1080
Fénysebességű gravitáció
  • forrai
    Voltam itt én már sunyi, alattomos, minden, csak nem kiválóság...
    Pedig egyikre se vágyok! Úgy látszik ez a sorsom?
  • forrai
    uwu írta nekem...

"Ha így van, akkor egy alattomos gazember vagy, mert megfosztod ettől a hatalmas tudástól az emberiséget."
    Valóban, úgy lehet- én az új fizika egyik ALAPÍTÓ tagja vagyok, te pedig a LAPÍTÓ tagja!
    S így bizonyára örömet okoz neked, hogy egy ilyen kiválóságot, mint én, gyalázhatsz.
    Nekem meg éppen az okoz örömet, ha valakinek örömet okozhatok!
    Ez így pont nagyon jó, mert akkor mind a ketten örvendezhetünk!
    Szerintem ennél nincs is szebb!
  • forrai
    Hír a mai Népszabadságban:
    "A sötét anyagot egzotikus, a látható anyaggal nehezen kölcsönható részecskék alkotják – ezekre a részecskékre azonban a mai napig nem találtak rá a kutatók. Egy új elmélet szerint azért, mert talán nem is léteznek." (persze hogy léteznek,csak a mi univerzumunkban nem észlelhetők)
    Másik hír arról, hogy a fénysebességnél nagyobb sebességű információ átvitel jött létre.

Mindkét jelenséget elméletileg bemutattatam már a honlapomon.

Azt pedig itt is jeleztem, hogy a fizika nagy változások előtt áll.
    Amelyeket persze fokozatosan adagolva kell bevezetnie, hogy a nem létező sötét tömegek is megszokhassák...blamázs nélkül.
    Mindazon dolgok tehát, amelyeket én is felvetettem, és sokan mások- most új magyarázatra lelnek majd.
    Persze ugyanolyanolyan megalapozatlanra, mint addig volt....
    Mert az a fizika, amelyikben :
    - a tömegvonzás nem azonos jelenségcsoport a tömegtaszítással (tehetetlenséggel)
    - a fény csupán "elektromágneses sugárzás"
    - a töltések szerepét nem értelmezik,a futó töltéshordozókat kergetik a gyorsítókban...
    - a BIG-BANG egyedülálló, nyitott világát hirdetik-

az olyan fizika képtelen jól változni.
    Majd születik egy újabb ezotérikus fizikai elv, amelyikbe belefér a két szinkron foton is, de a harmadik már nem.
  • kipinil
    Eleve fordítós linket adtam. Jobb felső sarokban kapcsold a nézet rádiógombját fordításra és máris olvashatod magyarul.
  • forrai
    Sajnos, minden könyörgésem ellenére sem fordította le, ráadásul nyoma sincs valami linknek Hawkingról.
    Mindenesetre az árapályt, ami létezik, nem a szinguláris, hanem a reális "tömegpontok" okozzák, amelyeknek pld. mérete is van.
    Számomra az igazi szingularitás nem maga a szingularitás, hanem az, hogy hogyan lesz belőle mégis egy nagy, kövér hasú tömegpont!
    Amihez még nekem is sokat kellene enni, amit szívesen megtennék, de kicsi hozzá a budgetem.
  • forrai
    Köszönöm az információt.
    Persze lesznek nehézségeim, az biztos, az olvasással.
    Szeretném azonban, ha bárki írna egy igazi, tudományos, fizikai definiciót a tehetetlenségre.
    Mert amelyeket eddig találtam, azok legfeljebb csak a gondolkozás tehetetlenségét jellemezhetik.
    Amelyek alapján csak értelmetlen gondolati burjánzások születhetnek.
    Tehát:
    "Lovamat egy tehetetlenség definicióért"
    ("Országomat" nem, mert az hazaárulás lenne, lovam meg úgy sincs)
  • forrai
    Ha Te vagy a Big- Bnum, az indexből, akkor én szívesen hívnálak, de nem én hívtalak.
    Hogy vagytok? Én ott az indexre kerültem. Látod, itt is.
  • Bnum
    Hívtál?
  • kipinil
    A gravitációs szingularitás fogalmát Penrose–Hawking dolgozta ki. Szerintem jót tesz majd neked, ha kicsit utánaolvasol a témának. Kezdheted akár itt is:

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&tl=hu&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FSingularity&anno=2
  • forrai
    "cseppet se zavar, hogy mindenki hülyének néz, de nem unalmas kicsit?"
    Cseppet se zavar, de nagyon unalmas.
    Viszont így is jobb, mintha zavarna, de nem lenne unalmas.
  • forrai
    A szingularitás létező dolog.
    De nincs helye a megismerésben, ezt jól látod.
  • forrai
    Ha már kifogásolkom a fizika tehetelenség definicióját, illik leirnom a magamét is, azután a szünet.

1. "A tehetetlenség a tömeg önmagára ható, saját vonzása, megváltozott mozgásállapota esetén. Oka, hogy a gravitáció terjedési sebessége véges."

2. "A tömeg az általa keltett gravitációs gyorsulási vektorok tekintetében "forrás", és "nyelő" egyszerre.
    Mozgásállapotának megváltozásakor, vagy más tömegek hatására ezek egyenlege is megváltozik, és okoz olyan jellenségeket, amelyeket a köznyelv és a fizika vonzásnak, vagy tehetetlenségnek mond."

- A fizika azon dolgok összessége, amelyeket a köznyelv állit.
    - A köznyelv azon dolgok összessége, amelyeket a fizika állit.

• kipinil
    "De van mégjobb is: ha akkor is megmarad változatlannak, hogyha mégis, külső erő is hat rá!"

Feltaláltad a szingularitást? :-)
  • kipinil
    "Nem akarlak elkeseríteni, de itt iszonyú kevesen olvassák ám amit írsz."

Nem akarlak elkeseríteni, de itt iszonyú kevesen olvassák ám amit írsz. A folyamatos gyalázkodásod lehet az oka. Értelmes ember nem művel ilyesmit. Mi lenne ha befejeznéd?
  • kipinil
    "Ami remélem, talán észre tériti a gondolkodni tudókat...."

hehe: a naphal megy elől, utána a lepényhal, a reményhal meg utoljára
  • forrai
    uwu..rajtad mérhető le igazán, hogy az emberi gondolati tehetetlenség milyen mélységeket érhet el. Ha bezárul a gondolkodás,

"(a tehetelenség) a testek azon tulajdonsága, hogy bármely test megmarad nyugalmi v. mozgási állapotában, mig külső erő reá nem hat. Tehát ha a testre nem hat erő, akkor az v. nyugalomban van, v. pedig állandó sebességgel egyenes vonalban mozog."
    Kiváló definició, méltó a fizikához!
    De van mégjobb is: ha akkor is megmarad változatlannak, hogyha mégis, külső erő is hat rá!
    Pont ilyen a gondolkodás tehetetlensége. Az akár végtelen is lehet, minden külső hatásnak ellenálló. Igazi képtelenség.

• forrai
    Irjatok már valami jót! Sokat!

"Kérlelik a jósokat
    Jósoljatok jó sokat!
    Felelik a jósok
    Pénz köll ahhoz, jó sok!"
  • forrai
    Én egyébként ezért nagyon hálás vagyok neked.
    Tényleg, senki más nem is törődik velem!
    De most abbahagyom, de nem végleg.
    Sziasztok.
  • forrai
    A tehén morfondirozása:

"Örökké csak mérlegelünk,
    megtudni hogy mér legelünk?"
  • uwu
    Nem akarlak elkeseríteni, de itt iszonyú kevesen olvassák ám amit írsz.
    Rajtam kívül max 1-2 ember.
    Nem tudom nekik mi a véleményük, de nekem csak azt sikerült bebizonyítanod, hogy közöd sincs se a fizikához, se a matekhoz. Mindössze arról van szó, hogy jó hangzású szavakból próbálsz mondatokat csinálni, mert azt hiszed ez a menő. Igazából semmit nem jelent amit mondasz, és képleteid is ökörségek mind.
  • forrai
    Megkisérlem leírni- ne félj, amit itt képtelenség lenne.
    Ehhez kivántam magamnak is egészséget, és a mindennapit.

• forrai
    Jól van, nyugodj meg, nem neked írok csak. (Ami engem is megnyugtat.)
    Te meg nyeld a Hawking féle bölcsességeket. Ő neked való.

Természetesen azt gondoltam magyarázatnak, amit írtam. Próbáld azt megemészteni, ahogyan a tehén is az elfogyasztott füvet. Ha egyszerre nem megy, mégegyszer felböffögi- végül sikerülni szokott, és kész a finom tejecske.
  • uwu
    Pár sorral lentebb még azt mondtad, hogy a test önmagától mért távolsága a saját gyorsulásától fögg
    Tényleg ezt gondoltad magyarázatnak

Egy halandzsát egy máésikkal támasztasz alá... ennek sose lesz vége mi?
    Ha azok a buta fizikusok képesek értelmesen közzétenni a gondolataikat, akkor te miért nem?
    Ugye nem azt akarod mondani, hogy nem benned van a hiba?
  • uwu
    Ha így van, akkor egy alattomos gazember vagy, mert megfosztod ettől a hatalmas tudástól az emberiséget.
    Miért vagy ilyen irígy? Miért kezdesz el halandzsázni, ha rákérdeznek a dolgokra? Lkellene írnod egyértelműen, az elméletet.

Persze én tudom ám, hogy hazudsz, és közöd sincsa ahhoz amiről beszélsz. Találkoztam már pár ilyen megváltóval mint te.
  • forrai
    Ha egyetlen tömeg pont van csak, ami nem gyorsul, akkor a gravitációs vektoráramkör eredője minden pontján nulla értékű. Mintha nem is létezne.
    Sőt- olyan nem is létezik. Mert ha már legalább ketten vannak, akkor a két vektoráramkör összekapcsolódva egymásba zuhan (tömegvonzás+ tehetetlenség), vagy egymástól távolodik (tömegtaszítás+ tehetetlenség), vagy egymás körül kering (tömegvonzás+ tömegtaszítás), vagy bármi mást csinál, "de nem henyél".

A vektoráramkörök pedig "jobb", vagy "bal" perdületüek.
    Az azonos perdületüek összekapcsolódáskor vonzzák, az ellentétes perdületüek meg taszítják egymást.
    Ha úgy tetszik, az az antigravitáció.
    Azonban én a gravitációt (eredeti értelme szerint) ezek összegző terminológiájakánt fogom használni.
    Ezért nincs is olyan terminológia: hogy antigravitáció.
    Csak olyan, hogy "Gravitáció", amelynek egyformán részei a "Tömegvonzás", és a "Tömegtaszítás".
    Lényegében így "Tehetetlenség" sincs.
    Csak olyan gravitáció, amelyben a saját tömegtaszítás csökkenti a saját tömegvonzást.

• forrai
    Mire nem válaszoltam még?
    Hiszen mindenre előbb válaszolok, mint Te kérdezed!
    A hírnév meg nem kell! Csak egészség, meg a mindennapi, mindenkinek.

• uwu
    Júj mi lett veled?
    Pont most szakadt el a cérna, mikor válaszolni kéne?
    Tényleg azt hittem most majd mindenki meglátja az értelmét a nagy elméletnek
    Csak erre kellett volna válaszolni, és híres lehetnél
  • forrai
    Jaj, de egyelőre elég.
    Megvárom Hawking legközelebbi röhejes megnyilvánulását, vagy hasonló más erőtlenséget.
  • forrai
    Ha nem gyorsul, és nem vált irányt, akkor nincs semmi. Persze csak akkor, ha nincs más tömeg sehol. Mert ha van, akkor nem ér a nevem!
    Mert akkor minden van!
    És hol nincs semmi? Sehol nincs!
    Tehát- minden mindig mindenhol: VAN!
    Big- Bang pedig:
  • forrai
    A fizikusok viszont vevők Hawking halandzsájára?
    Hát akkor kövessék az utasításait, és 100 év alatt távozzannak a Marsba...de nem, inkább a Rákba veled együtt!
    Én sohase ragaszkodtam ahhoz, hogy fizikusnak nevezzenek.
    De néhány korábbi, tényleg nagy fizikus miatt még kiegyezhetek velük....
    Van még esély!
  • uwu
    Hogy megértsd amit mondasz; előbb inkáb azt meséld el, hogy mi van akkor, ha nem gyorsul?
  • uwu
    A bilibe lóg a kezed.
    A fizikusok nem vevők a halandzsára.
    Azt hiszed te vagy az egyetlen aki így parádézik fórumokon?
    Az, hogy most ebben a topikban épp te vetted fel a csörgős sapkát nem jeéent semmit.
  • forrai
    Az a gyorsulásától, és a gravitáció terjedési sebességétől függ.
    Most fennakadt a gomboc, nem igaz?
  • forrai
    Sajnos uwu- most peched van...
    Mert a fizika érdeklődve figyel engem, és természetesen reád is.
    És könnyen lehet, hogy elszégyeli magát.
    Miattad.

• uwu
    LOL
    És nálad milyen távol vannak a testek önaguktól?
  • forrai
    Nagyon tetszik a válaszod, hiszenengem igazol.
    Már százszor leirtam, csak nem olvastad el, hogy a tehetetlenség az önmaga vonzása önmagára, ha gyorsul, vagy irányt változtat, mert a gravitációterjedési sebessége is véges.
    Vagyis az a bizonyos vektoráramkör nem nulla értékű.
    Ami azt jelenti, hogy nem két azonos mértékű, és eéllentétes irányú vektor találkozik egy helyen.
    Így saját vonzása saját taszításával nem egyenlítődhet ki.
    Nem nulla.
    Ezt százszor elmondtam, és még ugyanannyiszor, ha még látom majd az értelmét.
  • forrai
    Kedves Kipinil
    Ha egy, a mi fényzárt Univerzumunkon kívüli láthatatlan tönmeg fékezi valamely itteni tömeg zuhanását, sőt- távolítja azt, akkor Te azt minek neveznéd?
    És miért nem lehetne az akár egy univerzumunkon belüli tömeg is, ahogyan gyakran megtörténik?
    Továbbá miért ne lehetne az önmaga vonzása,amit a gravitáció véges terjedési sebessége miatt önmaga érzekel?
    Nos: hát ez a tehetetlenség.
    De jut is eszembe, már csak akkor lépek ide be, ha egy ilyen kolosszális hírt olvasok, mint Hawking bejelentése.
    Ami remélem, talán észre tériti a gondolkodni tudókat....
  • uwu
    Ez a vonzós-aszítós-tehetetlenséges bolondéria ott bukik meg, hogy a vonzzásgoz-taszításhoz több objektum szökséges. Viszont tehetetlensége önmagában is van a tömeggel rendelkező dolgoknak. Felesleges túráztatni magad ezen, csak zagyvaságot locsogsz össze-vissza.

A fizika köszöni szépen jól van. Ugyanúgy fejlődik ahogy azt eddig is tette, nem kellenek hozzá önjelölt megnem értett zsenik.
    Látom én hogy jól elvagy így magadban is, és cseppet se zavar, hogy mindenki hülyének néz, de nem unalmas kicsit?
    Nem tűnik fel, hogy ezedményt is szokás felmutatni, ha valaki csinálni szeretne valami? Amit csinálsz csak színjáték, halandzsázol össze-vissza, és egyetlen buta ember szopja be azt, hogy milyen kis okos vagy, és az pedig te vagy.
  • forrai
    a=4(PI)/3*6,672E-11* 5300 kg/m3* 6370000 m=?
    (Átkozott aggkori szenilitás)
  • forrai
    Kedves uwu.
    A tudatos világnak többféle megközelitése lehetséges:
    - A "DISZKRÉT": ezt jelképezik a testekkel, és a testsűrűséggel végzett vizsgálatok..
    - A "FOLYTONOS": ezt képviseli a tömegsűrűség, ami egy tér fajlagos folytonos sűrűsége.
    A maga helyén mindkét szemléleti módnak van szerepe.
    Azonban a gravitációban a folytonos szemléletet mindeddig ignorálták.

a= k*G*(ró)* r
    Ahol r : helyvektor.
    Számoljátok ki pld. a földfelszínre:

a=4(PI)*6,672E-11* 5300 kg/m3* 6370000 m=?

Sajnálom, ezt már százszor leírtam, de a gondolati tehetetlenségetek mindig elutasítja. Hiába próbáltam vonzóvá tenni számotokra...
    Ebből is kiderül, hogy a vonzás és a taszítás (ami tehetetlenségnek is nevezhető), azonos, kompatibilis kölcsönhatások, amelyek a szituációtól függően nyilvánulnak meg.
    Ha engem Newtonnak hívnának, és olyan bajuszom lenne, mint Einsteinnek, nyilván másképp reagálnátok.
    De csak egy ronda pattanásom van, az is csak volt.