!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Foxit pdf editor?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

bardocz
Adobe acrobat pro meg tudta csinálni, persze nem tökéletes, de használható.
bardocz
Elvileg az office one note is tud ilyet, de az mégrosszabb eredményt hoz.
bardocz
Igen, de az sajnos nem csinálja meg rendesen. Elsõ pár szót felismeri, de azokat is hibásan.
SzirmosSzisza
Google Docs-ba töltsd fel, abban mintha lenne szövegfelismerõ.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

bardocz
Van egy pdf, amibõl nem lehet ctrl+ ctrl+v-zni a szöveget, mivel scannelt. Van program, amivel megúszhatnám a gépelést?
Animefox
Ehhez a Catalyst-hez nem értek 😞

Animefox
Ati

Calver
kezdjük ott, hogy milyen videokártya - Nvidia vagy ATI?
aztán folytatásnak, natív felbontásban megy a cucc? mert ha nem, egynek azért rak köré fekete keretet, és nem nagyítja.
és a végén: videokártya beállításainál scaling-el machinálj. (nvidia-nál jobb klikk asztalon -> nvidia control panel -> display -> adjust desktop size and position)

"The trees move. Do you not see it?"

Animefox
HELP!
Valaki nem tudná megmondani hogy lehet átállítani a video karit úgy hogy teljes képernyõben menjen a játék? Fekete kép keret veszi körül a játékot! Alt enter meg semmi más se segít 😞

gergely1991
driverrel kapcsolatban:Everest(vagy aida)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991

Tibi7
Sziasztok! Létezik olyan program ami windows újratelepítése után megmutatja, hogy milyen fontos programok, összetevõk hiányoznak a géprõl? Legyen az driver, vagy bármi más?
ÉN IS segítséget kérnék!

Van egy panasonic fényképezõ! Csatlakoztatom a gépre de a rajta levõ anyagot nem tudom áthelyezni, csak másolni tudom a gépre! Ha átmásoltam és törölni szeretném a rajta levõ anyagot azt sem engedi mert elvileg írásvédett! Ez így nem jó. hogyan lehet megoldani, hogy áthelyezni is tudjam a fájlt? (ergo nem kell másolni majd csatlakoztatás leválasztása után törölni)
LeWyTy
NAGY HELP!
Sikerült egy olyan vírust beszereznem ami nem enged vírusirtót a gépem közelébe sem.
Eree a formatáláson vagy a windows újrarakáson kívül van megoldás?
Köszi.<#worship>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Elsõ körben én a BIOS-ban mindent visszaállítanék gyári beállításokra (load fail-safe defaults, reset factory defaults, stb...). Amit említettél hogy bekapcsolás után nincs kép gyanús lehet VGA-ra akár...

Ez a kerregés lehetséges hogy HDD probléma, bár írtad hogy másik gépben nincs vele ilyen gond. (bár szoktak ventik is kerregni de attól maga a gép nem lassul le.)

Kérdésedre... igen okozhat ilyen érdekességet a memória, érdemes kiszedegetni a modulokat és kifújni a foglalatot levegõvel, majd visszarakni õket, illetve MemTest86-ot érdemes volna lefuttatni rajta.
jaja az az egy volt, de remélem nem csak volt 😄

\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"

AlieN911
Hali

Olyan problémám akadt a géppel mostanában, hogy ha bekapcsolom, megnyomom a bekapcs gombot, a gép elindul, de nem jön be kép a monitoron. Folyamatosan világít a gépen a led. Kikapcs, majd újra be, jó.
mostanában már nem jó a 2.ra sem, 4-5x el kell játszani. Valamikor resetet nyomok, ekkor gondolkozik, majd áramtalanít, és újraindul, ez után jó szokott lenni, ez olyan mint amikor a biosban valami nem jó, vagy változás után kikapcs, majd beindul. Valamint mintha lelassult volna, és hangosabban "kerreg" mikor megnyitok valamit...

Ötlet, hogy mi lehet a baj?

Bioszban minden auton van, kivéve a mem feszültség, az fix 2,2V ill a CPU szoró fix 8. (Crucial Ballistix, ennyi kell neki)

Vinyó, vga, jó másik gépben.

RAM okozhat ilyen hibát?

Honda - The Power of Dreams

modellmaker

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

ETS2 Multiplayer játékosait várja a Waberer's International Transport Zrt. Csatlakozás: http://myvtc.net/r/664 TeamSpeak: 87.229.120.161:9988

gergely1991
LOL
Akkor neked az a egy volt.😄

Rendben mindenképp megcsinálom amit mondtál, most kell venni pendrivet is, mert néztem nagyon olcsóak 😊 és köszönöm a válaszod !

megoldódott a problémám!
gergely1991
Kaspersky Rescue disk-et töltsd le(olcsóbban megúszod ha (te esetedben egy másik és egy még tiszta géprõl) pendrive-ra telepíted,maga usb telepítõ is benne van a dokumentumban).Bebootolsz pendrive-ról és végrehajtasz egy keresést(a használhatatlant is leellenõrzöd).Ezt követõen alkalmazod ezt a lépést hogy a továbbiakban ne forduljon elõ még egyszer.

LockAP_v243.exe található a pendrive-n , ennek segítségével lehet fatra formázni a pendrive-t! Egy probléma véletlenül méretnek túl kicsi méretet adtam meg és így most 10 mb helyem van a 32giga helyett! Milyen progival tudnám ezt visszaállítani?
Lacee86
A Chrome a legjobb. Csak a Flashekkel óvatosan kell bánni annál is. :/

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Büdös Bohóc
Chrome-ot, még mindig a legjobb a sok szar között 😄

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

akkor mit használsz ? 😊

újabb téma :

Elég szerencsétlen gépem lehet, de nem tudjátok miért van az, hogy bármilyen pendrivet beteszek a gépbe, vagy hordozható vinyót, akkor minden egyes file rejtetté válik, és csinál neki külön parancsikont... elvileg valami vírus lehet, de nem tudom mivel lehetne kiirtani.. a formázás nem segített sehogy se.. a pendrivom azóta használhatatlan :\

Büdös Bohóc
Nálam Chrome alatt a flash rendszeresen kifagyasztja egy idõre az egész böngészõt, aztán kiírja, hogy le akarok-e állítani egy plugint, mert nem válaszol. Ok, aztán persze összeomlik a flash. Ez így kb 1-2 havonta a frissítésekkel jár, okádék fos az egész flash meg a pluginjei. Firefox alatt is voltak hasonló élményeim régen, de azt meg már rég nem használom.

csak a Chrome ?
azt mondják a flash újratelepítése segít

nálam ilyen nincs, csak annyi h a youtube videót szaggatottan játsza le 😞
és egy kiegészítés, azt figyeltem meg, ha még épp van hang, de már recseg, és megnyitok még egy új fület, akkor végleg elmegy a hang..

Sziasztok !

Miért nincs a Chrome böngészõben hang, de bármelyik másik böngészõben meg igen? Operáról most tértem át a Chromera, és már arra felfigyeltem, hogy egészen máshogy szól a chromeban megnyitott szám pl Youtuben. Visszhangozva szól, most meg már egyre rosszabb, recseg ropog, és a végén teljesen elmegy a hang, még a hangkártyába kötött kijelzõm se mutat aktivitást, de ha meg pl az operát nyitom meg, rendesen megy a zene, még a media playerben futott számok, játékoknak is van hangja.

Ötletek ? elõre is köszönöm a válaszokat !

Sziasztok!

Segítség kellene!!!
A monitorommal van a gond.
Amíg analógon ment a monitor nem volt semmi gond, de most digitálisra van állítva és nem hajlandó a játékok felbontásait rendesen mûködtetni.
csak 1024x768 és 1920x1080 felbontásokat tudnak. De a kettõ közötti felbontások kellenének és nemtudok mit csinálni.
egy Samsung SyncMaster P2350.
Találtam hozzá valamilyen driver-t, de nemtudom beállítani hogy mûködjön..

Valaki tud segíteni?

marsu
Nem ez volt a kérdés!! <#bee1>
Büdös Bohóc
jó isten, comic sans betûtípus nálad a default? :-/

marsu
Sziasztok
[url="http://www.sg.hu/galeria/1007313950/10073139501351794469.png"]
opera böngészõm ilyen ablakokat dob fel félpercenként, csak más címek vannak benne.
Mit lehet ezzel kezdeni?? Kép
<#eljen>ez az , ahogy nézem nem is vészes áron adják szóval köszi! Mondjuk guglizhattam volna, de köszönöm szépen a segítséget... ezek szerint 1000ft-ból ki is jövök mert a kábel se lehet olyan nagyon drága abból meg 3 méter bõven elég....
Persze hogy létezik ilyenre gondoltál?

üdv!

lehet hülyeséget kérdezek, ezért ne kövezzetek meg!

A gépbe ugye van egy tv kártya amire rádugom az analóg kábelt! Van a szobába egy tv amire nem tudok kábelt dugni mivel a gépbe van benyomva és nincs másik. A kérdésem most következne! Analóg kábel elosztó létezik? Tehát amit a gépbe dugnék azt egy ilyen elosztó szerûséghez csatlakoztatnám és abból tudnék egy szálat a gépbe , a másikat a tv-be vinni.
Létezik ilyen, vagy nem? Ha igen milyen árú lehet?
Sziasztok. Adott egy Asus K55D laptop, AMD A8 as proci, Apu+GPU van benne (AMD Dual Graphics)... Olyan probléma lenne hogy rengeteg játéknál mikor a menü jönne be fogja magát és kilép. CoD Black Ops pl mûködik gond nélkül, Fifa 13 viszont miután kiválasztom a nyelvet kilép a tálcára. Semmi hibaüzenet meg semmi, csak fogja magát és kivág.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

"Create a new DWORD. Right click on mountmgr> New > DWORD(32bit)Value. Type NoAutoMount and give it the value 0. Exit Regedit, reboot and then check whether your USB devices are getting recognised."

Ezzel sikerült. De érdekes volt, mert restart után nem mûködött, 4-5x ki-be dugtam a pendrivet, de nem akart mûködni, aztán mondom ránézek az Eszközkezelõre, és mikor nyitva volt az Eszközkezelõ, majd úgy dugtam rá a pendrivet, jelezte a tálcán hogy talált új meghajtót és MÛKÖDIK!! <#pias><#pias>

Kösz még1szer a linket! <#worship>
Büdös Bohóc
aztán, ha sikerült megoldani, írd légyszi ide, hogy mi volt, kíváncsi vagyok 😊

Kösz, holnap kipróbálom! <#worship><#worship>
Büdös Bohóc

Köszönöm az eddigi tippeket!!

Közben ma voltam dolgozni így újra ránéztem...a helyzet változott és rosszabb lett, most már bárhova is dugom a pendrivet, alaplapba vagy elõre, nem fagy a windows hanem a sajátgép ablakában egy pillanatra elõjön majd eltûnik a pendrive ikonja egy piros kérdõjellel rajta. Egyéb pendriverrel is ezt csinálja, az egér és a billentyûzet mûködik mert ugye az is usb 2.0 porton van bedugva.
Vírusellenõrzést csináltam, hijackthis szerint tiszta, feladatkezelõ, msconfig tiszta, noddal és malwarebytessel is lefuttattam egy keresést de a rendszer tiszta + kipucoltam ccleanerrel is, de a helyzet változatlan.
Csökkentett módban futtattam a windowst hálózat nélkül, így a bármilyen szoftver miatti hiba nem állhat fent. Szóval ha minden igaz, maga a windows szarhatott be magától valahogy. Amúgy meg xp professional van rajta.
Egyéb ötlet gyerekek? :-)
Büdös Bohóc
- kösd át másik usb portra az alaplapon az elõlapit, ha van még szabad
- ha több port van a gépház elején és csak 1 dugalj, akkor valszeg van egy kis beépített elosztó hub a portkhoz. Lehet az ment tönkre, akkor nem tudsz vele mit kezdeni

nekem is amúgy az egyik elõlapi porttal nem minden akar tökéletesen menni, arra már pl nincs tippem miért

gergely1991
Dugd bele egy másik usb-s eszközt(ne a pendrive-ot),aztán kiderül.
A windows nem adja ki a "hardverhiba" hangot? TE,nem gondoltál egyébként vírusra amit esetleg ott tombolna az eszközön? Másik gépben is ezt produkálja?
Driver fel van rá telepítve(vagy újratelepítve)? Gondolnék arra is hogy a BIOS-ban engedélyezve van-e a elõröl lévõ usb-k,de akkor áramot se kapna(nálam így biztos).

Olyan problémám van, hogy ha egy pendrivet a gépházban elölrõl dugok be, akkor a windows lefagy addig, míg ki nem veszem a csatlakozóból a pendrivet. Gondolom a csatlakozó szar és nem a windows? Ötlet?
szabii98
hali!
egy játékot akarok letölteni, de nem megy mert hiába írom utorrentben a mentésnél hogy hova tegye, elkezdi de nem csinál mappát. így hiába tölteném le...... 14 gigáról lenne szó, 26 giga szabad helyem van. rányomok az okra utorrentben, majd elkezdi tölteni, de mikor a fájlt tartalmazó mappára megyek, mindig a dokumentumokra lép és nincs ott semmi...

I met God. She's black