PlayStation3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DoNorBi
<#eljen>

Haverok, Buli, Fight Club!

bakker mekkora suttyok már azok abban a boltban ahonnan rendeltem a gépet....
ki volt írva,hogy raktáron erre amikor hivom ma a GLS-t,hogy miért nem hozták ki megtudom,hogy a bolt ahonnan vettem budapestrol hozassa!
ezzel még nem is lenne gond de akkor minek írják ki,hogy raktáron????

PSN ID:misi2mezei

Én ennyiért vettem a Zavvi-n a lemezeset.

Papesz

Ejj egy vesszõ lemaradt:
Nem, képet akartam feltölteni, de valamiért nem megy...pedig lenyomtam 20kb alá.

de szerintem ezt itt már ne, mert nem ide tartozik.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

no, hangfal alatt nekem is ugyanez..de még ha nem is lenne a hangra hatása, legalább jól néz ki 😊
sõt, még sok-sok évvel ezelõtt egy elég drága hangfalkébelt is vettem a cucchoz (kimber 4TC), de ha õszinte akarok lenni magamhoz, akkor szerintem inkább csak el voltam anno varázsolva a nagy audiózástól, és nem mernék rá megesküdni, hogy most vakteszttel kiszúrnám, hogy 2ezer forintos kábel szól, vagy 40ezer (hozzáteszem, erre a kábelre még azt is ráírták, hogy milyen irányban kell bekötni!)

Szóval továbbra is azt mondom, hogy borzasztó nagy üzlet ez a kábelesdi, és a digit kábelek terén meg méginkább inog ez a sok kavarás (pl ilyet láttam múltkor egy 40ezer forintos HDMI kábelen, hogy "dupla-tripla" árnyékolás...anyád!), és tényleg csak egy próbának szabad hinni. Se nekem, se neked 😉

Üdv,
G.

Nem képet akartam feltölteni, de valamiért nem megy...pedig lenyomtam 20kb alá. <#nemtudom>

Na akkor kép nem megy, de nekem van a hangfal alatt tüske is és gránitlap is. Mégpedig azért mert a gránitlap "összenyomja" a zenét, ezáltal precizebben szól a tüske meg a rezonanciát kiküszöböli. Sõt a zenéket egy régi esprit szériás sony cd játszón hallgatom(érdekessége, hogy van hozzá egy lemezlenyomó amivel a fiókban stabilabb a lemez. Jóval szebben, lágyabban játszik mint a ps3) amihez van külön egy sztereó erõsitõ(megtartottam régrõl), mert a hm erõsitõ nem szól úgy.

Egyébként meg szerinted inkább Danielnek kéne hinnem - mint a fülemnek vagy a szaklapoknak, aki olyanokat ír, hogy kikerekedik a szemem. Sárgaság van a kábelen, meg bedõltem az aranyozásnak...ezeket nem is lehet értékelni.

valami linket akartál beszúrni?

Gondolom errõl írsz:

Ez a módszer a legjobb. Kipróbálni egy vakteszttel, és kész. Nincs mellébeszélés 😊
Egyébként nyílvánvaló az is, hogy egy olyan kábel, amire már aranyozott csatit tesznek nem csak ebben fog különbözni. Valószínûleg minden más összetevõje is magasabb minõségû anyagokból készül, tehát nem döntõen a csatitól lehet jobb, vagy rosszabb.

Üdv,
G.

Mégegyszer:
"HOL SZEREPEL A LINKJEIDBEN, HOGY AZ ARANYOZÁS KONKRÉTAN ÁTBASZÁS?"

Te semmivel nem tudtad alátámasztani, hogy az aranyozás egy nagy kamu, majd ha ezt alátámasztod folytathatjuk a beszélgetést!

Ez a 4 vagy 5 darab meg olyan szinten vicces, hogy ehhez nincs is mit hozzáfûzni. Gondolom van két konzolod egy hdmi-s dvd-d egy hdmi-s set-top box egy hdmi-s kamerád és így jön ki.
Tv-bõl hány van 3-4darab?

DoNorBi
Na itt ismerszik meg egy 'SZAKÉRTÕ'!!!<#worship>

DoNorBi
Ha hallani akarod akkor koppani fogsz,mert ezt látni kell...
Szívesen meginvitállak hozzám a két ünnep között vagy akár kölcsön adom a kábelem ha nem hagy nyugodni a kiváncsiság.<#awink>
Többet nem tudok tenni érted,meg nem is akarok<#eplus2>

Ezt most általánosságban irom,szeretem manapság neten mindenki szakértõ olyan dolgokban amihez halvány köze sincs csak elolvasott 5-6 cikket,ne agyisten 2-3 topic fórumot végiggörgetett és tényként kezeli az olvasottakat mintha tényleg tudná mirõl is beszél!<#taps>

és még egy apróság: nem kellene esetleg a PS3-ban, és a TV-ben is lecserélni az aljzatokat aranyozottra? Vagy ott már nem számít?

G.

Egy jó tanács: azért ezekre a "szaklapokra" annyira ne vegyél mérget. Mert a végén úgy jársz, hogy 50.000 Ft-os optikai kábelt fogsz venni. Át fogod kábelezni az erõsítõd tápkábelét (!) szintén akár 50.000 Ft-ért..a hangfalkábelt már nem említem, mert az már uncsi téma, de azért mindenképp megemlíteném, hogy szintén "szaklapok" szerint érdemes kis kerámia szigetelõket kb 30 centinként a hangfalkábel alá tenni, mert úgy jobban szól, ami persze meg több 10.000Ft.
Aranyozás esetleg valamit javíthat a kontaktellenálláson, esetleg idõben nézve kevésbé növekedhet az ellenállása, de kb. ennyi. Viszont, ha egy digit jelnek ennyire számítana a feszültségszint (ami adott esetben a kontaktponton történõ feszültségesés miatt csökkenhet), akkor kib*szhatnák a kukába az egész digitális technikát. Természetesen hosszabb kábeleknél már valamivel érdekesebb lehet az ellenállás, de nem szobai méretû dolgoknál.
Ja, és "szakember" vagyok, de szerintem tök mindegy. Csak a saját szemednek higyj, de azt is csak úgy, hogy nem tudod melyik kábelt próbálod épp. Az emberi agy nagy becsapásokra képes, ha azt akarod hinni, hogy az a kábel jobb 😉

Üdv,
G.

DanielT
Nem csak az aranyozás az átbaszás HDMI esetén, hanem minden kamu különbség amivel lehúznak külsõségek terén és nem szabványbeli eltérés.

Idézlek:

"Ajánlom figyelmedbe pár neves oldal profi szakembereit(hazi-mozi.hu, hifipiac.hu) hogy miért jó dolog csatlakoztatásnál az aranyo..."

És még mindig CSAK a HDMI-rõl volt szó, nem pedig például a hangfalak közti analóg átvitelrõl.
DanielT
4 vagy 5 db.
Na ez a lol.
Bazze csúnyán bepaliztak vagy, hogy téged idézzelek:

Te is bedõltél.

Egyébként összes alatt hányat értesz?

HOL SZEREPEL A LINKJEIDBEN, HOGY AZ ARANYOZÁS KONKRÉTAN ÁTBASZÁS? Mert ezt írtad! Meg azt, hogy nem is arany az arany hanem sárgaság és(ezt már én teszem hozzá) mondjuk a Kácsa audio tömör hazudozás.

Azért nem szeretek veled vitázni mert nagy a pofád és kibaszott lenézõ stílusban írsz!

DanielT
Ja, az összes HDMI kábelem "aranyozott", most ellenõriztem. Menõ vagyok ugye?
DanielT
Szaklapoknak... én több tesztet linkeltem, de rakok akár 100-at is, te viszont SEMMIT, csak dumálsz.

Azért nem szerettek velem vitázni, mert a tévképzetetekkel azonnal tényeket állítok szembe és ez olyan mint a pofáncsapás a békatalppal. Ilyen témában a vélemény annyit sem ér mint a hajnali lepkefing. Akárcsak a digitális jelátvitelnél... vagy van 1-es és 0, vagy nincs.
Az komoly! Gyorsban nyomod! Elsõ kettõ nekem is kipörgetve, a második igazából egy önálló kieg psn-re volt becélozva csak végül kijött lemezen is.

Ebben most konkrétan hol is van, hogy az aranyozás igazából besárgázás???
És hol szerepel, hogy az aranyozás konkrétan átbaszás?

Egyébként amit itt mutatsz az korrekt, de pl egy régebbi 1.3-at nem tudó kábel bizony szépen megjeleníti csak épp nem tökéletesen. Két hete voltam a Mammut saturnban és nem volt 1.3-as HDMI 2méteresben csak 1.2-es.....tudtam, hogy nincs értelme veled vitázni, faszért kezdtem bele. Témát magam részérõl lezárom és ha nem haragszol nem neked hiszek, hanem szaklapoknak és a pár hifi/hm barátomnak, no meg a szememnek.

zzeN
Épp most vittem végig a Quest for Booty-t, délelõtt meg a ToD-t. A ToD-ot kb. 10 óra alatt pörgettem ki, szép lassan, volt vagy 1 hét, a QfB-t meg max. 3 óra alatt. Értem h kiegészítõ, de azé gyúrhattak volna rá. De ettõl még nagyon fasza kis játék, még lehet ma nekifeszülök a Crack in Time-nak is ;-).

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

nem fogom védeni az egyetemet, mert kifejezetten szart sem ér a bme, de ez az okfejtés amit írtál akkora hülyeség mint a ház.

nem fogtok találni hiteles forrást, ami bebizonyítja, hogy az arany bármiben is jobb. olyat meg, ami még azt is bebizonyítja, hogy valóban annyival jobb, mint amennyivel többe kerül, és nem marketing az egész meg pláne nem.

azok a buzerantok<#gonosz2>
nem hozták ki....
de felhívom oket remélem hétfõre kihozzák,nem értem,hogy miért nem képesek ugy szálitani ahogy megvan adva?!

DanielT
Ezzel most mit is mondtál?
Alien!
angolul tudunk,ezt a régebbi tesztet olvastuk, HDMI teszt cikket meg nem csak forgalmazók írnak hanem nagynevû szaklapok is ....btw az indexen is volt LCD-s vakteszt...olyan is vót....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Prody
Van még 15dollárom... tudnátok valami jó arcade/psn exk/ps classic gamét ajánlani plz? Crystal defenders az tök jó

az jó. az ilyen esetekben szoktam a tápkapcsolóval kilõni a gépet. 😊

Alien!
ehhh....MAG béte nem egyszerû......installálás után leszed kb 1,9gb-ot....jájj....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

DanielT
Megtettem.
DanielT
A saját kitépett végtagjaival kéne agyonverni azt a KERESKEDÕT aki a honlapján ilyen tesztekkel téveszti meg a vásárlóit.

Lehet különbség kábelek között szabványban(manapság persze már mindegyik kapjató tudja az 1.3-at is), illetve, hogy milyen hosszúságig tudják garantálni a szabvány adatmennyiség továbbítását.

DE! Ez rohadtul nem abban nyilvánul meg, hogy "szebbek a színek" meg ilyen istenverte idióta baromállatságok, hanem például ilyesmiben:

200 ezer dolláros felszereléssel készített teszt. 15-tõl 1400 dolláros kábelek szereplésével...

Konklúzió:

"At lengths less than 4 meters you can just about use silly string (OK, not really) and get HDMI to pass at any current resolution. At less than 3 meters you'll even extend that to 12-bit color and possibly the next crazy idea HDMI Licensing decides to throw at consumers. Don't spend a lot on these cables and if you want to save money you won't let anyone at a big box store talk you into buying from them."

Remélem angulul jobban tudtok, mint okoskodni ARANYoskáim.
NEXUS6
+
A digitális átvitel is általában redundanciával és hibajavítással dolgozik, ezek soxor még sem adják vissza az eredeti adatokat.
Szal oda is kell a jó minõségû csatorna, amit az arannyal tudunk biztosítani.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Szokol rádionál tényleg nem sokat javított az aranyozás, de egy értelmes hangrendszernél bizony marhára nem mindegy.

A digitális átvitel is általában redundanciával és hibajavítással dolgozik, ezek soxor még sem adják vissza az eredeti adatokat.

Ha az egyetemeken jogosan röhögnének az oktatók, akkor a Kárpát-medence lenne a szilikonvölgy, és a világ legmagasabb épülete meg Tápiószecsõn épülne és nem Dubai-ban.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Itt vok újra, de megint csak 10 percem van.
Namost az egyetemen meg kéne tanítani a fiatalokkal, hogy az arany kurva jó vezetõ, ergo analóg kábelnél méginkább kijön a különbség.

Daniel: bazze bizonyísd te be, hogy a világ átbaszása az aranyozott hdmi, elkezded itt hülyíteni a népet! Keress olyan oldalt ahol profi hifi/házimozi szakemberek azt írják, hogy átbaszás, semmi értelme, sõt nem is arany hanem sárgitás(???) történik a kábellel.
A bullshitet rohadtul te kezdted....sárgítás mi??? Idióta!

Alien!
nem is írtam,hogy lenne köze,de a kapott végeredményhez lehet: KATT.

a kábel aranyozottsága nem minõséget javít,hanem oxidációt csökkent ha jól tudom....az viszont befolyásolhatja az összeköttetést...

egyébként két QED Performance Hdmi kábelre nekem is fáj a fogam....

DanielT
Halljuk a különbséget! Lássuk! Valami legyen már a bemondáson túl.
DoNorBi
Nem attól lesz minõségi egy kábel hogy aranyozott a csatija az fix...
A HDMI csatikkal kapcsolatban tényleg van szép különbség a 10 dodós és az 50-es között ezt elsõ kézbõl mondom😉

Totti5
A futárok megbaszhatják! A tag 3!! csomagunkat rontotta el vagyis összekeverte és mindenkinek mást vitt vagy már alapból rosszaat hozott el, vagyis nekünt csak akarta hozni, mert nem voltunk itthon, de egy telefont sem böffentett meg aztán ráírta hogy MEGTAGADTUK a csomag átvételét, amikor át sem lett adva, az persze már mellékes hogy alapból nem jót hozott...

Így most 28-29 fele kapjuk meg ha nem szúrják el újra, mert az egészet ujra kellett rendelni...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

DanielT
Hívd fel õket, elvileg pontosan meg tudják mondani hol van a futár, SÕT! a futár mobilszámát is megtudhatod.

Persze ez csak akkor áll, ha van valami azonosítód.
mekkora rohadékok már ezek a GLS nél😞
azt mondták,hogy ma kihozzák erre még mindig semmi....
nem tudja valaki,hogy a GLS meddig szállit?ugy,hogy hány oráig?
van még esély,hogy ma kihozzák?

DanielT
Mekkora ziccert hagytak ki annak idején az UTP kábel gyártók... az lett volna az igazán menõ a CS lanpartykon akinek aranyozott kábele van!!! Simán rá kellett volna írni, hogy "Akár 10ms-el jobb ping!" És a hülyék ölték volna egymást érte!
még az analógnál sem volt akkora a különbség az arany és a nem arany között. ez tényleg a világ átbaszása. legalábbis nálunk az elõadók röhögtek egyetemen mikor ez szóba került. persze tanúsíthatom hogy vannak ott tényleg teljesen hülyék, de ettõl még...

DanielT
EGY tesztet látnék már, nem kell rengeteg...
5c0rp330n
sztem a kabelnek kurvara semmi koze a dvd felskalazasahoz. azt vagy a lejatszo vagy a tv vegzi, a kabel csak tovabbitja a jelet.

Alien!
számomra is nagy kérdõjel ez a HDMI dolog...digitális a jel,meg minden,de rengeteg tesztet olvastam már,amiben VOLTAK különbségek....Nemvágom,hogy hogyan,de pl a dvd felskálázásnál egy drágább kábel szebben végzi azt...bár hogy ez feltûnik-e akár egy 2-3 méteres nézési távolságból,azmár más kérdés,de tény,hogy produkál különbséget....

Alien!
"Pl vannak néhol ilyen alapszemcsék a képernyõn, fõképp akkor látszik(pl: killzone 2-nél), amikor sötétes pályarész jön, de ezt gondolom majd egy aranyozott hdmi-vel el lehet tüntetni. 😊"

a KZ2 alapból ilyen,mivel rá van húzva egy grain szûrõ,amit a filmekben is használnak!!

DanielT
Mé? Négyzet? Lehet, mindig jobbrapillantok, hogy melyik az "options". A display all pedig azért kell, hogy garantáltan mindent megjelenítsen a filestruktúrában.

DanielT
Hagyjuk már a bullshitet, nem a HDMI szabványokról beszéltünk, hanem az aranyozás fontosságát bizonygattad, ami egy õrületes marhaság.