!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szabii98
hali!
egy játékot akarok letölteni, de nem megy mert hiába írom utorrentben a mentésnél hogy hova tegye, elkezdi de nem csinál mappát. így hiába tölteném le...... 14 gigáról lenne szó, 26 giga szabad helyem van. rányomok az okra utorrentben, majd elkezdi tölteni, de mikor a fájlt tartalmazó mappára megyek, mindig a dokumentumokra lép és nincs ott semmi...

I met God. She's black

gergely1991
helló!
1.Magas felbontásra van beállítva a videó minõsége?
2.Gyorsítótár kivan ürítve?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

lippet
Hello!

Budapesten hol tudok venni UTP kábelt, s hozzá való RJ45-ös csatlakozót, ajzatot?
Van krimpelõ fogóm, s gondolom olcsóbban kijövök, ha magam szerelem össze, na meg elég extrém mérteket kellenek. 😊

Esetleg tudtok boltot, üzletet ajánlani, ahol hozzájuthatok az "alkatrészekhez"?

Köszönöm elõre is a válaszokat!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

hnz
sziasztok

nem tudjatok mitol lehet az, hogy a youtube meg barmi mas oldalon manapsag nagyon lassan buffereli be a videokat? eddig nem volt ilyen egyaltalan.

Battlelog: ERGOTiC-Hanzo | Clan: ERGOTiC Gaming | Stream: http://www.own3d.tv/esportsHANZO

gergely1991
Szia!
Jobb gomb tulajdonságok>beállítások fül>speciális gomb>monitor fül>képernyõ-frissítés hol áll(crt esetén 75 hz-tõl az ideális)? Mondjuk a CRT monitoroknál a mágnesességet nem igazán kedvelik.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

baajos
Sziasztok. Az a gondom, hogy egy ideje elkezdett remegni kissé a kép. Minden vibrál és egy idõ után totál kifárad a szemem ettõl. Az asztal, az ikonok, a mappák, a képek, a webes dolgok, böngészõ keret és tartalom, szóval minden vibrál enyhén rezeg. Megnéztem a csatlakozásokat, letöltöttem a legfrisebb drivert nVidia. / Viszont azt megfigyeltem, hogy hideginditás után még nem rögtön jön a jelenség csak egy idõ múlva. Elképzelhetõ hogy a ventik beindulásaával függ össze a dolog? Vagy mi lehet a gond? (a monitor jó).

Pet

Lacee86
Lehet, h ez a baj... Sok programból pont, h nem a legújabb a legjobb. Pl. én u-torrentbõl direkt vmi ezerévest használok, mert az újabbak szarok. A Firefoxot is az újabb verziókkal cseszték el, az Msn-bõl is ratyi a legújabb. És még lehetne sorolni... Driverekkel is megesik ilyen helyzet gyakran.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Mindig a legfrissebb van 😊

\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"

Lacee86
Esetleg próbálj más verziójú Flash Playert.

Köszönöm a válaszotokat !

nem nem, Operát használok már egy ideje, mert a Chrome valamiért mindig összeomlott nekem.. legalábbis a flash player benne 😊

igen ez is igaz, hogy valamelyik akad valamelyik nem, de amúgy igen a Chrome a legjobb, leggyorsabb csak nem értem miért omlik nekem mindig össze... 😊

Lacee86
Chrome-ot kell használni, ennyi. Jelen pillanatban leggyorsabb böngészõ.

[NST]Cifu
Elõször is, a videókártya gyengébb nem lett, de korántsem biztos, hogy a böngészõ kihasználja a videógyorsítást. Böngészõt nem váltottál esetleg?

A másik dolog, hogy a Youtube nem a legjobb viszonyítási alap, találkoztam olyannal, hogy az 1080p-s YT videó még az i5-3570k-n is akadozott, nem töltött rendesen, míg sok másik videóval nem volt gond.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sziasztok !

Miért van az, hogy régebben nem akadtam az 1080p-s videók a gépemen, most meg ha rákapcsolok pl youtuben akadnak... mitõl lett úgymond "gyengébb" a videókártyám ?
nem tudom közbe szól e valamit, hogy nem rég vettem egy 22 colos FULL HD Led Monitort.

Elõre is köszönöm a segítségeket !

[NST]Cifu
Akkor passz. Mondjuk tény, hogy láttam már két éves Li-Ion aksit is megpusztulni, de az nem így csinálta.

Tibi7
Ez egy lítium-ion akksi, és csináltam olyat hogy 1-2 havonta lement fullra.
[NST]Cifu
Nem igazán létezik ilyen program. Viszont én gyanakodnék a memória effektusra, gondolom olyasmit nem csináltál soha, hogy néha (egy-két havonta) csontra lemerítetted az aksit? Ok, a mostani Litium bázisú aksikra nem jellemzõ a memória effektus, de egyfelõl nem derül ki a leírásodból, hogy milyen (ha Nikkel-Kadmium aksi, akkor gyanakodhatsz), másfelõl azért tökéletesen azok sem érzéketlenek erre.

Tibi7
Egész pontosan egy 4 cellás 4200mAh-s 😊 Nincs valami program ami egyértelmûen meg tudná mondani hogy tényleg a vég közeledik-e?
Lacee86
Aha, hát az egy 2 cellás 2600 mAh-s aksi sztem, és esélyes, h kezdi elérni a vég. :/

Tibi7
A laptop januárban lesz 3 éves, naponta megy akksiról, de max 30-60 percet, utána ment is vissza hálózatra. Eddig átlagban 2 óráig bírta, és csak nagyon ritkán merítettem le teljesen.
Lacee86
Hát, h egyik napról a másikra, az fura, de ez azt hiszem tipikusan a gyengélkedõ aksi tünete, h kikapcsol a gép akkor is, amikor még jóval nagyobb töltöttséget jelez ki. Mikori a laptop, mennyire gyakran használtad aksiról?

Tibi7
Sziasztok. Laptopomnál az a probléma jelentkezett, hogy ha akksiról használom, kb 50%-ig merül, majd puff kikapcsol a gép. Hiába próbálom visszanyomni, csak akkor indul ha visszadugom hálózatra. Ilyenkor elindul szépen, és írja hogy az akku 47%-on van és töltõdik. Ez a probléma egyik napról a másikra jött elõ, eddig jól mûködött az akksi. Everest szerint 19%os az elhasználódás, mi lehet mégis a gond?
Sziasztok!

Milyen videó kártyát javasoltok 50eFt környéke, és GeForce.
És egy laptopból is kérnék egy tanácsot, 150eFt környéke. (Lenovo, Toshiba, de elfogadok másfajta márkát is.)

Köszi elõre is!

SzirmosSzisza
Ha 3-4 GB-nõl több ramod van (videokártyával együtt) akkor 64 bit. w7 alatt nekem eddig sose volt komolyabb baj a driverekkel amúgy, leszedett magának szépen mindent.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Van 32bit-es Win7.

A problémádra egyszerû a megoldás. Leveszed a gépház oldalát és megnézed hogy a bent lévõ alaplap hasonlít e erre... De ha hasonlít ha nem az összes Gigabyte lap-ra rá van írva a típus száma illetve revíziója is 😊 Ezután annyi dolgod van hogy Gigabyte honlapjáról letöltöd a drivert 😊

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Fec papa
Ah inkább nézzétek semmisnek az elõzõ hozzászólást, inkább megyek aludni. Majd egy admin törölje ezt meg amire ment válaszként köszi. <#idiota>

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Fec papa
Hmm, késõre jár, vlaahogy az az érzésem windows7bõl nincs 32bites.

Fec papa
Sziasztok!

Újra szeretném rakni a windowst illetve leformatálni is a meghajtókat. XP volt eddig fent és 7et akarok felrakni. Kérdésem lenne hogy alaplaphoz akarok drivert letölteni, de az everest nem ismeri fel a nevét csak az azonosítóját ami ez: P31-ICH7-6A99OG09C-00 na most nekem erre a Gigabyte GA-EP31-DS3L dobálja ki, ezekszerint gondolom ez van nekem is, de inkább megyek biztosra szóval légyszives valaki erõsítsen meg vagy javítson ki.

Illet lenne még 1 kérdésem, hogy honnan tudom hogy 64 vagy 32 bites verzió kell e oprendszerbõl? 😄

A hátullévõre van rádugva.

[NST]Cifu
Ha a ház elején lévõ csatikra dugtad rá, és ott halk, akkor próbáld meg hátul lévõ csatiban.

Vettem egy headsetet, és valamiért eléggé halk, viszont ha a mobilomra kötöm rá akkor jó hangosan szól. Windowson belül próbáltam már mindent állítani de nemakar hangsabb lenni. Valami tipp?

gergely1991
Zárd be azokat az alkalmazásokat amiben éppen fájlkezelést alkalmazol(totalcmd,intézõ,stb.),majd próbáld újra.

valóban fat32-n van ,de nem engedi ntfs-re formázni :S
Elírtam😊 4Gb a limit..

Szerintem fat32 van rajta, 2GB a limit. Formázd le ntfs-re.

mármint az mkv-ból.. egyébként 2 gigás filmeket enged másolni rá
3 db fájl volt rajta, vatta új pendriveról beszélünk! megpróbálom akkor úgy,hogy a rajta levõt leszedem és hátha...

egyébként 500 megát enged rámásolni és aztán írja ki,hogy a lemez megtelt...
Büdös Bohóc
Full üres a pendrive, mikor rá akarod tenni? Töredezettség miatt lehet, hogy nem sikerülhet, ha van rajta pár (akár kicsi) fájl.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

az mitõl lehet,hogy 14.3 gb hellyel rendelkezõ pendirver (Kingston) nem tudok egy 13.4gb fájlméretû mkv filmet feltenni?
grebber
Van el laptop suliból hozták.Ott mûködött. (legalábbis ezt mondták)

A rajta lévõ "egér" résszel kattingatni lehet meg huzogatni dolgokat ,de a billentyûzet az nem reagál semmire.

Le van valahogyan zárva vagy mi lehet vele?

Next PC upgrade: 2022

gergely1991
például:
chkdsk -f D:
D: =meghajtóbetûjele...

Köszi 😊
1.3. megvolt, szektorjavítást hogy hajtok végre ? 😄
Windows 7-em van, és még akkor tettem fel, mikor kijött kb 3 éve.. lehet az is gond 😄

gergely1991
Szia!
"Nem nagy hiba, csak kényelmetlen az asztal alatt bújkálni!"
😄
Ellenõrizd az adatkábeleket, hogy nincsenek-e megtörve.
Bevallom,hogy az IDE korszakban, mikor a vezeték megtört, és sajnos nem volt idõm venni egy újat, egy elégé "bizarr" ötletet próbáltam ki(kényszerbõl),ami mûködõképes volt.XD

gergely1991
Szia!
Töredezettség-mentesítés,szektorjavítás,víruskeresés(!),ha Windows régebbi(ha Windows-t használsz😄),akkor "reinstall" ajánlott.

ezen a fórumon sincs ötletetek ? : \
úgy látom sosem fogok megszabadulni ettõl a problémától.. 😄 <#confused>

gergely1991
hmm....
A google mit szól hozzá az ilyen megoldáshoz(vagy van nekik külön egy ilyen lehetõség)?😊

Sziasztok!
A következõ lenne a gépem kínja. Ha újra akarom indítani, akkor újra bootol és amikor a hdd-odd-t felismerte akkor megáll!
Ha a tápot ki és vissza kapcsolom (áramtalanítok) akkor gond nélkül indul a rendszer!Nem nagy hiba, csak kényelmetlen az asztal alatt bújkálni! <#mf1>
A táp cserét már megpróbáltam de az nem segített! Az alaplap egy ASRock 4Cor Twin1600 P35 a legújabb 1.6 biossal!
A biosban én nem találtam állítási lehetõséget.
Légyszi segítsetek!
Elõre is Kösz!
Sziasztok !
Már egy elég õsi problémával küszködöm a gépemmel kapcsolatban, mert ha a gép több mint 1 napig bevan kapcsolva, elkezd beakadni minden hang a gépen, akár zene, játék, video.. és csak az újraindítás segít. Torrent használatkor, ez a folyamat felgyorsul, és akár 1-2 órán belül is elkezdõdik ez az akadó, beragadó hang, mintha befagyna a hang, aztán egyszer csak teljesen elmegy, majd akadozva visszatér.
miért lehet ez ?
elõre is köszönöm a válaszokat, segítségeket !

Lacee86
Az a gond, sztem abban a gépben benne bújkál vmi nyavaja amúgy is. Pl. csomószor csinálja, h beindítjuk, és egyszer csak leáll pár mp után, és újra kell indítani meg ilyenek. :/ De ezt az SP2-re frissítést majd megpróbálom.

pxxl
akkor frissítsed fel sp2-re, aztán újra kell "aktiválni" az xp-t. 😊

ha úgy sem megy, akkor lehet, hogy más a baj.

All hail the double x!

Lacee86
Hali!
Olyan lehet, h 2 különbözõ régi DDR1-es ramot (egy 256-osat és egy 1 gigásat) az XP SP2 felismerte és tudta kezelni, de az SP1 az nem? Mert mióta unokahúgomék gépe újra lett telepítve, (És sajnos aki telepítette, nem figyelt, és jó régi, SP1-es Wint rakott fel) azóta ha mind2 ram bent van, csak krixkraxok jönnek elõ a monitoron indításkor, csupán az 1 gigás modullal meg semmi nem is jelenik meg a monitoron. Csak a 256-ossal hajlandó elindulni a gép, ami alapból is benne volt. (az 1 gigás nemrég lett bele vásárolva gyorsítás céljából)