!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Segítség kellene. Az office 2007-el bajaim vannak!
Hogy lehet beállítani....
1. Hogy ne legyen a térköz 10 alaptól, hanem 0
2. Hogy sorszámozzon, ha úgy kezdek el írni?
3. Hogy lehet a rajz "alkalmazás" letenni az értesítõ sávba?
a 2003ban lelehetett tenni a rajz és alakzatokat.
4. ...
A többit még nem fedeztem fel, már ezek is idegesítenek!
Ati
Portot kéne nyitnom de nem tudom hogyan kéne!Bementem a modem/router beállításaiba és ott 3 fül van😛ort Filtering,Port Range Forwarding, Port Range Triggering.
Hova kell beírni a port számát hogy jó legyen?
Next PC upgrade: 2022
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
A problémám a következõ: egyszercsak beszart az alaplapi hálókártyám, nem világított az ethernet led a modemen. 2 éve volt ez. Vettem egy ilyen hálókártyát, és ezzel mûködött a net, mindez ideáig. most mikor kapcsolom be a képet, nem jelez hálózati kapcsolatot a gép, pedig az ethernet led világít, csak éppen nem villog, hanem folyamatosan ég. Próbáltam már drivert frissíteni meg mindent, kitakarítottam a gépet, de egyszerûen semmi. Gallyra ment volna ez a hálókártya is, vegyek újat helyette?
Tegnap a barátnõm P3-as gépébe raktam egy wifi kártyát. Semmi gond vele, csak annyi, hogy a jel baromi gyenge, valami általános tipp a jel erõsítésére? A másik az, hogy az XP-n nem lehet beállítani mint alapértelmezett kapcsolatot, mert az XP nem talál hálózatot. A kártya saját programja ellenben mûködik. azon keresztül van net. Viszont a csajom nem tudja használni azt a progit, mert nem ért hozzá. Valami trükk arra, hogy az XP lássa rendesen a kártyát, és a hálózatokat? A kártya egyébként egy TENDA W311P+ Wireless N150 PCI Adapter
Következö problémám pedig az, hogy raktam egy AVG-t a gépére, ami nagyon belassította. Tudnátok ajánlani valami vírusirtót, ami egy régi P3-as gépet sem lassít be?
http://www.freetvmaci.info/
faragoa:
Vidd el szervízbe és pucoltasd ki.
Valószínûleg nem kap elég levegõt és felmelegszik....
Ne használd az ágyban az öledben, illetve mindig hagyd szabadon az allját és a hátulját... Tehát takaróra ne rakd le...
3. Rakd újra a rendszert, esetleg vírusírtózz (am jobb ha újrarakod...)
Precision:
1., Húzd le az összes USB-s eszközt a géprõl és úgy próbáld...
2., A BIOS-ban engedélyezz mindent az USB beállításoknál ("Enabled")
(konkrétan nem tudom a beállítások nevét, de nekem ez oldotta meg....)
http://adf.ly/1T5Je
Egy nagyon alap kérdésem lenne, mert mint hozzám hasonlóan sokan, így én is csak felhasználói szinten értek a számítógépekhez. Szóval a kérdés a következõ lenne:
Adott egy 11 hónapja újonnan vásárolt laptop win7-tel, és 1-2 hete egyre sûrûbben akadozik a gép. Értve ez alatt, hogy internetezés, word ..., egyéb kis programok futása közben sokszor 2-5 percig is úgy csinál, mintha töltene valamit, de semmi nem történik, nem reagál semmire. Az is elõ szokott fordulni, hogy a CTRL+ALT+DEL -re még a feladatkezelõt sem tudja megnyitni (kiír egy hibaüzenetet). Semmi folyamat nem látható, ami így leterhelné a gépet, vírust nem találtam, úgyhogy a ti segítségeteket szeretném kérni a probléma megoldásában.
Minden segítséget szívesen fogadok és elõre is köszönök!
adott egy asus p5b alaplap és 4x1 gb kingmax ddr2 800 ram
hónapok óta normálisan mûködött a gép a 4 db 1 gigás rammal, ma reggel viszont kétféle tünetet produkált
1. leállt a boot az "initializing usb controllers" -nél és nem reagált semmire a gép, még a biosba se lehetett bemenni
2. vagy ha túllépett ezen akkor a windows nem indult el.. a boot animáció közben megállt és újraindult a gép
mindent kipróbáltam amit lehet 😊 arra jutottam, hogy ha egyszerre van bent a 4x1 gb ram (amibõl 2-2 különbözõ, de a márkájuk ugyanaz) akkor az usb -s hibaüzenettel kifagy a gép... 😊 ha csak az egyik pár van bent (és mindegy, hogy melyik) akkor nincs usb -s hibaüzenet, csak a win nem indul el
szal most ott vagyok, hogy csak 2x1 gb van a gépemben és újra kellett raknom a windowst
wtf? mitõl lehet(ett) ez? most hogy felment a win félek visszatenni a másik két ramot mert mivan ha megint befagy a bootnál és utána megint nem indul el a win
Bazinga!
T-home-s routerrel nekem sikerült telefon internetet megosztani és úgy gépre hálókábellel... (hiba volt t-home internettel, és addig is kellett a net 😄 )
Hozzáteszem nem minden routerrel megy.
Alaplap: Gigabyte Ga-ma77ot ud3
Proci: Amd Athlon II X2 260
Memória: 4 GB DDR3
Video: Asus 8600 GT DDR2 256 MB
-nincs hang bármit állítok.2.1 és 5.1 rendszeren se,füles is néma.
-a processzornak áram a 8pin csatlakozóba ugye egy 4pin-es kell csatlakoztatni viszont az rövid.Alsótápos a ház ez a 8pin csati meg felül van.
Ezekhez kellene segítség,köszi
még évekkel ezelõtt serv-u-t használtam, az tippem sincs most mennyire fasza még, meg acftp-t, ami akármennyire ász, amire most kell kevés lenne. <#fejvakaras>#fejvakaras>
"The trees move. Do you not see it?"
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Adott egy Realtek integrált hangkártya amelyen nincs hang.
A probléma akkor jelentkezett mikor haver memokártyáját beraktam az olvasóba és rádugtam a gépet (kb rá fél percre....)
Azóta már full BIOS reset, driver le-fel (vagy 30x) végül újraraktam a rendszert kínomban, de még mindig semmi.
A gépem szerint:
-A Realtek AC'97 megfelelõen mûködik,
-A Realtek AC'97 az alapértelmezett eszköz és engedélyezett,
-Az illesztõprogram is megfelelõen mûködik,
-A hangerõ a létezõ összes helyen fel van tolva és nincs elnémítás
Valakinek valami ötlete?
(A hangkártyát a BIOS-ban le lehet tiltani, de nincs, illetve próbáltam ki-be kapcsolgatni, de nem használt)
A gép adatai:
Alaplap neve ASRock ConRoe865PE
CPU típusa DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHz (15 x 200)
Hangkari Realtek C850 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller
(érdekes, h AIDA64 pci-nak látja....)
VGA: radeon x1650 512MB
1 GB ram
stb....
Gép:
Win7 32 bit Home Premium
ASUS P5KPL-AM SE Intel G31 alaplap
Angol Lenovo g770, Core i3-2330M, 6650M, 8gb ram, 17". HELP PLS
DFI K6XV3+/66 + P1 233MMX , 32mb pc-100 SDRAM, 8mb S3 Trio 3D, 4gb HDD, 32x LG CDROM, 235W Vargáné és Társa Egyéb : Quartz Tetris, Sárga kazettás wannabe NES, Ericsson T20
A segítségeteket szeretném kérni, mert beüzemeltem az újonnan vett laptopomat és a processzor teljesítménye közel sem olyan amilyennek lennie kéne. A laptop adatai után írom, hogy miért gondolom ezt.
Szóval a laptop fõbb adatai:
Lenovo Z580
- Intel i5-3210m
- 12 GB RAM - 1600mhz
- nvidia GeForce GT635m
- 120 GB SSD
A probléma pedig az, hogy ezen adatok alapján nem kéne túl lassúnak lenni, de iszonyatosan az. Tehát alap programok mennek, tehát utorrent, chrome, winamp és már ekkor akad, lassan hozz be új lapot és a CPU terheltség 100%.
Minden illesztõprogramját felraktam amit adtak hozzá. Windows update-nél felraktam azokat a frissítéseket, amik Intellel kapcsolatosak. Néztem BIOS-ban lehet-e valami beállítás, de ott hozzá sem lehet nyúlni ilyenekhez. Próbáltam keresgélni interneten, hogy máshol történt-e ilyen de nem találtam.
Szóval valamilyen ötlet?
Egy Sapphire HD6870-es VGA-val kapcsolatban kérdeznék hozzáértõket! Biost szerettem volna frissíteni rajta,de valami baj történt. ATIWinflash progival próbákoztam,le is futott a program ahogy kell,kérte az újra indítást de nem indult újra. A windows nem bootol be,a kártya lekapcsolja a gépet. Nem tudom mi történhetett,talán rosz bios verziót akartam feltenni,vagy nem tudom...
Véleményetek szerint javítható a kártya? Vissza lehet rakni a régi biost,és mûködõképes lesz?
Köszi a választ elõre is!
Létezhet olyan hogy régi alaplap (Abit NF7S, sata 1) mondjuk csak 1 terra méretû merevlemezt tud kezelni? Fél terrás van benne azzal semmi gond, bele raktam most egy 1,5-es, a biosban látom, bootolásnál is kiírja a típusát, de a méretét már nem, és nem is megy tovább, megáll az egész...
http://epica.nl