9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
-
Hajnalcat #7147 Én sem értem, minek kell mindenből új változat. Az eredeti az igazi, csak sajnos azokat nehéz beszerezni. :( -
A Kedvencek temetőjét felesleges lenne rimékelni, az a hangulat egyszerűen nem reprodukálható. -
torokandras #7145 Asszem valamelyik Fangoriában olvastam,hogy a Kedvencek Temetőjét is újra akarják csinálni...
Lassan már nem is lesz olyan régi jó kis horror aminek nincs remake-je.
Mondjuk ezen sokat lehetne vitatkozni ,hogy ez kell-e avagy nem..
De mondjuk az Amityille horrornál + a Ködnél tök fölös volt!
A kritikákban úgy olvastam ,hogy az Omen is elég ratyi lett.. -
torokandras #7144 Nagyon el lett találva a The Hills Have Eyes 2006.(Sziklák szeme)
Mindenkinek ajánlom kedves figyelmébe! -
After Sundown látta már valaki? -
-
/1etert mindenben(film, zene) =) -
Szeretem az ázsiai horrort, de nem mondanám magam rajongónak, annyit nem láttam még, de szeretem a felfogást és a mentalitást. :)
De köszi, jól esett. :D
(Finneket zenében szeretem leginkább, persze a svédeket és a norvégokat is.)
OFF vége, nem akarom, hogy a többieket zavarja. :) -
Hajnalcat #7139 Nem láttam, de szeretem a japán horrorokat, szóval mindenképp megszerzem. Látom, nagy keleti rajongó vagy, finn (ha finn, akkor Janne Ahonen<---kedvenc) zászlóval. Érdekes párosítás. :)
Ha már keleti horroroknál tartunk, Takeshi Kitano Battle Royale-ját láttad? Szerintem hatalmas egy film, meg úgy általában minden Kitano filmért oda vagyok, elég sok meg van már. Szereti a véres jelenetek eltúlzását. :D
-
Látta már valaki Takashi Miike Masters Of Horroros rendezését?
Nekem ma sikerült megszemlélnem...
Saját tapasztalatokhoz viszonyítva kissé beteg volt, eddig a kínzós jelenetekkor nem éreztem semmit, mikor filmet néztem, de most valahogy jobban elszorult a szívem szegény lányt figyelve.
Mindenképpen érdemes megnézni, bár kicsit illúzióromboló volt, hogy egy távolkeleti országban angolul beszélnek. Persze ennek is megvan a maga oka, de jobb lett volna keleti nyelven nézni. -
Hajnalcat #7137 Tudom, sokan ezt mondják. :) Régebben írtam egy másik horror topikba, és ott lehurrogtak, amiért nem szerettem a ' 80-as évek horrorjait. A '60-as '70-es évek beliek azok nagyon jók, meg a '90-es beliek is, csak valahogy az a '80-as nem tetszik, ez van. Úgy érzem, hogy nem annyira ilyesztőek... -
reanimator #7136 Változatlanul azt mondom,hogy a 80-as évekből vannak a legjobb horrorok :))) -
Hajnalcat #7135 Mostanában gondolkoztam rajta, hogy újból megnézem a Kedvencek temetőjét, nosztalgia, mert csak egyszer láttam anno...
Elveszett fiúk? Nem, azt nem ismerem. A port.hu-n horror-vígjátéknak írják....Amiben van vígjáték is, az már annyira nem jön be...viszont a vámpíros dolog az igen:
"A klasszikus vámpírtörténet vicces feldolgozása ez a szórakoztató horrorfilm. Egy anya és két fia Santa Carlaba költöznek. A tinédzser Michael biciklisek bandájához csatlakozik, öccse, Sam attól fél, hogy a fiatalok nem ártatlan, hangoskodó punkok. Michael vért kíván és a nem látszik képe a tükörben, Sam rájön arra, hogy a város hemzseg a vámpíroktól."
Na, erre a hangoskodó punkokra már kíváncsi vagyok.
Bocs, de nehéz elképzelni egy vígjátékos vámpírfilmben, ami ráadásul 1987-ben (a béna ruhás időszakban) készült egy punk gyermeket. Már csak ezért is érdekel a film.
-
Nem, még nem is szereztem be. :-| -
János!
lehet OFF, de a Fiókot megnézted már? Kíváncsi vagyok mit mondasz rá... Én nem bírtam ki és ma is megtekintettem. Anno avi volt, de megvan origiben is már /990 volt!/
nos? -
torokandras #7132 Bocsi,magamnak válaszoltam,pedig neked akartam!!
-
torokandras #7131 És nem lehet megunni..Pedig nem szeretek egy filmet többször megnézni.Volt valami ilyen:Az elveszett fiúk!!láttad??mer az is bejött nekem!! -
torokandras #7130 A kedvencek temetőjét már vagy hatszor láttam -
reanimator #7129 http://www.mininova.org/search/?search=carpenter+vampires
-
Hajnalcat #7128 Ezek közül a Kedvencek temetőjét még nagyon kiskoromban láttam. Az volt az első horror, amit láttam életemben, és nagyon megtetszett ez a filmfajta.
Bújócska pedig verhetetlen! Nr. 1 nálam! -
torokandras #7127 Köszi!
Még nem hallottam a filmről:((
Imádom a vámpíros filmeket!!Úgyhogy utánanézek..Nálam akkor is a Veszéjes Éj van a toppon
-
fiX men #7126 Aki hozzáfér nézze meg!Érdemes. -
fiX men #7125 John Carpenter Vámpírok !!!!Nagyon jó!Ha valakinek meg van,akkor szívesen át-meg venném!Kb. 10 éve hajtom. -
torokandras #7124 Szerintem a legjobb horrorfilmek:A Gonosz halottak sorozat,a Fright Night (Veszéjes éj)és a Kedvencek temetője (ami könyvben még jobb!!)
Mostanság is készítenek jó horrorokat ,de sajna elég ritka.A mai filmek közül a Holtak hajnala,Ördögűzés Emily Rose üdvéért,talán a Barlang(descent!!mer a másik egy ratyi:))és ami inkább thriller a,Bújócska Robert De Niroval,amik úgy el lettek találva!!
Egyébként nemrég láttam egy régi olasz horrort,amit mindenkinek ajánlok!A címe Dellamorte Dellamore.Fantasztikus!
-
reanimator #7123 Legelső horrorok egyike amit láttam.Óriási film. Gyerekkoromban néztem agyonmásolt VHS-en .Annál a jelenetnél amikor a műtőasztalon kiszívja a csávó erejét és villámlik meg minden ....na ott féltem először filmen.
Utána hónapokig úgy aludtam el,hogy bárcsak reggel lenne már. Egyébként az a jelenet láttam valahol,hogy a horror film történelem 10 legjobb scene-je között van.
Volt régen a Delta c. műsor(Kudlik Júlival),és a főcímében benne volt egy pillanatra. -

-
Hajnalcat #7120 Lifeforce:
Ez a szó engem egy katonai támaszpont nevére emlékeztet...
-
Bizonyám! 
:)
-
Ja, azt a filmet évente legalább egyszer megnézem, nálam Xtro-i magaslatokban van. -
jóvan' elég is lesz...
sry
biztos nem mondok újat vele, de: Lifeforce
akárhányszor is nézem végig, mindig arra kell rájönnöm, hogy ez még mai szemmel is egy kurv@ jó film, olyan apokaliptikus befejezéssel, hogy kortársai tuti nem, és mai filmek is alig überelték. Eleve van egy megfoghatatlanul plussz töltésű "földönkívüli horror" légköre...
totális 10/10
szvsz Tobe Hooper magasan legjobb filmje... -
torokandras #7116 Huhhh...Megnéztem a végső állomás 3-mat..Többet vártam tőle...Végülis nem olyan rossz!!A végén a fordulat feldobja az egészet!Erős közepes! -
Hajnalcat #7115 Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet. 
Mutatok egy aranyos kiscicát is:
-
sokat sejtető cím, várom az ismertetőt... ;DDDD -
reanimator #7113 hú zaercen: Zorro the Gay Blade
látta már valaki? -
Köszi!
-
Hajnalcat #7111 OFF:
Jano!
Láttam, hogy nagy David fan vagy. Gondoltam, mutatok egy képet
:
-
reanimator #7110 Tegyük rendbe a dolgokat :)
Vlad Tepes nem azonos Drakula gróffal ha erre gondolt a cikk írója.Tepes havasalföldi vajda volt és tagja a Sárkányos rendnek amiért Zsigmond királytól megkapta a Sárkányt a családi címerébe.A sárkány ugye latinul Dracul.
Tepes a kegyetlenségei(karóba húzások,megfőzések,kalapnak a fejhez szögezése...stb) után kapta a "Dracula" jelzőt , ami Ördögfi-t jelent.
Drakula grófot egy író találta ki, Abraham Stoker. -
Hajnalcat #7109 Láttam az 1-et és a 2-t még régebben. A 3-at is meg akartam nézni mostanában, de olyan furcsa dolgok történtek velem, hogy nem néztem. Majd talán egyszer...
Amúgy nagyon tetszett régebben az első két rész, de utána azért voltak félelmeim. Eléggé hihető a történet és túlságosan is, huh, nehéz ezt leírni... -
torokandras #7108 A végső állomás 3-mat láttad???Mi a véleményed róla??Én reményeim szerint ma fogom megnézni.... -
Hajnalcat #7107 Ez azért nagyon durva! 

Erről még nem is hallottam:
Báthory Erzsébet grófnő, 612 áldozat:
"A Vérgrófnő családja sem volt teljesen normális, akadtak köztük vérfertőzők, szadisták és sátánisták, sőt állítólag rokoni szálak fűzték Vlad Tepeshez, más néven Drakulához.

A grófnő a szolgálólányok közül szedte áldozatait, ezernyi tűt szúrt a testükbe, vagy meztelenre vetkőztetve kifektetve őket a hóba addig locsolta vízzel, míg meg nem fagytak."
"Ma felhoztának nekem három leányt az faluból és én meghágatám őket szilaj csődörömmel és vérüket szívom az ajkukon át (...) és azon vérben megferedék." <---Enyhén biszex volt.