1496
Billentyűzetek pro és kontra
  • KranaZoli #1136
    A kúrva melóhely tehet arról, hogy nem tudom kiélvezni egy Wave nyújtotta örömöket. 1xerűen felháborító ez az egész. :)
  • Solten
    Megertem az allaspontod, igy valoban nehezebb... :D
  • KranaZoli #1134
    Nekem sem lenne, ha csak ilyen billentyűzeten kellene pötyögnöm, dolgoznom. De nem ez a helyzet. Bármennyire is lehetnek hasznosak a hullámok és a 2 oszlopba rendezett INS;Home;PU rész, ha egy nap többet ülök hagyományos billentyűzet és dolgozom hagyományos billentyűzetű gépen, akkor megette a fene, mert csak bosszankodik az ember. Melóban van egy Logim, nem Wave, de hosszú DEL gombos és adtam Magamnak 1 hónapot, aztán próbáltam újra de mindig csak felkúrta az agyam.

Szóval azoknak biztos jó lesz egy idő után, akik ilyennek nincsenek kitéve. :)

De most csak ezért nem fogok munkahelyet változtatni. :D
  • Solten
    Most ugy tunik ellent mondok magamnak, de nekem spec. nincs gondom a "hagyomanyossa" valt (nagy del bill.) Logitech-fele elrendezessel sem... Megszokas kerdese... ;)
  • KranaZoli #1132
    Ja, ezt néztem Én is Ipon-on. Nem tudom, hogy lesz-e belőle magyar, mondjuk simán lehetne. Egyelőre biztos nem fogok cserélni.

Hát most nem jobb ez így, mint a Wave?! Szerintem így kell kinéznie egy bill-nek.
  • Solten
    Azert orom hogy a Logitech visszatalal az eredeti koncepciohoz:

Logitech Wireless Desktop MK710

A billentyuzet-kiosztasra gondoltam term. Vagy ne kiabaljam el? :)
  • Solten
    FPS-nel (v. egyeb jateknal) kenyelmesebb es egyszerubb a billentyuzet hasznalata. Pl en neha ratenyerelek a hulye majkroszoft gombra/shift-re akarmire.

#1119: ahogy irta elitehun: no. Valahogy nem eri meg nekik magyar "gamer" billentyuzetet legyartogatni. Passz, miert.

#1123-24: Zoli, mar a kepek alapjan is lejon hogy minosegi, klasz cucc. Ezert most egy piros pontocska a Micro$oftnak. Persze wireless billentyuzetet es egeret venne a hoher, de ez maganvelemeny :) Majd esetleg egy leendo HTPC-mhez beszerzek egyet.
  • MR ME
    igen nekem is vezeték nélküli volt ezelött, csak meguntam az elemtöltögetéseket, kicsit féltem tőle h vezetékesre nehéz lesz majd átszokni, de van olyan hosszú a vezeték h tudom bőven rakosgatni ide oda :)
  • KranaZoli #1128
    Ezt írtam lentebb is, hogy az ember az egeret cseréli és szokja meg nehezebben. Sokan nem is képesek megszokni másik egeret.

Amivel Én játszom oda szerintem bőven elég. Nem game-elek különféle kis reakciós idejű game-ekkel. FPS-ekben igazi hátrányt nem tapasztaltam.

Első MS perifériám és azt mondom nem rosszak ezek a cuccosok, nem rosszak.

Nem akartam madzagos egeret sem bill-et venni, mert Nekem van olyan pervezióm, hogy néha bill. ölbe vesz, hátradől, aztán pötyög. Az egeret is néha a kihúzható bill. tartón, néha a monitor előtt használom attól függően hol kényelmes.
  • MR ME
    nemtom, g5-m nem cserélném le egy ilyenre :D
    meg játéknál gondolom nem a legszuperebb, irodai alkalmazásra biztos megteszi
    am meg microsoft, nálam az is elrettentő kicsit :S
  • KranaZoli #1126
    Why?!
  • MR ME
    jófélének tűnik
    egeret tuti nem használnám
  • KranaZoli #1124

• KranaZoli #1123

• pxxl
    nem mintha érdekelne hogy őt érdekli-e :D de nekem pl kellene a magyar ékezet :D még be is rzháztam volna egyre ha lenne :/ na mind1
  • KranaZoli #1121
    Nah, végre volt időm végignézni és hallgatni ezt a Flash-t. Én DELL billentyűzetnél találkoztam először ezzel a nem is tudom, hogyan nevezzem kivitellel, amikor nincs körbe káva és kilógnak róla cuccok. Az szimpi benne, hogy semmi hullám és egyebek és végre itt is 3 oszlopban vannak az INS;Home;Del bill-űk.

Az miért annyira jó, hogy a Numerikus részt le lehet szedni és a másik oldalára pattintani?! Én elsősorban bal kezes emberkékre gondolnék, de nem kevés bal kezes emberkével találkoztam, akik ugyanúgy megszokták ezt, mint a jobb kezesek, hogy jobb oldalt van, és egytől-egyig jobb kézzel is használják.

Vagy game közben jobb ha bal oldalt van, ha pl. be van programozva?!

Pixxel

Na most, gondolom Őt ez a legkevésbé sem érdekli. :) Így sem ír ékezetes karaktereket. :D
  • elitehun
    A legtöbb gamer bill nincs magyar kiosztással :(
  • pxxl
    magyar kiosztással nincs is? :(
  • Solten
    Hasznald egeszseggel Veletlenul akadtam ra (teszt), mikor is billentyuzeket keresgeltem, eleg jo lett a konkluzioja. M$ ha osszeszedi magat eleg jo bill.-eket kepes krealni. Konkretan nekem o bejovos:

Ez az ide-oda pakolgathato num.pad szvsz allat. Ja es ami meg fontosabb kb. fele annyiba kerul mint a G15. Video review a beszivott feju csokaval:

• KranaZoli #1117
    1xerű, nem tudtam elérni. Gondoltam, hogy egy billentyű beszerzése nem akkora hatalmas feladat.

Solten

Ja-ja, hasonlóak jutottak eszembe Nekem is. Úgy látszik a név alapján Ők ezt így okosan "kilogisztikázták". Végül is akkor ennyi erővel lehetne az is, hogy MS és ilyen nincs, akkor adnak egy MS-ot a név ugyanaz.

No, holnap majd töltök fel vhova képeket róla.
    Hova lehet feltölteni képeket, amiket SG sem "cenzúrázik" le?!

Első benyomásaim, amiben még nincs semmi mérvadó, hiszen tudjuk majd 2 hét, 1 hónap magasságában lehet komolyabb véleményt formálni.

1.) Billentyű:

Előtte egy Logitech vezeték nélküli kombóm volt, vmi régi fajta amivel nem is lenne probléma, csak a régi kiszerelés miatt néha erőből kellett ütögetni a bill.-űt, ha azt is akartam, hogy eredménye is legyen. A bill.-űk magasságára gondolok. Mondjuk amit melóban használok szintén magas, csak újabb technológia. Csak vezetékes.

Ez bill-et egy álom. Lapos design, szerencsére nincsen benne semmiféle hullám is "futurisztikus" kivitelezés, ami Nekem kúrvára nem is kell, csak bosszantana, amiket már korábban is vázoltam okok miatt. Letisztult, lapos, kúrva halk, fölé helyezem a kezem és már beírja még mielőtt ráböknék az ujjaimmal. Ez szerelem első látásra. Álom szép és öröm rajta gépelni!

Szerencsére 2db A4-es elem kell bele. Ezt azért szerencse, mert a másikba is az kellett és van egy 4db-os Eneloop szettem, aminél eddig jobbat akksiban Én még nem tapasztaltam.

2.) Egér:

Hát itt ugye rögtön bejátszik a képbe, hogy egy másik ugyanolyan elhelyezésű és kialakítású billentyűzetre szerintem sokkal könnyebb átszokni, mint az egér esetében. Ez utóbbi már szerintem kényesebb dolog, a legtöbb ember nem is cserélné a régit, csak ugyanolyanra amin pofoztak egyet, s mást.

Az egér is szerintem nagyon guszta, amiben űber az a görgő. Nincs fogaskerék hang, semmi recsegés, zéró. Azt hittem elélvezek amikor tapasztaltam, hogy a görgő hangtalanul dolgozik. Hát beszarás fasza az 1x biztos.

A többi tényezővel, mint mennyire esik kézre, mennyire nem még vannak fenntartásaim, de úgy érzem ez csak annak tudható be amiket fentebb is írtam. Ez az egér azért különbözik fogásban is az előzőtől, így még suta vagyok hozzá. Erre írtam fentebb a min. 2 hét de inkább 1 hónapos használatot. Addigra kezd az ember átállni és ha kézbe fogja a régit, akkor azt kezdi furcsának érezni. Ami számomra negatívum benne, hogy előző egerentyűm kialakítása olyan volt, hogy a hüvely és kisujjnál az egér lefelé(befelé) szűkült. Így könnyen lehetett emelni, ami Rám jellemző is. Itt viszont nem "homorú", hanem "domború" a jószág. S bár van egy kicsi kialakítás ezen ujjaknak, amik el is vannak látva dörzsis faszomtuggya mi a neve kialakítással, azért ez más. De úgy érzem nem lesz ebből gond és 1 hónap múlva ez lesz a kényelmes és a régi furcsa.

Amit viszont tényleg egy picit elkúrtak az a hüvelyk ujjnál lévő "Back" gombocska. 1ébként jobb oldalán meg van egy "Forward". Ez öröm, már a Logitech-em csak "Back" volt "Forward" már nem. Szal ez praktikus lesz. Amire az elkúrták jelzőt "ragasztottam" az a "Back" gomb helye. Az egy dolog, hogy a Login alul volt itt meg felül és ebbe már néha bele-beleszédültem :) mert nyomogattam az alját, ez egy dolog. Ez az amiben vki jól jár, vki meg állandóan keresgéli a régi rágcsáló gombjait.

A fő probléma inkább az, hogy túlzottan elöl van, hát sajnos ezt egy új beggyel beljebb kellett volna rakni. Itt inkább úgy érzem a design-ra mentek rá, mert mind2 oldalon ugyanott találhatóak a gombok. Sajnos Nekem nyújtózkodnom kell, hogy elérjem. Na, ez majd még elválik... Szokni kell, de azt hiszem sikerül majd leküzdenem, mint papnak a szeretkezést. :D Az alján valóban kéken világít az optika. :O (BlueTrack) De szerencsére nem úgy, hogy látszik körbe, mert az jobban idegelne mint a Back gombocsak elhelyezkedése. Hanem csak ott az alján. Azt írják, hogy mindenféle felületen lehet használni, kivétel tükör és üveg. Hát ilyen pervezió meg sem fordult a fejemben, de még egérpad sem. :D Jó lesz Neki a préselt szgép asztal is. :)

És amiben még kúrva jó, hogy semmi nem világít rajta. A másiknak az adója világított, de ennek olyan mint egy FlashDrive és látni sem látom. Távolságot még nem volt időm kitapasztalni, de szerintem egy szobát simán nyom. Ja, viszont lenne mind2őn vmi elem töltési szint kijelző, ami akkor villant fel zölden, amikor beletettem az akksikat. Azóta semmi. Szerencsére! Megijedtem, hogy végig zölden fog világítani. :O

Ebbe is 2db ceruza elem kell, szal ez megint jól jött. Majd teszek bele lemerülőben lévő akksit fényképezőgépből, hogy arra mit szól.

Hát ha ez Vacsora Csata, vagy Hal a Tortán agysejt pusztító műsor lenne, akkor azt kellene mondani, hogy 8/10. Vagy 9/10.
    Simán. Az ára úgy néztem 10-15k max. között mozog. Nekem 10ért sikerült beszerezni. Jó vásár volt annyi már bizonyos. Fingom sincs, hogy mennyiben lehet más egy 30k-s kombó, de Nekem a Logi Wave-ek nem jöttek be. Pedig nem kevés kombót megnéztem MM-ban is.

Utólag is THX Solten!
    Erre jól ráéreztél!

1ébként róla lenne szó.
    (szerintem látszik, hogy jó rajta gépelni, mert egy kisebb eposz sikeredett. :)

Asszem Neki is épp a hüvelyk ujjas résszel van csak problémája vmelyik vidiben.

Hát MS perifériám még nem volt. Azért tud ez az MS jó cuccokat is gyártani. ;)
  • elitehun
    Izé billentyűzetre gondoltam a razer lycosa mirror-ra
  • Inquisitor
    Már melyik razer? Mert van ám nekik egerük 8K és 22K között vagy 20 féle ...
  • elitehun
    Valaki rendelt már a gamerbolt.hu-ról? Mert itt 10k-el olcsóbb a razer mint pl az aquacomputer-ben
  • Solten
    "Hát gondolták, mivel az nincs, így hoztak(hozattak) ilyet, hátha jó lesz."

Mi az hogy hatha jo lesz!?? Ha banant kerek ne adjanak mar helyette citromot... Ezek tenyleg amatorok.
  • elitehun
    Egyébként angol bill-nél (pl a Razer Lycosa Mirror-nál) a gombokat át lehet állítani hogy pl a kötőjel helyén (ha megnyomom) akkor Á-t írjon??
  • elitehun
    Kérdem én akkor mért nem kezdted rögtön az ismerősödnél
  • pxxl
    "Ez mi a pöcsöm?!
    Ez a Desktop 3000.
    Nem, mondom, baszki ez a Wireless szarság 3000."

• KranaZoli #1109
    Ma ilyen mindenkit elküldenék a jó édes anyjába napom van. A PC Monitorok topic-ba 1x már kitomboltam Magam, de itt is kell. Az jó édes anyjukat az IPON-osoknak, hogy a f*szom raknám beléjük, vagy térdelnék bele a gyomrukba, annyira felkúrták az agyam, hogy b*sszák meg. Pöcsök!

Telefonáltak, hogy mehetek a bill. kombóért. Kibumszlizok abba a retkes telephelyükre, gondoltam elhozás előtt megnézem, hogy minden alkatrész rendben van-e a csomagban.

Kibontom a dobozt, erre egy másik MS bill. van benne. MS Wireless Desktop 3000. A különbség csupán a Wireless, de a két termék szinte 180-os fordulat. Ez utóbbi szerintem egy elcseszett szar. Íves, csúnya, az egere zéró és az adója nagyobb mint az egér.

Kérdem: Ez mi a pöcsöm?!
    Ez a Desktop 3000. Nem, mondom, baszki ez a Wireless szarság 3000.
    Hát gondolták, mivel az nincs, így hoztak(hozattak) ilyet, hátha jó lesz. Jó lesz, persze, kutyát dobálni arra biztos jó lesz. Mondtam, hogy mi a rákért nem lehetett ezt telefonba is elmondani?!

Ott helyben visszaadták a pénzt, amit átutaltam, de a faszom kivan ezektől a web-es rendelésektől.

Így hát felcsörögtem ismerősöm, ha tud szerezzem ilyet, de ilyet. Ha minden igaz, akkor ma 17h-ra beszerzi.

Ipon.
  • tugyiti
    Best,igen.
  • elitehun
    Mi a véleményetek a Razer Lycosa Mirror-ról? Tervezem hogy veszek egyet. És gondolom hiába is keresném magyar kiadásban ugye?
  • KranaZoli #1106
    Helyes-helyes. :) Úgy legyen!
  • Solten
    Iponon elegge dinamikusan valtoznak az arak, szoval nyilvan azt az osszeget fizeted, ami a visszaigazolo e-mailban szerepel.
  • KranaZoli #1104
    No, meg is rendeltem Ipon-on.

Ez viszont érdekes. Árgép azt hozza ki, hogy Ipon-on az ára 8.800,- Ft. Megnéztem pár tesztet, pár jútyúb vidit és határozottan megtetszett a cuccos. Leadom a rendelést, helyszíni átvétel + előre utalás (-5% cca. vmi hasonló érték).

Így néz ki az aktuális megrendelésem:

Vásárlás azonosító: #xyz
    Dátum: 2010.02.05
    Számlázási adatok: xyz
    Telefonszám #1: xyz
    Telefonszám #2: xyz
    Házhozszállítás: NEM
    Értesítés telefonon: IGEN
    Értesítés e-mailben: IGEN
    Bruttó végösszeg: 8 800 Ft
    MICROSOFT Wireless Desktop 3000 1 db 7 040 Ft 8 800 Ft

Bruttó: 8.800 pénz.

Kaptam egy mail-t:

Tisztelt Vásárló,

2010.02.05 20:35 -kor az alábbi termékeket rendelte meg a(z) 'xyz' rendelési számon:

1 darab MICROSOFT Wireless Desktop 3000
    - Nettó ár: 7.040 Ft

Összesen fizetendő:
    - Nettó: 7.040 Ft
    - Bruttó: 8.800 Ft

Köszönjük a rendelését! Kollégánk a következő munkanapon elküldi e-mailben aszámla másolatát.

A számla bruttó végösszegét a 10403181-00001231-00000007 -os bankszámlára kell utalni, hivatkozásként a számla sorszámát feltüntetve (2010/xxxxx).

Az összeg beérkezésekor (K&H Bankon belüli utalásnál aznap, más bank esetében általában a következő munkanap) kollégáink értesítik Önt.

Na, erre rákeresek Ipon-on most este és ez az ára:

10.575Ft (8.460Ft) link

Elutaltam az E-mail-ben és a rendelésben is szereplő 8.800 Ft-ot.

Ilyenkor mi van?!
  • Solten
  • KranaZoli #1102

Csinos. Hamar-gyorsan rákerestem Google-el. Vannak tesztek, jútyúb videók (azt hamar gyorsan egyet meg is néztem) 7vgén amikor több időm lesz utánaolvasok. Első benyomásra nagyon tetszik. Úgy nézem van belőle magyar kiosztás is, legalábbis Árgép szerint. Nagyon szimpi. Ebből több mint vszínű, hogy vásárlás lesz. Szinte már teljesen feladtam, hogy létezik ilyen... Ha látsz még vmi hasonlót, szívesen fogadom a javaslatot. De természetesen megnézek még pár MS terméket Én is.

• Solten
    link
  • Solten
    Majkroszoft uj gamer bill.-e (SideWinder X4):

• KranaZoli #1099
    Igen, ezt ismerem de ez meg nem multimédiás. :(
    Merthogy az is kellene rá. :)

Eddig ezeket találtam:

A4TECH GK-770D

GENIUS TwinTouch 720E
  • Solten
    Itt van ilyesmi amire gondolsz, egerentyuvel: link :)
  • KranaZoli #1097
    Ilyenre lenne szükségem, csak vezeték nélküli kivitelben. :)

Ez egy nagyon jó billentyűzet. Melóhelyen van pár ilyenünk. Amit sajnálok, hogy az újabb Logitech (de már mások is kezdik - sajnos) billentyűzeteken az INS; HOME; DEL 3as oszlopot összevonták 2re. Mivel elég gyakran ülök hagyományos bill.-ek előtt (mint pl. ez utóbbi) így ez már többször problémás volt.

Mai napig nem találtam "normális" vezeték nélküli (hagyományos) billentyűt, általános célra. Szinte mind1ik 1től 1ig új design, ami Nekem nem jön be. Ha csak itthon ülnék a gép előtt, akkor no problem mert megszokja az ember.