!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mostanában a gépem néha random módon újraindul és amikor újra elindítom kidobja, hogy a windows váratlan hiba miatt újraindult. Illetve néha nem igazán hajlandó betölteni a windowst..eljut a töltõképernyõig és onnantól nem lép tovább.
Eseménynaplóban a következõ hibaüzenetet írja erre az idõszakra:
Súlyos hardverhiba történt.
Jelentõ összetevõ: Processzormag
Hiba forrása: Gépellenõrzési kivétel
Hiba típusa: Busz- vagy összekapcsolási hiba
Processzorazonosító: 0
További információ a jelen bejegyzés részleteiben.
Mi lehet a hibás?
Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Arra szeretnék rákérdezni hogy az mitõl lehet hogy adott egy HP 625-ös notebook, (win7 home premium 64bit) és a wifi-t nem lehet mûködésbe hozni, a gyári cd-jérõl fel lett téve minden, a driverek elvileg rendben mûködnek is. De a hálozatoknál azt írja hogy a Broadcom 4313 802.11b/g/n deaktiválva van, oké aktiválom, végigmegy az aktiválás de nem változik semmi, ugyanúgy deaktív. Van egy HP Wireless Assistant ami szerint a combo drive (wlan bluetooth) hibátlanul aktiválva van. Elméletben minden mûködik de mégse aktiválódik a hálózati kapcsolat. Ja és persze ha a Bluetooth-ot kapcsolgatom hibátlanul aktiválja/deaktiválja...
Ilyennel indította a gépem a tegnapi, meg mai napot is. Ha a javasolt dolgokat megcsinálnám, az megjavítaná, vagy hagyjam inkább? Még egy két hétig nem örülnék egy rendszerújrarakásnak, max ha új géprõl lenne szó.
Ebbe az alaplapba, melyik a legerõsebb proci, amit be lehet rakni: ASUS M2N-E
Néztem a gyártó honlapját, de nekem nem egyértelmû:
- azt írja, hogy egyes prociknál a frissítendõ BIOS csak béta, illetve
- "Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree" - amit nem tudom, hogy mit jelent, s nem azért, mert nem tudok angolul. :-)
Köszi
AMD Phenom II X6 1045T, 8 GB DDR3; Sapphire HD7870 2GB OC PCIE ASROCK N68C-S UCC;WDC - 500 GB - SATAII,OCZ Agility 3 SSD 64GB FSP HEXA 500W;Benq G2222HDL
Idõközben megoldódott a probléma, a videókártya volt memória hibás.
Köszi
AMD Phenom II X6 1045T, 8 GB DDR3; Sapphire HD7870 2GB OC PCIE ASROCK N68C-S UCC;WDC - 500 GB - SATAII,OCZ Agility 3 SSD 64GB FSP HEXA 500W;Benq G2222HDL
a probléma am annyi, hogy nem fordít a dns, domain neveket nem nyit meg, de ip címet igen. nem tudom, hogy a régi szolgáltató dns-e hagyott-e ki, vagy mivan. mindensetre hétfõn megpróbálom amit írtál (céges gép...) ty
All hail the double x!
Miért nem teszed arra a rádiógombos kijelölést,hogy ip cím automatikus kérdezése?
Majd ezt követõen beírod szépen a parancssorba:"ipconfig/all >c:\ipcim.log"
Ha vacakol akkor windows tûzfalon engedélyezd a echo pingkérést.
Ha ez mind összejött a C meghajtó gyökérkönyvtárjában megleled a ipcim.log fájlt,megnyitod és copy/pastezod, majd törlöd.
valaki mondja meg légyszi a btel elsõdleges és másodlagos dns-kiszolgáló címét 😊 (amit tcp/ip-nél kell beállítani)
ty!
All hail the double x!
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
USB3-as, 16 GB-os pendrive, 70/30 sebesség. A kérdés, aki ért hozzájuk, valós sebességük, megbízhatóságuk milyen, megéri?
Két megoldás van: vagy nagyobb lyukat csinálsz, ahol átfér a fej, vagy pedig veszel kábelt, és megkérsz egy szakit (villanyszerelõk egy része is kábelezik ilyesmit), akinek van ilyen fogója, hogy rakjon a két végére fejet. A harmadik megoldás, hogy kábel helyett a WiFi felé fordulsz, de akkor ugye a Switch már nem játszik, routerre lesz szükséged.
@Ironman2: Bios-ban kiírja? A lemez PATA kábelén van más is? Hogy van a lemez bejumperelve (Master/Slave/Cable Select)?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Szeretnék egy 30 m-es kábelt átvezetni egy-egy kisebb átmérõjû lyukon padláson keresztül egy szomszédos szobába ami egy switchet és egy gépet kötne össze. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan utp patch kábel(ilyen kábel kellene tudom szerint, igaz?) aminek az egyik feje levehetõ vagy legalább is késõbb felhelyezhetõ rá, ezt hogyan tudnám kivitelezni? A választ elõre is köszönöm.
Sajátgép -> jobb gomb -> Számítógépnév -> "Módosítás" gomb -> új ablak alján Munkacsoport
Mindkettõnek ugyanaz legyen a munkacsoport neve.
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
az ipconfigos részt majd kipróbálom legközelebb...
start menü begépeled "ncpa.cpl" rámész a helyi kapcsolatokra jobb gomb tulajdonságok> "ikon megjelenítése az értesítési területen..." bejelöl majd "OK".
Azért nem lehet egy darabig mert mondjuk kéri az ip-t a routeredtõl, az hogy nincs net még az is okozhatja hogy rossz ip-t ad a routered.ilyenkor a parancsértelmezõbe a "ipconfig/renew" utasítást gépeld be.
Nem telepített mellé valami .net keretprogramot vagy c++ redistributable szoftvert?
(egyébként tegnap elõtt megnéztem vmit neten, gép kikapcs majd 2 percre rá bekapcsoltam és nem volt net :S
na mind1 ha még ma vmi ötlettel találkozok, próbálkozom ha nem jön össze akkor holnap beviszem a gépet a számtech. boltba és megnézzük, remélem 1 hálókártyával megoldódik :S bár jó lenne anélkül is 😊
no köszöntem szépen !
nekem 2007es van fent a gépen, ennél frissebbet nem is találtam! 2004est igen de arra meg gondolom felesleges "frissíteni" ?
-Hálókártya lehet, ha van egy PCI v. PCI-Express hálókártyád úgy a legegyszerûbb kiszûrni.
-A gép látja a routert? Ha igen, akkor internetbeállításoknál nem stimmel valami. Ha nem, akkor kábel/hálókártya feltehetõen.
vírusellenõrzés megvolt semmi nincs! nem tudom mitévõ legyek? lehet a hálókártyám ment tönkre? (integrállt kártyám van)
semmi ötletem nincs mi lehet a gond....
esetleg ha bármi olyan ötleted van ami segíthet kérlek oszd meg velem! Köszi szépen
Szépen lassan kezdj el feljebb haladni, az MSI Kombustorral pedig nézd a stabilitását és a hõmérsékletet. Olyan 70-75 fok fölé ne menjen, lehetõleg.
Némi feszemeléssel az 1000Mhz gond nélkül meg kell legyen.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Elõre is köszi.
Gigabyte B450 Aorus Pro, RYZEN 5 5600X , G.Skill Aegis 32GB DDR4 3200MHz, Sapphire RX6700XT Nitro+ , FSP 700W hyper m , Cooler Master Silencio 650 Pure
A következõ a problémám: szereztem egy GTX260 videókártyát. WIN7 installálása után azt vettem észre, hogy a világos színeknél zöldeskék foltos csíkok láthatóak az egész képernyõn? Hibás lehet a kártya memóriája? Hogy tudom ezt tesztelni? Most veszem észre, hogy ezek villognak is, ahogy írok... :-(
A router kézikönyvébe benne van, hogy mi az alap IP, 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 szokott lenni. Ha ezt a címet nem találja, akkor vagy át van állítva az IP tartomány (valószínûtlen), vagy nincs kapcsolat a router és a gép között (kábel rendesen be van dugva, hálózati csatlakozó drivere fent van?).
Ha ez nem megy, akkor próbáld meg resetelni a routert, hátha segít.
Egy SMC 7004VBR routert használok. Elméletben a net jólvan beállítva, de semmi válasz. Próbál csatlakozni, de semmi válasz...
HELP MEE!!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Valaki mondja már meg, hol van olyan, vagy hogyan tudok topicot designe-ozni?
Vettem egy új merevlemezt (2T😎 és felmerült a kérdés, amin régebben is sokat gondolkodtam: Érdemes ilyenkor egy teljes formázást csinálni, vagy bõven elég a gyorsformázás?
Neten eléggé megoszlanak a válaszok ezzel kapcsolatban, ezért kérdezem😊
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Ha valaki tud valami segítsen köszi!
Na aza gondom hogy a elszállt a Nvidia drivere és nemtudok belépni a controll panelbe.
Ezt a választ adja:
[/img]
BBakter
2012. szept. 30. 19:29 | privát | válasz | #57
Próbáltam frissíteni meg minden de nem indul.
Ha valaki tud rá valami okosságot elõre is köszi!
© BBakter
2012. szept. 30. 19:29 | privát | válasz | #56
© BBakter
2012. szept. 30. 19:25 | privát | válasz | #55
Haliztok!
Aza problémám hogy nem tudom elndítani a nvidia control paneljét.
Mindegy, közben ezért néztem, hogy kb. zéró EAX játék jön ki, most már csak az érdekelne az új kártyáit mivel adja el csóri Creative?
elvileg van, vagyis gyakorlatilag is hiszen tavaly körül használtam azt a fajta programot amely egész könyvtárnyi jpg. képet tud átmérezetni! tehát nem kell minden képpel egyesével dolgozni.
Valaki tudja ennek a nevét?
Csak mert munkahelyen készítettem elég sok képet ám nem akarom 14 mp felbontásban kiírni lemezre hanem elég nekik a 800*600 is amelynek köszönhetõen a fájlok mérete ugye jóval kisebb lesz..
A válaszokat elõre is nagyon szépen köszönöm
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a képen látható, "aranyszínû" csavarok (9 db) közül 2. miért hosszabb, mint a többi 7?
KÉP.
Ezek az alaplap alá kerülnek, de ez a kettõ hosszabb hová való?
Nem látok a házon a furatokban különbséget, nincsenek "mélyebben", mert akkor egyértelmû lenne.
Mind a 9. darab beépítendõ, mindegyikbe megy csavar is (ugyanolyan csavar).
Ötlet?
Milyen procid van? Ha van IGP-je, akkor próbáld meg, hogy mi történik ha azzal indítod el a win-t.
@Rotcsa: Az általánosban vannak ilyesmivel foglalkozó topicok.
@Petka: Milyen az a "400W-os táp"? Ha driver telepítése után csinálja, akkor aligha hardveres a gond szerintem (hacsak nem a hardveres gyorsítás fekszik meg valami miatt), inkább szoftveres lesz az. Ilyen helyzetben csökkentet módban elindul a gép? A windows teljes újrahúzásán próbálkoztál?