!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JimKirk
akkor nekem ott a helyem!😊

koszi!
Met
paint, corel, photoshop stb.
van egy logomühely topic is, ott meg csinálják neked

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

JimKirk
Nem hardverrel kapcsolatos a kerdesem, de nagyon erdekelne, hogy ilyen teglalap alaku avatart hogyan kell csinalni, melyik programmal?
[NST]Cifu
A CoD emlékeim szerint OpenGL-es játék (Quake 3 engine, annak összes nyûgjével...). De amúgy szerintem a videokártya a kevés neki.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

hi! lenne egy égetõ problémám : egy játék (COD2)
elinditása után directx problémát irt ki a gépem,olyan mintha hiányolta volna a dx9.0c-t. Viszont nekem ez fenn van a gépen .Miután utánna jártam megnéztema direct x jellemzöket :

DirectDraw eszköz tulajdonságai
DirectDraw illesztõprogram neve display
DirectDraw illesztõprogram leírása Elsõdleges képernyõillesztõ
Hardver illesztõprogram ialmrnt5.dll
Hardver leírása Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family

Direct3D eszköz tulajdonságai
Felhasználható helyi videomemória 94304 KB
Felhasználható nem helyi videomemória (AGP) 0 KB
Leképzési bit mélységek 16, 32
Z-puffer bit mélységek 16, 24
Min textúra méret 1 x 1
Max textúra méret 2048 x 2048
Vertex árnyaló verziója Nincs támogatva
Pixel árnyaló verziója 2.0

Direct3D eszköz jellemzõi
Additive Texture Blending Támogatva
AGP Texturing Nincs támogatva
Anisotropic Filtering Támogatva
Bilinear Filtering Támogatva
Cubic Environment Mapping Támogatva
Cubic Filtering Nincs támogatva
Decal-Alpha Texture Blending Támogatva
Decal Texture Blending Támogatva
Directional Lights Nincs támogatva
DirectX Texture Compression Nincs támogatva
DirectX Volumetric Texture Compression Nincs támogatva
Dithering Támogatva
Dot3 Texture Blending Támogatva
Dynamic Textures Nincs támogatva
Edge Antialiasing Nincs támogatva
Environmental Bump Mapping Támogatva
Environmental Bump Mapping + Luminance Támogatva
Factor Alpha Blending Támogatva
Geometric Hidden-Surface Removal Nincs támogatva
Guard Band Támogatva
Hardware Scene Rasterization Nincs támogatva
Hardware Transform & Lighting Nincs támogatva
Legacy Depth Bias Nincs támogatva
Mipmap LOD Bias Adjustments Támogatva
Mipmapped Cube Textures Támogatva
Mipmapped Volume Textures Támogatva
Modulate-Alpha Texture Blending Támogatva
Modulate Texture Blending Támogatva
Non-Square Textures Támogatva
N-Patches Nincs támogatva
Perspective Texture Correction Támogatva
Point Lights Nincs támogatva
Point Sampling Támogatva
Projective Textures Nincs támogatva
Quintic Bezier Curves & B-Splines Nincs támogatva
Range-Based Fog Nincs támogatva
Rectangular & Triangular Patches Nincs támogatva
Rendering In Windowed Mode Támogatva
Scissor Test Nincs támogatva
Slope-Scale Based Depth Bias Nincs támogatva
Specular Flat Shading Támogatva
Specular Gouraud Shading Támogatva
Specular Phong Shading Nincs támogatva
Spherical Mapping Nincs támogatva
Spot Lights Nincs támogatva
Stencil Buffers Támogatva
Sub-Pixel Accuracy Támogatva
Table Fog Támogatva
Texture Alpha Blending Támogatva
Texture Clamping Támogatva
Texture Mirroring Támogatva
Texture Transparency Támogatva
Texture Wrapping Támogatva
Triangle Culling Nincs támogatva
Trilinear Filtering Támogatva
Two-Sided Stencil Test Nincs támogatva
Vertex Alpha Blending Támogatva
Vertex Fog Támogatva
Vertex Tweening Nincs támogatva
Volume Textures Támogatva
W-Based Fog Támogatva
W-Buffering Nincs támogatva
Z-Based Fog Támogatva
Z-Bias Támogatva
Z-Test Nincs támogatva

Problémák és javaslatok
Probléma Hardware Transform & Lighting nincs támogatva. Modern 3D játékok igényelhetik ezt.

emiatt nem indulhat el? kérdésem : be lehet ezt állitani és ha igen hol vagy az Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family ennnyit tud???

czky
Szerintem Thermaltake, és 350w-os és kb 36k az ára...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

JimKirk
Nagyon szep! <#worship>
Megkerdezhetem, hogy mennyibe volt es melyik gyartotol van?
ez a kicsike

JimKirk
Amugy az elobb csak ugy elment a kep, eloszor befagyott minden, aztan kirta, hogy nincs signal, majd a monitor kikapcs!
Restart utan most ujra megy.
JimKirk
Jah a heat pipe, el is felejtettem
Bandi 18
nem igényel hûtést és egy bazi nagy hûtõborda vezeti ki a tápból

JimKirk
Passziv tap alatt azt erted, hogy nem igenyel hutest,vagy pedig hangtalan vizhutessel uzemel?😊
JimKirk
Az igazsag az, hogy belgiumban nem igazan van kulombseg az Enermax es Chieftech tapok arai kozott, sajnos! Eddig mindkettorol csak jot olvastam, hallottam azt, hogy miert az Enremax mellett dontottem nemtudom!😊 Aztan az is lehet, hogy nem is a tappal van gond csak en vagyok lama. De most ez nem is erdekes, mert holnap beviszem a gepet azt majd ott csak rajonnek, hogy mi a here van vele. Az egeszben az a legrosszabb, hogy felbe kell hagynom a Most Wanted-et!<#ejnye1>
Ez igy igaz...
Mindkettõ táp ezt aláírom😊)

Csak ez lehet...
Nekem már volt 2 enermax tápom,és nem azért cseréltem õket,mert szarok lettek volna,hanem mert az álmom az egy passzív táp volt...

Bandi 18
Azt aláírom hogy za Enermax tényleg minõséget gyárt és annál jobb nincs is csak kicsit borsos az ára... És a Cieftech is tud annyit 😊 De mind1 nem fontos ez most

JimKirk
En eddig ugy tudtam, hogy az Enermax felsokategorias termekeket gyart! Legalabbis 1 honapja mindenkitol ezt hallottam, de ugy latszik gyorsan valtoznak az idok!😊 Meg mindig tartom azt a velemenyemet, hogy csak egy rossz darabot fogtam ki.<#worship>

De azert akkor is grrrr<#ejnye1>
hehe
Látszik még nem volt Enermax tápod😊
Nem szólt le senki,de azért vannak szintek...

Bandi 18
na de azért nem kell leszólni mert igen is az enermaxban a nevet kell megfizetni és nem azt amit tud<#violent><#integet2>

Azért az Enermaxot nem hoznám egy szintre egy Chiftekkel vagy egy Coolinkel.
Mindenbõl van szar széria,vagy gyári hibás darab...

hmhm
Köszi a tippet, a Cpu-Z kiírja a memória paramétereket, és tényleg dualban megy, 3 modullal.
Viszont ezzel néztem, nem mintha nagy márka lenne, csak meglepõdtem hogy a Hynix ramjaimhoz nem ír ki gyártót, a Samsunghoz meg igen.. Vételkor átvertek?

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Bandi 18
Amúgy Enermaxot nem is érdemes venni mert a teljesítményéhez képest nagyon drága inkább Chieftech-et vagy Sirtech-et azok is jók de még egy Coolinket is megkockáztatnék

JimKirk
Nah kiprobaltam egy egy 3 eves szetgyalazott 400 wattos noname tappal, ezzel normalisan beindult a gep. A fene se szamitott ra, hogy egy ubermajer meregdraga Enermax tap 3 het utan elkezd szarakodni.<#wow2>
Nem fogok altalanositani biztos csak kifogtam egy rossz peldanyt!<#violent>
Pharaoh
Mikor nekem ilyen volt a táp romlott el.
Ilyenkor valóban elsõnek a power gombot érdemes megnézni, alaplapi érintkezõket összeérinteni, hogy úgy megy-e, ha így se, akkor tápot cserélni, majd így tovább.

[NST]Cifu
Ha tudod, próbáld meg egy másik tápegységgel, és nézd át a táp és elõlapi kábeleket.

JimKirk
Pontosan! Semmi nem porog fel ha megnyomom a gombot, csak egy alig hallhato kis kattanast lehet hallni, de azt is csak zutan, hogy aramtalanitottam a gepet es meg ekkor sem biztos, hogy beindul!
[NST]Cifu
Egész pontosan mi a hibajelenség? Megnyomod a gombot, és fel se pörögnek a ventik?

Így látatlanban a tápegyság - alaplap - bekapcsológomb trió körül néz szét elsõ körben.

JimKirk
Elobb informalodom, aztan holnap beviszem!😊
M@TriX
akkor vigyed visszafele, mint elmélkedsz rajta 😉

nem mindig áll össze a gép és tökéletesek az új alkatrészek, erre vana gar.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

JimKirk
Sziasztok!

Azt szeretnem kerdezni, hogy szerintetetek mi lehet az oka annak, hogy a gep csak sorozatos aramtalanitasok, es kabelkihuzogatasok utan akar elindulni? Tegnap meg minden ok volt, normalisan is lett kikapcsolva a gep semmi jele nem volt annak, hogy barmi baj is lett volna vele.

Mi lehet a hiba okozoja?

U.I.: harom hetes a gep!
Nincs mit. Gond nélkül mûxik vele.
Ramore
Köszi!
Én az 5.13-as catalystot használom hozzá.
Ramore
Tudna valaki segíteni?

Radeon x550-es videókarihoz melyik a legjobb driver program?
Közben megoldódott.
Futattam egy chkdsk-t és a winyón "árván maradt" hibás fájlokat talált, amit javított és már minden rendben van a géppel.

Nem tudjátok mi okoz ilyen fájlokat?

MiloShee
Hát szerintem esetleg VGA driverrel operálhatsz, rakd fel újra ez legyen az elsõ lépés, vagy pedig windows indulásakor F8, és a legutolsó mûködõképes konfiguráció visszaállítása menüpont.

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

Akkor a másik oldalon kellene megnézni a hangerõ beállításokat, illetve a szoftverben amit használtok (pl.Skype, Msn...)be van-e állítva az autómatikus hangerõ szabályzás a microfon-ra. Ha igen akkor kapcsoljátok ki. A túloldalon pedig a hangkártya mixerében, kapcsolják be a microfon boost-ot(helyenként csak +20db Boost-nak írják) A hangerõ nem függ a sávszélességtõl. Ha pedig visszhang van, akkor valahol feleslegesen hangos a hangfal, vagy túl közel van a microfon a hangfalhoz.

bigapó
amíg normálisan mûködik a gép, addig szerintem ez az érték is normális😊)

The Matrix has you...

Erre van még valami tippetek?

Rafaelo
nekem 2,9 47 fokos

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

robie18
Hi! Valaki esetleg nem tudja, hogy alapból egy 2,4es Celeron proci hány fokos? Mert nekem 47 fok körül mozog. Az normális?

ASUS K8V-X SE; AMD Sempron 2600+; GeForce 6600GT 128Mb GDDR3; 1024Mb KingMax Superram

Rafaelo
lenne egy kérdésem van egy monitorom amin van egy lámpa ami zölden ég ha
van kép de ha pihenõ üzemmodba kapcsolt régen akkor pirosan égett de amiota
a 6600 gt kártyám van azota pihenõ módban vollog pirosan és zölden mitõl lehet?

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Bandi 18
ha begerjed a hang akkor túl közel van a mikrofon a hangfalhoz. És ha te nem hallasz semmit akkor a problémát elõször a másik gépnél kell keresni szerintem.

Üdv lenne egy olyan problémám, hogy lett vévve egy webkamera (logitec 10000ft-s)

A másik oldalon jobb van, de ez nem is baj.
-------
A probléma az, hogy a mi oldalunkrol érkezö hang jól átmegy, és vissza is hallom. De ami a túl oldalról jönne az nagyon halk illetve halhatatlan.az itteni net kapcsolat 512-es a másik nál 512vagy jobb)

Ezért lett vévve egy 2.1-es hangfalrendszer, de ez sem segitett.
A windowsnál jó a hang (zene...) Csak en nem jó (a csuszka maxon) Begerjed a hangfal talán a wizhangtól. Mit tudok tenni?
Tehát hibás webkam lett vévve?
MiloShee
Zaklass bátran, szeretek segíteni!

U.i.: Én meg ma reggel 8 órakor vizsgázom 😄

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

Na látod? ilyen emberek vannak. Ilyen kifogással, hogy holnap 6-ra megy dolgozni.

Remélem sikerül, holnap este próbáljuk ki. Ha nem sikerült, tudni fogsz róla ! 😊 (ugyanis jövök a következõ láma kérdéseimmel.)
Köszi!
MiloShee
Így így, becsat, és már mehet is gamében a LAN! 😄 Sok szerencsét

U.i.: Aludni ilyenkor?? 😄

Még egy kérdés: Csökkentett módban sem indul SP2 -telepítés után?
Szia!

Nem vagyok túl nagy szaki, de úgy tudom, igen ritka az az alaplapi integrált kártya, amin elfutnak, egyáltalán elindulnak ezek a mai Game -k. Mindenképpen a legújabb drivert tedd fel (nem tudom milyen az alaplapi vga), hátha megoldja. De akkor sem hiszem, hogy elegendõ ez a VGA a COD 2 -höz.Na meg 256 Mb ram ???? Kevés!!! ráadásul az integrált vga ebbõl vesz el magának. Sajnálom, szerintem esélytelen, ha nincs benne AGP slot sem .... Ez nem játékra való alaplap, de értem a problémádat, hogy ki akarod belõle hozni, amit lehet.....
Elindítottam, szépen leírt mindent, amit a használatról tudni kell. Ha létrehozok egy külön hálózatot, csatlakozunk mindketten, akkor a játékban csak simán LAN -t választunk és megy? Ha így van, az király! Most nem tudom kipróbálni, haverok már alszanak. Mégegyszer: Nagyon köszi!