Horror- és B-film topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jano
Én is arra gondoltamz, htx.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

SPOILER
A legutolsó képre értettem, amikor az állapotos kismamák tornáznak, és mindegyik mellett áll egy "szellem".
Na annál a résznél a hideg rázott (jó értelemben)!
SPOILER vége

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

PetruZ
Mi a túrónak? Szvsz egy meglehetõsen túlértékelt unalmas film, semmi különöset nem láttam benne anno.
Jano
Da Áj 2

Egy nagyon szép Buddha-tanítást miért kell ilyen fosatós filmben tálalni? 😄

Tetszett, akárcsak az elsõ rész. Valahogy jobban szimpatizáltam ezzel a fõszereplõ nõvel (lásd még: Szállító), mint az elsõ részbenivel. Itt is volt 1-2 jelenet, ahol szabályosan fostam (öregszem?). A vizuális rész szintén teljesen jó volt (talán szebb is, mint az elõzõ), a történet is megfelelõ.

Ha jól emlékszem Ramza írta, hogy a befejezõ jelenet zseniális.
Nem tudom, hogy konkrétan mire értetted ezt, szerintem adta magát, máshogy nem fejezhették volna be, így volt stílszerû, már vártam.

Azért kap tõlem ugyanannyi pontot, mint az elõzõ, mert csak.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

fifi
Birodalmi 1-esen Bárányok hallgatnak!

!!!NÉZNI!!!

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Nem néztem még meg.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

fifi
Ezek szerint én vagyok béna...
Egyébként jó?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
Jaaaa...
Milyen film a Dead and rotting?
Imdb-n nem találok róla semmit, vagy csak nem tudom a másik címét???...

fifi
Ha már itt tartunk én a Necro files címû förmedvényen röhögtem fel utóbbi idõben párszor...Nem tudom komolyan gondolták é, vagy sem, de ilyen lol filmet/brutalitása ellenére/ régen láttam...
2-t eddig nem volt energiám megnézni, de már szemezek vele... 😊

lathander
Épp ez volt benne az aranyos. Mindegyik srác "halhatatlan" lett, aztán hullottak mint a legyek. Mindenesetre egy délutáni, esti kikapcsolódásnak bõven elment szvsz.

PetruZ
Kösz, majd megnézem.
PetruZ
Én láttam! Hát, az "aranyos" jelzõ túlzás, szvsz eléggé elvadult itt-ott. Alig követ valami koncepciót, csak a démoni erõvel megszállt fickó támasztgatja fel sorra a régi híres szamurájokat és a fõhõs mindet leveri, bár a vége - mint a legtöbb távol-keleti filmnek - szerencsére itt sem happy end. 😊
Sajnos erre is nem a válasz.

Sajnos nem tudok segíteni 😞

lathander
Ezt láttátok véletlenül:
Samurai Resurrection
Egész kis aranyos darab volt😊)

fifi
chinatown.no-ip.org

DC-n itt próbáld...

Ha jól látom ezek közt van pár Kjosiro Nemuri film... nos, el kell hogy keseritselek: a Kozure Okami filmek
LINK
és némelyik Zatoicsi-filmen kívül nem nagyon lehet nyugaton (még rippelve sem!) Kenji Mizumi filmhez jutni. Marad a cdjapan...

PetruZ
Ide írom, mivel ide jár a legtöbb igazi "mûértõ". 😊

Keresem Misumi Kenji néhány extra ritka filmjét, úgymint: Daibosatsu Toge (az 1960-ast), Ryujin no Maki (part 2), Kanketsu Hen (part 3), illetve: Kiru (Destiny's Son), Ken Ki (Sword Devil), Hakuoki (Samurai Vendetta), Dai Satsujin Orochi (The Betrayal). Mindegyik film a '60-as, '70-es években készült és mindegyiknek Ichikawa Raizo a fõszereplõje. Ezek legközelebbi beszerzési helye Japán lenne, a dvd-k darabja 40 dollárért, plusz szállítás, de hátha van rövidebb megoldás...
Loál János
Na, ez egész helyes kép Rólad! 😮))))))2

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Loál János
😄

Lehet, hogy nálam úgy fajult el ez a betegség, hogy ilyen szörnyû filmeken ilyen jókat röhögök. :C

Na jó, de õ "Loál": mindenen röhög! ;-)

fifi
Pont ezt akartam mondani!
Loál tanácsára néztem meg mindkettõt, és bár sztem nem volt olyan rosssz film, Jörg Buttgereitnak legkevésbé a nevettetés volt célja...Pont a másik véglet, az hogy elgondolkodtató, hogy ilyen "beteg" emberek sétálnak szabadon az utcákon...-a beteg szóval kapcsolatban kéretik nem vitát nyitni... 😊
Mindenesetre nekem a kicsit sem volt kedvem röhögni a filmen!

Az a gond, hogy ezzel (mármint Veled) 100%-ig nem tudok egyetérteni.
Igen, jót röhögtél (én is), mert ez kellett a feszültségoldáshoz, és ahhoz, hogy az agyadnak bebizonyítsd, Te nem vagy beteg, hogy hullabaszós filmet nézel.
Ugyanakkor én bizonyos pontokon igenis éreztem, hogy ezt a rendezõ a legkevésbé sem poénnak szánta, sõt, sok más rendezõhöz hasonlóan szándékosan próbált átesni a ló túloldalára.
A gumipöcs sem azért volt ott a végén, hogy jót kacagjunk rajta, hanem mert a jelenetet más segédeszközzel nem tudták volna megcsinálni 😊

Szóval az, hogy ki mit tekint humornak, ilyen szempontból relatív.

Na akkor megnyugodtam 😊

Glpetyus
😄

Szép folyamatosan a régi kritikák is átkerülnek ide, párhuzamosan az újakkal. Túl sok jó anyagot írtunk az évek során ahhoz, hogy elveszejtsük õket - és még ami ezután jön... ;-)

Loál János
"Humornak nyoma sincs a Nekroban. Buttgereit korai rövidfilmjei, pl. a Horror Heaven, még bõvelkedtek a vizuális poénokban, de a Nekromantik sötéten komor, kellemetlenül szigorú film." - Sokkmagazin

???

Hát nemtom, én ritkán röhögtem annyit, amennyit a Nekromantik-on. Külön kiemelve a befejezést.

Hogy ezt a Sokk magazint mióta keresem!
(mióta a sokk.ini.hu-n teljesen más van, azóta).
De hogy a régi kritikákat miért nem lehet visszatenni... Itt olvastam elõszõr az Evil dead trap-rõl, Argento filmjeirõl, stb. - ezek már nincsenek fent.

Lehetséges, bár nagyon adja magát a befejezés.

Nono!
Az érthetetlen fogalmazás filmes topikokban az én privilégiumom 😊

Glpetyus

Sry legközelebb majd átfogalmazom a "bonyolúlt" mondataimat 😛

Loál János
A mai napig nem néztem újra, ezért nem tudok érdemben hozzászólni, arra emlékszem csak, hogy kiskoromban nagyon tetszett.
Rosszul emlékszem, hogy van ennek is alternatív befejezése?

Csak megnéztem, 7 pontot kapott, az annyira nem is gáz.

Cannibal Apocalypse -

Valami olyasmire számítottam, mint a C. Holocaust vagy a Ferox, de teljesen mást kaptam. Ha emlékeim nem csalnak - most nincs kedvem megnézni -, valami irreálisan magas pontszámmal rendelkezik a film a harvesteren.
Nincs vele különösebb gond, de ha nem éreznék olthatatlan vágyat, hogy állandóan 80-as évekbeli olasz b-filmeket nézzek, akkor nem nagyon tetszett volna 😊
Ami pozitívum, hogy a forgatókönyv elég tûrhetõ (inkább akció, mintsem horror-klisékkel), és végre nem csak a zombik fertõznek harapással 😊
Kár, hogy a legvégét kb. a 40-ik percben tudtam, hogy mi lesz. 6/10, de csakis kategórián belül (mert amúgy öt alatt kapna) - végülis szórakoztató, csak éppen nem értem, miért lett klasszikus (az lett? 😊

Na jó, de nálam két hétnél nem tartott tovább soha!

Loál János

Loál János
(Amúgy - ha érdekel valakit - mostanában nem néztem kemény horrort. :/ Talán egy kicsit megcsömörlöttem az elmúlt másfél év dõzsölésében, nem kívánom annyira a brutál filmeket. Ha jól emlékszem Ramzámnak is volt ilyen idõszaka, remélem nálam is elmúlik hamar.)

Most elmegyek, estére ajánljál nekem filmet azok közül, amiket még nyár elején átírtál, mert most azok vannak soron.
Feltételek: durva legyen. Ennyi. (Nekromantik nem ér 😊
Elõnyt jelent: nyolcvanas évek eleji készítés, európai rendezõ, zonbik.

Loál János
Jóvan, csak látszik Rajta a bizonytalanság! 😄

Igen, nagyon jó az a befejezés! Csak egy gond van vele: fél perc az egész.
Míg az eredetiben egyrészt - SPOILER! - teljesen mások és máshogy halnak meg a végén, másrészt a "vadászós" szál is jobban ki van fejtve, harmadrészt pedig az õrült pap is bejövõs.

PetruZ
Szerintem a remake megváltoztatott vége is jó. Amikor azt a fára akasztott zombit lõdözik a "bátor" gyerekek és a csaj ezt nézi, kicsit elgondolkozik az ember azon, hogy azért mi sem vagyunk komplettek (ezen a történeten belül, ofkoz 😊 ). De az eredeti vég is durva a teljes reménytelenség miatt. Csak "másmilyen" durva. 😊
Oké, ez igaz.
Mondjuk a forgatókönyvrõl egyrészt lerí, hogy köze van hozzá (ez a remake sokkal jobban követi az eredeti eseményszálakat, mint pl. az új Dawn), másrészt viszont a "kemény" utolsó 10 percet ebbe is beletehette volna simán.

PetruZ
Hát legyen... 😊 Azt írta: "egy" kemény horror filmet szeretne nézni. Nem feltétlenül trancsírt, inkább Psycho-jellegût, de lehet trancsír is. Akkor most õ döntse már el, mit akar, ne mi. 😉
PetruZ
De a forgatókönyv az övé volt (meg az egyik producer is õ volt), azért mondtam, hogy Romero mûve.
A 90-es nem Romero mûve, hanem Tom "Sexmachine" Savini-é.

Van.
De az is elõfordulhat, hogy örökké inaktív marad az egész, akkor pech.

Loál János
Nekem lejött egy kis idõ után úgy is. Éjszakára bekapcsolva hagytam a gépet, és hipp-hopp lejött a maradék száz mega, pedig elõtte vártam már vagy 1 hetet.