!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
Azért lenne jobb a reinstall, hogy ne kavarjanak be az elõzõ driver maradványai.
Friss driverrel, directx-el és net framework-el könnyebb lenne lenne.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

NVRefresTool-al tudod beállítani a frissítéseket (nvidia kártyánál). Ati-nál meg, ha jól tudom a catalyst-on belül.

psg5
filmeknél teljesen rendben sõt még talán jobb is mint olt, kizárólag játékoknál csak a hang és teljes sötétség ( ja meg a kurzor azért meg van akkor is😞
mi ez???

F.K.T.

psg5
más megoldás láttatlanban?
csak feketeség semmi más ha játszani akarok, bár photosop meg ilyenek mennek szépen

F.K.T.

Met
nemhinném, hogy attól meghalhatna😊
telepítsd újra a wint

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

psg5
tényleg SEGÍTSÉG!
azt hiszem a sok reinstall meg driver felrakástól meghalt a grafikus kártyám!!
Bármilyen grafikai programot, játékot elindítok csak fekete képernyõ fogad!!
Már leszedtem minden ati szoftvert illesztõprogit és visszaraktam az eredetiket de így is csak feketeség van ha elindítok valamiT. Mit tegyek???

F.K.T.

psg5
de akkor leszedi a teljes ati mindent illesztõprogit satöbbit.

F.K.T.

[NST]Cifu
Távolísd el a Programok telepítése és törlése menübõl a Cataclyst Control Panelt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Falconer
Valaki meg tudná mondani, hogyan kell Nvidia kártyáknál beállitani, hogy a képfrissitést minden programra ráeröltesse?
Most pár játék 60hz-en fut, és a szemem majd' kifolyik.
Thx

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

kircso13
köszi

De a SMART helyén nincs semmi az everestben, rámegyek a vinyóra azt semmi , szürke kép( szerintem azért mert 2db 120 bg vinyo sataraid-ben megy) A másik IDE vinyót azt látja és az értékeket is látom.

Az élet eleme a lét!

psg5
az Ön aktív grafikus adapterének illesztõprogram verziója nem támogatja a Catalyst Control panel center-t frissítse...
ez mi?
hát mégesem sikrûlt felraknom az új drivert?

F.K.T.

[NST]Cifu
De mit akarsz tesztelni? Ha a SMART-ot, akkor Everest, ha a sebességét, akkor HDTach, ha meg szektorhibákat keresel, akkor jobb gomb a vinyón a Sajátgépben, majd tulajdonságok -> Eszközök -> Hibaellenõrzés.

Gladiator
megpróbál. kösz.

[NST]Cifu
Akkor jön a trükkös rész: indísd el az ATi driversetupját. Ez elõször ha jól emlékszem egy könyvtárat kér, ahova kitömöríti magát. Na adj meg neki egy egyszerû helyet (pl. C:\ATI), és amikor kéri a drivert, ezt a helyet ad meg neki (lehet, hogy a könyvtáron belül egy WinXP vagy hasonló könyvtárban lesz a driver).

[NST]Cifu
Ötletszerûen: távolísd el a régi drivert és tedd fel újra (esetleg nézz utána nincs-e frissebb). Így látatlanban arra gyanakodnék, hogy a directsound szált el valamiért.

kircso13
HI

Segítséget szeretnék kérni. Olyan progi kellene amivel a vinyót lehet tesztelni (S-ata)

Köszi

Az élet eleme a lét!

psg5
vagyis a megfelelõ illesztõprogramot keresi!

F.K.T.

psg5
így csinálom de utána mindig kéri a videókártya meghajtó szoftverét...
hát az nem egyenlõ a meghajtóval?

F.K.T.

Gladiator
na, elment a hangom csak úgy hip-hop. viszont a winnek van hangja, de se winamp, se játékok, se itunes, se videók nem szólnak csak a win "beköszönõ"
hangkártya audigy2, alaplap abit.
most csináltam egy rendszervisszaállítást mai nap 3 órára. 3 után semmit nem csináltam a hanggal, nem tom miért "szállt" el.

[NST]Cifu
Az ATi-nál a driverek verziószán év pont hónap alaphelyzetben. Tehát a Catalyst 4.1 az 2004 Januárt jelent, az 5.8 meg 2005 Augusztust. Ez az 5.13-as valami extra kiadás lehetett, de a lényege, hogy a 2005-ös év 13.-dik drivercsomagja.

Felrakni egyszerû: fogod, és a programok telepítése és eltávolítása menüben eltávolítod az ATi drivert és control panelt, majd restart, és felrakod az új drivert.

psg5
ja és mi a menete az új driver telepítésnek?
Magát a szoftvert is mejjel a videókártya rajt van a gépen is le kell szedni? és helyére az új drivert vagy lehet frissíteni?

F.K.T.

bigapó
<#worship> tudtam Én, hogy a végén kibukik a lényeg😊) Az alaplapi chipset nem tud "csak" SATA-1-et. ettõl még nem megyek a dunának, de legalább most már tudom, hogy mi a fõ probléma. átjumperelem SATA-1-nek és kész. kösz a segítséget! 😊)) holnap kipróbálom és hétfõn konzultálunk😊))
ha meg cserélek alaplapot, akkor tudom, hogy a vinyóm már jó hozzá<#zavart1>

The Matrix has you...

psg5
Köszi akkor kikapcsolom.
valóban most ez a 5.13-as van az ati oldalán, de komolyan két jó lehet hogy három hete még az 5.6-os volt.
Na de ez akkor nem visszalépés??
Most komolyan miért így van a következõ verzió?
Szerinted felrakjam azt?

F.K.T.

jakewyler
Sziasztok!
Ma tettem össze egy gépet egy újj gépházzal!
Annyi vele a probléma amikor bekapcsolom hogy csippan egy nagyot !!??
Ez miért lehet?

[NST]Cifu
Hát érdekes, azon az ATi oldalon, amit én ismerek a 5.13-as driver a legfrissebb.

Túlmelegszik a kártya? Mert ha nem, akkor a VPU recovery kikapcsolása bajt nem okozhat. Ha viszont túlmelegszik a kártya, akkor annak nem csak egy játékban kéne jelentkeznie. Szóval szerény véleményem szerint nyugodtan kikapcsolhatod.

Amúgy ezen a két megoldáson túl más ötletem nincs...

psg5
kösz. tidtommal ez a kegfrissebb driver ati oldalról töltöttem.
kikapcsolni nem szeretném hiszen azért van hogy komolyebb bajt megelõzzön. meg hát csak egy játéknál van...
más megoldás?

F.K.T.

[NST]Cifu
Elsõ körben megérné esetleg felrakni egy frissebb drivert, általában ártani nem szokott. Második körben próbáld meg kikapcsolni a VPU Recovery-t (a videókártya kezelõpaneljén van egy VPU Recovery fül, ha jól emlékszem, ott kell kivenni a pipát elõle - ha nincs a Cataclyst Control Center feltelepítve).

[NST]Cifu
SATA-1 és SATA-2 támogatás nem BIOS függõ, hanem alaplapi chipset függõ. A sima nForce4 chipset csak SATA-1-et támogat, az NF4 Ultra és SLI meg SATA-2-õt. Szóval bele kell törõdnöd, hogy a SATA-2 támogatás csak egyféleképpen oldható meg - alaplapcserével.

[NST]Cifu
Ha harapós kedvemben lennék, most ezért kapnál hideget-meleget. 😛
Amúgy halál nyugisan válaszoltam, szóval mégcsak ezt a heccelést sem igazán vágom le. De ha meg láttad a honlapon, akkor miért kérded meg? Hátha a gyártó téved, és nem tudja, hogy milyen kártyára jó illetve nem jó a hûtõje? 😊

Ilyen árkategóriába pl. a Primecooler PC-VGAHG1 hûtõ van, ami elvileg felmegy a Radeon 9x00 szériákra is. De én speciel még csak nem is láttam eddig ilyen hûtõt, tehát túl sokat nem tudok róla.

hmhm

Lcd monitoron erõs villódzás látható, akkor ha vmi ablakot nyitok, ugyan ez van, ha win feladatkezlõben a proci teljesítmény ablak van megnyitva, a grafikon minden frissítésnél rángatózik-villódzik a kép.. inkább HW-s problémára gyanakszom mint szoftveresre. De vajon minek a hibája?

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

psg5
Hello!
Vpu recover visszaállítja a grafikus kártyámat állandóan de csak egy fajta játéknál és csak egy bizonyos helyen.
MIÉRT??
Ati radeon 9800pro
Driver 5.6 két hete felrakva (lehet hogy ez a baj?)

F.K.T.

bigapó
Az alaplap ABIT AN8-as. ITT van egy összehasonlítás. Írja, hogy 4 db SATA 1,5 Gb/s-os vinyót lehet hozzá csatlakoztatni. ez ugye 1-es tipusú. adtak a boltban egy jumper-t hozzá, úgyhogy valszeg ez lesz a gond.

vagy esetleg a BIOS-t kellene frissíteni, hátha akkor már tudná😊
apropó BIOS. ettõl függetlenül valszeg frissíteni fogom. a kérdésem az lenne, hogy az ABIT-nak van egy Flash-elõ progija, ami XP alól müxik. Le lehet vele menteni az éppen mûködõ BIOS-t, illetve fájl-ból, Internet-rõl frissíteni. Ha jól tudom, floppy-ról való upgrade után ki kell kapcsolni a gépet és törölni kell a CMOS-t, jumper áthelyezésével. a Flashprogi után is meg kell ezt csinálni? vagy ez máshogy müxik?

The Matrix has you...

milyen vga hûtõt ajánlotok 3-4 ezer ft-ért

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

én is láttam a honlap-ot! azért kérdeztem hogy nincs-e rá vmi megoldás!!
Azért nem kell egybõl harapni.....vau-vau<#beka2><#wilting>

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

[NST]Cifu
Azért nem reagáltam rá, mert nem volt ötletem (azt meg nem fogom minden kérdésre visszaírni, hogy "sorry, halvány lila gõzöm sincs, de kitartás" 😊). Ha az alaplapod csak SATA-1-es, akkor felesleges is SATA-2-vel szórakozni, ha jól tudom, a vinyókon van erre feliratozás is.

bigapó
Cifu, a 14443-ra tudsz valami érdemlegeset mondani? kezd alakulni egyébként, hogy mi a problem. beszéltem egy-két ismerõssel, meg megnéztem az alaplapom honlapját és ott sajna SATA-1-es vinyók "kompatibilitása" van. azaz jumperolnom kell visszafelé valszeg😞

The Matrix has you...

[NST]Cifu
Leginkább sehogy... Az Artic Cooling honlapjáról:

Application:
ATI X800 (R420) SE, PRO, XT, XT PE
AGP: FireGL X3
PCIe: FireGL V5100, FireGL V7100

Én itt nem látok Radeon 9700-at...

Itt van egy érdekes ábra:

A 9700-es alatt csak az ATi Silencer 1 sorában van csillag, tehát csak az szerelhetõ fel rá...

PLease Help!
Hogyan tudnék egy Ati silencer 4-et felmûteni egy 9700pro-ra..

Üdv!

Az a nagy gondom van, hogy kb. 1hete elkezdett szarakodni a gép (pl. half life2->kék ablak->restart), azt hittem a windowsom szar, ezért tegnap újra raktam (másodikra sikerült is, mert telepítés közben kékhalál volt, de egy bios factory settings restore után felment normálisan). Egészen addig mûködött is, amig nem jött le az sp2 update, újraindítás után a win töltõ képernyõnél lefagyott a gép. Ma ismét feltettem a win-t, semmi problem nem volt, minden driver felment, látszatra okés a dolog. De kibróbáltam egy emulátoros progit (visual pinball), és amint kiléptem belõle ismét kékhalál+restart. Most megint windows uptade ment, és közben ezt kaptam:

http://www.kepfeltoltes.hu/view/060106/error_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Én a memóriára gyanakszom... És lehetséges, hogy ez az emulátor progi vágta haza a gépet?? (mert elõzõ gépem is azután kezdett hasonlókat produkálni, miután felraktam ezt a progit (bár másnak nem volt vele gondja)). Ja igen, az elõzõ gépembõl csak a ram van ebben is benne (annak az alaplapi chipsetje feküdt ki), de amikor meghalt az a gép, azután megnézettem a ramokat, és állítólag nem volt bajuk.

Még egy dolog; ata133-as a vinyóm, de bios boot után csak ata100-nak van írva a táblázatban. Erre mi a megoldás?

Bocs a hosszért, és remélem tud valaki valami okosat mondani, mert tanácstalan vagyok...

OFF

Az is szép! 😊 Bocs!

ON

czky
OFF

Nem onnan vettem. A nevem Karbuczky...

ON

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Csak, hogy érthetõ legyen az én nevem Csizinszky. Nõvérem Slágerbe bemondó lehet onnan szedted a nevedet mi?😊

Köszi! Viszont így most teljesen megnyugodtam. Akkor winfosba alapból halkabbra kell venni ez a max. amit tehetek.

Off Bocs, hogy megkérdezem de neked a neved ez a czky ez a vezetéknevedbõl van? Ugyanis ez az én vezetéknevem tökéletes rövidítése.

czky
Nem lehet kiküszöbölni. Ezek sajnos ilyenek. Csak ha veszel új hangkarit, az oldja meg a problémát...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Hali! Van egy új asus alaplapom, hangkártyára pedig nem volt pénzem még szal most az alaplapi hangkártyát nyüstölöm ami tökéletesen mûködik azt leszámítva, ha nyomok egy kis kakaót alapból a hangcuccra akkor pld. hallom ahogy mozgatom az egeret. Ilyen búgó hang kíséri és sajnos ha mondjuk filmet nézek az is halkan igaz de kattog. Aki tudja mi a fene ez illetve, hogy tudnám kiküszöbölni az írjon légyszi mert már kezd idegesíteni és még elõször inkább vinyót kéne vennem mint hangkártyát.

bigapó
Hi!

Vettem egy 250 GB-os SATA 2-es, samsung vinyót. ezt szeretném rendszervinyónak beállítani. a formatálás sikerült, partícionálás szintén (10 GB-os szeletet szántam rá, korábbi tapasztalatokat figyelembe véve).

igazi gondom az vele, hogy felismeri ugyan az XP, de úgy, mintha USB-s csatis Pendrive lenne (van egy ilyenem, azért mondom, hogy olyan). szóval a jobb alsó részen megjelenik egy ikon, amivel "le lehetne állítani" és eltávolítani biztonságosan a rendszerbõl. a másik, hogy nem boot-ol róla az XP. vissza kellett rakni a régi vinyót, amin rajta van a régi XP, így már bebootolt és felajánlott két XP-t is (a régit és az újat is). hogy lehetne rábírni, hogy a SATA-s vinyóról is bootoljon, önállóan? elvileg jó a telepítés, hiszen ha bent van a régi, akkor elindul.

Megpróbáltam úgy is, hogy eleve nem volt bent a régi rendszervinyóm, ekkor eljutott odáig, hogy kért egy SATA-s driverlemezt (amit az alaplapi cd segítségével tudtam létrehozni korábban) és ezen kiválasztottam a megfelelõt. RAID-es driver volt, meg valami Storage Driver, utóbbit nemtommi, de az elõbbit elfogadta. töltögetett, aztán elõkerült az a rész, amikor kiválasztható, hova telepítsen. megadtam a SATA-s partíciót, erre kiírta, hogy az nem kompatibilis az XP-vel, hozzak létre új partíciót, esetleg töröljek egy korábbit. visszaléptem, töröltem a partíciót, létrehoztam egy újat, továbbléptem és ismét ugyanazt írta ki. magyarán nem tudtam elkezdeni a telepítést rajta.
ilyenkor mit tudok tenni? miért nem akarja telepíteni? egyszer már sikerült, de a régi vinyónak bent kellett lennie!!!

The Matrix has you...

Hi,
keresnék olyan site-ot, vagy könyvet, vagy valamit ahol rendesen le van írva a routerekben mi mit jelent, router/hálózati fogalmak és magyarázata, , ,
thx,
B:
enternet

Shep
Enternetet vagy Externetet válasszam adsl szempontjából melyik a megbízhatóbb, mert mindkettõ olcsóbb mint a mostani t-onlineos elõfizetésem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Az inteles alaplapi videókártyával a mai 3d-s játékok 80%-a nem megy, vagy csak nagyon rossz minõségben és lassan. Nem játékra van kitalálva, hanem irodai használatra, vagy videózás, képnézegetés, böngészés. A T&L pedig már manapság alapkövetelmény. T&L-t már az õskori 3D kártyák is tudtak(mint pl. TNT, Savage2000) Az intelnek még ma sem megy, mert fingjuk sincs a 3d-hez. Még nem láttam olyan inteles alaplapi VGA-t amin egy 3D-s játék is jól nézne ki. Notebook lenne? (ha jól vettem ki a chipset-bõl) Ha valaki olyan notebook-ot szeretne, amivel játszani is lehet, akkor figyeljen oda, hogy legalább egy mobil Nvidia (pl. Geforce Go) vagy mobil ATI (pl. X600 mobile, X700 mobile) legyen benne. Bár ezek már 220000Ft környékén kezdõdnek.