64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Kly
    Az integrált videokártya mellett van egy radeon HD 5600/5700-asom, de a bios-ban nem nagyon találok olyan opciót, hogy disable. A win eszközkezelő nem is látja a integrált kártyát egyébként.

BIOS
    Advanced>Chipset settings-nél

Primary Graphics Adapter: Onboard/PCI/PCI Express
    Internal Graphic Mode Select: Auto/1mb/8mb

Próbálgattam variálni őket, de több memória nem lett, csak kevesebb :D
  • MR ME
    próbáld meg letiltani az alaplapit, persze ha van másik :)
  • gergely1991
    Integrált videokártya használja a ramodat.:)
  • Kly
    Van.

A bios-ban néztem amúgy a video kártyához tartozó opciókat, van: onboard, PCI és PCI-express. Körülbelül fél éve PCI-on van, ne tegyem át PCI-express-re?
  • gergely1991
    Nincs,mert megvan manipulálva.
  • MR ME
    van alaplapi videókártyád?
  • Kly
    64bites win 7-em van, pont ma telepítettem (ma vettem egy SSD-t is).
  • MR ME
    tegyél fel 64bites rendszert és tudja majd kezelni
  • spank309
    na még egyszer az első kép, bocsi

• spank309
    Szevasztok Asus ZenBook UX32A laptopom van, Problémám van a hang kártyával.

Normál esetben így néz ki a dolog, 1 jack dugó van a gépen ha bedugok valamit azon szól ha nem akkor a laptop hangszoró. Na most ha minden gyári akkor így néz ki a téma, viszont nem szól a laptop hangszoró.

[IMG]http://up.picr.de/15002514us.jpg[[/IMG]

Ha letörlöm az illesztő programot akkor azt hiszi hogy 2 jack-em van. és ha a hangszóróra teszem az alapértelmezést akkor szól a laptop hangszoró, viszont ha a fülhallgatóra akkor meg csak azon megy vagy amit rádugok. És ha váltani akarok akkor mindig be kell lépnem ide és átváltani hogy én most min akarok zenét hallgatni vagy bármit.

Tudtok valami tanácsot adni? Köszönöm
  • Kly
    Üdv!

A mai nap folyamán a régi 2x1 GB DDR2-es RAM-omat 2x2 GB-osra cseréltem az asztali gépemben, de a bios, illetve a windows csak 3,2GB-nak látja.

Win 7 Alapvető rendszerinformáció:
    "Telepített memória(RAM): 4 GB (3,19 GB használható)"

Ennek mi lehet az oka? Az alaplapom "papíron tudja kezelni" a 4 gigát.
  • Kalash17
    Igen, úgy töltöttem le.És erre sem létezik megoldás?
  • gergely1991
    Ha kalóz verziót használsz ne csodáld.
  • Kalash17
    Esetleg valaki tudna megoldást a problémámra?Megköszönném a segítséget! (bocsi ez lemaradt)
  • Kalash17
    Sziasztok!Remélem jó helyre írok.Egy olyan problémám lenne, hogy egy játékhoz (Men of war assault squad)-hoz szeretnék feltelepíteni patchet, de nem engedi, mert a ddl.32 fálból hiányzik az AIL_set_listener_3D_orientation@28
  • Calver

bár szerintem fi relére gondolsz te, mágneses (reed) relét ajtóba/ablakba szokik beszerelni h hangosan visítson a riasztó amikor gazsiék jönnek kipakolni a házat
    btw ph-n elég hosszasan fejtegették, szerintem minden gyönyörűen le van írva ott

#60101-ért meg köszi, most szenvedek vele
  • gergely1991
    Ilyenkor a mágneses relé nem szokott segíteni, eme esemény megelőzése érdekében? :D
  • TomStorm
    Köszi ezt mindenképp elintézem!
  • TomStorm
    USB portok miatt:)
  • Calver
    semmi baja sem a tápodnak, sem a háznak, földelt aljzatba dugd át, még mielőtt gondol egyet és agyonbasz - mivel földeletlen aljzat + zárlatos táp könnyen ilyenhez vezethet.
  • Szabi #60106
    hali, minek nyúlkálsz a pc hátuljához amikor be van kapcsolva ? :D
  • TomStorm
    Üdv!
    Kicsit ráz a PC hátulja vagyis nem kellemes hozzáérni bekapcsolva.Táp vagy ház csere?Esetleg mind a kettő?
  • Frenky
    Hmm :P
  • Szabi #60103
    szólj a szomszédnak, hogy tegye közelebb hozzátok :DD
  • Frenky

Hi! Egy kis segítség kellene. A muterom házánál a második szomszédban van wifi, de csak a hozzá közelebb lévő szobában tudom befogni a jelet, ott van is net.Ahol használni szeretném hétvégente a netet, abban a szobában nagyon gyenge a jel és soxor megszakad az internet.
    Valahol hallottam, hogy 2 wifis routerrel meg lehet oldani.? Nekem éppen van 2 „felesleges” wifi-s routerem.
    Az egyik Liksystem a másik Tplink-es. Valaki leírná érthető módon, hogy kell beállítani a dolgokat, persze ha lehetséges?
    üdv, Frenky
  • gergely1991
    például egy USB Installer
  • Kombinator1991
    Van egy gép windows7-el és, ha otthagyom pár percre utána lefagy. Ami éppen megvan nyitva az működik, de a winyó mintha teljesen leállna. Energiagazdálkodásnál kivan kapcsolva a winyó leállítása az alvás és a hibernálás. HD sentinel szerint 99%-os a kondíció és a windows sem talált rajta semmi hibát, kábeleket próbáltam cserélni.
  • Calver
    de van, egyik első dolgom volt kipróbálni, az a baj, h nem újraindul a drágaság, hanem paff, kikapcsol, mintha megszűnne az áramellátás.

linux live van USB-s kiadásban és esetleg egy linket tudsz adni? valahol van egy ezer éves cd/dvd képem, de hogy dvd-t írni is tudjak, ahhoz fél gépet ki kellene belezni rövid IDE kábel, arra rálógó gigantikus videokártya, és baszottmagas ház okán (meg mert 3 éve nem használtam dvdt így ívesen szarok rá h be legyen kötve íróm)
  • gergely1991
    Jobbat mondok: Próbáld ki a linux live-al.
  • gergely1991
    Vistánál nincs olyan hogy:
    F8 nyomogatása>Automatikus újraindítás kikapcsolása(vagy hasonló)?
  • Calver
    ahhoy, kérdés, hátha valakinek van valami bölcs ötlete:
    adott egy laptop, Lenovo 4446-22g típusú a hátulja szerint, aminek van egy olyan játéka, hogy "normális" windows indításnál gondol egyet és pár perc után szimplán kikapcsol, semmi kékhalál vagy valami, instant mond egy olyat, h nyekk. csökkentett módban ellenben hibátlanul funkciónál, semmi ilyen nem jön elő. a gépen Vista van (bah), még feltűnt, h ha a seggemet a földhöz verem, akkor sem érzékeli eszközkezelőben az aksit.

mi a fene okozhatja ezt, volt már valakinek ilyenhez szerencséje?
  • spank309
    Szevasztok, Van egy Asus ZeeBook UX32A-m, Realtek HD Audio van benne. Az a problémám hogy nem szól a laptop hangszórója. Viszont ha törlöm a drivereket és a win8 újra rakja őket akkor visszajön a hang, csak akkor az a gondom hogy ha hangfalat dugok rá a gépre akkor nekem kell manuálisan átállítani hogy az szóljon, ami elég zavaró. 1 jack van a gépen gyári állapotban az az analóg csatlakozó és a jobboldali panel 3.5 csatlakozó egyben. Ha a rendszer újra teszi a drivereket, akkor ketté választja a jack-et, és nekem kell manuálisan nyomkodni hogy én most miről akarok zenét hallgatni vagy bármi. Szóval gyári állapotban alapból úgy lenne mint mindenhol hogy ha nem dugsz be semmit akkor a laptop szól, ha meg bedugsz egy hangfalat akkor az, vagy fülhallgatót. De így most kettéválaszt, és már nem tudom mit csináljak. Van még garancia rá, de nem akarok visszavinni ilyen hülyeség miatt. Próbáltam már újratelepíteni a win8-at is, de nem segített. Valami megoldás? Előre is köszi a válaszokat.
  • Blum
    Letoltod ugyanazt a verziot MSDN-rol ami most is rajtavan,rarakod egy pendrive-ra es telepitesnel megadod a kapott kodot.
  • Falkon
    Sziasztok!

Laptopon hogyan kell újratelepíteni a windows 7-et, ha gyárilag rajta volt az eredeti. Kód az alján, ahogyan kell. Telepítettem már párszor op.rendszert, de nem tudom, hogy ilyenkor mit kell megadni elsődleges boot helynek. Alapból a vinyó az elsődleges. Cd/dvd nincs, így az is kilőve.
    Szóval nem tudom hogyan lehet újra rárakni az eredetit.

Segítségetek előre is köszönöm!

• Vadnokedli
    Steam-ben szeretném más HDD-re menteni a "gammákat" (játékokat) De azt írja hogy az a lemez csak Olvasható nem írható, mi tévő legyek? köszi előre is.
  • Panzeradler #60091
    Haliho, ide-s vinyóra való telepítésnél az LBA mód az amikor a jumpert a masterre állítom és ennyi? Vagy valamit állítani is kéne a biosban?
  • FLeT
    Sziasztok!
    Én egy Wi-fi Router és Access Point problémával kűzdök (tp-link).
    Be lett állítva, az első napon tökéletesn működött. A második nap már problémás volt és ez meg is maradt. Felmegyek közvetlenül az AP mellett a maximális erősségű jelre, majd rögtön "átdob" a távoli router alig fogható jelére. Remélem érthető a problémám. Tudtok erre valami megoldást, hogy az AP jelen maradjon a készülékem?
    A válaszokat előre is köszönöm.
  • asysoft
    Kösz a tippet! Ezt már tegnap is próbáltam, nem oldotta meg. Ma viszont tovább folytattam az alkatrészek ki-be rakosgatását, és a RAM megoldotta. Csak tudnám, mitől lazulhatott ki, nem pakolgattam jobbra-balra... Egy a lényeg, megy!:)
  • gergely1991
    Vedd ki a HDD-t, utána nézd meg.
  • Vadnokedli
    Hát 'tenksz' én néztem GPU-z val renderelés tesztnél hogy változik e a PCIE 1.1 ről de nem változott.