316
Hangszórók vagyis milyet érdemes venni???
-
Solt #276 ok, köszi... -
#275 Lemerült a fényképezőm aksija. Ha feltöltődött akkor csinálok képet! -
Solt #274 persze, hogy érdekel! :) -
#273 Arra kell figyelni, hogy a hangszórkat nem szabad úgy helyezni, hogy mögötte fal legyen, tehát falra felakasztani sem jó. Nyitott dobozos.
Szóval elhelyezni elég nehézkes :D Bár az oldalsókat sikerült elhelyeznem, a centert csak állítva a monitor mögé, illetve középen van, és a fele kilóg (monitor sem középen van teljesen :)
Ha érdekel letom fényképezni, de szóval én sem tudtam megoldani a legjobban. :) -
Solt #272 Meggyőztél! :) Köszi... -
#271 Helo! Én az Extreme Digital -ba vettem meg ~26k -ért. honlapjuk
És iszonyat jól szól, tisztán is, és minden. A basszus, a mélyek, és magasak is iszonyat jól, tiszátn szólnak. Szvsz tényleg megéri megvenni.
A kék ledet sikerült nem olyan zavaróvá tennem. Lakkozott cellux hatásos rá, és még szépen is néz ki, mert így elosztja :) De nem tom megérteni miért tettek rá ilyen erőset, ráadásul 2-t. -
Solt #270 Szió! Én is egy SW 5000-et néztem ki. Megérte megvenni? Hol és mennyiért sikerült? Köszi -
#269 Nah vettünk egy Genius SW 5000-est. Hát elég nehezen cipeltük haza (villamos, földalatti, busz), de úgy hallom, hogy megérte.
Sokkal szebben szól, mint a műanyag tokos Btech 5.1-esem. Kicsit a mélynyomó durvának tűnik, de állítható legalább (mármint a mennyisége).
Az a 2 db kék led a mélynyomón az nagyon zavaró, úgyhogy szerintem azt lefogom ragasztani... -.- Mi a fene értelme van ilyen vakító kék szart rátenni... -
#268 Itt meg tudod őket nézni:
Z-5450
Z-5500 -
#267 a Z-5500
A logitech Z-5500 az 505W teljesítményű, a Z-5450 csak 315W
Olvass utána, gondolom több különbség is van. -
#266 Melyik hangkártya tud többet?
Creative Labs SB X-FI X-MOD USB-hangkártya
Creative Labs X-Fi XtremeGamer -
#265 Sziasztok!
Szerintetek melyik hangszóró a jobb és miért?
Logitech Z-5500
Logitech Z-5450
Előre is köszi a véleményeket! -
#264 Jah, mind2 amit kinéztem, fadobozos.
Hát a frekvencia az biztos, hogy fake, főleg 5.1-nél . De lehet, hogy kibírja tényleg adni a 20 Hz-et is, csak sokkal halkabban. És hangtisztaságnál az a legfontosabb, hogy minél simább legyen a frekvencia menet, számomra a watt, hangerő az mellékes. ami mostvan az kb. sztem 20-30 W, és ezt is elég hangos volt nekem =)
Tanulok hangtechnikát, de nincs pénzem, meg nem is nagyon akarok studio hangfalat venni. Így egy sima 5.1 lesz, és valószínű, hogy a Genius.
Bár egyenlőre még csak terv, hogy veszek egy másik hangfalat. Mindenesetre nagyon kellene, mert ez a mostani Btech elég gagyi ^^ Filmekre jó viszonylag (főleg a tv-knél), játékra is elviselhető, na de zenére... :/ -
Inquisitor #263 Na de az se mellékes, hogy mibe van csomagolva, műanyag nagyon torzít ugye. :)
Meg ha sokwattos, akkor nem hátrány ha nem zúg bele az erősítő ezerrel.
Baluman a hangfalaknál megadott frekvenciaértéknek még a fele se igaz, és ez még atomdrága márkás cuccok jórészénél is így van. :( -
#262 Watt, azért számít rendesen, mivel az határozza meg, mennyire torzít magas hangerőn.
-
#261 Jah már én is utána olvastam a Genius-nak, és valószínű az lesz. A MANTA egyébként jó márkának tűnik, haverom majd olyat fog venni (illetve sztem kapni), én viszont mégis Genius -t célzom meg inkább.
Hát a watt, teljesítmény nem annyira fontos, inkább a hangtisztaság, frekvencia menet, meg zajmentesség a fontos számomra. De ezt csak úgy tudnám megállapítani sajnos, ha megtudnám hallgatni mindegyiket, de mivel ez úgytűnik lehetetlen, maradok a Genius-nál... ahogy olvastam, nagyon sokaknak az van.
/mondjuk a távirányító az nem annyira fontos, mivel fél méterre sincs tőlem a hangfal :D Bár ha filmet nézek, akkor lehet lesz az 1 méter is, és akkor már fontos... :| :D / -
#260 Genius!
Nem a kinézet a fontos.
Először is nézzük meg Wattilag mi a helyzet:
Genius: 120 watt
Logitech:70 watt
Manta:(ez nem is márka)68 watt
Már itt el is dőlt az egész.
Geniushoz van vezetéknélküli távirányító.
logitech-hez csak vezetékes ami így szart se ér.
Mantához van távirányító, de ilyen márka még ingyen sem kéne.
Egy szóval Genius, főlényesen! -
#259 Hello! Szeretnék egy 5.1 -es hangfalat venni, jelenleg egy Btech 5.1-em van, aminek hátsóját is megkellene csinálni, de nem szól elég szépen (főleg az új hd hangkártyával :S).
3 hangfalat néztem ki, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyiket érdemes venni.
- Genius SW-5.1 Surround Home Theater (ezt már láttam, sokan írtátok hogy jó, de nekem valahogy a márka nem túl megbízható, meg nagy is a hangfal :S)
- Logitech X-540
- MANTA Crystal 5.1 Home Theater System MM2500
Nekem leginkább a Manta Crystal 5.1-es hangszóró tetszik kinézetre, meg leírás alapján is. Azért én szivesen hallanák róla személyes véleményeket is, mert még nem nagyon hallottam róla. Ráadásul csak rendelésre lehet kérni, boltba sehol nincs (?), úgy meg nem akarok rendelni igazából.
Várom a véleményeket! -
#258 Nékem is ilyen van. Eszméletlen jól szólnak sztem. -
Neonsz #257 Már nem garis. 3-4 éves -
#256 Garis még?
amúgy a Genius honlapján ott van az elérhetőség, oda elmész és megmondod mi kell. -
Neonsz #255 Üdv
Van egyilyenem és kellene nekem egy kábel amivel a gépbe csatlakozik, mert ami most van az már valószínűleg nem jó. Hol tudnék rendelni hozzá megfelelő vezetéket? -
dashed_ #254 ugyan ilyenem van:)
szntem jo vetel, jol szol.
-
#253 Hi! Zene hallgatáshoz, játékhoz és filmezéshez vennék 2.1-es jó hangfalszetet, ezt
néztem ki magamnak, de kíváncsi vagyok a véleményetekre :)
Jelenleg egy 5.1es noname hangszóróm van aminek nem vagyok megelégedve a hangzásával. btw azért 2.1 mert a szobám felépítése nem teszi lehetővé az 5.1 felállítását -
#252 ha belenyomod a füled a jobbhátsó hangfalba, akkor NAGYON halkan hallod amit normális hangon kéne adnia, de nem tudom hogy mitől. -
#251 látom kihalt a topik, ezért nem is fognak válaszolni.
A problémám az, hogy a Genius SW 3600-as hangfalam jobb hátsó hangszórója nem szól!
Hiába cserélem ki a mélynomón a csatlakozót, sehogy se szól!
nem beállítás gondja mert TV-re kötve se szól!
Ezért mindenképeen a mélynomóban van a gond, csak éppen nem tudom mitől... -
#250 Minneél kevesebb Wattos egy hangszóró annál jobban torzít nagy hangerőn -
craymond #249 Szoftware hiba nem nagyon lehet, de lehet csatlakozási hiba. Nekem is volt ilyen próblémám, akkor a hangkari jack-nél volt a bibi. Szerintem próbáld ki egy másik hangszóróval is, hogy nem-e ott a baj. -
#248 mind a kető 2 2W os számítógép hangfal kösz azt hittem valami szoftverhibája van. azért köcce
-
craymond #247 Akkor itt a baj, hány wattos? Nem szabad nagyon tartósan nagy terhelésnek kitenni a gyenge hangszórókat. olyan 50W-körüli és alatti hangszórók nem nagyon bírják a sokáig tartó magas hangerőt. Mindegyik recseg, vagy csak egy? -
#246 elég hangosan szoktam hallgatni -
craymond #245 Hát, szerintem nem bírja, sokszor hallgattad nagyon hangosan? Lehet, hogy sok volt neki. -
#244 hi all. Van nekem egy lassan 1 éves Creative 2.1 es hangszóróm és ha 60%ra vagy fölé teszem a hangerőt akkor elkezdi torzítani a zenét. mi a baja? -
#243 CD nem bár minek kéne egy hangfalhoz? hangkártyához kell csak.
akkor kapsz hozzá asszem 5 kábelt amit mind az 5 hangszóróhoz hozzákötöd a másik végét a mélynyomóba,kapsz 6 RCA-t ami pl TV-re magnóra CD lejátszóra 2 kell, ha DVD-re kötöd akkor mind a 6 kell, és 2 használati útmutatót -
#242 köszönöm a sok hasznos segitő hozzászolást jövöhét pénteken meg veszem !
reméljük jól fog möködni
amugy lehet tudni hogy mi jár a hangfalakhoz ?
már mint gondolom cd- cábelek leírást stb ! -
craymond #241 Ténlyeg ennyi pénzért ez a legjobb választás. Jó, nem lehet mindegyik darab hibátlan, be-be csúszik egy-két hibás ahogy Prince of Máté is megjárta, de ennek igen csekély az esélye. Szerintem ebben az árkategóriában, jobbat nem lehet kapni, jelenleg. -
Inquisitor #240 Jó, akkor vegyen rögtön Videologic hangfalat 100K alatt nem is kapni? -
#239 Hát azt nem mondanám hogy nincs vele baj, de az tény hogy én mindig a hibásakat fogom ki MIDNENBEN...
Nálam úgy van h pl zenénél vagy játéknál de léyneg hogy valami hangnál tekerem a hangot feljebb vagy lejjebb akkor recseg a jobb hátsó hangszóró, vettem hozzá kábelt de akkoris recseg, tehát...
a lémyeg, h vedd meg neked úgyis hibátlan lesz -
craymond #238 Vedd meg a geniust, nem lesz bajod vele, hidd el. -
#237 szoval nálad jól szol a genius semi bajod nincs vele mint márkával ?