9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • Hajnalcat
    Az biztos. Eléggé szépfiú feje van Dahmernek. Mondjuk általában a szépfiúkból lesznek a b*zik vagy a pedofilok...
  • Hajnalcat
    Hatalmas egy hely! Nem is tudtam, hogy van ilyen. Kösz a linket.
  • Hajnalcat
    Igen,ezaz. Amúgy meg mindkettő ugyanarról szól. Csak ebben a Samhainban sokkal durvábban vannak megcsinálva az erdőlakók. Mindenesetre a másik nekem sokkal jobban tetszett...és a Halálos kitérőben nyilazzák le az embereket az erdőlakók, erre biztosan emlékszem. Abban hordanak a válukon ilyen nyilas tartókat és fákra mennek fel stb...A Samhain az már túl erőltetett. A másik az még hihetőbb.
    Ja és még van ehhez hasonló film még egy. Mindenkinek nagyon ajánlanám, mert ez egy különlegesség
    Gyilkos túra (Deliverance) a címe és jó régi. Akkörüli, mint a Texasi lánfűrészes. És az a különlegessége, hogy nem alkalmaztak ezek a most már híres színészek kaszkadőrt. Mindent maguk csináltak meg és ez nagy szó, ha megnézitek a filmet, akkor megtudjátok, hogy miért. Rengeteg veszélyes jelenet van a filmben!
  • torokandras
    Köszi szépen!
    A Halálos kitérő annyira nem nyerte el a tetszésemet..Utánanéztem a Samhainnak a Harvester.hu -n.Lehet,hogy erről van szó..Nem tudom.De mindenképpen felkeltette az érdeklődésem.Úgyhogy mielőbb megnézem!
    Üdv.
  • Maak
    itt szoktam olvasgatni
  • reanimator
    igen "Ők" általában mind normálisnak látszanak.Nézd meg Dahmert,Bundy-t,Berkovitz-ot... stb.
    Én egyikről sem mondanám meg,hogy kegyetlen sorozatgyilkosok.
  • Hajnalcat
    Ja igen, maszkot csinált a lenyúzott bőrökből. Egyébként láttam róla képet, egész ártatlan feje volt. Nem gyilkos kinézetű...
  • Hajnalcat
    Huh, rengeteg ilyen filmet láttam...Tetszenek az ilyesmik. Bár tudom, szokásos tinihorror, hogy a fiatalok kirándulnak és letérnek az útról egy kietlen faluba vagy az erdőbe...Azt mondják az ilyen filmekre sokan, hogy gagyik, pedig szerintem nem. Ezek közül a Viasztestek tetszett a legjobban (nem hába, hisz szeretem a művészetet), mikor a gyilkos viaszbábukat formált a fiatalokból. Persze a Texasi láncfűrészes is pont ilyesmi. Tulajdonképp ennek a filmnek a hatására kezdték el csinálni a hasonló sílusú horrorokat, thrillereket, mivel nagyon bejött az embereknek.
    Na, de a lényeg, hogy Te a Samhain-ra gondolsz szerintem, vagy a Halálos kitérőre
  • reanimator
    jó azt tudom,hogy a Slayer zene :)

csak arra gondoltam van videóklippje is :)
  • I.C.ram
    Láncfűrészes gyilkost már az amik találták ki. Egy olyan csóka volt csak, aki emberei testrészekből kézműveskedett.
  • fifi
    mondom: NÓTA :D
    tehát max. meghallgatni... :)
    erről a témáról szól
  • reanimator
    Nem :)
    Megéri megnézni?
  • Snecie Smicie
  • torokandras
    Hello mindenkinek!
    Tök régen láttam egy jó kis horrorfilmet,valamelyik német csatornán..Egy sötét erdőben,elszánt nyilpuskás gyilkosok vadásznak,az ott kiránduló fiatalságra...Egy jelenetre emlékszem igazán:az egyik tini fejét a hűtőben találják meg...hmm...hát ennyi..mi lehet a film címe??segítsetek:)
  • fifi
    "Gein csak lenyúzta a bőrt és maszkot csinált magának illetve szerette felhúzni az emberi bőrt."

ismered a Slayertől a Dead Skin Mask című nótát???...
  • Voltan
    Meg a Psycho-hoz is.
  • reanimator
    Igen az 1974-es a legjobb Texas Chainsaw film.
    A figura alapját valóban Ed Gein adta de ő nem használt láncfűrészt azt csak Hooperék tették hozzá,hogy félelmetes karaktert csináljanak.Ed Gein csak lenyúzta a bőrt és maszkot csinált magának illetve szerette felhúzni az emberi bőrt.
    Egyébként a Bárányok hallgatnak c. filmhez is Ő adta az alapot.
  • reanimator
    Pont ma akarom megnézni:)
  • WTH
    Ha már thriller, asszem volt már szó róla (bár nem találom), szvsz a Memories of murder (A halál jele) állati jó. Eleinte vicces, de aztán elkomolyodik. Enyhén szólva nem a szokásos sorozat-gyilkosos film. Erősen ajánlott.
  • Hajnalcat
    Zodiac? Hmmm...ismerős a neve, majd utána nézek. Azt hiszem, hogy egész jó kis topikra leltem. Amíg lehet írni a thrillerekről is, addig simán ide fogok irogatni, ha nem baj.
  • Hajnalcat
    Ne már! Az egész történet pedig UFO-s dolgokra épül rá. Először egyébként a Bujócskára, vagy a Félhomályra emlékeztetett. Mikor azt hitték a főszereplők, hogy léteztek bizonyos emberek...aztán a végén a néző fantáziájára bízták az egészet. Huh, a Bujócska, na az még egy nagyon jó film Robert De Niroval a főszerepben.
  • Hajnalcat
    Köszönöm a szívélyes fogadtatást.
    (Már alig várom, hogy a Kingdom Hospital következő részét lássam.)
  • grebber
    Az igen asszem akkor még1x megkell néznem mert ufofjre nem emlékszem!
  • Iori
    sry, Ed Gein
  • Iori
    Hát igen, asszem Ed Geis(így írják?) volt az
    A Zodiac gyilkosra is keres rá, ő se volt akárki :)
  • Hajnalcat
    Azért húzták be őket, mert UFO-k voltak. És az UFO-k felülről szippantják be az áldozatokat. Nem tudtad?Amúgy ki tudja, lehet, hogy a szomszédod is UFO, ezek után már semmin sem csodálkozom.... Az a pasi is a filmben simán totál emberkinézetű volt, csak mikor mérges lett, akkor változott át UFO fejjé.
  • Hajnalcat
    Te, nekem is az autós résznél kiesett a szívem, pedig ritkán ilyedek meg, amúgy jót tesz az adrenalin a lelkemnek.B*ssszus, szép nyugodtan dumál a pasival és tök hírtelen nekimegy egy kocsi, váááá!
    Az az égbehúzós is durva volt, főleg, mikor a rendőrnyanyát vitték el. Szép nyugisan beszél a csajhoz és egyszercsak tök hírtelen elviszik. Kész!
    De azért eléggé hihető volt az egész történet. Mindigis furcsálltam néhány eredeti beszámolót...volt már ilyen, hogy valaki csak úgy elfelejtett bizonyos dolgokat...szerintem elég nagy a hely pl. texasban vagy arizónában, hogy UFO-s kutatóközpontot létesítsenek. Nem tudom...azért van pár gyanús rész.
  • fifi
    helyes-helyes

köszöntünk a fórumban!
  • grebber
    Az szerintem felesleges volt!
    Bár miért huzták be az embereket azt nem értem??
  • Hajnalcat
    Igen, a japán változatot néztem, mi mást. Ha tehetem, mindig az eredetit nézem meg. Ugyanez van a Texasi láncfűrészessel is. Nekem jobban tetszett az 1974-es, mint az 1994-es változat. Az már eléggé béna volt. A '74-esben még lehetett izgulni, főleg, mert tudta az ember, hogy valódi megtörtént eset volt. Amúgy az 50-es évek elején volt egy ilyen pasi, aki lánfűrésszel megölt egy-két embert, ennyi. Azért az ilyen kies amerikai városokban elég furcsa dolgok történnek...Vááá! Tiszta horror!
  • Iori
    SPOILER!!!!
    én moziban láttam, az autós meg az égbehúzós jelenetnél lefostam a bokámat

• fifi
    mondom én hogy menő a cucc...
  • Hajnalcat
    Megnéztem a Felejtést. Az biztos, hogy van egy-két dolog, ami miatt sosem fogom elfelejteni...Különleges egy film volt, az biztos.
  • Iori
    na utána néztem, az Inframen gyakorlatilag a kínai/hong kongi Ultraman(IMDB TRIVIA)
    Kiskoromban a TVben állandóan Ultramant néztem, a kedvencem volt a Transformers mellett.

Egy kis hasonlóság:
    Inframen

Ultraman
  • fifi
    nemtom
    de geccjó film! kung-fu csodálatos hősök...
  • fifi
    tényleg tudjátok, hogy a legkeményebb TRASH-t is megnézem, de ezt nekem sem kell...
  • fifi
    hagyjuk
    olvass utána

Toe Tag!
  • reanimator
    Nem tudom mi bajod van a 80-as évek filmjeivel?Messze a legjobb alien filmek akkor készültek(Forbidden World,Galaxy of Terror).Szerencsére még nem volt CG technika
    így voltak helyette makettek meg jó sminkek,álarcok
    Ma már sajna mindent számítógéppel akarnak megoldani és olyan szörnyűségek születnek mint pl. Alien Tracker vagy a Köd remake köd effektje+szörnyei.

Tegnap is néztem egy marha jó filmet Creature(1985)
    Hát eszméletlen jó.Csak a legnagyobb scifi-horrorokkal lehet együtt említeni.
  • Iori
    Ennek az Inframennek van vmi köze a japán Ultramanhez?
  • reanimator
    a japánt nézted?Mert az egy nagyon szép film.Olyan mesterien adagolja a feszültséget,hogy nálam is horror .
    Az amerikai remake meg egy raklap f*s,még J.Connelly sem menti meg.