Horror- és B-film topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert esetleg ha olvasnál ilyeneket, akkor nem lennél olyan butus, hogy a Suspiriát szidod? 😊
Mert milliónyi hibája ellenére mégiscsak vannak benne nagyon jó cikkek?
Mert a (talán) legnagyobb hobbiddal kapcsolatos?
Mert a világ legjobb horrorújsága 20 (25?) éve?
Nem is tudom. Szerintem ne vedd meg 😊
Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
Audition - Harvester szerint jó film
Ewoks - kérdés? 😄
Henry - elkezdtem, de nem jön, jókat olvastam róla szerte a neten
Intruder - errõl is jókat írnak
Living Dead Girl - régóta kívánom már 😄
Lost Boys - szerintem mindenki látta, középkategória
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
(Critters-re emlékszem én is, nagyon gáz volt, de hát az nem gond)
Számomra egyetlen dolog hiányzott abból a filmbõl: minden.
Megértem, hogy akkoriban kiemelkedett a horrorok közül, más volt, mint a többi, azt is figyelembe vettem, hogy csaknem 30 éve készült, de egyszerûen semmi sem fogott meg benne. Az agyondícsért zene pláne, ugyanis olyan mértékben untam már a végén az állandó, apró változtatásokkal "tarkított" ismételgetését, hogy magam is megdöbbentem.
Biztos Nálad is van ilyen film, aminek kultusza lett - csak nem Számodra.
Tessék.
"1563. szeptember 8-án Pozsonyban megkoronáztatta fiát, Miksa fõherceget I. Ferdinánd. Az elsõ pozsonyi koronázás már a kialakított végzõ szertartásrend szerint történt. A Szent Koronát, valamint egyéb koronázási jelvényeket 1551 óta Bécsben õrizték, s csupán a mindenkori koronázás idejére, díszkísérettel hozták Pozsonyba.
A magyar király idegen udvarában való megkapaszkodás tehát nagyon nehéz és költséges vállalkozás volt. Ennek a befektetésnek az igazi elõnyeit csak kevesen ismerték fel. Mindezekkel magyarázható, hogy 1563-ban - amikor a magyar-osztrák perszonálunió már csaknem negyven esztendeje fennállt - a Bécsben mûködõ Magyar Kancelláriát (Cancellaria Hungarica)46 vezetõ kancelláron kívül mindössze három magyar fõnemes,
Igy a várbeli székesegyház üvegablakait kassai iparosok késziték. Ez idõben a vár ostroma alatt megrongált székesegyház kijavitása már vége felé járhatott, mert 1563. évben e szerint már ablakai üvegeztetése is befejeztetett. Verancz püspök jul. 6-án irt Kassa város tanácsához, hogy az ottani üvegesmester részére engedély adatnék eszközeivel Egerbe rándulni,
A magyar királyi méltóság megjelenítésének történetében az 1563. évi országgyûlés eseményei igen jelentõsek: hûen tükrözik a Habsburg-házi királyok magyarországi reprezentációját.
Miksa
Született: 1527. július 31-én, Bécsben.
Apja: I. Ferdinánd császár, magyar és cseh király.
Koronázása: 1563. szeptember 8-án Pozsonyban.
Meghalt: 1576. október 12-én. Prágában, a Szent Vitus-székesegyházban temették el.
Apja életében került sor Miksa koronázására, elsõként a pozsonyi Szent Márton templomban, 1563-ban."
Biocops
Critters 2
Ewoks Battle for Endor (loál 😊
Henry -- Portrait of a serial killer
Intruder (a japán)
The changeling
The living dead girl
The lost boys
The ring versus (érdekes cím, a koreai Ringu remake-et takarja)
Melyiket szedjem?
Valakinek valami ötlete/tapasztalata van?
Megnéztem a M.A.R.K. 13 Hardware címû filmet, loál kategória erõsen, pedig van benne posztapokaliptikus város, vér meg ilyesmi, nem értem a film dícsérõit és az imdb-s pontszámot, az utolsó fél órán kívül majdhogynem értékelhetetlen (az viszont egész jó).
Van benne Alice Cooper meg Lemmy 😊
(3/10)
Reggelre lejön az Alien dead, amit a badmovies 0 pontra értékelt, az imdb-n pedig 2,5-el áll
Ilyen nagyszerû sminkesmunkák láthatók benne:

Meg volt zavarodva a sok tornadresszes lánytól, nem ehhez van szokva baráti társaságban 😊
Egyrészt ebbõl nem lehet megélni, másrészt meg stabilitást adna egy normális, bejelentett munkahely, még akkor is, ha a fizetés nem lenne magas.
Átlagosan vagyok csak munkamániás, de lassan 3 hónapja itthon ülök, és kezdek beleõrülni (még szerencse, hogy ezalatt legalább tudtam itthon dolgozni).
Szóval ennyi. Kicsit már kivagyok az értelmetlen önéletrajz-küldözgetéstõl.
Te Ramza...írsz vagy négy újságnak és még már megint melót keresel? Ennyire munkamániás vagy?😊
Vagy lemaradtam valamirõl?
Ha kíváncsiak vagytok egy magyar "vérbeli" horror filmre nézzetek el a www.lag.hu oldalra. A film címe Royal Flush. 😊
A film letölthetõ onnan.
Üdv.
Kazi

)Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Lassan ki kell találni sajátot 😊
(Amúgy Let sleeping corpses lie, és tegnap jött le)

Tegnap megnéztem az elsõ órát, aztán elaludtam. Nem is volt sok kedvem tovább nézni, egész egyszerûen az volt a véleményem, hogy
- egy rakás szar
- semmi köze nincs az elsõ részhez
- még csak nem is horror...
Na mindegy, most rávettem magamat, hogy továbbnézzem, és valami elképesztõ fordulatot vett a film. Iszonyatosan komoly hentelések, nagyszerû jelenetek, nagyon elvont befejezés - az utolsó fél órában már nem (mindig) lehet tudni, hogy melyik jelenet hallucináció és melyik a valóság.
Még valami: hihetetlenül nem értem a történetet 😊 Próbálhatnám meggyõzni magamat, hogy igen, de az az igazság, hogy még csak elképzeléseim sincsenek. A közelében nem járok a megvilágosodásnak. De mindegy, enélkül is kicsivel a pozitív irány felé pontozok, 6/10.
Ja, és a második Evil Dead Trap film, amiben nincsen Evil Dead, de még csak csapda sem

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Nagyjából áll az, amit írtam, viszont hálégnek volt egy jelenet, amin hangosan röhögtem, nevezetesen, mikor Tosaka barátunk egész teste egy gusztusos fekéllyé változik, és spriccel belõle a genny, az nagyon ott volt! 😄D
Ramza barátommal egyetemben én is azt mondom, hogy ez az eddigi legbetegebb japán film (vagy csak simán film 😄), amit láttam.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Azért nehéz megtalálni, mert az még a rendezõ amatõr korszakában készült, így nem nagyon terjedt el, kevés embernek van meg. Nem kell feltétlenül megnézni a Versus elõtt (én is utána néztem meg, Ramza már úgy kapta tõlem a 2 filmet, hogy a DtH-t nézze meg elõbb), de szvsz üde folt az amatõr filmek között. A teljes sztori kibontakozik a Versus-ban önmagában is, szóval a DtH nem kötelezõ, csak ajánlott. 😊
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Eddigi érzéseim eléggé vegyesek, ugyanis eléggé véres, kegyetlen, (=japán) de ez az agyrém dolog egyelõre nem nyerte el tetszésemet. Nemtom, valahogy zavarosak számomra a történések, ráadásul a szereplõket persze alig bírom megkülönböztetni, mintha valahol elvesztettem volna a fonalat. :/
Persze a végén majd meglátjuk.
A leginkább az tetszett, hogy üvölt belõle az igazi nyolcvanas évekbeli horror-fíling, ugyanakkor mégis más. Mert japán, na.
Kb. három éve hajtottam az Evil Dead Trap címû japán klasszikust (a második része persze durva régen megvan, de azt nem akartam az elsõ elõtt megnézni), végre lejött a héten, gondolotam akkor meg is nézem.
A film elsõ fél órája után (mondom, rossz hangulatban voltam) ismét elgondolkodtam, hogy mekkora egy perverz, beteg fasz vagyok, hogy ilyeneket nézek, és még tetszik is 😊 Nálam már csak a japánok rosszabbak, mert õk meg is csinálják ezeket...
Na a lényegre rátérve.
Tulajdonképpen leginkább a slasher kategóriába lehetne besorolni, de meg van fosztva minden klisétõl és negatívumtól, amivel az amerikai tucathorrorok lejáratták ezt a stílust. Minden másodpercében japán. És nagyon brutális. Szemgolyó átszúrása késsel - már a második percben. Emellett a sztori is hangulatos, na nem Oscar díjas a forgatókönyv, de bõven nézhetõ ebben a stílusban, a szereplõk elég jók.
Ahogy a harvesteren is írják, a végére nagyon elborul az egész. Nem tudom, hogy az utolsó 20 percre hozták-e meg a kokószállítmányt, vagy valami más oka lehet, de egy kicsit talán már sok is, amit látunk: az utolsó jelenet amellett, hogy kiszámítható, egy kicsit már nevetséges is, és így elrontja a hangulatot. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, ha nem lenne ilyen késõ, már most elkezdeném nézni a folytatást.
Jano, ha a harmadikat látod, töltsd le légyszi! Ja, és csak a Te kedvedért: a zenék pont olyanok, mintha a Goblin csinálta volna. Tudod, õk írták a Suspiria zenéjét is 😊
És japán.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Lehet hogy ez pont az Organ? Vagy mi ha nem ez? A két film címe kéne, volt már itt korábban is szó róla!
Õõõ...
Legyen Organ.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Eszerint döntsél.