9628
Klasszikus, és új horrorok, B-kategóriás remekművek topikja
  • Smuge
    nemtudjátok miért nem játszák több moziba , mondjuk még a dunaplazaba SE az uj ördögüzö filmet?
  • fifi
    Mit nem értesz vele kapcsolatban?
  • TheBerzerker
    irja mar le valakio hogyan kell hasznalni a bitcometet?mindenki ugyreklamozza.
  • fifi
    Tud nekem adni valaki egy használható/értelmes sebességű torrentet a Saw című filmhez???

[egy nap keresés-próbálgatás-szopás után monndja]
  • Ramza
    Megnéztem tegnap este még egyszer (ilyet sem csináltam nyolc-kilenc éve a Ford Fairlane óta).
    Most tiszta majdnem minden. Látszik, hogy álmos voltam elsőre, mert olyan dolgokat nem vettem észre, amik evidensek és egyértelművé teszik az értelmezést.
  • TheBerzerker
    szerintem a they live a carpenter legjobb filmje.iszonyatosan imadtam mindig is.mind a temaja mind a kivitelezese szenialis (lehetosegekhez kepest)

matrix-ot meg hagyjuk...1 hetig sorolhatnank mibol loptak ossze.de talan az invisibles a legjelentosebb resze.
    (ha valaki nem tudna az invisibles egy bizonyos grant morrison altal irt kepregeny)
  • fifi
    Megmondtam én...
    [megmondta]
    szedem az amcsi Grudge-t, majd értesítelek benneteket, milyen.
  • Ramza
    Ju-On: The curse
    Meg kell néznem még egyszer, mert nem értettem benne mindent, de ennek ellenére is zseniális.
    Én szerettem az ázsiai Kört és a Szemet is, de ez szvsz jobb mindkettőnél simán.
  • fifi
    Egyetértek
  • Loál János #2053
    Gondold el mekkorát ütött a maga idejében.
    Mai szemmel már tényleg loál, de nekem kedvencem. Anno, mikor először láttuk VHS-en Tesómmal, rostunk is rendesen. És bizony elgondolkodtató film, aminek témája nemhogy elavulna, sőt, inkább egyre inkább aktuálissá válik (reklámok -> vásárolj -> költs -> ne érezz, stb.).
    A verekedős jelenet viszont tényleg nem kellett volna. :D
  • fifi
    Sikerült megnéznem az Ördögűző:Kezdetek-et is
    Nem értem miért húzták le ennyire ezt a filmet. Szvsz méltó az elődökhöz. De egymagában is megállja a helyét.
    SPOILER
    Hiéna széttépte gyerek, és a halott/férgekkel teli/ csecsemő születése külön jó pont. Mostanában nem szokás mozis filmeknél ilyen csodálatos dolgokat vászonra vinni :P

Mindenkinek ajánlom!
  • fifi
    látom nem jön ide senki, mind1 én jól szórakozom... :)

Elpusztíthatatlanok:
    Carpenter film. Róla lehetne sok jót és sok rosszat írni. Másnapos vasárnapon munkahelyemen elvoltunk vele. Nekem tetszik ez a 80-as évek feelingje/bundesliga frizura-kigyúrtnéger-gagyieffektek/ Hogy úgy mondjam elég minimálra volt a látvány redukálva. Annyi a lényeg hogy egy melós véletlenül rájön hogy a valós élet nem igazán az aminek látszik. Kalóz tv adásokból tömik a fejüket hogy ébredjenek, de nem veszi komolyan senki. Aztán lop egy szemüveget, amin keresztül furfangos módon feltárul előtte a való világ. Nem mondanám hogy letaglózó egy múvi de érdekes volt nekem nagyon tetszett. Ezek után nekem nem mondják hogy mekkora egyedi ötlet volt a Mátrix1!

Még annyi hogy felháborítóan gáz volt a film felénél az a céltalan kb negyed órás verekedés, amit hősünk és barátja/kigyúrtnéger/ generál mikor is a feka nem akarja a szemüveget használni... :)

nem horror de érdekes 9/10
  • fifi
    hű de rég írtam ide...
    Dead friend:
    Én teljesen más filmre számíotttam. Nekem meg sem üti a 100% horror szintet az utolsó negyed óra kivételével. Addig semmi másrról nem szól nekem csak az emberi lelkiismeretfurdalásról. De azért a vége tetszett, jó volt, bár 2X kellett végignéznem tekintve hogy nekem minden távolkeleti csaj egyforma/nigga' is :)/; így nehezen különöztetem meg őket. És a végén nagy a hangsúly a ki-kicsoda nevű játékon...

Egynek jó volt.

7/10
  • Loál János #2049
    Csak úgy.
  • TheBerzerker
    hehe most neztem meg.jo regi gideom van igy hol fekete feher hol szinesbe vette fel.egyszerre megkaptam a remake-et es az eredetit:))
    zenialis szatterlend a mikrofonhajjal.))
  • Loál János #2047
    Óhogykúrjákmeg... :C
  • Ramza
    Úgy értem magát a filmet látta-e valaki :)
    Amőgy most kezdődik a 78-as Testrablók támadása a királyin, baszarok...
  • fifi
    ja 2042-re... :)
  • fifi
    látta
  • Ramza
    Igen, a hetvenes évek elején, talán a stanfordi egyetemen (de lehet, hogy rosszul emlékszem).
    Minden szociálpszichológiai félév kötelező anyaga, annyira példaértékű, hogy az emberek hogyan mennek át állatba három nap alatt.
    Utána lehet olvasni egyébként sok helyen, ott egyébként valóban nem történt nagyobb baj egy-két taslin és mokeszen kívül.
  • Ramza
    Igen, ezt tudtam, egyszer szemeztem is vele, aztán végülis nem húztam Látta valaki? Érdemes? (nekem bejövős a Ringu, legalábbis a 0 és az 1)
  • Ramza
    Igen, és mindkettő legalább ugyanannyira lenne értelmes vita.
    Én még élő emberekre is szoktam használni a zombi szót, ha megérdemlik, pedig azok aztán nem haltak még meg.
  • TheBerzerker
    persze igazsag szerint amugy teljesen mind1:)
  • Jano
    Na ja, nagy vita volt régen arról, hogy a 28 nappal később-ben zombik-e a zombik, vagy sem. Danny Boyle, a rendező zombifilmként emlegette filmjét, ezzel viszont - szerintem is jogosan :D - sokan nem értettek egyet.
    Személy szerint én sem nevezném pont remake-nek az Evil Dead 2-t, még akkor sem, ha Raimi bácsi ezt mondja rá, de ez persze szíve joga.

Mind1, azt hiszem mindenki ért mindent. :)
  • TheBerzerker
    remake alatt azt kell erteni ha valaki ugyanazt a koncepciot hasonlo megoldasokkal tortenettel forgatja le.mellesleg olvastam mar olyan raimi nyilatkozatot ahol meg remake-nek nevezte.azert hivom en is igy.
  • PetruZ
    Az ED2 nem igazán remake, hanem az eredeti történet egy kissé eltérő feldolgozása több (300,000$ vs 3.6 millió $) pénzből, ahogy Raimi igazából eredetileg is szerette volna. És ezt jobb, ha nem tőlem tudod, hanem magától a rendezőtől (itt)...
  • WTH
    > az evil dead 2 az elso remake-je

De akkor hülyeség volt "2"-nek nevezni.
  • TheBerzerker
    sot a ringu-nak is volt egy remake-je a the ring elott.meghozza koreaban the ring virus cimmel.
  • TheBerzerker
    dede..evil dead 2 a cime es maga sam raimi csinalta.jobb ha tolem tudod hogy az evil dead 2 az elso remake-je.
  • Loál János #2033
    Evil Dead remake még nem született.
  • TheBerzerker
    ebben mi a nagy dolog?mar csinaltak rola remake-et.
  • PetruZ
    Ezt is megértük: jön az Evil Dead remake! (origo.hu)
  • Loál János #2030
    Nemrég a BBC-n volt egy hasonló dolog, reality-show formájában. Sajnos csak 2 részt láttam belőle, pedig érdekelt volna.
  • WTH
    > anno megtörtént, bár azt a kísérletet állítólag leállítotték

Én is így hallottam. Már kezdtek volna durvulni.

> en az egesz sorozatot nagyon kedvelem

Jó is az! Csak az X-et (10-et) meg a FvsJ-t nem kedvelem.
  • TheBerzerker
    nekem tetszett a wishmaster egy.kellemes kis bugyuta film volt...."let me hear your wishes..." egyszeruen beleborzong az ember:))
  • TheBerzerker
    szerintem, tok szorakoztato volt a jason x.nekem tetszett.bar en az egesz sorozatot nagyon kedvelem.
  • fifi
    Nem teljesen ide illő de megnéztem a Das Experiment című filmet. Én azt hittem hogy ez valami gagyi dolog. Utánaolvastam és felkeltette az érdeklődésemet. Nem csalódtam. Nagyon érdekesen alakul egyes emberek és a két külön közösség alakulása...Az elnyomott még megalázottabb, bizonytalanabb lesz, míg aki kezében a hatalom van napról napra jobban visszaél vele, fitogtat, kínoz...A szemüveges gyerek bomlasztása, kavarása kicsit előre kiszámítható volt, de nem volt vészes. Van benne viszont pár részlet ami hihetetlen jó képekkel végigvitt motívum...Ehez nekem nagyon bejöttek a "fejlődő" jellemrajzok, főleg a katona meg az őrből lett rabé>a végkifejletig...

nálam 8/10
    Ja és erre poénon kívül igaz, hogy nem pontosan de anno megtörtént, bár azt a kísérletet állítólag leállítotték mielőtt bármi baj történt volna.
  • WTH
    A Jason X nagy 0 volt tényleg, bár volt egy jó rész: egy nő fejének gyorsfagyasztása majd a pulthoz koppintása...

Halálos kitérő a Jason X-nél sokkal jobb, bár ez nem nehéz...
  • ALCATELGOD
    És a Halálos Kitérő?

Az se volt egy nagy durranás, de a csaj legalább jó volt benne, ja meg a mustang

Vagy a Jason X..... nah az volt még shit!

Vagy a sötétség leple alatt, bár annak jó volt az 5.1 hangja (Matilka :-) LOL)
  • fifi
    Azonnal hagyd el a topikot!!!!4 :)