683
TV outtal kapcsolatos okossagok, problemak, megoldasok
-
Inquisitor #683 Én tévémen régen a távirányító jobbra/balra gombjával kellett a jelforrást (RGB, Composit, S-Video) beállítani, utána lett szines. -
#682 Sziasztok!
Ati 4890es kártyám van kikötve philips lcd tv-re, hdmi kábellel. Driver legújabb. Alapban fekete keret van a kép körül, amit ugye a scaling opcióval lehet orvosolni. Ez működik is rendesen, viszont néhány játéknál(bf2/3,fc2) továbbra is fekete keret van, hiába állítok bármilyen scaling-et. Van erre vmi megoldás? -
#681 sziasztok tudja valaki hogy mi lehet a probléma ha a HD4850-es kártyát svideoval kötöm össze a tv-vel és nem tudom beállitani a driverbe, hogy a tv-n is ugyan az a kép legyen mint a monitoron?
Mert ha clone modra teszem a monitort akkor kiadja a képet, de a monitor felbontását is visszaállitja a tv felbontására ha meg swap modra rakom ugy meg csak a tv-n jelenik meg a kép a monitoron meg nem.Ha extended modra akkor meg csak a háttér lesz látható a tv-n és nem jelenik nem megy ki rá a játék vagy video képe.
Nvidia driverbe egyszerübb volt beállitani.Egyébként azt tudja valaki hogy ha scart-svideo átalakitóval kötöm be a tv-be akkor miért csak fekete-fehér képet látok csak ?Pedig a tv-nek is az RGB-t támogató dugajába dugtam a szintén RGB kompatibilis átalakitót. -
Joe Muad Dib #680 Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérek: Van egy LCD tévém és egy 19"-os monitorom. Clone üzemmódban használom és minden pöpec. De szeretnék nagyobb mintort venni de a tévém csak HD ready tehát nem tudom a felbontást növelni. A mostani felbontás meg egy 22"-os monitornak lenne kicsi. Tehát dualwiev módba kéne állítanom? Kipróbáltam de akkor a tévémen csak az asztal háttérképe látszik és sehogyse tudtam átváltani a két képernyő közt. Mi a megoldás? A vidkarim egy 8600gts. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget. -
Inquisitor #679 Esetleg be kéne kapcsolni a Theatre módot ha már több mint 10 éve ott van a driverben :) -
karajjj #678 olvass vissza egy kicsit, be kell állítani, hogy a tv legyen az elsődleges megjelenítő és akkor látszódni fog a film... -
tomijee #677 Hello! Az lenne a problémám hogy van egy samsung 32R81B típusú lcd-tvm és van rajta pc csatlakozó. rákötöm ati catalyt al duplázom a képet és szépen meg is jelenik. De amikor elindítok egy videót ami a gépen van akkor semmi kép nincs. csak pl a media player keretét látom vagy amikor kiteszem nagyba akkor alul a kezelő csíkot de képet nem. Viszont észrevettem hogy ha pl deamon tools al csinálok egy meghajtót és arról játszok le egy dvd-t vagy csak simán berakok egy dvdt a gépbe akkor minden további nélkül van kép. Ezt nem értem hogy ez miért van így. valaki segítsen. Ja és a kép duplázás úgy van hogy a DVI csatlakozó a monitorba a régi féle kék vga csatlakozó pedig a tv és úgy a videó kártyába. Előre is köszi. Tomi -
#676 ok -
karajjj #675 jó ok, hidd el, hogy értek hozzá :D
csak nemtom, hogy ez most hogy lehet bekötve a 2 dugó miatt, mert gondolom hogy csak a képet viszi át... meg remélem jó lesz úgy, hogy az egyik rca-t bedugom a videóbemenet helyére, ha meg nemjó, akkor összkötöm én a kábeleket úgy hogy jó legyen, csak azért kérdeztem, hogy hátha van itt valaki aki találkozott már ilyen érdekes szüleménnyel :D -
#674 Sárga a video, fehér-piros az audio:
-
#673 Azok stereo hangot visznek, az s-video meg ugye a képet. Neked egy S-video-rca kábel kéne:
De próbáld ki hogy rádugod az s-video-t a vidikártyára, az egyik rca-t a tv-re, hátha... -
karajjj #672 rca bemenet van a tv-n, a gépen meg s-video kimenet, de nemgond, hogy 1 rca csatlakozó helyett kettő van a kábel végén? -
#671 Ha van a tv-n s-video bemenet akkor igen.. -
karajjj #670 sziasztok, vettem egy olyan svideo-rca átalakító kábelt, ahol két rca csatlakozó van a kábel egyik végén, mintha egy stereo audio kébel lenne piros és fehér dugóval, de a másik vége sima 4 tűs svideo, na ezzel rá tudom majd kötni a videokártyát a tv-re? -
Bugge #669 Ja és ha azzal szenvedek, hogy átrakjam tv-outra akkor mindig szenved a windows, hogy mire betölti a programját egy év! és ezt csinálta nekem a 7600gt és most a 8800 Gt-n is. Vista és XP alatt is. Nem tudom, hogy erre van-e valami progi vagy valami, olyasmi, mint az Atinál a Ati tools, mert az egy isteni program :D -
Bugge #668 Szia!
hát szerintem a driverrel próbálkozzál! nemkem is volt ilyen bajom! én annyival vagyok előrébb, hogy nekem a TV-n van S-video, így simán rá tudom kötni. De szerintem az Nvidiás program egy nagy szar! Az atié sokkal jobb volt. Azzal a 3-as kábellel nem ment nekem se, mondjuk nem is fagyott le! -
Eston #667 Ja és a legfrisebb forceware van fent. -
Eston #666 Hello.
Lenne egy problémám. Eddig 6600 gt-ém volt, amit a TV-re is rákötöttem és minden szép és jó volt. Clonozva használtam a képet.
Na most vettem egy 8800 gt-ét, ezen picit más a TV kimenet, HDTV kiement van rajta tudomásom szerint. De majdnem ugyanolyan, úgyhogy simán rákötöttem a régi 6600 gt kábelekkel, de nem müködött. Így amit adtak hozzá azzal próbáltam, de azon meg csak 3 kábel kimenet van (piros, zöld, kék) a 6600 GT-ésen meg még plusba volt egy fekete (s-video?) ami ment a scartba amin szintén volt s-video.
Ugy oldottam meg h adtak hozzá egy sárga kábelt is aminek az egyik vége s-video, amit rákötöttem a TV-re ugy mint a régit, a sárga másik végét meg rádugtam a zöld kábelre ami a gépből jön ki. Volt egy kisebb siker, pl bekapcsoláskor vagy nvidia panel betöltésekor villodzik a hátterem a TV-én, de amikor átállitom clone-re a megjelenést akkor tölt aztán kék halál és a újraindul.
Nem tudom mi lehet a baj, vmit remélem elrontottam és nem a kártyával van a baj.
Aki tud megoldást az válaszoljon. Köszi. -
Inquisitor #665 Kicsit részletesebben? Milyen lap+proci+táp? Milyen ramot milyenre cseréltél? Gyári Bios visszaállítása mit is takar? CMOS Clear volt?
Alaplap az új memóriát támogatja? -
#664 hali! Van egy súlyos problémám...:s kicseréltem a memoriát és elszált agép.. füst nem volt csak érdekes hangot adott:( é azóta csak a ventilátorok mennek majd egy idő utánn leál! szerintetek mi lehet a probléma? egyik memóriéval se megy és viszálitottam gyárira a biost de semmi:S -
#663 6600gt -
Pochok #662 Öhm és ezt melyik video lejátszóra mondod? -
#661 Display setting, clone mode, aztán full screen video options, secondary display tv. -
Pochok #660 Na
Tovább probálgattam
A laptop továbbra sem játsza le a filmeket TV-n (a laptopon megy, csak a TV-n fekete a kép), viszont a youtube-os videokat és a DVD-s filmeket mutatja a TV. -
Pochok #659 Na a következő kérdésem lenne. Találtam tényleg a videokártya dobozában kábelt, amivel össze tudtam kötni a TVt a géppel (rendes mezei géppel, 6600 GT videokártya van benne), de nem volt semmi kép. Összekötöttem a haverom laptopjával, neki ATI RADEON XPRESS 200m Series videokártyája van, és ott a megjelenítés tulajdonságaiban, a beállítások fülnél, a speciális gombra kattintva neki vagy 3x több fül volt, köztük olyan, hogy Megjelenítő eszközök, ahol be lehetett állítani, hogy lehessen nézni TVn is a képet. Ezután a gond az volt, hogy a film helyett tök fekete képernyőt mutatatt, míg a laptop monitorján ment a film :|
A következő kérdésem van, nem tudjátok, hogy az én gépemen hogy lehetne így kibővíteni a megjelenítés tulajdonságainál a cuccot (igen, szedtem le drivert a videokarihoz, szóval konkréten mondjátok, hogy szerintetek melyik lenne jó). Meg hogy a haverom gépén a videot miért nem játsza le a TV? -
#658 Tudnátok addni egy kis segitséget ahhoz hogy hogyan lehet összekötni a tv-t a VGA-val HDMI-n keresztül? Mert láttam egy DVI-HDMI átalakitot is.Csak az a gondom hogy a 6600GT-men csak 1 DVI kimenet és egy Dsub15-os kimenet van meg egy TV-out.A DVI az le van foglalva a TFT monitoromnak .Ha meg A Dsub-ra tennék egy DVI átalakitot és ugy a HDMI átalakitot akkot az már tul macerás és attol még csak analog lenne a jel nem? Ja és a monitorom 1680x1050-es felbontáson megy ha a játék képét kiadom a TVmre ami sima TV nem LCD vagy plazma akkor nem fogja tönkretenni.Bár mondjuk a HDMI másik végét a házimozi erösitombe tudnám csak bedugni az meg lehet átalakitaná a megfelelö felbontásra a képet.
Ha valaki tudna érdemben segiteni hogy mitévö legyek hogy ki tudjam tenni a képet a tvre azt nagyon megkösszönném. -
#657 Ja és tv-tool felejtsd el, tök fölösleges... -
#656 Olvass vissza... -
#655 Hali!
Van egy Asus Geforce2 MX vga-m, kompozit kimenettel. (Ilyen sárga izé RCA kábel megy bele. Jól mondom?)
Összekötöttem RCA kábelen keresztül a TV-vel. AV-re kapcoslatm a tévét, TV-Toolban nyomtam egy TV-Mode-ot, de nem történik semmi. Illetve pár másodpercig a tévén vibrálnak ilyen fehér csíkok, aztán fekete marad.
Mit cseszhettem el?
Előre is köszi a helpet! -
Drake1984 #654 Üdv mindenkinek.
Szal nekem is van egy problémám egy AGP-s Asus 7600GS kártyával.
Csak hdtv (svideo szerű -> 3db rca) kivezetést mellékeltek hozzá és csak 576 soros sdtv módban tudok valami képet kifacsarni belőle a zöld szinű kivezetésen, de az is fekete fehér.
De ha elindítom azt s **ar Nvidia control panelt, az új fajtát, akkor a klasszikussal ellentétben választhatok hogy Komponens, vagy kompozit kivezetésre akarom kötni a tv-met. (sima pal tv esetében kompozit-ra kellene).
Szóval ebben a jelformátum választása menüben ha az Komponens kivezetésű 576 soros sdtv-ről, ami B&W képet ad, átállítom kompozit kivezetésre és Magyaroszágra D/PAL kódolással, majd ok-t nyomok, a kép tiszta lesz és gyönyörű szines... kb 2 tizedmásodpercig! Látszólag a kiválasztott beállítások maradnak, de ha ki meg visszalépek a menübe már át van állva 1920x1080-as felbontásra és komponens kivezetésre...???
Valaki tud valamit erről a problémáról?
pl.: ki lehet e kapcsolni hogy az nvidia driver automatikusan detektálgasson meg állítgasson ezt azt, vagy van e valami jobb eszköz a tv-out tulajdonságainak beállításához.
Előre is kössz a segytséget: István -
#653 Arról lövésem sincs, nekem úgy egyszer se működött. -
A33 #652 de... h áűllíthatom be úgy,h mind2n menjen kisképernyőbe is? Nvidiánál? -
#651 Ez már le lett írva párszor, olvass vissza. -
A33 #650 Hali! Nekem az a problémám lenne,h rákötöttem gépemet TVre.. minden tök klasszul működik, kivétel,h ha filmet nézek azt TVn nem jeleníti meg.
Erre szeretnék megoldást keresni, esetleg valaki tudna segíteni? Nagyon megköszönném, már órák óta szenvedek vele...
Club3D GeForce 7600 GS-em van a legújjabb Nvidia driverrel. -
#649 Próbáld más codec-el esetleg.
Banya: Minden driver előbb leszed, aztán ujraindít, reinstall drivers (esetleg újabb), ha így sem akkor balta.
Black: Tv-től függ, de valszeg' színes lesz. Csikózódás: ne dugd hálózatra, vagy árnyékold le a huzalokat keményem. -
SlickAdam #648 sziasztok!
lenne egy problemam, amire szeretnem ha egy hozzaertö valaszolna. szoval rakötöttem a laptopomat egy hdtv-re normalis monitor kabellel, mivel van ilyen bemenete a tv-nek. meg is jelenik a kep, viszont ha beteszek egy divx-es filmet, akkor a film kepe nem lathato. ez miert van? dvd lejaccasnal minden megy rendben...
elöre is köszi! -
#647 háj
mitöl van az,vagy egy 6600 vga,amit kiraktam kábelel tv-re,de megse szolal.
bevan löve klon-mod,de 1-2 beállitás nem müködik,mert azt irja hogy nem klon modban van,holott beállitásnál mégis azt irja.
Kurva idegesitö,kicseréltem a régi ati vga-t erre (azon frankon ment tv-n a pc),most meg baxakszik (mig ketténem vágom egy baltával:P) -
Blackrav3n #646 Üdv!
Van egy acer laptopom, azt szeretném egy tvvel összekötni.
Itthon működik, (s-video kábel egy svideo->scart átalakítóba van dugva, és az átalakító megy a tv-be) de a tv kettő csatornán is mutatja a képet: az egyik az svhs (itt bármit állítok szines a kép) és az ext (itt bármit állítok csak fekete-fehér). Ha ezt egy másik tv-re szines vagy fekete fehér lessz?
A másik ha a laptol akkuról megy akkor minden jó, de ha rádugom a hálózatra akkor így csíkozódik vagy hulllámzik vagy nem tudom mit csinál a kép. Ezt hogy lehet megszűntetni? -
#645 köszi az ötletet, közben sikerült orvosolni a problémát. a vga nvidia vezérlőpanelban el volt állítva valami, és csak az asztal színbeállítását szabályozta, egyebet nem. átklikkeltem mindenre és most már rendesben látom a képet. dehogy miért volt ilyen hülyén beállítva azt nem tudom, mert még nem fogrdult elő.....
mindenesetre köszi a hozzászólást! -
#644 A monitorodon is sötét a kép vagy csak a tévén?
Szoftveresen próbáltál világosítani rajta? (Majdnem mindegyik lejátszó tud ilyet.)
Ajánlom a GOM Player-t. Minden formátumot lejátszik, külső codec-ek nélkül és mindent lehet állítani a képen.