PlayStation3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kongy
Hát örülök neki. Nem értem mondjuk mit esztek azon a szaron. A sztori nem rossz, de az a suta játékmenet... meg a remek checkpoint rendszer... 2-szer álltam neki, de egyszer se sikerült végigvinnem 😄 Legutóbb a Portal gun-ig jutottam, az annyira kib.szta a biztosítékot, hogy abba is hagytam.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

davidka003
Darksiders 1-et úgy vittem végig, hogy kb fel sem keltem a konzol elõl. Annyira lekötött. Reggel elkezdtem és este fejeztem be.
Persze a portal gun idiótaság volt benne.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Totti5
Nem tudom miért fáj ha minõségi elemekbõl tevõdik össze. Számomra God of war semmi, darksiders 1 pedig egy nagyon szórakoztató játék.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Kongy
Darksiders

WHAT THE FUCK MAN? 😄 Darksiders??? Az a játék mindent csak úgy összeollózott más kiváló címekbõl. Portalból is átvette egy az egyben a Portal gun-t. Nem értem God of War után hogy bírtad megszeretni ezt a szutykot... 😊

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

arty
bull's eye <#nevetes2>

gyûrûjk ura hasonlat <#eljen><#eljen><#eljen>

Forza.

DarkSector
Köszke. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

uccso 2 sor odabasz. LOL

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

PS3:

Heavy Rain
God of War 2-3
Uncharted 123
Beyond: Two Souls

X360 és multiplatform

Gears of War 23
Mass Effect 123 (a valaha volt legjobb franchise)
Tomb Raider reboot
The Ballad of Gay Tony
The Witcher 2
Assassin's Creed II és Brotherhood
Dragon Age, kis túlzással még DA2
LA Noire
GTA V
Red Dead Redemption
Catherine
Darksiders
Devil May Cry 4
Fable II

Sportjáték mind ratyadék, FPS mind ratyadék, autóverseny szódával elmegy, kb. fél órára, után kikapcsol. Két kivétel: Need for Speed: Underground és az elsõ Most Wanted.

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

The Protector
Sima szöveges üzentekben kell,hogy legyen.A levelett megnyitva lesz egy kis gemkapocs alul,arra rányomva letölti a képet és beteszi a képek mappába.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

DarkSector
üdv psn-re egyik tag állítólag küldött vita-ról fényképeket, hol tudom azt ps3-on megnézni?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Totti5
Légyszíves írj össze egy rövid listát hogy mik szerinted a játékok a 360/PS3 generációból.

Legyen 1 db FPS, TPS, Sandbox, RPG, sport, autóverseny, puzzle.

Köszi.

Nem láttam még olyan embert, aki ennyire el lenne szállva magától.
Bocs emberek. Ti nem abba az 5%-ba tartozok a gamer társadalomnak, aki nem "kõbunkó", hogy Ulthane egy korábbi hozzászólását idézzem. Ne próbáljátok bemagyarázni neki, hogy a TLoU-nak van sztorija, mert biz' annak nincs. Õ már csak tudja, hiszen õ azok közé tartozik, akinek "kifinomult, határozott ízlése van", hogy megint csak õt idézzem.
Amiga
A TLOU egy karakterdráma, amely egy lányát elveszített férfit helyez a középpontba, és egy lányt, aki különlegessége miatt igen fontos szerephez jut. Kettejük kapcsolata részletgazdag, és nagyon sok változáson megy keresztül.

Természetesen "el kell jutni A-ból B-be", ha jól emlékszem, Frodóéknak is el kellett jutniuk A-ból B-be, az, hogy a két végpont között nincsen tartalom, azt remélem, te magad sem gondolod komolyan.

Felmerül bennem a kérdés, mennyire vágod az angolt? Elolvastad-e a gyûjthetõ dokumentumokat? Megismerted-e pl. a csatornában magukat elbarikádozó csoport történetét? A TLOU története rendkívül részletgazdag, könyvet lehetne írni belõle, erre hivatkozni, mint igazi történettel nem rendelkezõ játékra: EPIC FAIL.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

a.carkey
Két tök különbözõ játékot vettél górcsõ alá. 😊

Semilyen storyja nincs rész meg, áh.

Ilyen alapon az Elit alakulatnak sincs története, hisz Nbõl mennek Bbe ...

Most te vagy nem játszottad végig, vagy nem játszottad végig, mert ha neked a legvége kiszámítható, akkor nem tudom nálad mi a kiszámítható? 😄

A medve nem játék.

arty
Ha közben egy vonatablakon bámulsz kifelé, akkor igen: kevés történetnek.

Itt errõl ugye szó sincs 😊

Forza.

Kár ezen vitatkozni, ízléseken felesleges. Pont ezt írtam le korábban, hogy van az az 5%-a a gémer társadalomnak.

Akik nem kajálják be, hogy a TLOU a tavalyi év legjobb története, a GTAV köröket ver rá a sztorijával, komplexitásával, változatosságával, játékmechanikában stb. (ez a második GTA amivel játszom, így no fanboy effect).

Nem mondom, hogy nem lehet szeretni a TLOU-t (én például Elliet imádtam), de semmiképp nem a sablonos, kiszámítható, semmilyen sztorija miatt.

A BioShock Infinite, amit szívbõl utáltam, fényéveket ver sztoriban az "év játékára".

Hhhááát ja, a 95% sokkal több, mint az 5%...

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

Ez már 1995-ben is kevés volt...

Kongy
Magadat vonod kétségbe ember 😄 Az, hogy el kell menni A-ból B-be már sztori XD

arty
Ezt az ordas baromságot már ismételgeted egy ideje 😊))

Forza.

arty
TLOU-ban van. Pár napja nyomtam végig a DLC-t és a végén nagyon jól megfigyelhetõ (ott meghaltam párszor) 😊

Forza.

Nincs sztori. A sztori az, hogy vidd el A városból B városba Elliet. Slussz. Ennél még egy Call of Duty-ban is több a történet, pedig ismerjük milyenek...

Amiga
LOL, nincs sztori a TLOU-ban? Most jöttem csak rá, hogy trollkodsz. :-D

Kongy
Storytelling márpedig van benne, mivel vannak cutscene-ek. 😮

A TLOU-ban azért nincs story tellling, mert nincs mit elmondnani. Ugyanis nincs sztori.

Kongy
Meg a storytelling

Kongy
A megvalósítás változott.

Nem mondtam, hogy egyáltalán nincs. Vannak játékok persze, de még az olyan szarrá hájpolt címekben, mint a BioShock Infinite vagy a The Last of Us SINCS! Minden ugyanott, ugyanakkor és ugyanúgy történik. - 1990-es színvonal.

Nem azt mondtam, hogy legyen minden sandbox. Azt mondtam, hogy azok felett a játkémechanikai elemek felett, amik 20-25 éve voltak, eljárt az idõ. Akkor még csak arra volt képes a technikai, hogy ilyen színvonalat hozzon, de ma már nem itt tartunk. S ez ritkán tükrözõdik a játékokban.

Kiváló ellenpélda a korai Tomb Raiderek. Azok is lineárisak voltak, mégis meg volt a játékos szabadsága benne. Mehettél jobbra balra, kis túlzással amerre akartál. Nem pedig egy "dróton húztak" végig a játékban, mint anno a Quake-ben.

A másik meg, ez a ratyadék FPS-nézet. Oké, hogy akkor ezt tudták a lövöldék, de van valami groteszk abban, hogy 2014-ben egy 120 centis tévé közepén egy puskacsõ "áll ki", nem? Nulla térlátás és perifériás látás, nem látsz magad mögé, melee harcban agyatlan kaszabolás (Dishonored, BS: Infinite stb.). Igen, a TPS már egy sokkal fejlettebb shooter mechanika, az FPS-ek felett igenis eljárt az idõ.

Már hallom is, hogy mondjátok, hogy még mindig a Cod-ból adnak el 20 milliót évente. Erre csak az a válaszom, hogy akkor a szar az finom azért, mert legyek milliói dongják körül?

Kongy
MGS V Ground Zeroes-t ajánlom. Abszolút random néha, hogy honnan indul ellenséges jármû, és merre járõröznek erõsebben. És az sandbox is lesz elvileg 😮

Crysis-ból csak az elsõ rész sandbox, a 2-3 lineáris. Vagyis helyenként bedob egy nagyobb térre, de az nem sandbox.

arty
"Meg olyan se, hogy mindig minden ugyanúgy történik egy adott szakaszon, akárhányszor is töltöd be a játékot.

20 éve még ez oké volt, most viszont már mindent lehet randomizálni. Ott a Skyrim jó példának. Told végig kétszer ugyanúgy a játékot. Lehetetlen. Ég veled Battlefield, Call of Duty, ér rotyadék szakadék FPS-ek. Lejárt a létjogosultságuk. "

Nem játszol fenti címekkel, így fogalmad sincs. Van randomizáció.

Forza.

arty
Ha vennéd a fáradtságot megnézni a COD1-et és a mostani Ghostsot, meglátnád az analógiát a swiftekkel és a játékiparral kapcsolatban.

Egyik sem ott tart, ahol anno, csak úgy néz ki te csak az ótókon látod a változást 😊

Forza.

Totti5
Tehát minden legyen sandbox, nyitott. Én akkor hagynám abba a géminget az unalomtól. Szerencsére a piac és a géming társadalom sem a múltban sem most sem a jöbõben nem fogja osztani ezt a nézetet amit te.

Bullettstormot nem tudom ki felejetette el én biztos nem fogom, hisz egyedi és rettentõ igényes, újszerû és újító szándékú FPS, amiben a szabadságot nem a terület adja, hanem a mechanika mélyésge a fegyveres kombórendszer és a változatos, szabad gyilkolás.

Egyenlõre a COD a legsikeresebb FPS, lineíritása, storymesélése, változatossága intenzív audio-vizuális élménye miatt. 1%nyi hanyatlás sincs, hogy ez nem kellene, mint ahogy a Halo, Metro, Bioshock, Killzone, BF sem. Ezek az FPS nagyon nem hasonlítaak a 20 évvel ezelõttiekhez. Annyi minden dolgo került bele amitõl a tartalom a játékmenet, játékmechnaika bõvült, több lett.

S vannak nyitott nem ( feltétlen ) lineáris FPSek is is pl Rage, Borderlands, Far Cry, Crysis.

Egyik a másik nélkül nem létezhet, a nyitot / sandbox és a lineáris játékok jó arányban való adagolása tartja fent a változatosságot.

Kongy
Na igen... 😄 Ha sétálni akarok basszus, akkor bemegyek a városba...

Skyrimet elkezdtem, de kb. 10 óra után ráuntam. Fejembe vettem azt a "nagyszerû" ötletet, hogy reálisra veszem a figurát és nem használtam gyors utazást, valamint mindenhova gyalogoltam. Nem volt jó ötlet. 😄 Utána már használtam mindent, amivel gyorsabban lehet közlekedni: ló, futás, gyors utazás, de addigra elment a kedvem a játéktól. 😄
Kongy
Skyrim-en konkrétan elaludtam. Nevetséges, hogy 2 órát kell gyalogolni 1-2 quest között. Fallout 3 dettó...

Kongy
Hát nem tudom, a sandbox játékok hajlamosak arra, hogy repetitívebbek legyenek, mint a lineáris játékok helyenként. Mikor farmolnod kell a nyersanyagot (á la AC4) vagy el kell foglalnod kerületeket (Infamous Second Son)... Ja és ha jól emlékszem Ulthane, te voltál az, aki utálta a sandbox, számos szigettel rendelkezõ, szabadon behajózható AC4-et.. 😄

Meg ha úgy vesszük, akkor a sandbox is egy régi mûfaj, lévén a GTA 1 se ma jött ki, és már abban is szabadon lehetett kószálni.

Amiga
Rég olvastam olyan butaságot, miszerint lejárt volna a lineáris FPS-ek kora. Pár napja fejeztem be a Metro: List Light-ot. Egyszerûen zseniális és teljesen lineáris.

Bioshock - Infinity szintén lineáris. Az egész sorozat az.

Az erõs történettel rendelkezõ játékok esetében a linearitás gyakran fontos és szükséges. Ezek a játékok a filmszerûség irányába tolódnak el. A sandbox mûfaj más vonalat képvisel, ott nem a filmszerûség, hanem a szabadságérzet a fontos. Kinek mi jön be, mindenki megtalálja a számítását, de egyik sem mondható elavultnak.

Ma is veszik a Swiftet, de nem a 20 évvel ezelõtti modellt.

A Bulletstorm jött, látott, s el is felejtették, kritikusok és játékosok egyaránt.

Linearitásban is lehet szabadságot adni a játékosnak, de "láthatatlan fal" ne legyen, ami megakadályozza, hogy tovább menj. S olyan se legyen, hogy ne tudj fellépni egy járdaszegélyre, vagy ne tudj átlépni/ugrani egy elõtted fekvõ fahasábon. Meg olyan se, hogy mindig minden ugyanúgy történik egy adott szakaszon, akárhányszor is töltöd be a játékot.

20 éve még ez oké volt, most viszont már mindent lehet randomizálni. Ott a Skyrim jó példának. Told végig kétszer ugyanúgy a játékot. Lehetetlen. Ég veled Battlefield, Call of Duty, ér rotyadék szakadék FPS-ek. Lejárt a létjogosultságuk.

Totti5
Dehogy járt le. Rengeteg felejthetetlen cím van ami ha nem lenne lineáris akkor fele annyi élményt sem adna. S rengeteg cím van ami nyitott lett, de hogy minden az legyen az nonszensz.

Ott a Bulletstorm. Rengeteg frissességet és újdonságot hozott az FPS mûfajba, pedig teljesen lineáris.

Nade nem kezdem el sorolni, mert meglátásom szerint értelmetlen.

ui: Swift-et ma is veszik, s nem lett belõle limuzin, még csak nagyobb sem lett a csomagtartó csak szebb, minõségibb, részletesebb, okosabb, teknósabb, biztonságosabb, erõsebb, modernebb.

Úgy vélem, hogy mint mindennek a világon, a játékoknak is fejlõdniük illene. 20-25 évvel ezelõtt voltak gyakorlatilag az FPS-ek, a maguk lineáris játékmenetével, akkor az volt a kínálat, punktum (kis túzással).

Azóta eltelt 20-25 év, ami akkor még elfogadható volt tartalomban és minõségben, ma már nem az. A lineáris játékok kora lejárt. Ahogy fejlõdött a 3D technológia, lehetõvá vált, hogy egy játéktér minden szegletébe benézz, felfedezd, megnézd a belsõ tereket. Ha akarsz menj jobbra, de ha épp balra van kedved menni, mehess arra.

Kiváló analógia az autóipar. 20-25 éve ott volt a Suzuki Swift, az akkori igényeket kielégítette. Ma mégsem veszi már senki azt a modellt. Hogy miért? Mert elhaladt mellette az ipar. A mostani modellek jobban, szebbek, biztonságosabbak, kényelmi funkciókat kínálnak, extrákat stb. Ez minden iparban így van. Ki vesz ma már CRT televíziót? Pedig anno az volt a csúcsszuper.

Az egyetlen iparág, akinek megengedjük, hogy ne fejlõdjön alapjaiban, hangsúlyozom, alapjaiban, az a videojáték-ipar. Megelégszünk azzal, hogy 15-20 éves koncepciókat nyomnak le a torkunkon, kicsit szebb köntösbe öltöztetve. Ez már édeskevés.

Na, ezért ne legyen egy játék lineáris.

Totti5
Miért nem lehet egy játék lineáris? Kell a halálnak a nagy szabadság mindenbe.

Bocsánat, korrelál konvergál helyett.

"Ha annyira rossz akkor nem kell igénybe vennei a szolgáltatásait nem kell venni a játékokat."

Ez a játékos társadalom egyik legnagyobb fegyvere, amit sajnos kiaknázatlanul hagy. Nem az EA, az Ubisoft és a többi tesz neked szívességet, hogy játékot gyárt, hanem mi teszünk nekik szívességet, hogy azt megvesszük! Ergo, tudatos fogyasztói magatartással lehet és kell is formálni azt, hogy milyen játékok születnek.

Az a baj ezzel, hogy mint tudjuk, a videojátékok felhasználói és a suttyóság erõteljesen konvergál egymással. Szerintem a játékos társadalom néhány százaléka (max 5%) nem kõbunkó, akinek kifinomult, határozott ízlése van, igénye a minõségi játékokra.

Akiket igenis bosszant az, ha 2014-ben egy játék kõ lineáris, ha nincs a játékosnak szabadsága, választási lehetõsége, ha egy ajtón azért nem tud bemenni elsõre, mert a játékot úgy szkriptelték, hogy a társadnak KELL elõször bemenni. Ez a réteg az, akik tudnák formálni a fejlesztõi és kiadói magatartást, csak éppen kevesen vagyunk. Akik nem érik be a ratyadék szar FPS-ekkel, s akiknek nem az agyatlan multiplayerezéstõl lesz nedves a bugyija.

A kiadók - így az EA - is, olyan játékot gyártanak, amire igény van. Amire van fizetõképes kereslet. Nem õk a hibásak. A fogyasztók azok. Majd ha az Assassin's Creed soronkövetkezõ részébõl a világon összesen eladnak 4,207 darabot, akkor majd az Ubisoft is visszavesz az arcából.

Csak ilyen sosem lesz, a fent leírtak miatt. Addig meg, ezen ne csodálkozzunk. Jahh kérem, aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.

"szutyok harcrendszer "

Ez sértõ! Ez támadó! ez pofátlan! :-D

Kongy
Amúgy ha már JRPG, a Final Fantasy-t nem az animés kinézet miatt utálom, hanem a körökre osztott szutyok harcrendszer miatt. Nem bírom elviselni. A South Park játékot is emiatt hagytam abba.

Idézem a klasszikus EQ-tételt: "A te rossz érzésed, dolgozz meg vele te!"

Érdekes, hogy animeket én se nézek. Gyerekkoromban volt 1-2, de azóta nem. Azonban a Ni No Kuni esetében már az elsõ videók megnézése után szimpatikus volt a játék és aztán valóban nagyon bejött.
Na ugye! 😊

Kongy
Ja értem.
Ni No Kuni nekem sem jön be, de ízlések és pofonok 😊 Én az animéktõl is rosszul vagyok.