!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maximus4
A helyzet az,hogy mivel ez két ünnep között volt,csak egy ilyen tápot tudtak adni,más nem volt raktáron.Így is zárás után lettek kész,a gép meg kellett😊 Ilyen házam van,el vagyok látva ventikkel.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Chieftecet eleg nagy hiba volt LC Powerre cserelni,foleg ha a Chieftec hibatlan volt. Konnyeden elofordulhat,hogy a tap miatt melegszik. Lehet,hogy ingadozik a feszultseg es a kis tulfesz.-ek bizony okozhatnak ilyet. Bar ez eleg ritka eset.

Milyen hazba van beepitve a konfig es milyen ventik vannak benne? Jo lenne tudni a ventik elhelyezeset illetve hogy merre fujnak.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Maximus4
Kapott a kártyám egy új hûtõt.Everest szerint alapon 10 fokkal hûvösebb lett,de játék közben a helyzet változatlan.Viszont a jó öreg chieftec tápom helyett kaptam egy lc power-t.Utána olvasgattam és sok jót nem találtam róla 😞
A kérdésem csak annyi lenne,hogy melegethet-e a videokártya a táp miatt,mivel van egy közvetlen kábel a kettõ között?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Maximus4
Tuti,hogy nem,mert mielõtt szétszedtem volna,akkor is így melegedett,ráadásul megnéztem a pasztát is😊
Soha nem húztam a kártyát.

Fehercsoki
Nem húztad a VGA-t mostanában?

Fehercsoki
Nem lehet hogy véletlen hõszigetelõ pasztát nyomtál oda?

Maximus4
Igen,és nyomtam alá egy kis pasztát is.

Fehercsoki
Szét is szedted a vga-t? Azaz a hûtõt leszedted róla teljesen?

Maximus4
Megnéztem a gépbe is,pörög rendesen.Mindegy,azért köszi a segítséget!

Fehercsoki
Nem úgy értem, hanem hogy mondjuk a venti szétégett és nem TUD forogni, vagy annyira poros hogy nem tud forogni. Nekem már volt ilyen=/ Nézd meg szerintem jobban a VGA-t, hátha valamit nem vettél észre rajta, sajnos mást nem tudok mondani, mert szinte biztos, hogy hardverhiba.(esetleg vírus is lehet, de arra nagyon nagyon kicsi az esély, egy ismerõsömnek volt olyan amelyik a CPU-t pörgette 100%on)

Maximus4
Nem tudom,hogy a ventinek mennyin kellene forognia,most 37%-on megy.

Fehercsoki
Hát pedig ha minden rendben, akkor nem kéne melegednie... Nem lehet hogy mondjuk a hûtoborda alatt van a por és nem láttad, vagy csak nem forog elég gyorsan a hûtõventillátor?

Maximus4
Azon már túl vagyok.Csak azért nem értem,mert 2 napja,amikor még mûködött az egész gép,semmi ilyet nem tapasztaltam.Most csak a böngészõ megy,és ezt mutatja az everest:

Fehercsoki
Játék közben kéne 50 foknak lennie a VGA hûtésének, így NE használd mert rövid úton tönkreteszed. Nézd meg mi van azzal a hûtéssel, lehet hogy tönkrement vagy csak szimplán nagyon nagyon poros a vga és túlmelegszik.

Maximus4
Sziasztok!

Egy kis segítség kellene.

Ma cserélték ki a tápomat 460W volt és 500W lett.
2 GB memóriából az egyik modul megadta magát,de kértem bele még egyet,mert egy giga elég kevéske.
Viszont csak egy darab 2 gigás volt,így lett összesen 3 a gépben.MHz az stimmel,a márka viszont nem.
Gondoltam játszom egy kicsit,de elég rendesen égett szagot érzek a gépbõl amikor fut valamilyen játék és hiába nézem,nem találtam semmi extrát,"csak" a videokártya melegszik az alaplaphoz közeli részén.Everesttel néztem,alapon a GPU hõfoka 42-55°C,játék közben ez fölmegy 80-100 körülire.

Ki kellene cserélnem a hûtést a kártyán?Vagy az alaplappal lehet gond?

Calver
sokat dobhatsz még úgy is a teljesítményen, ha lekopasztott windows-t használsz - microxp 0.82 vagy tiny7 rev01, keress rájuk, kalózöbölben megtalálod. (bár ez asztali gépre is igaz)

"The trees move. Do you not see it?"

SzirmosSzisza
Én csak laptopról kötöttem rá tv-re meg monitorra, de ott annyi, kiválasztod, hogy Extend a Projector settingsnél és kész.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

grebber
1 VGA-ra rákötött monitorral és TV-vel nem lehet azt megoldani hogy egyik képernyõrõl a másikra tegyem a dolgokat?(Pl tv-re áthuzom a media playert és nézem a filmet közben a monitoromon netezek) Vagy 1 vga-val csak tükrözni lehet és kész?

Next PC upgrade: 2022

Köszönöm!
Lacee86
Hardverileg mással nem, mint hogy veszel bele még RAM-ot, legalább 1 gigát. Csak azt alaposan meg kell majd nézni pontosan, h milyen jó bele. De sokat fog neki számítani, az biztos. Ezenkívül oprendszer reinstall, ha régen volt már, esetleg a gép belsejének alapos portalanítása, akár sûrített levegõvel, a melegedés megelõzésére vagy megszüntetésére, ha esetleg most is melegszik.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Üdv!
Egy 4 éves Asus X51L AP008-as laptopom van. 120 GB HDD, 1,86 Ghz proci, 1 GB RAM, 256-os videókártya, és XP. Pénzem nincs arra, hogy újat vegyek, szóval hogy tudnám kicsit "feljavítani"? Nem igazán értek hozzá...
Játékra nem nagyon használom (Tomb Raider, AoE 2-3, CS), fõképp netezésre.
gergely1991
Nézd meg a BIOS-ban.😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Lacee86
Turbo Boosttal 3,8, alapból 3,4.

Fehercsoki
3.4GHz az alapórajel.

Kongy
üdv

egy kis felvilágosítás kéne, mégpedig, hogy melyik a proci valós órajele itt, mert én nemtudom eldönteni

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Lacee86
Hát Win7 Ultimate csak támogatja. 😊 Nincs amúgy külön tápellátása a vinyónak, csak az USB.

gergely1991
Ha a OS(!) támogatja a USB 3.0 szabványt akkor mennie kell ha nem,akkor (mondjuk) csak 5V tápot ad.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Lacee86
USB 2-n jó. Érdekes módon baromi gyors. Kipróbáltam, a rajta levõ filmet, doc-ot, zenét sokkal gyorsabban megnyitja, mint a laptop HDD, pedig ugyanúgy 5400-es 8 MB pufferrel, és nagyon gyorsan lehet rámásolni adatot.

SzirmosSzisza
Elvileg az USB 3 vissza fele is kompatibilis szóval érdekes 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Lacee86
Hali!
Kaptam egy 2,5"-os 1 TB-os külsõ HDD-t. (Chili Green márkanevû, megmondom õszintén, életemben nem hallottam még, de Aldis, ahogy nézem. Érdekes módon az Aida64 Toshibának jelzi ki...) Na most, rá van írva, h USB 3.0 kombatibilis, de bizony mikor a laptopom USB 3.0-s portjába dugtam, semmi reakció nem volt. Ha a sima 2.0-sba, akkor pillanatok alatt felismerte. Mi lehet a gond? Errõl a márkáról amúgy van vkinek vmi tapasztalata már? 😊

Gigabyte Gm-m5050!
volt még egy másik márka! ez volt a bõ választék! 😄
Pontosan milyen egerrol van szo?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Optikai egerem van! most cseréltem le! mert a régin megkeményedett a kábel és begagyizott a gomb! a lenyomtam többször kattintott... stb!
most az a baj az új egérrel, hogy van amikor megáll, mikor mozgatod le-fel, balra-jobbra, játékoknál ez kellemetlen!
egérpad nincs, az asztalon használom!
néha mikor megnézem az alját ahol az optika van, kicsi szöszmösz szemcsék vannak ott! ez bekavarhat? a másiknál ilyen probléma nem volt! ott is volt szöszmösz! 😄
Tibi7
Sziasztok.
Problémám, hogy bedugom a laptop tápot a konnektorba, és a tápból pittyegõ hang jön. Nem is tölti a lapost sem. Ez miféle probléma?
Sziasztok!

Mi a különbség a Norton Internet Security telepítõk közt:
NIS-ESD és a
NIS-TW között?

Fehercsoki
Hát maximum mondhatod hogy ellopták... De ezt nem fogják neked megcsinálni, kivéve ha van rá olyan garancia ami a felhasználó hibájából bekövetkezett károkra érvényes.(pl. extreme digitalnál van ilyen, ha leejted és összetörik kapsz másikat)

Lacee86
Nem.

Dante73
Laptop vízzel? Nem árammal megy? Szerintem... Õõõõ hülyeség ellen nincs biztosítás, már bocs.

http://www.freetvmaci.info/

gergely1991
Ez már betegség, így rólad kinézve.😄

Benny04
fakk jú

tommygear
leülhetsz, egyes
Benny04
üdv!
van egy toshiba laptopom, kb 3 hónapja vettem. ma sajnos érintkezett egy kis vízzel, így egy ki folt keletkezett a kijelzõjén. azt mondták mások, hogy hiába viszem vissza, nem fognak vele semmit se csinálni, mert ez az én hibám, viszont amikor vettem, mondták hogy ha beregisztrálom a laptopomat, akkor lesz rá 1 éves lopás garancia. akkor vajon ezt is megcsinálják nekem ingyen?

LeWyTy
off?/Telefon befér?
Van egy HTC one V-m nem nagyon értek ezekhez...de a gyári kamera fokusza állandóan elszaródik és tiszta homály az egész felvétel.
Tudtok rá megoldást?
Köszi.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Lacee86
Szerintem igen.

SzirmosSzisza
Ezeknek BIOS-ban kéne lennie?:/

Lacee86
Lehet, h egy picit alacsonyra van belõve a hõmérséklet, h mikor kapcsoljon ki. Nekem legalább is ez jön le. Mert mittomén, ha 65 fokra van beállítva, akkor az még nem olyan óriási hõmérséklet laptopnál, ha felpörög jól a venti, vissza tudja hûteni alacsonyabb hõmérsékletre. Olyan 70 fok sztem, ami már kritikus annyira, h már jobb ha kikapcsol.
(Csak zárójelben, néha nem árt kifújatni kicsit a gépet a melegedés megelõzésére.)
Szerk: CPU hõmérsékletrõl beszéltem, biztos van külön GPU, alaplap, HDD stb.

gergely1991
A BIOS-ban lehet szabályozni a ventik mûködését(enyémben biztosan).

SzirmosSzisza
hai, túlmelegszik a laptop és kikapcsol magától. De mielõtt kikapcsolna, normálisan megy a hûtés, semmi extra, mikor pedig visszakapcsolom, akkor fúj "rendesen" (a hómémérseklétéhez illõen, kurva hangosan 😄). Lehet ezzel tenni valamit, hogy alaphelyzetben is fújjon rendesen?

benőmenő
Hali,
ismerõs vett magában angliából egy Celcus LCD423D913 típúsú tv-t.
Namost, hogy rendesen tudja használni itthon kéne elvileg egy media box, de az eladó azt mondta, hogy meg lehet oldani nélküle is, csak a netrõl kell vmit leszedni.
Ebbõl arra következtettem, hogy egy firmware update-re gondolhatott, de eddig semmi használhatót nem találtam.
Szóval légyszi világosítsatok fel, hogy egyáltalán tényleg firmware-t kell-e keresnem és ha igen ti találtatok-e hozzá.
Errõl lenne szó: Celcus LCD423D913FHD
Lacee86
Hm, hát erre nem is gondoltam. Igaz ami igaz nincs rajta vírusirtó szerintem, de nem is szoktam olyan oldalakra menni ahol lehet. 😊 Vagy mégis... Na, majd futtatok egy tesztet, köszi.