683
TV outtal kapcsolatos okossagok, problemak, megoldasok
  • M@TriX
    Érdems használni a TVTool programot, mostmár 8.0-ás verziónál jár, de nekem a 6.0-ás most jelenleg tökéletesen domborít így még nem cseréltem le. A TV-re szépen teljes képernyőre pakolja ki a cuccost, ilyet a beépíttet béna nView-el meg a Clone-al soha nem tudtam rendesen megcsinálni. a TVTool használata baromi egyszerű, tényleg érdemes feltenni. Sokat dob az élvezhetőségen...
    A TVTool amúgy egy az egyben a desktopodat kinyomja a TVre így akármilyen lejátszóval megy a dolog...
  • mikike

nekem olyan gondom van, hogy a GeForce videókártyán CLONE módban a TVre nem rakja ki a filmet, csak a monitorra
    EXTENDED DESKTOP módban a MediaPlayer mutatja a filmet a TVn is, de a RadLight meg nem
    hogyan lehetne megcsinálni, hogy minden esetben és minden lejátszóval menjen a film képe a TVn is?
  • fm
    a szín megvan! thx..de nemtudom a méretét fullra rakni..
  • fm
    fekete-fehér a kép amit ad a TV!! help me! gef3ti vidikari..
  • Adi
    "Maga a kép vagy a video felvétele nem bonyolult feladat, egy VIDEO-IN bemenettel felszerelt grafikus kártya vagy egy digitalizáló kártya szükséges, melybe csatlakoztatni tudjuk a konzol video kimenetét." by ps2süveg
    Mhh asszem megválaszoltam magamnak a kérdést!:) Nincs...
  • Adi
    Hi!
    Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék fényképet csinálni a tv-ről(miközbe ps2-n játszok.). De nekem csak tv-out-os a videó kártyám. Kérdésem vhogy megtudnám-e csináni, hogy vissza fele jöjön a "jel" ne pedig a pc-m küldje a tv-re a képet?
  • Horvim
    Szeretném mindenkinek megköszönni, akik segítettek a problémám megoldásában. A videotükrözés-vezérlővel volt a gond. És most már szuperul látszik a felirat.
    Mégegyszer köszi!
  • NeoMaN
    És nálam minden látszik ikonokkal.
  • NeoMaN
    Enyém is ugyqanilyen, és 1024*768-ban hasznyálom...
    :)
  • Crokin
    Nekem egy régi 55cm-es daewoo tv-m van, de 1024*768-at is bírja :)
  • Met
    A tv max 800x600-as felbontast bir, bekapcsolas utan a win asztalnak kell latszodnia a tv-n ikonok nelkul persze teljes kepernyon.
  • chuck
    Hello !

Atolvastam az utolso 100 hozzaszolast, de nem talaltam megoldast, akinek esetleg lenne otlete, pls segitsen.
    Radeon 9500 -s kartyam van 3.9 es driverrel. Amikor osszedugom a tvvel, es bekapcsolom a gepet, azon frankon latszik a dos screen, meg minden. Ahogy betoltodik a windows / XP /, a kep osszeugrik a tvn. Tehat alul es felul lesz egy kb 8 centis fekete sav. Itt nem is latszik semmi. Hiaba allitom a desktop felbontast, nem valtozik semmi, az asztal tobbi resze kilog a kepernyorol. Egeret ahogy mozgatom, pointerrel tudom mozgatni, de nyilvan filmnezes kozben eleg gaz, ha kilog a kepernyon kivulre a film 60 %-a. Gyanitom az lehet a baj, hogy a secondary displaynek 512*384 es kepernyo van beallitva. Ezen viszont sehol nem tudok allitani.
    Valakinek van valami epkezlab otlete?
    Picit osszevissza irtam, de remelem azert ertheto a dolog. 2 honapja ugyanez a konfig tok jol mukodott egy masik tvn.
  • Crokin
    De az is lehet egy megoldás, hogy átolvasod a tpoicot, asszem már volt róla szó.
  • Crokin
    Passz. Gerry talán tudja, ha ide benéz biztos válaszol.
  • LazySoft
    Üdv!

Egy kis segítség és összefoglalás azoknak, akik nem akarják végig olvasni a topicot. Én az alábbi beállításokat eszközöltem és tökéletesen tudok filmeket nézni a TV-n, míg a monitoron mást is lehet csinálni. Bocs, ha kicsit szájbarágós! Konfigom: Geforce FX520, Detonator 45.23 és XP.
    1. asztalon jobb klikk -> Tulajdonságok
    2. Beállítások fül, itt csak az 1 monitor aktív, a másik nem.
    3. Speciális beállítások -> Geforce FX520 fül (ha más NVidia kártyád van, akkor az jelenik itt meg)
    4. az oldalt megjelenő kis ablakban nWiew display mode kiválasztása, ott a Clone bejelölése.
    5. a 2-es monitor kiválasztása -> Device settings -> Change format -> itt bármelyik B/Pal lehetőség.
    6. Device adjustment-nél Screen size (képméret) beállítás a csúszkával. Én fullra kihúztam, úgysem érdekel az asztal, csak filmnézésre használom a TV-t.
    7. ismét az oldalt levő kis ablakban az Overlay controls kiválasztása
    8. Full screen devicenál, a Secondary display kiválasztása.

Ekkor jónak kell lennie, ha filmet nézel, a TV-n full képernyőn mennie kell a filmnek. Nekem ekkor még mindig volt a kép szélén kis fekete csík. Feliratozóként DivXG400-at használok (AceMegaCodecsPack-ban benne van). Ha ezt használod, film lejátszás közben megjelenik az ikonja a jobb alsó sarokban (kis kék monitor). Jobb gomb rajta és a DivXG400 kiválasztása esetén ennek konfigurálását lehet végezni. Itt bekapcsoltam a Compensate overscant és nekem 6%-nál volt tökéletes.

Remélem néhány emberkének bejön. Üdv!
  • NeoMaN
    Én spec, mediaplayer classicot hasznyálok.
  • Crokin
    Milyen kártya? Ha nvidia, akkor nview-menüben van a videotükr.-vezérlő ( mindig ez a hunyó:) ), na ott tudod állítani a képméretet, és ott is, ahol a klón-t lövöd be.
  • Crokin
    Kapcsold ki a videótükr.-vezérlőben a teljesképernyős eszközt. Pár hozzászólással alább le van írva, hogy hogy tedd, vagy ne tedd :)
  • zaki
    vagy DivX G400
  • Met
    BSPlayer, Windows Media Player, de tegyél fel egy feliratozó, pl. VobSub
  • Horvim
    Megnéztem vplayer-rel is ugyanaz a gond. Ha megnyitom a filmet ablakban, tehát a Windowsban nem teljes képernyőn, akkor a Tv-n egyszerre teljes képernyőre ugrik az egész, tehát az asztal többi része nem látszik, csak a film. Szerintem itt lehet a gond, csak ez ellen nem tudok semmit sem tenni. A videókártyám: nVidia Geforce 4 mx460. A legújabb driver van hozzá letöltve.
    Please help!
  • Horvim
    Milyen más lejátszó program van, ami tudja kezelni a feliratokat külön fájlból beolvasva?
  • Horvim
    Igen ez divx-nél van és nem dvd-nél. Használjak más lejátszót vagy a divx-nél van valami rosszul beállítva?
  • Crokin
    Valszeg' azért nincs, mert nem engedélyezted.
    Ha a klónozás dolog már megy, akkor cseszegesd a videótük.vezérlőt!
  • NeoMaN
    Ez Divx-nél van ugye? Nem DVD-vel van gondod...
  • Horvim
    A mointoromon mutatja a feliratot, a tv-m nem.
  • zaki
    ezt most nem értem. csak a tv-n nem látod a feliratot, vagy a pc-n sincs?
  • Horvim
    Viszont nekem is lenne egy kérdésem: Adott a micro dvd lejátszó progi, és a filmeknél a tv-n vmiért nem látom a feliratot. Vmit én csesztem el, vagy használjak más lejátszót?
  • Horvim
    A fekete-fehér kép azért van, mert valószínűleg a tv-d Pal-b formátumú. Nekem is ilyen gondom volt, és a Windows alapértelmezés szerint Magyarországnak valamilyen más formátumot állít be. Az én tv-m például német gyártmány, és ugye Németországban pal-b formátum van. Szóval az nviewban a képernyő2-nél menj arra, hogy eszköz beállítása,aztán válasszon kimeneti eszközt fülre, majd más formátum és ott Németországot állítsd be!
  • Wanted
    Nekem csak bizonyos detonatorokkal nem működik, illetve fekete-fehér képet ad. (azonos beállításokkal)
    Amelyikkel meg működik normálisan, azzal meg nem tudom a lenti problémát megoldani. :(
    Ezért lenne jó egy screenshot.
  • Wanted
    Hi!
    Beállítottam.
    Videótükrözés-vezérlő--bekapcsol,videótükör megvan.
    Teljes képernyős eszköz/másodlagos kijelző nincs!
    Lehet, hogy csak én vagyok a béna és itt van a megoldás.
    Tudsz küldeni egy screenshot-ot, hogy össze tudja hasonlítani?

• Crokin
    Pont erről beszélünk már egy ideje. Ebben a topicban leginkább erről van/volt szó és nem több ezer post
  • Crokin
    Ott van ahol a videótükrözés-vezérlő.
    Nview-t elindítod, ott beállítod hogy az összes menüpontot lásd, nagyítás fül, és ott van.
  • Wanted
    Hi!
    Megnéztem a dolgot, amit írtál. A teljes képernyős eszközt hol lehet beállítani? (Sehol sem találom ezt a menüpontot.)

NeoMan: Kösz a segítséget, de nekem inkább a dualview kellene. A fenti problémára nem tudod a választ?
  • Roll
    Sziasztok! Hogy kell beállítani egy nvdia kártya esetén egy tv-out-ot?
  • NeoMaN
    Nemtom, de ha a kariba nem azt a cstlakozót dugos ami bele való (asszem 8 tűs) akkor tönkrevágod rajta a TV kimenetet aztán csá.
  • NeoMaN
    cCLONE módban legyen a kari, ne dualwiev-ben.
    Utána videotükrözés bekapcsolása a másodlagos kijelzőre (ami a clone miatt a TV lesz)...
  • Crokin
    Videótükrözés-vezérlő[bekapcsol,videótükör]/teljesképernyős eszköz[másodlagos kijelző,TV]?
  • Wanted
    Hi!
    Régebben olvastam hasonló problémáról, ami most nálam is jelentkezett, de sehol nem találom a megoldást:
    Adott egy G4Ti4200 kártya, összekötve a Tv-vel. Minden szépen megy, TVTOOL nélkül is. A monitoron elindítva egy filmet, a tv-n telses képernyőben megy. (Utána a monitoron letehetem a tálcára stb., a tv-n továbbra is fut.)
    A rendszer Win98.
    Most: rendszer csere: XP. (+ monitor csere, de ez szerintem nem kavarna be.)
    Odáig sikerült eljutnom, hogy van kép a tv-n. (Látszik a háttér, egérkurzor, tudok áthúzni ablakokat.)
    Viszont, ha a monitoron indítok egy filmet ablakban, vagy bárhogy a tv-n csak fekete képernyőt ad! (Csak úgy tudok filmet nézni a tv-n, ha azt állítom be elsődleges kijelzőnek.)
    (Bootolásnál eddig látszott a m.-on és a tv-n is minden. Most csak a monitoron.)
    Tud valaki segíteni?
  • zaki
    bár tudnám... mind1 a lányeg, hogy egy csomó állítgatás után, csak sikerült a dolog