A Gyűrűk Ura - A Király Visszatér

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KeKKSZike
Hát ahhoz hasonló valami... 😄

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

Bandew
Persze, ezek a tapasztalatok egészen biztosan hatottak. Én csak arra gondoltam, hogy a Gy.U.-ban nincs semmilyen vonatkoztatás a háborúkra.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Biztos csak unatkozott. :-D

Amugy nem, mert a Babót már jóval régebben megírta. A Szilmarilokat meg nem "írta" meg, mert az a könyv csak jegyzetekbõl van összeállítva, amit a fia adott ki. De amúgy az elõszóban írta is, hogy nem volt rá hatással, ha pedig esetleg mégis, akkor csak nagyon kis mértékben.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Sir Quno Jedi
"Silmarils"

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Punker
a Szirmarilokat (remélem jól írtam) az elsõ világháború alatt a lövészárkokban kezdte írni, szal valószínûleg valamilyen hatást gyakorolt a háború az írásra.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bandew
Nem is voltak a Gyûrûk Urában sárkányok. Az majd a Babóban. :-D

Bandew
"Tolkien világháborús élményeibõl fakadt"
Ez nem igaz.

KeKKSZike
ez jó duma... 😄

Kata
Ez olyan, mint a "nem verekszünk, csak egymáshoz érintjük a bézbólütõket baráti szeretetbõl." 😛

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
10 perc alatt kész volt. (Azért volt 10 perc, mert ebbõl 9 volt az én bénáskodásom és vacakolásom.) 😊

[/cserf][/fülünyúl]

KeKKSZike
Nem veszekszünk sztem, csak elmondjuk egymásnak a véleményünket... 😛

Kata
Tulajdonképpen akkora hülyeségen veszekedtek, hogy az már fáj. 😊 Inkább menjetek vissza Rozalindát nézni.

[/cserf][/fülünyúl]

KeKKSZike
Ha eljön Joe Black... Az még egy hatalmas film, azt el kell ismerni! Mondjuk olyan se törénik meg sztem, hogy jön valaki és elveszi az életed! De az a film eszméletlen jó! És az még belefér az általam kialakított határba! De az ilyen sárkányok és óriás pókok már nem! 😮

KeKKSZike
Egy ici-pici túlzás még azért belefér! Ott van a Fülke (Phone Booth!) Kúrva jó film! Nincs mondanivalója nagyon, az tény! Bár egy pici van! És az is egy HATALMAS film! Remek történet stb...

Bandew
Ezek szerint nem szereted a filmek 90%-át...

KeKKSZike
De úgy is lehet... Nah, mind1! Nem akarom a másikat ízlését megváltoztatni! Nekem nem jönnek be az ilyen filmek és kész! Nem tehetek róla, ezt biztosan meg lehet(ne) magyarázni, hogy én miért nem szeretem ennyire a kitalált, mese filmeket! Én egyszerûen rosszul vagyok már, ha olyanokat látok, amik tudom, hogy SOHA az életbe nem fog megtörténni! Az ilyen vámpíros filmeket se birom megnézni, mert kész vagyok tõlük. A játékokba is... Csak olyannal játszom, ahol ember-ember ellen! Szóval, ahol ilyen hülye mutánsokat kell gyilkolni, azokat nem szeretem! 😮

Bandew
Tom hogy nem szereted ezeket, de szívbõl tudom neked ajánlani a Végtelen történet címû könyvet (nem filmet, mert az sz@r). Na ez egy nagyon igaz könyv.

Punker
ebben teljesen igazad van, de ez nem jelenti azt hogy az ember nem engedheti szabadon a fantáziáját néha, ezért szeretek olvasni szerepjátékokat nyomni és Gyûrûk Urát nézzni/olvasni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

KeKKSZike
Ez igaz... De azért azt a mese világot sztem NE hasonlítsuk össze a sárkányokkal és a többivel! 😊

Bandew
Miért, úgy nem lehet ha mese?

Bandew
Mert mindenki abban él. Egyszerûen ma már (és ezt fõleg a médiádak köszönhetjük ) mindenki félre van vezetve. Persze ezt az álomvilágot ne értsd szó szerint, de hogy nem élünk normálisan az biztos.

KeKKSZike
Láttad? Hát igen... Az nem a mesék közé tartozik, az biztos! És ugye hogy van mondanivalója? Lehet úgy is egy filmnek, hogy közben nincs benne semmi mese! 😉

Punker
az tényleg jó film, de nem ez a kategória

KeKKSZike
Én miért élnék? 😮

KeKKSZike
Ugyanmár! Egy részt nem bírtam megnézni! Hát akkor már inkább a Gyûrûk ura!
Ismered azt a filmet, hogy Férfibecsület? Robert de Niro játszik benne és Cuba Gooding Junior! Csodálatos film! Nah, annak aztán van mondnivalója és semmi kamu nincs benne!

Punker
ebben igazad van nem szabad mindig álmodozni, de néha jó pár órára kikapcsolni...

Bandew
Hát KeKKSZike, most helyben tökön szúrom magam, ha te nem élsz álomvilágban.

Csacsi
Kekszike : Fogadjunk a star wars sem tetszett.Sõt légyszíves mondj egy olyan filmet, amiben nincsen semmi olyan, ami nem történhet meg.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Punker

KeKKSZike
Abszolút nem sértõ, igazat mondtál! Csak az a baj, hogy sztem sokan már mondhatni, hogy egy álomvilágba élnek! Ami sztem nem feltétlenül jó! Állandóan álmodozni... hát nem tudom!

rezsofiz
nos,kekkszike írásait figyelemmel kísértem. nos ez is egy vélemény,hallhattunk sok ilyet.(NEM SÉRTÕ SZÁNDÉKKAL ÍROM EZT!)gondoljunk bele:valaki olvasta a könyvet,megértette, felfogta, hogy nem a valóságon alapuló események történnek meg a könyvben.vagyis kitalált.aztán elmegy a moziba,s amire várt,bekövetkezett:a könyvnek végre filmváltozata készült.nois amelyik ember alpból elzárja magát, és csak realisztikusan tud gondolkodni, nem tudja elengedni a fantáziáját,azzal nincs semmi baj,csak megkérem,hogy ne fikázza a filmet. de végül is fikázhatja.az is egy vélemény. attól, hogy valaki véleményt mond-legyen az rossz vagy jó-semmit se von le a film felbecsülhetetlen értékébõ.mert erre a filmre így fognak emlékezni.most az,hogy valaki beöltözik pl:aragornnak:ezzel semmi baj sincs.nem azt jelenti,hogy õrült,csupán azt,hogy fantáziája élénk,s szeretné valahogy magában ,megtalálni a szereplõ énjét. Nos, engem a film lenyûgözött, nekem majdnem végig a hideg futkosott a hátamon. de ha Neked nem tetszik, akkor azt én elfogadom-s remélem a többiek is-, de ha úgy mész be a moziba,hogy nem létezik,mese,nem történhet meg,akkor egyben elfogadtatod a tudatoddal,hogy ez igaz.ezáltal nem érzed át a filmet,s nem hiszel benne. Így valószínûleg negatívumként ítéled meg az egészet.
Ha volt benne valami sértõ,azért bocsánat, nekem ez a véleményem,s a tiedet is elfogadom.
Zoli

sazl : c

Bandew
Né má! Topon vagyunk!

wizy
szerintem is jó lett:-)

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

Gladiator
ennyire unatkoztál? amúgy király, be is tetem háttérnek. de nekem ez poszterben kéne.

Szép lett!

WoW -- Gromph - lvl 60 Undead Rogue - Bloodscalp - http://ctprofiles.net/84473

Kata
Csináltam a lentebb belinkelt képbõl egy hátteret, ha kell valakinek, itt megtalálja. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Bandew
Ejha de megszaporodtak itten az írások.
Hát akkor kezdeném:

Gandibá #899: Köszike! De én nem nagyon szeretném ha házigazdája lenne a topicnak. Csak mert nem szeretem ha ki vannak törölve az üzenetek. Szeretem tudni ki mit írt be.

static #900: Ja hogy te a filmrõl beszéltél. Ezt nem tudtam.

static #902: Akkor ezt én néztem el. Bocs.

static #903: Ez viszont biztos hogy nem így van, hisz a könyvben pont most tartok ott (eddig 2X olvastam, ez a harmadik). Gandalf ezért is nevezi Szarumán kettõs árulónak.

static #904: Tudom, hogy beillesztetted, és tudom, hogy az a könyv elején van, de én nem erre gondolok. Akkor ezt te nem értetted, hogy mit akarok mondani. De leírom neked egy képlettel :-D:
A(a történet eleje); B(a történet vége); X (ahol Olórin a "leghatalmasabb").Eddig ok? :-D
Vegyünk egy idõskálát, ami balról jobbra halad.
Tolkien elbeszélése (tehát a mesélõ személye) egy negyedik idõben van, ami a B után van közvetlen a jelenben. Ezért van, hogy az egész mû múlt idõben van írva. Szal nem tudjuk pontosan, hogy az X hol helyezkedik el idõben pontosan mert könnyen össze lehet keverni. Szerinted az X A-hoz tartozik (szerinted azért, mert azt a könyv elején említi), szerintem a B-hez. Ennyi. (Na ennek aztán sok értelme volt )

static #905: Ezt már tisztáztuk.

KeKKSZike #907: És akkor most örülsz, hogy megtörtént? Annak örülsz, hogy ez a való világ?

wizy
ja jó, de akkor is...:-)

Nem pont erre mondtam, hanem az eddigi beszélgetések alapján most jött ki belõlem..

wizy
köszi
pedig én csak elmondtam azt, amit éreztem, de úgy látszik, hogy jól tettem:-)

KeKKSZike
wizy: teljesen egyet értek Veled, igazságot tettél! 😊

wizy te ari csaj lehetsz a valóságban 😊

wizy
úgy van ahogy mondod :-)

Minden (nevezzük így) csoportban, tök mindegy hogy milyen (rocker/diszkos/LotR fan/nem LotR fan stb..), van nomrális és hülye ember is. Ezen nem lehet változtatni.

wizy
ja és persze nem mindegyik LotR-fan normális, mert van, aki tényleg túllõ a célon (öltözködés, viselkedés, stb.)

wizy
jézusom, itt úgy látszik, hogy nagyon elfajultak a dolgok...
1.: szerintem semmi baj azzal, ha valaki nem szereti a Gyûrûk Urát, mert az is ember.:-)
2.: ha ez a valaki el is ismeri, hogy nem szereti a filmet, akkor sincs vele semmi gond, lehet egymást gyõzködni, de nem kell ócsárolni a másikat, stb. (ide még nem jutottunk el, szerencsére)
3.: igazat adok Kekkszikének, mivel a helyszínek tényleg gyönyörûek, és ez tényleg nem egy olyan valóság-film, mint ami KIFEJEZETTEN történelmi alapon íródik
4.: igazat adok Gandibának és Bandew-nak, mivel tényleg nem érzed, hogy ez most mese, vagy valóság. Azt hiszed, hogy ott vagy, és rettegsz, amikor Frodó mögött ott lopakodik a pók... És nem kell midnen rajongóról azt állítani, hogy úgy viselkedik és öltözik, mint a kedvenc szereplõje, és miért lenne gond az, ha benne lenne a nick-jében a kedvenc filmje/szereplõje?

ehhez így kapásból kb ennyit t'ok hozzászólni

KeKKSZike
Válaszoltam, reagáltam a hozzászolásokra, amit nekem címeztek! 😛

Nem is az a baj (mint már mondtam) hogy neked nem tetszik, hanem az hogy már 2 oldal áltagban annak a ragozásáról szól, hogy a LotR fanok nem normálisak..

KeKKSZike
Miért lenne az? Ez egy Gyûrûk Ura topic és nem hiszem, hogy ide csak jót lehetne írni! Vagy szted igen? 😛

Hát szerintem azért hogy bejösz az álatlad nem szeretett téma topicjába, és leszólod azt, az szerintem moderálásra való dolog, de lehet hogy én látom rosszul.