89387
PlayStation3
  • NEXUS6
    A HS-t szerintem én is megveszem.;)

A Sigmat azt ugyan valszeg nem, de egy próba erejéig azért érdekelne, a demója teccett. Egy Fight Nightot tudok pl felajánlani, ha az még nincs meg neked.

A GRAW2-őt is valszeg ezen a héten beszerzem.
  • Foxhound1980
  • NEXUS6
    Mondjuk azon egy kicsit röhögtem mint az állat, amikor a tesztelő a radar display hiányára panaszkodik;D

Jó hogy nem a hőkövető rakétákat, meg a protontorpedókat hiányolja!;)))
  • HAF Rigel
    Partizan182.

Amiröl multkor írtam emlékszel még rá? Most nem a gép miatt jöttél gyözködni minket hanem egy játék miatt. Kérlek ez nem kell , majd mindenki megvesz akinek bejön , akinek nem az nem veszi meg ennyi.
    Nem lehet bizni egyik tesztelőben sem. Mert mindenki más, lehet ami neked hiba , az nálam egy semmiség , mert éppen a hangulat elragad és akkor nem érdekel. Pl Forma1 vannak hibák , meg grafikai hiányosságok (Boxutca) , de én akkor is egy nagyon jó F1 szimulátornak tartom. Írhatsz bármit bárhol , a saját tapasztalatom ami számit.
  • baggins
    Nem preview, baromságot írtam, sorry. Tesztről volt szó.
    Tudod mit? Ha megjön letesztelem Neked és azt vehetd majd készpénznek. :D
  • Noitulover
    Figy komolyan nem érdekel hogy mit mondanak a játékról. Amit láttam az tetszik a többi meg elvélik (ha végre valahára elküldenék Uberék)
    Egyébként te is úgy irogatsz mintha kaptál volna test lemezt, de ez úgyebár nem történt meg , ha mégis akkor elnézést XD
  • Foxhound1980
    Egyelőre még nem frissült a Store.
  • Foxhound1980
    Én a látvyányon nem egyszer letettem a hajam, ez a GT-es 720p-s review igencsak rámegy a grafikára is.
  • partizan182
    Tessék a preview szót kikeresni a szótárból, és máris értelmet nyer, hogy miért nem ásták bele magukat a GT-nél.

"A másik: jöttek 8-8.5 pontos értékelések is. Akkor most ők tévednek vagy akik lehúzták?"

Metacriticen az átlag 58%. 4 db lap van ami 60% fölé értékelte, ebből a play magazin már vagy 2 hónapja (amikor még kész sem volt a játék, kb ennyire megbízható az értékelés is), a maradék 3-ból kettő pedig arra számít, hogy jön a peccs az analóg karos irányítással...

• Foxhound1980
    Az az igazság, hogy megveszek ezekért a repkedős baromságokért, meg a sárkánytémárt. Szóval ha nem játszhatlan a stuff, amit kétlek akkor befog jönni :D
  • Foxhound1980
    Jah! Na majd vmit egyeztetünk! :D Ha kell a Sigma kölcsön odaadom, most itt áll nálam. Amit úgy is 100%-ra megveszek az a HS lesz, szóval ezt kipörgetheted ha gondolod.
  • partizan182
    Bár a GT-s review-t nem láttam, melóban nem lehet ilyesmit, de a látvány-zene-sztori háromszöget mindenki dícséri (összefoglalva production value). Azt meg nem látod a videón, hogy lagol az irányítás, alapvetően broken a lock-on rendszer, és a gameplay frusztráló. Ezek nem jönnek át csak ha te játszod.
    Szal a látásoddal/hallásoddal semmi gond.
  • NEXUS6
    Lassan megint mehetnénk giroszozni, meg mazsolaborozni!;)
  • NEXUS6
    Eddig is úgy éreztem, hogy rengeteg szubjektivitás van abban, ahogy a tesztelők kialakítják a véleményüket. Ami nem baj, mert ahhoz is lehet viszonyítan, pl az 576-ban Martin azt írja egy Dinasty Warriors szerű verekedős anyagról, hogy atomkirály, meg végeláthatatlan csaták, akkor tudom, hogy el kell kerülni, mert agyatlan csapkolódás;)

Ahogy korábban is írtam, az az érzésem, hogy nem tudják megfelelően beazonosítani a játék műfaját. Pl ha a FFX-ből csak azt nézem, hogy volt benne egy labdajátékos rész, és azt mondjuk a sportjátékokhoz hasonlítom, akkor a FFX egy szemét. Egyre inkább megnézem a gémerek hozzászólásait is, mert 10-15 hozzászólásból viszont már azért sokkal összetetteb kép alakul ki az emberben.
  • DarkSector
    Ha már volt, akkor bocs!
    Ezaz!
  • NEXUS6
    Most őszintén?

Igazán jó AI-t én még semmilyen platformon nem láttam!;)

Ugye a GTA sorozat is tele van szkriptekkel, az, hogy egy autó menekül előled, vagy ő üldöz téged és viszonylag jól megtalál az akadályok között is nem egy nagy vaszizdad. Mert ugye végsősoron a progi mindíg tudja, hogy hol vagy!;) Csak max az AI úgy csinál mintha nem tudná és keres. Pl nem is keres, hanem az útvonaladon végigküldi a progi bizonyos késéssel, aztán ha úgy itéli bénázol, mert pl sokat ütközöl, csökkenti a késést.

Egy igazán jó AI-hoz olyan progi kéne, ami nem csak hozzáfér a környezetet leíró infókhoz, majd azokkal valami szkriptet lefuttat, hanem kreatívan kihazsnálja a lehetőségeket. Pl bent vagy egy szobában ahova nem lehet bejutni. Erre az AI fogja a kukát odatolja az ablakhoz és bemászik. Na ettől kb 10 évre vagyunk.
  • baggins
    Dettó. A Gametrailers megbízható. Viszont senki sem tévedhetetlen. Jó példa err a MH Freedom, ami kerek 3 pontot kapott PSP-n, és egy olyan video preview-et dobtak ki, ami a szememben az oldal hitelességét nullára redukálta. A MHF a jelenlegi legjobb és legkomplexebb PSP játék, ám ők nem ásták bele magukat a dologba, ugyanis a srác a legalapabb küldetésekben mászkál, alap fegyverrel, felszereléssel, magyarul: annyit játszott a játékkal, hogy ezeket a videókat rögzíthesse. Mi van, ha a Lair-el is így játszottak?
    A másik: jöttek 8-8.5 pontos értékelések is. Akkor most ők tévednek vagy akik lehúzták? Mondom, hiszem, ha látom; ha nem jó, cserélek a HS-re, az tuti jó lesz. :)
  • NEXUS6
    A Gametrailersben én is viszonylag megbízom.
    De eccerűen marhára nem értem még mindíg a dolgokat, mondjuk vannak ezek a video reviewek. Megy ugye a nyavajgás, alatta aláfestésnek meg egy csodálatos játékot látok, minimális framerate ingadozással (ami azért nem teszi játszhatatlanná a játékot - nem úgy mint mondjuk a DiRT online részében, ahogy tudom), jó zenével hangokkal, dizájnos menüvel, meg hogy a júzer éppen százzal gázzal gyakja az ellent. Nem látok koherenciát a szavak és a képek között. Vagy a hallásommal, vagy a látásommal van a hiba!

Persze a Gametrailerses grafikai hiba, hogy átmegy a kamera a felszínen elég dúrva. Bár öszintén, néha néha a legjobb játéknál is előfordul.
  • Foxhound1980
    LOL
    Nem, ez egy baromság. :)
  • Johnny23
    Sziasztok!

az igaz,hogy PS3-ra nem lehet jó AI-t produkálni,mert akármi ? (pl.GTAIV)
  • NEXUS6
    Nem értek hozzá, de úgy tűnik az 1.92 az I/O műveleteket általában gyorsítja, de emellett kevésbé biztonságossá teszi, mondjuk úgy, hogy elhagyják az adatcsomagok ellenőrzését. Ez a Sixaxis esetében nem nagy gond, viszont a hálózati kommunikációnál már rengeteg hibához vezethet.
  • Foxhound1980
    Elvileg ma megkapjátok a stuffot?
  • partizan182
    Elégedett júzerek... hmmm...

Biztos hallottál már olyat ember szájából, "hogy húúú, az NFS Carbon de állat!! egész nap azzal tolom!!! király!!!"
    Ennek ellenére a Carbon elég fekália.

Tesztereknek ez a munkájuk. A júzer pedig mindig feljebb fogja értékelni a játékot, mert saját magát is győzködi, hogy igen, ez megérte a 16.999-et. Ez nem fanboyság, nem Sony-fika, egyszerű emberi természet.

Kérdésedre válaszolva: amíg nem láttam a saját szememmel, addig a tesztelőnek hiszek (az én ízlésemnek eddig a gametrailers értékelései jöttek be, nem nagyon volt olyan, hogy ne értettem volna velük egyet).
  • Foxhound1980
    Egyébként a gány irányitás csak az egyik probléma. Közelében sincs egy full optimalizált játéknak. Ugráló fps értékek és helyenként V sync hiány fogadja az embert. Nekem piciit úgy tűnik, hogy a Factor 5 elszámolta magát, túlon túl nagy dolgokat akartak csinálni amihez a programozási képességük kevés volt.
  • baggins
    Egész este azzal szaroztam, hogy fellépjek Warhawk online-ra. Nem ment. Szerverhiba. Végre volt egy kis időm játszani, erre tessék. Bár talán ez is az átkos "egykilencvenkettő" miatt van.
  • baggins
    Miért fogadnánk el? Majd elfogadom, ha kipróbáltam. És nem írom azt, hogy kurva jó lett, ha egy rakás kaki, elhiheted.
    Egyébként is, kinek higgyek: a fikázó tesztelőknek, vagy az elégedett usereknek?
  • Nexxuss
    Hát ez az 1.92 télleg szar. nekem egyáltalán nem lép fel most a netre. DNS error. Ehh. No meg lassú lett mint a disznó. Pl.: a játéklistában nem tudja fejben tartani az összes játék képét :P NA remélem a netes gond megoldódik, mert nincs kedvem DVDről installni a peccset:P
  • Foxhound1980
    Ez az 1.92 egyébként még bejelentkezési gondokkal is küzd, nem mindig lép fel a hálóra magától.
  • Foxhound1980
    "Nexus meg is lett gyanusítva minap, hogy hasonló munkakörben dolgozik a Sony-nál :)"

Nana, az poén volt! :D Nexust szemléylesen ismerem. :)
  • partizan182
    Mint rezidens dobozhuszár reagálnék:
    Minden nagyobb cégnek vannak rá külön emberei, akik a fórumokban tolják a propagandát, vezetik a népet. Nem az Ms találta ki, és nem is csak ő használja, hanem gyak. mindenki.

Onnan lehet őket megismerni, hogy pl metacritic-en a user pontozásnál a sok egyes és kettes között egy tizes éktelenkedik...

Nexus meg is lett gyanusítva minap, hogy hasonló munkakörben dolgozik a Sony-nál :)

Lair-hez: tessék elfogadni, hogy nem lett jó a játék. Nem világvége, nem első és nem utolsó eset. A hájpolt Blue Dragon is jóval gyengébb kritikákat kapott mint azt sokan várták, mégsem látni hogy a box-os "társadalom" egymást győzködné arról, hogy milyen jó is ez, az összes teszter hülye, meg nem tud játsszani.
  • NEXUS6
    Tegnap engem is kidobott a Motorról;(
  • narumon
    Jajj...
  • Foxhound1980
    Hallottam egy olyat, hogy jövő héten beesik az 1.93. Ez az 1.92 hibás, sietve kiadták, hogy foltozzák a biztonsági rést ami engedte a backupot.
  • EmThor
    na végre :)
  • EmThor
    közben olvastam napi többszöri fagyásokat warhawk-al, meg Lair network részével... igen, jól gondoljátok, az 1.92 óta, nem lepődnék meg ha hétvége előtt lenne 1.93 :)
  • Foxhound1980
    Ezt passzolom, usa PS2 gémem nincs csak eu-s.
  • Foxhound1980
    Gametrailers Lair Video review 720p
  • EmThor
    ja ma lesz, hát szurkolok, mert idegesít ez a fagyizás mert csak teljes újraindítással tudok életet lehelni a gépbe :S

apropó, ntsc ps2-es játék pal gépen, hd ready plazmán elindul vagy megy vagy szopóka? thx
  • Foxhound1980
    Nem a gép a rossz. 1.92-es update a sz@r. Jön majd a javitás. A Motostrom is ledobálja a népet. Lesz ma egy Warhawk leállás is, több órás. Javitják a hibákat. (lehet nem ma de úgy emlékszem)
  • Foxhound1980
    Faxa, köszi. Akkor legalább alhatok délelött. STRANGELHOLD :D