtem, de annyira nem zavar. Mindig épp annyit rakok át a netesre, amennyi kell.
  • Beast Machine
    majd közvetlenül a sima számláról átrakom azt az összeget, amit utalni akarok...
  • cock
    Ja, én is ezt használom, és eddig semmi gond nem volt. Leszámítva azt az egy aprócska tényt, hogy a netes számláról a simára átvezetni csak CIB24-en keresztül lehet. Pedig a netbankban odavissza kéne biztosítaniuk ezt a lehetőséget. Na mindegy.
  • Beast Machine
    hmm, elgondolkodok rajta...
  • koryne
    Nemtom, reklámnak számít-e, ezért spoilerben írom :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Cibnek van egy Online Számlacsomag nevű szolgáltatása, ott kapsz egy sima Visa Electron kártyát és egy ú.n. Internetkártyát, ami fizikailag egy sima műanyag lap, a száma alapján viszont dombornyomott (tehát paypalban lehet regisztrálni). A két kártyához két számla is jár, amik között az internetbankon keresztül kb 2 mp a kommunikáció :) A szlavezetési díj 500 Ft, szvsz kibírható. Vagy ha diák vagy, mégjobb, mert a diákok ezt ingyenesen igényelhetik :) (csak akkor CIBEZZ-nek hívják a csomagot). Nekem ilyen van egy éve, tényleg műxik és nem kell átutalással szarakodni.
  • Beast Machine
    euban viszont nem mindenki fogad el PayPal... Mellelsleg nekem nincs se PP accom, se dombornyomott Visa kártyám, és nem is lesz egy darabig. Mo.-n 25 év alatt nem vesznek senkit komolyan pénzügyileg. Egyik ismerősöm is csináltatott Visa kártyát, de a végére majdnem vizeletvizsgálatot is kértek tőle, szal... pedig ő most 28...
  • Darkon
    Sima iban-os atutalas minimum 2nap v. tobb egyebkent nem ajanlom csak paypalon keresztul mert az biztositva van igy nem b.hatnak at.
  • Beast Machine
    rákérdeztem, aszonta még nem jött meg. mondjuk én hiszek neki, az 1900-as feedback nem hazudik...
  • koryne
    Nekem volt már, hogy az átutalt pénz egy hét múlva ért oda (szintén Németo.) Ha nagyon aggódsz, kérdezz rá nála, biztosan válaszol.
  • Beast Machine
    emberek!

normélis az, ha a 14-én útnak indított IBAN/SWIFT-BIC rendszerű átutalásom még máig nem éretett célba? Mert a németországi eladó, akinek fizettem, még nem jelentkezett, pedig már 15-én meg kellett kapnia a pénzt! ja, és én sügér az OTP-nél vagyok...
  • Raptor 2
    Arra rájöttem, csak most akkor pontosan 47 dolcsi lesz???
  • Lazarus
    lenti listában válaszd ki hogy Hungary és meglátod
  • Raptor 2
    Hello! Szeretném, ha valaki segítene, met nem értek ehhez még. Anyi, hogy van egy cucc, amit megrendelnék, és az van odaiirva: Shipping Free: Ez azt jelenti ingyen küldik? (Magyarországra.)

Itt az áru: katt

Tehát mennyit kell fizetni, hogy ideküldjék, és a saját címemre jön?
  • Gunnersboy
    Standard Int'l Flat Rate Shipping - ez mit jelent :|
  • Gunnersboy
    najó akkor ezt mellékeljük
    egyenlőre ott megakadtam h 14 vagyok nem 18 (bankártyám azé van >.< )
  • Gunnersboy
    áhh nemjó mert csak amerikába küldi :(
  • Gunnersboy
    ja és VISA ELECTRON kártyám van az jó hozzá?
  • Gunnersboy
    erre sztetek megérné licitálni? csak mert 22perc van belőle és nemtom hogy addig tudnék e regisztrálni... mert most ahogy számoltam 7$ ami kb 2000 ft...