1496
Billentyűzetek pro és kontra
  • pxxl
    akkor nem vágom
  • SuperCharger
    Kösz, de totál nem erre gondoltam... :)
  • pxxl
    usb-s bill nem akad ki 3 gombtól (ps2 igen) :) csak ki kell kapcsolni a beragadt gomb funkciót a vindózban
  • SuperCharger
    És ami miatt felnéztem erre a fórumra:

Van manapság olyan billentyűzet, amin minden billentyűt le lehet ütni ill. lenyomva tartani, teljesen függetlenül minden más billentyűtõl? Mármint nem csak fizikailag, hanem úgy értem, hogy minden eseményt érzékel is a billentyűzet.
    (Hardveres affinitásúak gondolom értik mirõl beszélek. Meg biztos azok is, akik Mortal-oztak valaha egy gépen a haverokkal )
  • SuperCharger
    Én "United States-International" kiosztással használom az angol billentyűzetemet. Ebben AltGr-el tudsz egy rakás ékezetes karaktert gépelni. A szimpla ékezetesek (áéíóú) AltGr+<betű>, a dupla ékezetesek (öü) AltGr+<a betű körüli másik betű>. Ez így furán hangzik, próbáld ki, és világos lesz :).
    Két dolog van benne, ami kissé zavaró lehet:
    1) ha aposztrófot/hullámot, vagy szimpla/dupla idézõjelet ütsz, azt nem írja rögtön ki, hanem csak a következõ betűvel együtt, és ha ez olyan betű volt, amire lehet hullám/szimpla/stb. ékezetet tenni (õ, ñ, ä), akkor azt írja ki. Ezzel lehet pl. õ-t írni. Ez biztos szintén furán hangzik, próbáld ki, és világos lesz :).
    2) nem találtam hosszú ű-t ezen a kiosztáson.

Szintén emiatt a kettõs leütésű aposztróf/hullám(Tilde) viselkedés miatt elenyészõ számú játékban a console-t Tilde-aztán-Space-el kell elõhozni 1db Tilde leütés helyett.
  • pxxl
    angol beállítással sehogy, max ha ascii kódokat pötyögsz be, de miért ne állítanád át magyarra a bill-t? am figyelj, hogy UK és ne US legyen, mert az teljesen más.
  • NHLFAN
    köszi:)
    és ha nem akarok nyelvet állítani a win-ben akkor hogyan lesz a simából ékezetse betű?bocsi de eddig csak magyar bill-eket használtam,de normális gamer bill csak angol kiosztások vannak.
  • pxxl
    gyakorlatilag ugyanaz

HUN

UK
  • msstz
    átállítod a nyelvet
  • NHLFAN
    használ valaki sidewinder x6-ot?vélemény?angol billről hogyan tudok ékezetes betűket írni?Köszi
  • modelcar
    ma vettem egy logitech classic keyboard 200-zat:D
  • HD JOHNNIE
    Nekem az asus laptopon baszódott el az összes gomb, elkezdett hülyeségeket írni pl "k" helyett számot, stb. Kicserélték garanciában.
  • nyecsi
    Nincs :( azért gondolom h valami más gebasz lehet,és hátha volt már ilyen valakinek
  • pxxl
    nemigen. akkor nemtom mi lehet a baja, nincs kosz az "alaplapon" meg a gombon sem?
  • nyecsi
    Kösui a hozzászólást :) Már megtettem :( semmi,minden a helyén van,nem koszos :( nincs olyan esetleg,amivel lehet helyettesiteni?valamelyik gomb mondjuk?
  • pxxl
    szedd szét nézd meg :)
  • nyecsi
    Hali.Nekem csak sima bill gondom van nem laptop.Azon belül is az esc gomb nem reagál.Hogyan tudnám megcsinálni,vagy mi baja lehet?valaki segitsen :( köszi
  • msstz
    LOGITECH Wireless Keyboard K340 -ról vélemény?
  • msstz
    7-11 ezres kategóriában mi az ajánlott? vizuálisan feleslegesen nem túlterhelt, konszolidált megjelenésű, minőségi cucc.
  • butchbean
    Sziasztok van valakinek esetleg ilyen típusú billentyűzete?
    delux dlk 8000
    Kép róla:
    http://img2.kosht.com/vtr/pics/Delux_DLK-8000-1.jpg

Segítség kéne, hogy tudnám rendesen beállítani, mert a drivert amit kaptam hozzá nem nagyon tudok rajta kiigazodni.

És ami plusz billentyű lehetőség van rajta annak több, mint a felét nem is ismeri.
    Pl. Total Commanter-ben a F1-F12 egyáltalán nem reagál a hozzájuk tartozó feladatokra.
    Bosszantó, mert így nincs értelme a billnek.

Köszönöm a segítséget.
  • pxxl

[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1041544313&no=1226]#1226[/URL]
  • MiMeleg
    Helló!

Már sok helyen megnéztem (neten, Elektro world, stb) de nem bukkantam rá arra ami nekem igazán kellene, remélem tudtok ebben segíteni.

Nekem egy egyszerű magyar (asszem 104 gombos) billentyűzet kéne feketében
    Olyan ahol az End, Home, stb gombok jól elkülönülnek a kurzor billentyűktől. Plusz legyen rajta néhány, de tényleg csak kevés nem túl feltűnő média vezérlő gomb (hangerő +, -, pause, play gombok)

Valami hasonló mint az alábbi linken, csak magyar bill. kiosztással:
    http://prohardver.hu/dl/cnt/2009-05/46103/...board_3000b.jpg

Ha valaki tud ilyet ajánlani az kérem ossza meg velem, mert nem igazán találtam hasonlót sajnos.

Előre is köszi!

u.i: vezetékes típust keresek :)
  • elitehun
    Ott a pont.
  • pxxl
    személy szerint nagy marhaságnak tartom. geek hülyegyerekek lehúzása :)
  • doggy90
    steelseries zboard-ról van tapasztalata valakinek esetleg? egy aion-os kiosztásra gondoltam.
  • snake200
    sejtettem de tenkjú azért :)
  • pxxl
    sztem ez a slim, mazzag nélküli, max 5000ért ez súlyos kombó :D
  • snake200
    keresek valami ócó madzag nélküli billentyüzetet, ami lényeg lenne hogy slim legyen (esetleg normál méretű enter-el)
    márka teljesen midegy most is 1 technika (made in tesco) billetyüm van csak már cseppet leharcolt szegény.

max 5 ezresig, ha tudnátok segiteni nekem ebben esetleg?

• Solten
    Nm. Igazabol fogalmam sincs, nem nagyon kaptam szet billentyuzetet meg :) G11 szetszedeserol lattam mar leirast, hiba nelkul es egyszeruen veghezviheto.
  • pxxl
    x4 szebb sztem.
  • doggy90
    microsoft x4 és x6 közül melyiket érdemesebb megvenni?
  • BIZ0906
    Egész faszának tűnnek a logitech mellett döntök szerintem :) Thx a választ!
    A logitech ha esetleg pár év múlva szétkapnám ami nem valószínű szétesik mikor már a csavarokat kiszedtem vagy könnyen szétszedhető és össze tehető?
  • Solten
    Hi.: link1, link2
  • tugyiti
    "fasza strapa bíró billt 3-4e ft között" relatív,de szerintem ilyen nincs
  • BIZ0906
    Jah és ha lehet ne slim fajta legyen érezni akarom ha egy billt megnyomok :)
  • BIZ0906
    Hali. Magyar kiosztású kb 3-4e FT közötti billt keresek eddig egy Genius KB-16e volt amit ha szét szedtem és simán szétesés nélkül ki tudtam takarítani. Most azonban sajna két gombja a „d” és az „a” olyan szerencsétlenül akad be hogy 3/4ében elszakad a gumi része :S Tehát ajánljatok egy fasza strapa bíró billt 3-4e ft között amit ha kell szintén szét lehet szedni szét esés nélkül és ki lehet takarítani. THX!
  • elitehun
    Közben megjött a Razer Lycosa Mirror-om sajna csak US kiosztással volt de sztem annyira nem gáz és hamar megszokható hogy 1-2 ékezetes betű máshol van. Eddig az érintőfelülettel is minden rendben van. És bár nem annyira halk nekem kifejezetten tetszik a hangja.
  • FlyHigh
    Na én közben lemondtam a roccat arvo-ról mert csak gagyi kiosztás volt, meg tudásához képest kicsit drága is volt és vettem egy újabb fajta G15-öt, ph-ról vettem, zsír új, !!UK!! kiosztás. 16e volt szállítással együtt, jó üzlet volt.
  • Borg
    Nem rossz, de Cherry-ből én a STRAIT-et néztem ki.
    Kint 28 euróért van már. Csak még keresek más alternatívákat is :)

Bazoo iboard se néz ki rosszul, de elég rossz vélemények vannak róla. (gagyik a gombjai)
  • pxxl