9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • reanimator
    na az Andre the Butchert vagy ma de legkésőbb holnap nézem meg.
    Nem bírok várni a feliratra mert a kult arc Ron Jeremy benne van.

Fifi-le bírtad tölteni a Curset?
  • fifi
    igen

de vigyázz, mert van egy másik Dead meat című film is!
  • Snecie Smicie
    Kissé Violent Shit-esnek tűnik, kicsit jobb kivitelben :D Bár csak néhány képet láttam..

Viszont most látom hogy ez is szerepel a.k.a Dead Meat néven..
  • fifi
    az a csatorna errefelé nincsen :(

inkább a Blöfföt nézem :D
  • fifi
    megvan az is de még várok a feliratra...
    más:
    Slayernek odaadtam az André The Butcher című filmet, lesz hozzá felirat, azt érdemes megnézni. Eszement cucc...
  • reanimator
    ma 23.30-kor Film+ on Turbózombi
  • Snecie Smicie
    Végülis nem volt rossz, bár nálam az idei első helyet a Slither viszi :o)
  • fifi
    Wilderness

lesz SPOILER:
    Na igen... Ez kurva jó kis film volt. Én eleve vonzódom az ilyen embervadászatos filmekhez :D /Battla Royale pl., ugyebár/
    Ez a film ebben a témában tulajdonképpen perfekt volt, bár a vége kicsit kajsza, én máshogy csináltam volna... Elhalálozások /medvecsapda kivételével/ teljesen rendben vannak, akció van bőven. Nekem tulajdonképpen a jellemek közti különbségek nem jöttek le igazán, tehát pl a feka is csak azért volt, hogy lenyomják a pataknál...Várban élő hajléktalan szerepét megintcsak nem értem. Bár ez másutt is így van, nemtom miért ehez a filmhez írom igaziból...

9/10
  • Dying Soul
    Trailer alapján ne ítéljünk. :P
  • Lammer

btw jonni fog a masodik remake... nagyon remelem nem k*rjak el, az elso szerintem jo volt(lehet kovezni) es a masodik trailere is feelingesnek igerkezik (lehet megjobban :D)
  • PetruZ
    Húú, totál megaloál ez a film, igazi, hamisítatlan "hőskori" VHS-feeling árad belőle, megfűszerezve egy kis thai misztikummal és világnézettel. :D

Duang doki voodoo-skodik a környéken, páran meghalnak, emiatt a Saidang falu lakói utánamennek és jól megmurdelik, majd a testét a folyóba lökik. Öt évvel később egy idegen (nem a doki) tűnik fel a környéken, aki módszeresen vadászni kezd a falusiakra, és az éppen akkor a környéket járó japcsi egyetemistákra, meg kínai kincsvadászokra. A szereplők egyre fogynak, a gyilkos látszólag legyőzhetetlen, még kard sem fogja. Ki marad élve?

Igaz, hogy Tony Jaa is szerepel benne, de nincs a középpontban (kb. 15 perce van, és a film felénél ki is nyiffan), mindenesetre tejfelesszájú kölyökként ő bírja legtovább 1-vs-1-ben a főgoni ellen. Talán nem véletlen a dolog, elvégre a főgonit az a Panna Rittikrai alakítja (a "játssza" azért túlzás lenne a végig néma, végig komor arcú gyilkostól; bár még így is erősen kiemelkedik a többi "színész" közül ;) ), aki IRL Tony Jaa mestere.
    Van benne humor is, afféle erős Jackie Chan-koppintás formájában (és a "tipikus feka" helyett egy hiányos fogazatú gnóm japcsi szór pár halovány poént), a misztikum elhanyagolható, viszont pl. érdekes és szokatlan színfolt a faluszépe leányzó zenés dalbetétje (vmi thai népdal lehet, kicsit pop-os formában feldolgozva), vagy az, amit a falubikája előad a "dühös arcrángás, majd fékevesztett fetrengés a porban, mert rászálltak a csajomra" jelenetben. :D Egyébként van pár kifejezetten (és meglepően) jó nagyzenekari betét, főleg harcjelentek közben, ill. a végén, a nagy leszámolás során. Emellett az arcok egy részét felismerni véltem az Ong-Bak-ból is (pl. ez a leányzó abban a filmben is falusit játszik, ő az, aki a vénséges vénasszony mellett kapott kisebb szöveges szerepet).
    A harcjelenetek többsége jó... lenne, csak mindegyikben akad egy-két csúnya, amatőr baki, pl. többször erősen látszanak a visszafogott ütések. Gondolom, a nem profi színészek védelme miatt volt így, ugyanis néhány küzdelem totál full contact-ban megy (pl. Tony Jaa-val is), valószínűleg a képzettebbekkel. Nem egy Ong-Bak, vagy Tom Yum Goong, de nézhető.
    Ja, és a film vége egy jó nagy, de teljesen tipikus "B" meglepi. :)

Értékelés: 6/10

Pár kép a filmből itt. A képek nagy része a Tony Jaa vs Killer jelenetből vannak. :)
  • Dying Soul
    Wikipedián Night of the Living Dead a főcikk ma.
  • Dying Soul
    Egyetértek. :)
  • Ramza
    Így van.
    Na ez gyomorforgató, jó értelemben, na meg a sorozat legjobb része.
  • reanimator
    szerintem Ő a rendező és menedzseli a filmjét mindenhol :)
  • Dying Soul
    Ez Miike, Imprint.
  • Dynamic
    Ja és a 2 felk.jelet nem véletlenül kaptad, de csak folytatod...
  • Dynamic
    Azt, hogy szar. Kb. annyira gyomorforgató, mint a Bambi.De szerintem magasról teszel rá, hogy kinek mi a véleménye, mert látom 2 napja regisztráltál és telehánytad az összes topikot ezzel a marhasággal(még a Humoros képeket is-most akkor humoros vagy gyomorforgató?), szal valahogy nem tudom elhinni, hogy tényleg érdekel a véleményünk kisbarátom.
    Csak minek fostam akkor én is a szót?:)
  • Ramza
  • Snecie Smicie
    ebben mi a gyomorforgató? :o)))
  • teve20
    Sziasztok, nemtom ebbe a kategóriába mennyire illik, de gyomorforgató videókat találtam a nemsokára kijövő Taxidermia c. Magyar filmről.

Borzongjatok:
    Dagika
    Kakaska
    Osszátok, mit gondoltok erről!
  • reanimator
    szerintem az moziban ment és ha nem csal emlékezetem elég nagy reklámverése is volt.Ergo nem "B Grade"
    Slither felirat a hosszupuskán!
  • reanimator
    Terror Within 2 is van
  • Glpetyus
    A menekülés Los Angelesből B-filmnek számít ?
    Merhogy' szombat éjjel volt a Tv2-n.Megnéztem,..kb 5x-re :)
    Mondjuk az első része (menekülés New Yorkból -.-) kicsit jobb szerintem.
  • Snecie Smicie
    Ja..nem tudom láttátok-e, de a Terror Withinnek van még ehhez hasonló hamisítatlan B-kat hangulata. Érdemes megnézni azt is.
  • Glpetyus
    Hát ez az,sajnos a baráti körömben nem sok embernek tetszett :S
    Dehát lehet ilyeneknek magyarázni,akik még sosem hallották azt a nevet,hogy Silent Hill ?
    Nem csoda,hogy "értelmetlen" számukra a film (tisztelet a kivételnek..).
  • Jano
    Hmm, Tony Jaa első szerepe? Írj majd róla lécci, lehet én is megnézem.
  • Jano
    Áz!
  • Snecie Smicie
    Végre lejön a Forbidden World is, régóta kerestem/töltöttem sikertelenül.
  • reanimator
    ja én is azt mondom,hogy DVD quality-ben gagyi lenne.Akkor már nagyon látszana a több mint 20 év.
  • PetruZ
    Spirited Killer
    Uhh, még csak beletekergettem, de jó "kis" thai bunyós/misztikus B-nek néz ki. ;) Holnap este elmondom, milyen volt. :)
  • Snecie Smicie
    Külön jóttesz ezeknek a filmeknek a VHS minőség...
    Nagy loál a film amúgy, főleg a vége ahogy percekig áll egyhelyben az élien, de inkább feszültségkeltéssel operál, mint a látvánnyal...azért hangulatban nagyonnagy.
  • fifi
    csekk:
    http://www.youtube.com/watch?v=Sj671m3CAmQ
  • reanimator
    Meg a Monster in the Closet-ben is Ő volt a Monster.
    Biztos valami szörnyrajongó lehetett a csávó.
  • Loál János #7712
    Köszi, végül is meglett.

Meg is néztem, jó volt.
    És mekkora már, hogy ez a kedves, vízfejű, szopócsillagdobáló élijen játszotta később a predátort is. Aztán szegény meghalt ÉCben. :-C
  • TheBerzerker
    Az biztos...Kitamura elcseszett jó filmeket csinál. Elég ha csak a Versus-ra, az Azumi-ra vagy a Final Wars-ra gondolok. És mind más stílusú film.
  • Seth
    Ma lesz az oridzsi Ómen retekklubbon
  • reanimator
    hú az a Versus prológja.Kitamura szerintem cseszett jó rendező, egy Istenverte tehetség.Én spec még nem néztem meg de itt figyel hetek óta,szerintem holnap megnézem.
  • fifi
    feleségem a Down to hell-t nézi :DDDDD
    annyi volt a hozzáfűznivalója, hogy rövid de pörgős film volt... .D