683
TV outtal kapcsolatos okossagok, problemak, megoldasok
-
#643 Marcell, esetleg a következő problémára lenne vmi ötleted? újraraktam a rendszert, de mindegyik lejátszó, mindenféle (avi, dvd stb.)filmet elindít, csak éppen iszonyat sötéten játszik. nem tudom sehogyan sem világosítani... van vmi ötleted? esetleg másnak? próbáltam Divx-el, ACE megkodek packal, plussz xvid, ffdshow, vobsub, acfilter, de semmi.... -
bence192 #642 Sziasztok szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban, hogy van egy sapphire radeon X1300 256Mb agp-s videókártyám és sehogyse tudom életre kelteni a tv kimenetét ha aktiválom a tv kimenetet a klaszikus jobb klik beállítások és másodlagos képernyő de semmi nem tudom a másodlagos képernyő vonatkozhat a dv-i kimenetre? a kártyához az új ati controll center szoftwert adták. a válaszokat előre is köszönöm ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném! -
hurdigurdi #641 Köszi, majd megpróbálom. -
#640 A videokartyad beallitasan kell allitanod, hogy az overlay-t a tv-re kuldje. (Klonozd a képet, vagy allitsd at az elsodleges megjelenitot a TV-re.) -
hurdigurdi #639 Ha valaki tud segítsen. ATI 9250-es videókarim van, össze van kötve a TV-vel, működik minden, csak ha avi filmet inditok el a gépen, a Tv-n fekete marad a lejátszó képernyője.Mindegy milyen lejátszóval indítom, BS-player, Winamp..stb.Milyen lejátszóval működhet a dolog?
Köszi -
#638 A WDM gondolom windows media, tehát azt szedd. -
#637 Szevasztok!
Újra akarom telepíteni a rendszeremet, és a meghajtókat netről szedném le. A TV-karimhoz (Terratec Cinergy 600) a honlapjáról olyat találtam, hogy BDA és WDM meghajtó. Ezek a rövidítések mit jelentenek?
Thnx! -
#636 Erre írtam a másik topicban, hogy a videótükrözés-vezérlőben tudod beállítani a tv-t teljesképernyős eszköznek. Ez azért jó, mert miközben megy a film a tv-n fullba, tudsz netezni a monitoron. -
#635 Orulok, hogy segithettem :)
Nvidia kartyakhoz annyira nem ertek, de elvileg ott is meg tudod csinalni, hogy legyen kep a mointorodon es a tv-n is egyszerre... Vagy egymastol fuggetlenul, kb. mintha ket kulonbozo desktopod lenne. Egyik a TV-n, masik a monitoron.
Jó filmezést! -
#634 na, ez is megoldva. clone-nál átállítottam elsődlegesnek a tv-t s így (igaz csak) ott játsza a filmet, de legalább már tudok kényelmesen filmet nézni. -
#633 hát Marcell, minden elismerésem a Tiéd. erre az odaviszakötösdire nem jöttem volna rá soha a büdibe. nem hittem, de tényleg megoldotta a színproblémát. bár nálam a számítógép oldalán kötöttem össze, csak úgy fogadta el.
azért egy kérdésem még lenne. ha videót indítasz a gépen (windows media playerrel vayg power dvd-vel vagy akármivel)a tv-n látszik szépen? mert nálam nem játsza. a tv-n sötét marad a wmp ablak, csak a gépen fut a film. vmi kodek probléma esetleg?
mégegyszer ezer köszönet, további kemény óráimat és a berendezést mentetted meg.... -
parokesz #632 Tudna valaki segíteni nekem?
Geforce Fx-5200 128MB-128bit a kártyám!
Szeretném tv-n nézni pár dolgot de nem megy.
A kábelem jó ez biztos,a tv is , nincs más csak a kimenet a rossz,ugyanis semmi nincs a képen.Amikor a dugót kiveszem majd berakom 1s-ra látom a képet de olyan mintha futna vagy mi.
Ráadásul amikor berakom a kábelt akkor a windows két képernyőre vált és nem tudok semmit csinálni mert mindent a másik "monitorra" vetít!
Hol tudnám pl: a clonozást beállítani? -
#631 Egy kis help azoknak, akiknel FEKETE-FEHÉR kepet ad az S-VIDEO osszekotes:
En is szivtam ezzel, aztan millio honlapot olvastam el a neten. A letezo osszes szoftveres otletet vegigzongoraztam (allitottam NTSC-tol kezdve PAL-on at mindent), de tovabbra is maradt a fekete-feher kep. Aztan olvastam egy otletet, hogy az S-VIDEO dugojanak a ket felso kis tuskejet, ha valami osszekoti, akkor szinesse valik a kep.
Nem tulsagosan hittem az otletnek, de tettem egy probat. Alufolia papirkabol csinaltam egy kis (kb. 1cm hosszu) galacsint /csikot/, amit ugy tettem ra az S-VIDEO dugora, ahogy irtam.
EZEN a kepen lathatok a tuskek, ebbol a 3-mast es a 4-est kotottem ossze az alufolia csikkal. (Egy tuvel lehet dolgozni, hogy jol elhelyezd az alufoliat a kis pöckök között. Kicsi kezugyesseg kell hozza :) )
Jol a tovebe kell nyomni, bar amikor majd bedugod a kabelt a TV-be, akkor ugyis eligazodik :) A lenyeg, hogy maradjon a helyen azert.
((Ja igen, en a TV-s oldalon csinaltam a műveletet, nem a laptomon felöl.))
Elsore azert nem sikerult, mert vagy nem jol illeszkedett az alufoliam, vagy veletlenul hozzaert egy harmadik tuskehez is (ilyenkor nem is volt kep lathato).
Na remelem tudtam segiteni! Maga a muvelet kb. 10 perc, rajonni egy fél nap volt... -
tiki79 #630 technisat skaystar2 tv tuner kártyához szeretnék dekodeer programokat szerezni köszi -
tilbury #629 kösz a linket, majd utánanézek. amúgy én is úgy hallottam, hogy a gagyi noname lejátszok néha sokkal jobbak ,mint a drága márkásak, mert legalább mind formátumot lejátszanak. vagy legalább is sokat. -
Inquisitor #628 OFF: Anyós mondjuk egy Woodtech-et vett, ami atomolcsó és mindent visz ami kell , csak 3-ból 1-nek kinyiffan az ajtónyító mechanikája heteken belül. -
Inquisitor #627 Ezt már nekem is többen javasolták, mint értelmes megoldást. És hajlok is rá, csak OGM/MVK-t nem játsza le egyik asztali sem :)
Itt nézz körül vásárlás elött szerintem: http://forum.mpeg4-players.info/index.php
A főoldalon egy csomó készülék paraméterei is kint vannak, meg a tulajok véleményét is elolvashatod. Mondjuk 10e alattiak általában mind gagyik, a márkásak meg sokkal drágábbért kevesebbet tudnak, talán egy jobb Yamada/Chill lejátszót érdemes 14-16K körül? -
tilbury #626 Kösz az infót. Asszem akkor inkább beruházok 1 asztali dvd lejátszóra ami divx-es filemket is lejátszik. Lehet még így jövök ki a legolcsóbban.
Köszi még 1x. -
Inquisitor #625 Van wireless HDMI, de többe kerül mint egy TV.
Lehet kapni vezeték nélküli átviteli cumokat, eléggé változó minőségüek, olyan 18-30.000FT között. Jellemzően sima Composit videójelet meg egy sztereo hangot tud csak áttolni, de jó messzire.
Esetleg hasonló árban kapható olyan cucc, ami az átalakított videot Mpeg4-ben kiküldi ethernet hálózatra, és egy a TV közelében lévő ethernet csatira kötött vevő visszalakítja. -
tilbury #624 Hali!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha elég hosszú kábellal (3-4 m)kötöm össze TV-t és a gépet, akkor nem fog a jel csökkenni? Esteleg nincs vmi vezeték nélküli megoldás? Az lenne a legjobb, nem kéne a szobán keresztül-kasul a kábelt húzni.
-
Mikilaci #623 hol vannak az okosak ? -
Mikilaci #622 Felraktam egy másik drivert ami pont a geforce fx 5700 LE-hez van és a az nvidia.com - ról töltöttem le... most viszonylag tiszta a kép csak 2 fehér csík nagyon lassan mozog rajta csak ha tiszta fekete a kép akkor csúnya -
Mikilaci #621 Sziasztok !
Sajnos szeretném a segítségeteket kérni.
Geforce 5700-am össze van kötve svideo kábellel a tv-mel. Minden szép és rendben volt. Tvtool-t használok.
Bekötötték a kábelt, nem hiszem hogy köze van hozzá, de azóta nem az igazi a számítógép képe a tv-n. Halvány csíkok futna vagy a betűk szineződnek el vagy valami mindig eltorzul.
3 kábellel próbáltam mindegyik más képet ad, de mind rossz. Néha mikor bedugom a tv-be az svideo-t 1mp-ig jó a kép de egyből eltorzul....
Mi történhetet, mit csináljak ? Semmi nem változott igazából ami szerintem bezavarhatott...
Plz !!!! Laci -
#620 Azért nem ugyan az mert vékonyabb a fekete csík:)
-
Mentol #619 Azt tudom, hogy a kártya beállításainál van ilyen.
A problémám a TVvel van. Minek van ott a csík, ha egyszer adott formátumú a TV? Ennek így semmi értelme, mert ugyanazt látom rajta, mint a 4:3 arányú TVken... -
Inquisitor #618 Passz. Egyrész pl. ATI driverben be lehet állítani, hogy a TV-t 4:3 vagy 16:9 arányban kezelje, plusz legtöbb lejátszóban állítható szintén, de ott van valami más képarány is?
De a lényeg az, 16:9 képarányú TV esetén is van egy pici sáv alul és felül, azért sokkal kisebb, mint egy 4:3-as készülék esetén. -
Mentol #617 Hello!
AZt szeretném megtudni, hogy a 16:9 képarányú filmeket(általában a DVDripek) hogyan lehet rendes méretben megnézni egy 16:9(82cm-es) TV-n?
Ezalatt azt értem, hogy a TV hiába ilyen arányú(widescreen), ha alul-felül ott vannak a csíkok, és a kép nem tölti ki a teljes képernyőt.
Egyébként ezt tapasztaltam DVDről lejátszásnál is(PS2). Csak akkor nem látom, hogy mi értelme az ilyen TV-knek... -
TomBond #616 Nem ér meg annyi nyűgöt! Jó lesz így! Ha TV-n akarom nézni a filmet akkor a képet úgy is át kell kapcsolni hát átkapcsolom a hangot is.
Köszönöm a segítségedet! -
#615 Nincs valami túlvezérelve? Jól van bekötve, nem "zárlatos"? Bár akkor mindenhogy zúgnia kellene.
Próbáld meg kihúzni a kábeltv antennát, ha be van dugva akkor nekem is zúg. -
TomBond #614 Megoldottam úgy hogy az alaplapi hangkártyába dugtam a tv-hez menő kábelt és a másikba a számítógépét. Így igaz hogy mindig kézzel kell átkapcsolni a vezérlőpultba de legalább nem zúg. -
TomBond #613 Megcsináltam a kábelt de ugyanaz a bajom mint volt. A képpel nincs semmi gond de a hang nagyon zúg. azt hittem az árnyékolás majd megszünteti a zúgást de nem. Tudja valaki miért zúghat a hag? -
#612 majdnem, veszel 12m 4 eres árnyékolt kábelt, külön vannak az erek és ebből következik, hogy külön árnyékolás van minden szálhoz, tulajdonképpen a 4. szálat le is vehetnéd
a képen ahol az 1-es van oda kötöd a kábel közepén levő szálat és ahol a 2-es van valahova oda az árnyékolást
-
TomBond #611 Tehát: Veszek 12 m 4 eres árnyékolt kábelt. Az árnyékolást 3 felé bontom és az RCA dugó külsejéhez forrasztom, a belső részhez pedig a 4 szál közül 1-1-et így marad 1 szál amihez nem forrasztok semmit.
Így van? -
#610 bocsi, csak néha előfordulnak itt furcsa egyének:)
be kell kötni az árnyékolást, ahhoz a fémhez foraszd hozzá amibe bele kell szorítani a drótot, hogy ne csak a forasztás tartsa
így mind a 3 szálnak külön árnyékolása lesz -
TomBond #609 Kösz azért annyira nem vagyok hülye hogy ne tudjam hogyan néz ki a vezeték.
A problémám az hogy az árnyékolást hova kössem be az RCA dugón (ha be kell egyeltalán kötni), és hogy lehet-e ugyanazt a földelést hasnálni mind a 3 szálnál, stb. -
#608 Bemész a boltba és azt mondod, hogy kérek 6 db RCA dugót a jobb minőségűből!
És mos jön a trükk, amikor megkérdezik, hogy mit kérsz még, azt mondod, hogy "hozzá kábelt", túl sok variáció nincs 1-2-4 szálú van, neked 3 szál kell, én úgy oldottam meg, hogy egy 2+1 szál.
Ez sima egy eres kábel árnyékolással. Úgy néz ki, hogy a kábel közepén van egy pár rézdrót, azon van egy műanyag burkolat, akkörül van pár rézdrót (ez az árnyékolás) és ezen is egy műanyagréteg. -
TomBond #607 Így valahogy akarom megcsinálni én is. Nem tudom milyen kábel kell hozzá (pl. hány eres) és hogyan csináljam meg (pl. a földelést hova kössem, stb).
Bocsi de ehhez nem igazán értek.
-
#606 pontosan, nekem is így van megoldva., nekm egy 25M-es kábel van végigtekerve a padláson és jön le a nappaliban ;) eleje a hangkarioutcsati és svideo, a másik vége SCART ;) igen nekem is árnyékolt, nem érdemes sajnáléni az anyagot, de több segítség nem is kell, mert enyni az egész... -
TomBond #605 A segítségeteket szeretném kérni (bár szerintem nem igazán ide tartozik, de a topicot amit nyitottam törölték és ide raktak át).
Szeretnék építeni egy olyan kábelt amiben a hang és a kép egy kábelen jut el a TV-hez, ez a távolság miatt (12 m) jó lenne ha árnyékolt lenne, és természetesen több szál legyen benne. A kábel mindkét végén 3 db RCA dugó lenne (1 kép és a sztereó hanghoz 2 hang).
Ebben kérném a segítséget hogy hogyan lehetne megoldani. -
TomBond #604 Köszi használom! Bejött!