!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Mostanában a gépem néha random módon újraindul és amikor újra elindítom kidobja, hogy a windows váratlan hiba miatt újraindult. Illetve néha nem igazán hajlandó betölteni a windowst..eljut a töltõképernyõig és onnantól nem lép tovább.
Eseménynaplóban a következõ hibaüzenetet írja erre az idõszakra:
Súlyos hardverhiba történt.

Jelentõ összetevõ: Processzormag
Hiba forrása: Gépellenõrzési kivétel
Hiba típusa: Busz- vagy összekapcsolási hiba
Processzorazonosító: 0

További információ a jelen bejegyzés részleteiben.

Mi lehet a hibás?

Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.

Megoldódott. Win XP driver-t kellett felerõszakolni Win7-re és azóta tökéletesen mûködik.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

bardocz
Köszi.
gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok!

Arra szeretnék rákérdezni hogy az mitõl lehet hogy adott egy HP 625-ös notebook, (win7 home premium 64bit) és a wifi-t nem lehet mûködésbe hozni, a gyári cd-jérõl fel lett téve minden, a driverek elvileg rendben mûködnek is. De a hálozatoknál azt írja hogy a Broadcom 4313 802.11b/g/n deaktiválva van, oké aktiválom, végigmegy az aktiválás de nem változik semmi, ugyanúgy deaktív. Van egy HP Wireless Assistant ami szerint a combo drive (wlan bluetooth) hibátlanul aktiválva van. Elméletben minden mûködik de mégse aktiválódik a hálózati kapcsolat. Ja és persze ha a Bluetooth-ot kapcsolgatom hibátlanul aktiválja/deaktiválja...

bardocz
bardocz

Ilyennel indította a gépem a tegnapi, meg mai napot is. Ha a javasolt dolgokat megcsinálnám, az megjavítaná, vagy hagyjam inkább? Még egy két hétig nem örülnék egy rendszerújrarakásnak, max ha új géprõl lenne szó.
Sziasztok,

Ebbe az alaplapba, melyik a legerõsebb proci, amit be lehet rakni: ASUS M2N-E
Néztem a gyártó honlapját, de nekem nem egyértelmû:
- azt írja, hogy egyes prociknál a frissítendõ BIOS csak béta, illetve
- "Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree" - amit nem tudom, hogy mit jelent, s nem azért, mert nem tudok angolul. :-)

Köszi

AMD Phenom II X6 1045T, 8 GB DDR3; Sapphire HD7870 2GB OC PCIE ASROCK N68C-S UCC;WDC - 500 GB - SATAII,OCZ Agility 3 SSD 64GB FSP HEXA 500W;Benq G2222HDL

Szia,

Idõközben megoldódott a probléma, a videókártya volt memória hibás.
Köszi

AMD Phenom II X6 1045T, 8 GB DDR3; Sapphire HD7870 2GB OC PCIE ASROCK N68C-S UCC;WDC - 500 GB - SATAII,OCZ Agility 3 SSD 64GB FSP HEXA 500W;Benq G2222HDL

pxxl
megpróbálom majd hétfõn, de közben kutakodtam és találtam pár ingyenes dns-t.

a probléma am annyi, hogy nem fordít a dns, domain neveket nem nyit meg, de ip címet igen. nem tudom, hogy a régi szolgáltató dns-e hagyott-e ki, vagy mivan. mindensetre hétfõn megpróbálom amit írtál (céges gép...) ty

All hail the double x!

gergely1991
Csõ!
Miért nem teszed arra a rádiógombos kijelölést,hogy ip cím automatikus kérdezése?
Majd ezt követõen beírod szépen a parancssorba:"ipconfig/all >c:\ipcim.log"
Ha vacakol akkor windows tûzfalon engedélyezd a echo pingkérést.
Ha ez mind összejött a C meghajtó gyökérkönyvtárjában megleled a ipcim.log fájlt,megnyitod és copy/pastezod, majd törlöd.

pxxl
Csõ!

valaki mondja meg légyszi a btel elsõdleges és másodlagos dns-kiszolgáló címét 😊 (amit tcp/ip-nél kell beállítani)

ty!

All hail the double x!

Mayorpapa
Ez volt a megoldás! Köszi Cifu, örök hála!

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

http://www.interstore.hu/termek/Kingston-DataTraveler-R30-16GB-p4665527.html vagy http://www.interstore.hu/termek/Kingston-DataTraveler-Elite-DTE-16GB-p4665528.html ?
USB3-as, 16 GB-os pendrive, 70/30 sebesség. A kérdés, aki ért hozzájuk, valós sebességük, megbízhatóságuk milyen, megéri?
[NST]Cifu
@Skyman: Az UTP kábel végére szerelnek RJ-45-ös csatlakozót, az nem bontható, vagy legalábbis bontható RJ-45 fejet én még nem láttam. Az általánosan használt fejet egy speciális fogóval kell megroppantani, az tartja a helyén a kábelt, és akadályozza meg, hogy kicsússzon a fejbõl.

Két megoldás van: vagy nagyobb lyukat csinálsz, ahol átfér a fej, vagy pedig veszel kábelt, és megkérsz egy szakit (villanyszerelõk egy része is kábelezik ilyesmit), akinek van ilyen fogója, hogy rakjon a két végére fejet. A harmadik megoldás, hogy kábel helyett a WiFi felé fordulsz, de akkor ugye a Switch már nem játszik, routerre lesz szükséged.

@Ironman2: Bios-ban kiírja? A lemez PATA kábelén van más is? Hogy van a lemez bejumperelve (Master/Slave/Cable Select)?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

win98-at rá akarok telepíteni egy régebbi pentium3-ra,bebootol rendesen a lemezrõl (cd),erre a formázásnál nem találja a rendszerlemezt,pedig benne van rendesen.Valaki?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

skymannn
Hali!
Szeretnék egy 30 m-es kábelt átvezetni egy-egy kisebb átmérõjû lyukon padláson keresztül egy szomszédos szobába ami egy switchet és egy gépet kötne össze. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan utp patch kábel(ilyen kábel kellene tudom szerint, igaz?) aminek az egyik feje levehetõ vagy legalább is késõbb felhelyezhetõ rá, ezt hogyan tudnám kivitelezni? A választ elõre is köszönöm.

[NST]Cifu
Nézd meg a munkacsoport nevét.

Sajátgép -> jobb gomb -> Számítógépnév -> "Módosítás" gomb -> új ablak alján Munkacsoport

Mindkettõnek ugyanaz legyen a munkacsoport neve.

Mayorpapa
Sziasztok! Kéne egy gyors segítség: adott két gép, mindkettõn XP van. Routeren keresztül volt kiépítve hálózat a két gép között. Az irodai gépemen egy mappa meg van osztva, tehát a szobai gépemrõl el tudtam érni ezt a mappát, másolhattam át fájlokat stb. A gond: a szobai gépen (tehát amirõl elértem a másikat) újra tettem az op. rendszert. Azóta nem látja a másik gépet (illetve azt a megosztott mappát, nem tudom kitallózni). Ha a hálózati helyeket megnyitom, nincs semmi, üres. Net van a másik gépen, tehát a router - elvileg - jól mûködik. Olyanokat már megnéztem, hogy a "TCP/IP feletti NetBIOS engedélyezése" és a "Számítógép-tallózó szolgáltatás elindítása" engedélyezve legyen, de semmit nem segítettek. Mi a teendõ ilyenkor? Op. rendszer vagy router beállítást kell megnéznem?

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

az értesítési területen mindig ott van az ikon 😊
az ipconfigos részt majd kipróbálom legközelebb...
gergely1991
Érdemes megjeleníteni az ikont a tálcán(jobboldalt)
start menü begépeled "ncpa.cpl" rámész a helyi kapcsolatokra jobb gomb tulajdonságok> "ikon megjelenítése az értesítési területen..." bejelöl majd "OK".
Azért nem lehet egy darabig mert mondjuk kéri az ip-t a routeredtõl, az hogy nincs net még az is okozhatja hogy rossz ip-t ad a routered.ilyenkor a parancsértelmezõbe a "ipconfig/renew" utasítást gépeld be.

gergely1991
Szia!
Nem telepített mellé valami .net keretprogramot vagy c++ redistributable szoftvert?

s most van net! Nem tudom mi történhetett????
a routert sem látja...
(egyébként tegnap elõtt megnéztem vmit neten, gép kikapcs majd 2 percre rá bekapcsoltam és nem volt net :S
na mind1 ha még ma vmi ötlettel találkozok, próbálkozom ha nem jön össze akkor holnap beviszem a gépet a számtech. boltba és megnézzük, remélem 1 hálókártyával megoldódik :S bár jó lenne anélkül is 😊

no köszöntem szépen !
VIA Rhine II Fast Ethernet 10/100
nekem 2007es van fent a gépen, ennél frissebbet nem is találtam! 2004est igen de arra meg gondolom felesleges "frissíteni" ?
[NST]Cifu
-Hálókártya driverét frissiteni, hátha...
-Hálókártya lehet, ha van egy PCI v. PCI-Express hálókártyád úgy a legegyszerûbb kiszûrni.
-A gép látja a routert? Ha igen, akkor internetbeállításoknál nem stimmel valami. Ha nem, akkor kábel/hálókártya feltehetõen.

és akkor mi van ha a gép nem lett újratelepítve hanem egyszerûen csak elmegy róla a net? pcn nincs net, laptopon van! megnéztem a kábelt- nem e az ment tönkre de nem ez a gond!
vírusellenõrzés megvolt semmi nincs! nem tudom mitévõ legyek? lehet a hálókártyám ment tönkre? (integrállt kártyám van)
semmi ötletem nincs mi lehet a gond....
esetleg ha bármi olyan ötleted van ami segíthet kérlek oszd meg velem! Köszi szépen
Leírás szerint ez nem ram hiba, hanem csatlakozó. Véletlenül nem analóg csatlakozón van? vagy még rosszabb DVI/D-Sub átalakítón?

[NST]Cifu
Vakon? 😄

Szépen lassan kezdj el feljebb haladni, az MSI Kombustorral pedig nézd a stabilitását és a hõmérsékletet. Olyan 70-75 fok fölé ne menjen, lehetõleg.

Némi feszemeléssel az 1000Mhz gond nélkül meg kell legyen.

Büdös Bohóc
mindent tekerj a maxra, hisz úgy lesz a leggyorsabb

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Sapphire Hd 7870-et szeretnék tunningólni msi afterburner-rel. Tudna vki mondani egy jó beállítást?
Elõre is köszi.

Gigabyte B450 Aorus Pro, RYZEN 5 5600X , G.Skill Aegis 32GB DDR4 3200MHz, Sapphire RX6700XT Nitro+ , FSP 700W hyper m , Cooler Master Silencio 650 Pure

[NST]Cifu
Mire van rákötve? Milyen kábellel? Nekem anno csúnya blamám volt abból, hogy egy Radeon 4870x2 esetében az amúgy márkás HDMI kábel egyszerûen sz@r volt, és csúnya artifactokat (grafikai zavarokat) prezentált. Én téptem a hajam, telefontáltam a srácnak, akitõl vettem, és egyéb nem részletezett dolgok után mindenfélét kirpóbáltam. Egy noname HDMI kábellel az artifactok eltüntek...

Sziasztok,

A következõ a problémám: szereztem egy GTX260 videókártyát. WIN7 installálása után azt vettem észre, hogy a világos színeknél zöldeskék foltos csíkok láthatóak az egész képernyõn? Hibás lehet a kártya memóriája? Hogy tudom ezt tesztelni? Most veszem észre, hogy ezek villognak is, ahogy írok... :-(

[NST]Cifu
Régi XP-d van? Az szokott ilyet csinálni. A Vezérlõpult -> internetbeállításoknál lõdd be a kapcsolatoknál. Win7 esetén ha bedugtad a hálókártyába a kábelt, akkor fel kellett, hogy ugrojon egy ablak, ott csak simán állísd be, hogy otthoni hálózat.

A router kézikönyvébe benne van, hogy mi az alap IP, 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 szokott lenni. Ha ezt a címet nem találja, akkor vagy át van állítva az IP tartomány (valószínûtlen), vagy nincs kapcsolat a router és a gép között (kábel rendesen be van dugva, hálózati csatlakozó drivere fent van?).

Ha ez nem megy, akkor próbáld meg resetelni a routert, hátha segít.

LasDen
van egy gépem, ami újra lett telepítve. minden fut rajta rendesen kivéve az internet. routert használunk, de sehogy sem tudom beállítani. próbálnék belépni a router oldalára, de egyszerûen nemtudok sehogy se. Folyton szeretne csatlakozni a nethez.

Egy SMC 7004VBR routert használok. Elméletben a net jólvan beállítva, de semmi válasz. Próbál csatlakozni, de semmi válasz...

HELP MEE!!

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Szerintem érdemesebb egy teljes formázás, gondolom nem 1 partíción szeretnéd a 2TB-tot, particionálás után meg ajánlott. Mondjuk hozzáteszem még sosem használtam rendszert friss vinyóval formázás nélkül, tehát nem tudom hogy lehet e lassabb vagy akármi, elviekben nem.

Nem találtam topicdesigne-al foglalkozó topicot.
Valaki mondja már meg, hol van olyan,  vagy hogyan tudok topicot designe-ozni?

Sziasztok!
Vettem egy új merevlemezt (2T😎 és felmerült a kérdés, amin régebben is sokat gondolkodtam: Érdemes ilyenkor egy teljes formázást csinálni, vagy bõven elég a gyorsformázás?
Neten eléggé megoszlanak a válaszok ezzel kapcsolatban, ezért kérdezem😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Próbáltam drivert frissíteni meg minden csökkentett módban is buheráltam, meg vírusirtást is próbáltam de semmi.
Ha valaki tud valami segítsen köszi!
Bocs!
Na aza gondom hogy a elszállt a Nvidia drivere és nemtudok belépni a controll panelbe.
Ezt a választ adja:
[/img]

BBakter

2012. szept. 30. 19:29 | privát | válasz | #57

Próbáltam frissíteni meg minden de nem indul.
Ha valaki tud rá valami okosságot elõre is köszi!

© BBakter

2012. szept. 30. 19:29 | privát | válasz | #56

© BBakter

2012. szept. 30. 19:25 | privát | válasz | #55

Haliztok!
Aza problémám hogy nem tudom elndítani a nvidia control paneljét.

Az az igazság, hogy pont nem az EAX alapok miatt tettem fel, hanem a leírtak szerint kimaradt extra beállítások okán, mert azok nélkül is brutál sokat dob a videók hangján, még a youtubeon is. 😊
Mindegy, közben ezért néztem, hogy kb. zéró EAX játék jön ki, most már csak az érdekelne az új kártyáit mivel adja el csóri Creative?

Chipset drivered mennyire friss?

irfanview-el megoldva
nagyon régen volt vmi szoftveres topic is de nem találom!
elvileg van, vagyis gyakorlatilag is hiszen tavaly körül használtam azt a fajta programot amely egész könyvtárnyi jpg. képet tud átmérezetni! tehát nem kell minden képpel egyesével dolgozni.
Valaki tudja ennek a nevét?
Csak mert munkahelyen készítettem elég sok képet ám nem akarom 14 mp felbontásban kiírni lemezre hanem elég nekik a 800*600 is amelynek köszönhetõen a fájlok mérete ugye jóval kisebb lesz..

A válaszokat elõre is nagyon szépen köszönöm
blackcalibra
Sziasztok!

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a képen látható, "aranyszínû" csavarok (9 db) közül 2. miért hosszabb, mint a többi 7?
KÉP.
Ezek az alaplap alá kerülnek, de ez a kettõ hosszabb hová való?
Nem látok a házon a furatokban különbséget, nincsenek "mélyebben", mert akkor egyértelmû lenne.
Mind a 9. darab beépítendõ, mindegyikbe megy csavar is (ugyanolyan csavar).
Ötlet?
[NST]Cifu
Még mindig nem derült ki, milyen az a 400W-os táp. 😊

Milyen procid van? Ha van IGP-je, akkor próbáld meg, hogy mi történik ha azzal indítod el a win-t.

Petka
win újrahúzás, csökkentett mód megvolt...

[NST]Cifu
@Inquisitor: A Win Vista óta nincs értelme az EAX-nek, minek erõlteted akkor? Filmézéshez a Radeon zajkeltõje is tökéletes.

@Rotcsa: Az általánosban vannak ilyesmivel foglalkozó topicok.

@Petka: Milyen az a "400W-os táp"? Ha driver telepítése után csinálja, akkor aligha hardveres a gond szerintem (hacsak nem a hardveres gyorsítás fekszik meg valami miatt), inkább szoftveres lesz az. Ilyen helyzetben csökkentet módban elindul a gép? A windows teljes újrahúzásán próbálkoztál?