1080
Fénysebességű gravitáció
-
zedeqor #600 "Jelenleg pedig ti TARTOZTOK NEKEM A VÁLASZOKKAL!"
Miértnem mindjárt egy ezressel?
Képtelen vagy felfogni mire való egy fórum? Akkor segítek. Arra, hogy honlap megéljen a hirdetésekből. Ha ezt képtelen vagy felfogni, ne másra haragudj!
A mai tudomány egy rendszer. Követelményeinek nem felel meg a gondolkodásod. Rendszeren kívüli dolgokat vitatsz, a rendszeren belüli, hibásan értelmezett fogalmakkal. Nem lehet rá mást mondani, mint azt, hogy ez egy elmeháborodott elme szenvedélyes vonaglása. Mivel lepsz meg minket még? -
forrai #599 "Ennyire hülye ember, mint ami figurát itt hozol, egyszerűen nincs."
De van, mégpedig elég sok.
De mint mondom, én azért kedvem lelem a dumátokban. Itt van ez a gumilepedő is, amellyel a fizika szédíti az embereket.
Így könnyen eljön az idő, amikor a fizikát senki sem érti majd, de egyesek különösen nem: ők lesznek a fizikusok.
-
#598 Te tartozol nekem idővel, amit az életemből rád fordítottam.
Vállalhatnám a fizika korrepetálásodat, de mondjuk gyanítom, hogy nem lennél képes megfizetni az árát. -
forrai #597 Válaszoljatok csak egyetlen kérdésemre legalább!
Azonban Ti megelégedtek az ismeretek egyik felével, a másik felét meg ezotérikus képzelgésekkel pótoljátok.
Amelyek mindenki számára (számotokra is) érthetetlenek, viszont jól eladhatók!
Ezért végül is alig különböztök a jósnőktől, akik legalább kártyát vetni tudnak!
Ha pedig jön valaki, aki mmegpróbál másképpen gondolkodni, azt kinevetitek.
Azonban ilyen dolog mégis megtörtént, és egy folyamat elindult. Jött valaki, akit nem zavar a hülye dumátok, és visszavág, ahogyan illik.
Jelenleg pedig ti TARTOZTOK NEKEM A VÁLASZOKKAL!
Addig pedig szép, tiszteletteljes modort várok el. Akkor én is úgy válaszolok.
-
#596 Mert senki nem olyan hülye már itt, hogy felüljön a kisstílű provokációdnak. Szimplán túl ostobán csinálod ezt a provokálósdit, ezt már senki nem veszi komolyan. Kb elérted, amit Saintgerman az NWO topikban: amit megpróbálsz előadni, hogy te komolyan veszed, az már túl nagy idiótaság. Túllőttél a célon, regisztrálj új felhasználót, és keress egy másik témát trollkodásra, mert ezt senki nem nyalja be. Ennyire hülye ember, mint ami figurát itt hozol, egyszerűen nincs. -
forrai #595 Most komolyan- szerinted mire jó az internetes fórum?
Vajon én nem rendeltetésszerűen használom?
Te egyetlen, jól körülhatárolt kérdésemre sem tudtál válaszolni!
Ám kiderül, hogy most egy linket se tudsz küldeni arról, amit állítasz, és amire egy hozzászóló. aki figyelt rád, udvariasan kért téged?
Pocsék a stilusod! Bizony Te is csak egy fizikus lehetsz, aki Hawkins nyomdokaiba szeretne lépni...
Hát tedd meg, de mielőbb!
-
zedeqor #594 Szamárságokat írsz. Ha komolyan is gondolod, gyógykezelés javasolható. -
zedeqor #593 Internetes fórumokból akarod magad képezni? -
forrai #592 Nem hagy ez a gumilepedős dolog nyugodni!
Mert tényleg mi van az antigravitáció esetén, ha az mégis van? Ott a golyó ugyanúgy görbíti a teret, vagy egyáltalán nem is görbíti?
De akkor mit szólnának az UFÓ hívők, akik nagyon bíznak az antigravitációban, meg Hawkins is, aki azt szeretné, ha 100 éven belül innen elsöpörnénk? (Ő egy igazi, nagy fizikus!)
Én is csak miattuk találtam ki a gravitációs vektoráramkört.
Hogy elkeseredésükben nehogy "világgá maradjanak" itt, ha a gumilepedővel nem jönne össze! Mert a gravitációs vektoráramkörrel a természeti szimmetriák nagy gyönyörűségére - mégis összejöhetne!
Kár....
-
forrai #591 A feltett problémát nem ismerem, és tényleg érdekel. Oda fogok figyelni, és szívesen veszem, ha valaki részletesebben leírja, vagy küld egy elérhető linket.
-
forrai #590 Jaj, de Cowie!
Hát nem látod, hogy most tanulni akarok, nem pedig tudni (vagyis amit úgyis tudok)?
Mert mióta nem voltam itt, számos érdekes, mindnyájunkat érdeklő, végre nem offtopik hozzászólás is volt!
Mert pld. a gumilepedőn egy golyó még csak átlátható a fizikusok által is, de mi van, ha kettő is van ott? És ha ráadásul a lepedő két oldalán vannak, ami igazán fura? Vagy ha van közöttük egy eres (bocsi, de elírtam -hengeres) test is? Erről a fizikusok már egy szót se tudnak mondani! Vagy láttál már fizika könyvben két golyót is a gumilepedőn? Nem, mert az már megoldhatatlan 4D, (kifejtve DDDD) dimenzióban is! Hát még 11 D-ben?
-
#589 Csak tippelni merek. A drong effektus valami olyasmi lehet mint az USP.
-
forrai #588 Halló, visszajöttem, nem puszta kiváncsiságból, de mert éreztem a felém áradó figyelmet. (Az oktatási üzemmód kikapcsolva, a tanulási meg be... brrrrrrrr-brrr)! Teljes fordulat!
Mi az a drong effektus? (Dragon?)
A neten nem látom.
Hogy is van az, a gravitációs impulzussal? Csak úgy egy impulzus? Az meg hogy képzelhető el? Utána megszűnik?
-
#587 És ki ez a haverom? Tudtommal egyik sem képes ilyenre..? -
zedeqor #586 Kérdezd a haverodat. Megnézi az IP-címet és máris vágja. Addig viszont fogd magad vissza, mert van egy tükörképed. -
#585 Na te melyik seggfej bann utáni újregje vagy? -
zedeqor #584 Örülünk neked, de mond-csak honnan a véres hányásból kerültél elő már megint? Piszkosul hiányoltuk már a faszságaidat. -
#583 AZ 1000% tuti, hogy te nem vagy mérnök. Cső, örülök, hogy elhúzol végre a véres hányásba, sok volt már itt a faszságaidból. -
zedeqor #582 "A kérdésre született válasz? mert itt van: fénysebességénél van gravitáció, mivel hadronok fénysebességű testről indítva mikro-feketelyuk vonzáshoz közeledve fénysebesség+drc2 sebességre gyorsul és semmisül meg bomlik szét antianyaggá, amely gravitációs impulzust generál a fénysebességgel haladó test pillanatnyi haladási irányával merőleges orientációval."
Szép hosszú mondat, de kimaradt belőle a negatív visszacsatolás és a drong-effektus okozta taszítóerő. -
#581 éljen, éljen -
#580 Aszt' ennyi. -
drevil666 #579 Na ez egy érdekes topic.
A kérdésre született válasz? mert itt van: fénysebességénél van gravitáció, mivel hadronok fénysebességű testről indítva mikro-feketelyuk vonzáshoz közeledve fénysebesség+drc2 sebességre gyorsul és semmisül meg bomlik szét antianyaggá, amely gravitációs impulzust generál a fénysebességgel haladó test pillanatnyi haladási irányával merőleges orientációval.
Ezt nem tudni. -
forrai #578 Sajnálom szegény fizikát, és a szegény csillagászatot is.
Hogy mostantól kisbetűvel kell írnom őket, pedig megszoktam- hogy királyok ők!
Igazán, csak a sötét tömegek miatt kell, hogy így tegyek, amelyet a fizikusok, és a csillagászok teremtenek.
De örülök, hogy nem tartozok abba a szerencsétlen halmazba....bocsi, de elírtam: szerencsére, nem tartozok abba a halmazba, amibe ők.
Sajnos- úgy tűnik, Ti itt viszont mind fizikusok vagyok.
Azonban ezt a csatát- sőt háborút: ELVESZÍTETTÉTEK!
Mert Egyetlen értelmes, vagy értelmetlen válasz nem jött tőletek.
Megjegyzem, méltó partnerekkel tudnék én is méltón csevegni.
Mert nem lenne szabad tovább fokoznotok az önbizalmam, mert azt már én is túlzottnak tartom.
Mindenestre ez a lecke számotokra az idők végtelenségig fennáll!!!
Ugyanakkor megköszönöm az SG- nek, ha nem törli ki a bejegyzéseim, hiszen semmi sértőt nem mondtam.
És kell hogy legyen még egy fórum, (a sajátomon kívűl), ahol nem csak a maffiózódó tudomány szervilista lovagjai mondhatják el a Hawkinséhoz hasonló bárgyúságaikat, amin a sötéten hagyott tömegek ájuldozhatnak, hanem az észszerű, tiszta tudomány is elhangozhat.
Maradok tisztelettel, sunyin, és többszörösen megalázva:
Forrai György
MÉRNÖK
-
lotsopa #577 Rendben, akkor leszögezném hogy én elfogadom ezt a 4 dimenziós téridőt, mint koordináta-rendszer. Én csak azt vetettem fel hogy a '3D-s tér' görbülete hogy fogható fel..., merre görbül a tér, az égitest tömegközéppontja felé...
És ha hihetünk az új elméleteknek akkor világunk 10 dimenzió számmal rendelkezik. ( kb. ) :-)
Csak ezek nagyon kicsik, és fel vannak tekeredve. -
#576 Valószínűnek tartom (bár nem vagyok egy nagy matematikus), hogy matematikailag tökéletesen leírható és kifejezhető a 4 dimenziós téridő is. -
#575 Szemléltetés... Mint amikor foton egy kis kék golyócska, ami megy előre lassan.
Ilyen szinten azt már egy pillanatra sem illik elfelejteni, hogy itt egyenletrendszerek szélső értékeiről meg bizonyos eseteiről beszélgetünk, nem magáról a szemléltető analógiáról. -
lotsopa #574 Azért az jópofa amikor szemléltetik a téridő görbületét ( gravitációt ) egy gumilepedővel, úgy hogy a közepére egy golyót raknak ami meghajlítja...
Na, de hogy képzelitek el hogy a 3D-s tér meghajlik? :)
Merre, vagy hogyan? :S -
p.s. eddig is ignoráltad a fizikát, szóval nem értem mire fel ez a hűhó...
-
#572 -
Albertus #571 Kedves Forrai!
4,5 milliárd éve a Hold még olvadék felhő volt a Föld körül. A Keletkezését a legfrissebb kutatások eredménye szerint egy óriás meteor becsapódása okozta a Föld magmájának kilökődésével.
Ezért megtalálhatók mindkét égitesten ugyanazon radiológiai korú izotópok amik korábban a meteorral érkeztek és az ettől eltérő korú, a Föld magmájából származó is, mindkét égitesten. -
Gratulálok! Igazán jó az előadás!
Bár szerintem egy kicsit már túlspiláztad a szerepedet.
Az még nem lenne baj, hogy a mutatványod átmegy ripacskodásba, de még hülyeségeket is beszélsz!
-
uwu #569 LOL
Ott voltál?
Úgy könnyű. -
forrai #568 ULTIMÁTIUM; ULTIMÁTUM; ULTIMÁTUM!
Amennyiben ide valaki 1 héten belül nem írja be, hogy 3,5 Mrd. éve a Hold milyen pályán keringett a Föld körül, és hogy a Földnek milyen forgásperiódusa volt, és ugyanezeket a Merkur, a Föld, a Jupiter és a Nap vonatkozásába is (a Plutót majd később kérdezem), akkor a Fizikát, és a Csillagászatot ignorálom, és a nevüket a jövőben csak kis betűvel írom, mint Molnár Ferenc a szegény Nemecsekét, pedig az nem is érdemelte meg!
De tényleg, már felháborító ez a slamposságotok!
Több időt pedig nem adok nektek! Mert ez kész kellene már legyen, a fiókjaitokban, meg az ismeretterjesztő könyveitekben!
Halandzsát pedig nem fogadok el, mert átlátom azt!
Pont egy hét múlva jövök ide! És ellenőrzöm!
-
forrai #567 Sajnos, el kell, hogy mondjam mindezt, mégpedig eredményesen.
Arról pedig nem tehetek, hogy nektek csak így lehet, hiszen szempillantás alatt elhallgattatnátok!
Nem tehetem. Elhivatásom ez.
-
forrai #566 Örülök, hogy legalább ezt elfogadtad tőlem.
Nos, hát én egy szerencsétlen, öreg sunyi vagyok, aki a jövő fizikája és csillagászata útját egyengeti az egyeneslelkűletű, nyílt tekintetű ifjú jelen előtt!
Abból is látszik, hogy milyen sunyi vagyok, hogy a nevemen szereplek itt, hogy ezzel is a magabiztoság látszatát keltsem, mert akkor csak a végén derül majd be, hogy biztosan magam vagyok!
Pedig olyan jól esne már egy kis egyetértés!
Képzeld, (no, csak úgy játékból) ha Te is egyetértenél velem, akkor reám már csak 3,5 Mrd ember meggyőzése jutna! Na jó, vállalok 4 Mrd-ot, neked elég csak 3 Mrd, sőt még sok is...
De nekem így is nagyon nagy könnyebbség lenne, ha pedig még Zérót is meggyőzhetném!
Nem, azt nem- akkor nekem már alig maradna!
De kéhlek alásan, miből gohndolod, hogy ami a Holdra érvényes, az másra nem?
Mert hivatkozol lokálisra, meg globálisra, amelyek azonban csak olyan érvek, hogy az üzletközpontban és a dinnyésnél is pénzzel fizetnek, de az egyik nagyobb?
Honnan veszed a merészséget, hogy velem, aki ezeket méretezni tudja, és méretezte is, ilyen laposan érvelj?
Lehetnél tisztelettudóbb, pontosabbban jobb vitázó- küzdőfél...
Dehát nekem csak ilyenek jutnak...Mert ha nagy pufók UFÓKat eregetnék, vagy Eizinstein kritizálnám, számtalan bajtársam lehetne.
Megérdemlem a sorsom.
-
uwu #565 Milyen küzdelem te szerencsétlen?
Itt csak te vagy aki túráztatja az egóját, és mindentudónak kiáltja ki magát.
Persze rajtad kívül mindenkinek -akinek egy kis köze vana fizikához- tök egyértelmű mennyire még az alapokkal se vagy tisztában. Csak halandzsázol össze vissza.
-
uwu #564 Azok a bizonyos súlyos hibák azért vannak, mert nem érted a fizikát:D
Többször bizonyítottad már, hogy csak ennyi a gond.
Ne a fizikusok hibálya legyen már, ha nem érted az írott szöveget! -
forrai #563 Egyébként mindez nem offtopik, hanem pontosan annak lényege, hiszen azt magyarázza, hogy a fénysugár és a gravitáció azért terjednek a fény sebességével, mert mind a kettő közös bázisa: a bivalens fényatomok, amelyek mindegyike szintén egy kis "univerzum".
Hogy miért kell ehelyett pont nekik valami misztikus dolgot, étert, vákuumot kitalálni? Erre mondom azt, hogy tiszta boszorkányság, ezotéria.
Remélem, hogy ezt az SG- is megérti, és nem zár ki, hiszen óvakodok attól, hogy bárkit sértegessek, még a fizikát és a csillagászatot mint tudomány ágat is lágyan, és szeretettel érintgetem! Hiszen a jelen helyzetről nem ők tehetnek, fejétől illatos a hal!
Ezért csak hangsúlyozni akarom, hogy elégedett vagyok az SG-vel, mert olyan kűzdőteret teremtett, ahol a szitkozódástól kezdve minden megengedett, kivéve az anyázást.
- Hiszen ha harc, akkor legyen harc!
- Ha meg küzdelem, akkor legyen küzdelem!
Hol van itt egy nettes habostorta, hogy jól odavágjam?
No. -
forrai #562 Nem ronthatom a tiszta belátásomat tudományos ismeretterjesztő művekkel, hiszen a gyászos eredménye itt a fórumon is lemérhető. -
forrai #561 Nézd qetuol, nem értek veled egyet, na ennyi és kész.