!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kérdeztem valami ami érdekel jólenne hogyha elöszõr megtudnád mi az a trollkodás mielõtt gyerek modjára elkezdesz trollkodni. -.- hülyegyerek
Fehercsoki
Már itt is kezded a trollkodást?

Sziasztok! jónak számit a (AMD Athlon(tm) 4 magos 620,és 2,60 GB-os processzor,2GB RAM,és Nvidia Geforce 1GB-os videókártya ? Az lenne még a kérdésem hogy ebben a formában bõvithetem a gépet 8GB RAM-ra és,2GB-os Videókártyára,Win 7-re,és Dx 11-re ? Még annyi hogy milyen videókártyát vegyek ami elég jó,és olcsó,és a játékokhoz szükséges ? Sokat segítenétek a vállaszaitokkal Köszönöm elõre is.
gergely1991
Az 1-es számú problémádra a Bekezdés párbeszédablakot ajánlom ahol a A 2. esetében ha beírod hogy 2. sortartalma és utána entert nyomsz akkor át áll "sorszámozásra". Valahol a Felsorolás és számozásnál tudod ezt beállítani hogy mit csináljon.Ha jól emlékszem le vannak tárolva (mármint az elsõ kettõ) a normal.dot sablondokumentumban(ha ezt kipróbálod a eredetirõl csinálni kell egy biztonsági mentést).

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok!

Segítség kellene. Az office 2007-el bajaim vannak!
Hogy lehet beállítani....
1. Hogy ne legyen a térköz 10 alaptól, hanem 0
2. Hogy sorszámozzon, ha úgy kezdek el írni?
3. Hogy lehet a rajz "alkalmazás" letenni az értesítõ sávba?
a 2003ban lelehetett tenni a rajz és alakzatokat.
4. ...

A többit még nem fedeztem fel, már ezek is idegesítenek!

Sziasztok. Adott egy netgear rangemax wpn824_v2 router ,és upc fiberpower 120 net. Ha a gépet közvetlen a modemre csatlakoztatom kábellel, akkor a letöltési sebesség 7,3mbit, ami nagyjából rendben is van. Viszont ha routeren át kapcsolódok, akkor csak max 1,2mbit tel lehet letölteni. Valamiért a routerrel nem lehet gyorsabb letöltési sebességet elérni. Erre van valami megoldás?

Ati

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! a probléma a következõ: Adott 1 HP Pavilon G6-os lap top, elõre telepített windows home 7 premium-al, 6 GB ram-al, 2.2-es Intel dual core-s procival. Például ha elkezdek nézni 1 youtub-os videót, a venti és a proci elkezd maxon pörögni. Ha elkezdek játszani a Football Manager 2012-al, elkezd a proci maxon pörögni, pedig elvileg simán mennie kéne. Ha filmet nézek, ugyancsak elkezd pörögni maxon a proci. Nem tudom mi lehet a gond, mivel szinte ezen folyamatok alatt semmi ms nem fut. Valakinek valami ötlete, hogy mi pörgetheti a procit ennyire?

Fehercsoki
1001 to 1002 0.0.0.0 1001 to 1002 TCP és pipa, szerintem, de pontosan nem tudom.

grebber

Ha pl 1001 és 1002-es portot akarom akkor azt hogyan kell ide beírni?

Next PC upgrade: 2022

Fehercsoki
Forwarding.

grebber
Akinek esetleg T-home-os internete van hozzáadott Cisco modem/routerrel kérem segítsen!

Portot kéne nyitnom de nem tudom hogyan kéne!Bementem a modem/router beállításaiba és ott 3 fül van😛ort Filtering,Port Range Forwarding, Port Range Triggering.

Hova kell beírni a port számát hogy jó legyen?

Next PC upgrade: 2022

Benny04
ezen én is csodálkozom, de azért elviszem, max veszek egy újat

Lacee86
5 év garit adnának egy szaros hálókártyára? 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Benny04
Most olvasom itt, ahol vettem, hogy van rá 60 hónap garancia. Akkor visszaviszem, és hátha kicserélik

Benny04
Halihó
A problémám a következõ: egyszercsak beszart az alaplapi hálókártyám, nem világított az ethernet led a modemen. 2 éve volt ez. Vettem egy ilyen hálókártyát, és ezzel mûködött a net, mindez ideáig. most mikor kapcsolom be a képet, nem jelez hálózati kapcsolatot a gép, pedig az ethernet led világít, csak éppen nem villog, hanem folyamatosan ég. Próbáltam már drivert frissíteni meg mindent, kitakarítottam a gépet, de egyszerûen semmi. Gallyra ment volna ez a hálókártya is, vegyek újat helyette?

Lacee86
Avirát próbáld ki, 2. kérdésedre válaszolva. Bár sajnos olyan régi gépen valszeg az is lassít, de még az a legkevésbé erõforrás igényes vírusirtó tudtommal, és ingyenes.

Dante73
Nekem is volna egy gondom.
Tegnap a barátnõm P3-as gépébe raktam egy wifi kártyát. Semmi gond vele, csak annyi, hogy a jel baromi gyenge, valami általános tipp a jel erõsítésére? A másik az, hogy az XP-n nem lehet beállítani mint alapértelmezett kapcsolatot, mert az XP nem talál hálózatot. A kártya saját programja ellenben mûködik. azon keresztül van net. Viszont a csajom nem tudja használni azt a progit, mert nem ért hozzá. Valami trükk arra, hogy az XP lássa rendesen a kártyát, és a hálózatokat? A kártya egyébként egy TENDA W311P+ Wireless N150 PCI Adapter

Következö problémám pedig az, hogy raktam egy AVG-t a gépére, ami nagyon belassította. Tudnátok ajánlani valami vírusirtót, ami egy régi P3-as gépet sem lassít be?

http://www.freetvmaci.info/

szinten
Az én gondom.... Nem találok Drivert egy Easy Touch ET-2129 Joypadhoz.... Valakinek esetleg nincs? :S

faragoa:
Vidd el szervízbe és pucoltasd ki.
Valószínûleg nem kap elég levegõt és felmelegszik....
Ne használd az ágyban az öledben, illetve mindig hagyd szabadon az allját és a hátulját... Tehát takaróra ne rakd le...
3. Rakd újra a rendszert, esetleg vírusírtózz (am jobb ha újrarakod...)

Precision:

1., Húzd le az összes USB-s eszközt a géprõl és úgy próbáld...
2., A BIOS-ban engedélyezz mindent az USB beállításoknál ("Enabled")
(konkrétan nem tudom a beállítások nevét, de nekem ez oldotta meg....)

http://adf.ly/1T5Je

Sziasztok!
Egy nagyon alap kérdésem lenne, mert mint hozzám hasonlóan sokan, így én is csak felhasználói szinten értek a számítógépekhez. Szóval a kérdés a következõ lenne:
Adott egy 11 hónapja újonnan vásárolt laptop win7-tel, és 1-2 hete egyre sûrûbben akadozik a gép. Értve ez alatt, hogy internetezés, word ..., egyéb kis programok futása közben sokszor 2-5 percig is úgy csinál, mintha töltene valamit, de semmi nem történik, nem reagál semmire. Az is elõ szokott fordulni, hogy a CTRL+ALT+DEL -re még a feladatkezelõt sem tudja megnyitni (kiír egy hibaüzenetet). Semmi folyamat nem látható, ami így leterhelné a gépet, vírust nem találtam, úgyhogy a ti segítségeteket szeretném kérni a probléma megoldásában.
Minden segítséget szívesen fogadok és elõre is köszönök!
precision
van egy furcsa problémám...

adott egy asus p5b alaplap és 4x1 gb kingmax ddr2 800 ram
hónapok óta normálisan mûködött a gép a 4 db 1 gigás rammal, ma reggel viszont kétféle tünetet produkált

1. leállt a boot az "initializing usb controllers" -nél és nem reagált semmire a gép, még a biosba se lehetett bemenni
2. vagy ha túllépett ezen akkor a windows nem indult el.. a boot animáció közben megállt és újraindult a gép

mindent kipróbáltam amit lehet 😊 arra jutottam, hogy ha egyszerre van bent a 4x1 gb ram (amibõl 2-2 különbözõ, de a márkájuk ugyanaz) akkor az usb -s hibaüzenettel kifagy a gép... 😊 ha csak az egyik pár van bent (és mindegy, hogy melyik) akkor nincs usb -s hibaüzenet, csak a win nem indul el

szal most ott vagyok, hogy csak 2x1 gb van a gépemben és újra kellett raknom a windowst

wtf? mitõl lehet(ett) ez? most hogy felment a win félek visszatenni a másik két ramot mert mivan ha megint befagy a bootnál és utána megint nem indul el a win

Bazinga!

szinten
Nem. Új hangkártya, valószínûleg a hangchip ment el benne.

Neked sikerült a hangot elõhozni?

Nem akar megszólalni azóta sem😞

szinten
Elméletileg megoldható, amennyiben a router beállításaihoz hozzáférsz.

T-home-s routerrel nekem sikerült telefon internetet megosztani és úgy gépre hálókábellel... (hiba volt t-home internettel, és addig is kellett a net 😄 )

Hozzáteszem nem minden routerrel megy.

aaasdd
a router típusa amúgy: D-link DI-524
aaasdd
sziasztok! azt megtudom e oldani egy wifis routerrel, hogy a router wifin keresztül fogadja a netet egy másik routertõl, és további számítógépek csatlakozhassanak még rá wifin keresztel? elõre is köszi
szinten
Próbáld meg boot lemezrõl, ne XP-rõl telepíteni. Tehát lemezrõl bottoltasd a gépet.

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy a Win7 telepítése után miért fagy le a gépem? Amikor a telepítéssel végzek és még utoljára újraindul a telepítõ már csak fekete képernyõ jön be. A Win7 telepítõt Xp-rõl indítottam, szépen meg is csinált minden másolást, csak a fenti dolog a probléma. A gépem adatai:
Alaplap: Gigabyte Ga-ma77ot ud3
Proci: Amd Athlon II X2 260
Memória: 4 GB DDR3
Video: Asus 8600 GT DDR2 256 MB
Hi.Beüzemeltem az új Pc-t és akadt 2 gondom.
-nincs hang bármit állítok.2.1 és 5.1 rendszeren se,füles is néma.
-a processzornak áram a 8pin csatlakozóba ugye egy 4pin-es kell csatlakoztatni viszont az rövid.Alsótápos a ház ez a 8pin csati meg felül van.
Ezekhez kellene segítség,köszi

szinten
Na jó, de már újraraktam a rendszert telljes formázással, mégis hogy maradna meg a vírus? Megpróbálom, de szerintem a vírus nem igazán okozhatja.

Calver
tud valaki valami jófajta ftp szerver programot ajánlani?

még évekkel ezelõtt serv-u-t használtam, az tippem sincs most mennyire fasza még, meg acftp-t, ami akármennyire ász, amire most kell kevés lenne. <#fejvakaras>

"The trees move. Do you not see it?"

gergely1991
A memóriakártyáról biztosan lefutott egy vírus.Kaspersky Removal tool,Malwarebytes Antimalware-el ellenõriztesd a gépet.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

szinten
Üdv! A problémám a következõ lenne.
Adott egy Realtek integrált hangkártya amelyen nincs hang.
A probléma akkor jelentkezett mikor haver memokártyáját beraktam az olvasóba és rádugtam a gépet (kb rá fél percre....)
Azóta már full BIOS reset, driver le-fel (vagy 30x) végül újraraktam a rendszert kínomban, de még mindig semmi.

A gépem szerint:
-A Realtek AC'97 megfelelõen mûködik,
-A Realtek AC'97 az alapértelmezett eszköz és engedélyezett,
-Az illesztõprogram is megfelelõen mûködik,
-A hangerõ a létezõ összes helyen fel van tolva és nincs elnémítás

Valakinek valami ötlete?

(A hangkártyát a BIOS-ban le lehet tiltani, de nincs, illetve próbáltam ki-be kapcsolgatni, de nem használt)

A gép adatai:
Alaplap neve ASRock ConRoe865PE
CPU típusa DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHz (15 x 200)
Hangkari Realtek C850 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller PCI
(érdekes, h AIDA64 pci-nak látja....)
VGA: radeon x1650 512MB
1 GB ram
stb....

Kösz. Idõközben neten is rátaláltam, anno pedig kérdeztem eme disk mmanagement.exe-t, de azóta Windowst cseréltem.

Lemezkezelésben adj neki betûjelet.

Üdv! Most cseréltem HDD-t, a D-t egy 1,5 TB-osra. ABIOS látja, a Windows eszközkezelõje látja, de sehol máshol nem látni. Mi lehet a baj? Jumper hiányzik? Nincs formázva? Driver kell neki vagy valami más?

Gép:
Win7 32 bit Home Premium
ASUS P5KPL-AM SE Intel G31 alaplap

gergely1991
Pl.:Állítsd át a BIOS-t ACHI-ról IDE-re(Állítsd be az IDE emulációt).

Lacee86
Nem nézted a hõmérsékleteket? Lehet, h vmi gebasz van a hûtéssel, és túlmelegszik az egész.

Sziasztok! Az lenne a kerdesem, hogy hogyan tudom kikapcsolni a laptopomban azt a funkciot, hogy egyszer csak gondol egyet es leveszi az orajelet 800mhz-re. 1etlen 1 jatekban produkalja ezt, DOTA2-ben. Sehol mashol. Ott is csupan 70fok a homerseklet, ma realtempel rajtakaptam ezen. Oankor fogja, es 60-rol 15fps. Kerestem a dolgot biosban, de eleg szegenyes, alig van vmi, nemlattam ezt az opciot...

Angol Lenovo g770, Core i3-2330M, 6650M, 8gb ram, 17". HELP PLS

DFI K6XV3+/66 + P1 233MMX , 32mb pc-100 SDRAM, 8mb S3 Trio 3D, 4gb HDD, 32x LG CDROM, 235W Vargáné és Társa Egyéb : Quartz Tetris, Sárga kazettás wannabe NES, Ericsson T20

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert beüzemeltem az újonnan vett laptopomat és a processzor teljesítménye közel sem olyan amilyennek lennie kéne. A laptop adatai után írom, hogy miért gondolom ezt.

Szóval a laptop fõbb adatai:

Lenovo Z580
- Intel i5-3210m
- 12 GB RAM - 1600mhz
- nvidia GeForce GT635m
- 120 GB SSD

A probléma pedig az, hogy ezen adatok alapján nem kéne túl lassúnak lenni, de iszonyatosan az. Tehát alap programok mennek, tehát utorrent, chrome, winamp és már ekkor akad, lassan hozz be új lapot és a CPU terheltség 100%.

Minden illesztõprogramját felraktam amit adtak hozzá. Windows update-nél felraktam azokat a frissítéseket, amik Intellel kapcsolatosak. Néztem BIOS-ban lehet-e valami beállítás, de ott hozzá sem lehet nyúlni ilyenekhez. Próbáltam keresgélni interneten, hogy máshol történt-e ilyen de nem találtam.

Szóval valamilyen ötlet?
Hello Mindenkinek!!! Segitseget szeretnek kapni RAID el kapcsolatban. Van egy asus extreme IV alaplap amin RAID alatt fut az operacios rendszer, van egy kulonallo "rocket raid " kartya amit ugyancsak szeretnek futtani. de nem megy. Ha bedgom a kulso kartyaba a hozzatartozo hard drive-ot akkor az os nem bootol azaz nem indul el a gepem. Lehet, hogy nemtudok egyszerre ket RAid rendszert futtani ??? raid amirol indul a pc es egy masik kulso kartyarol indulo raid ami atarolo lenne . Az boot azt gondolom jol van beallitva a bios ban Valaki tudv segiten???

Az F12 megnyomása után mi az a funkció a Google Chrome -ban ? Állítgathatom a weboldalak megjelenését, stb...

bardocz
Elvileg az internet explorer hozza létre mindig. De nem találom benne, hogy hol tudnám kikapcsolni.
Sziasztok!
Egy Sapphire HD6870-es VGA-val kapcsolatban kérdeznék hozzáértõket! Biost szerettem volna frissíteni rajta,de valami baj történt. ATIWinflash progival próbákoztam,le is futott a program ahogy kell,kérte az újra indítást de nem indult újra. A windows nem bootol be,a kártya lekapcsolja a gépet. Nem tudom mi történhetett,talán rosz bios verziót akartam feltenni,vagy nem tudom...
Véleményetek szerint javítható a kártya? Vissza lehet rakni a régi biost,és mûködõképes lesz?

Köszi a választ elõre is!

Lacee86
Hát, sajna passzolom a kérdést.

0ppika
PCI - sata kártyával szerinted mûködhet?

http://epica.nl

Lacee86
Hát, szerintem igen, esélyes. :/

0ppika
Hello!
Létezhet olyan hogy régi alaplap (Abit NF7S, sata 1) mondjuk csak 1 terra méretû merevlemezt tud kezelni? Fél terrás van benne azzal semmi gond, bele raktam most egy 1,5-es, a biosban látom, bootolásnál is kiírja a típusát, de a méretét már nem, és nem is megy tovább, megáll az egész...

http://epica.nl

Kösz szépen a segítséget Lacee, Feher. <#worship><#worship><#pias>
rastaman
<#nevetes1>