!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigerbácsi
modem: Thome adta. Sagemcom f@st 3686.

Routert nem használunk.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Mi a típusa a modemnek, illetve külön routert is használsz?
tigerbácsi
Sziasztok!

Az lenne a különös problémám, hogy a telecomnál van előfizetésem 250 mbps - internetre. Ez mind szép és jó. Ám hónapok óta más sem történik, mint legalább 2 - 3 naponta újra kell indítani a modemet, mert annyira belassul a net, hogy semmilyen oldalt nem tud betölteni. Miután feláll a modem ismét jó. Ám valamikor csak pár órára, ám néha több napra. Modemcsere megvolt, hiba továbbra is fent áll. Kijöttek a szakemberek, rádugtak valamit s egy laptopot s azt mondták minden adat jó. A hivatalos válasz szerint nincs probléma a hálózattal.
A szerelő annyit mondott, hogy látja, hogy sok torrentet töltünk le s az akasztja le. Ám amikor nincs letöltés, akkor is leakad, meg amikor csak seedelünk s még nagyon feltöltés sincs akkor is leakad a net. s újraindítás után mindegy mennyi torrentet seedelünk random vagy van net vagy nincs. Én személy szerint nem hiszem, hogy ez befolyásolná azt, hogy van e internetes kapcsolat vagy nincs. A probléma akkor is jelentkezik ha egy asztali és egy laptop, 2 telefon és egy okostv csatlakozik, s akkor is amikor nem csatlakozik 1 telefon és a laptop.

Szerintetek mi lehet a baj? Tényleg a torrentek állandó seedelése az ami miatt újra kell indítani a modemet ha netezni is szeretnék (természetesen nem letöltés közben)? Esetleg van valami megoldás?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

áh, rájöttünk, nem jó helyen volt a távirányító vevőegysége 😊
közben már a source váltással sem engedi 😞
köszi, így működik, viszont nem lehet léptetni a csatornákat a tv-n, csak ha átváltom a source-ot és vissza. erre valami ötlet?
Úgy látom, hogy router is az a modem. Az asus routeredet acces point üzemmódba kéne tenni. Jellemzően ezt szimplán a dhcp szerver letiltásával lehet elérni. Utána a padlásról jövő kábel mehet az asus router 1-4 portjába bárhová és ugyanúgy 1-4 port ból bárhonnan mehet a tv beltérijébe. Az asus router WAN portjába semmi nem megy, mert switch-ként működik csak. Ha nem vagy képben a beállításokkal kérj meg valakit. Megoldható a helyzet nem is kell vásárolnod semmit hozzá.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.11.13. 18:05:18
hali, s.o.s. segítség kéne. telekomos net+iptv, routerről kéne üzemeltetni a tévét, mert egy kábel jön a nappaliba csak a modemből (a padlásról) és a routert is itt kéne elhelyezni, hogy a wifi jel érje a egész házat. a t-s modem sagemcom f@st3686ac, a router pedig asus rt-ac58u, meg lehet valahogy oldani?
Utoljára szerkesztette: RAMyMamy, 2017.11.13. 17:13:13
Azok a hírek az SSD halálról idióta rémhírek, hétköznapi használat során, kisebb a meghibásodás aránya, mint a hdd-k esetében. Néha nézz rá az állapotára, ha hirtelen romlás nem tapasztalható (egyik napról a másikra több %-ot esik), akkor az az ssd még bőven ki fog szolgálni hosszú ideig.
Ryder159
Köszönöm.

Letöltöttem ezt a programot, és szerinte 95%-os az SSD? Létezik? Tényleg nem tudom mit kellene bírnia, ez az első, csak emlékszem, mikor vettem, sokat olvasgattam a témában és mindenhol írták hogy az SSD nem bírja sokáig, az írást, olvasást. Na most ha hiszek a programnak, akkor ez 12 év használat. Mi kell ennél több?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Abszolúte nem biztos, hogy egyáltalán köze van az SSD-hez. Gyors ellenőrzéshez: SSD LIFE nevű programot javaslom. Ilyet okozhat áramingadozás, kontakthiba, ramhiba váratlan rendszerleállás is. Szóval ne temesd még az SSD-t 😊
Ryder159
Sziasztok!

Mai rendszer indulás előtt (Win10) volt egy "Scan and repair disc C:". ez az SSD halálának közeledtét jelenti? Lassan 4 éves lesz

adamq01
Rossz volt a tapkabel...

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

adamq01
Nem kapcsol be a gépem. Tegnap még működött, most meg sehogy nem kapcsol be. Mi lehet a probléma?

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Vadnokedli
Magas feszültség hamar megölheti a magas hőfok mellett. Figyelj azokra is. Nekem mindig az első hogy Alap órajelen UV-zok mindent tökéletesre. <#alien> (Persze ezt tökéletesíteni számomra kb 1 hét, nem vagyok olyan pro.)
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.10.19. 07:39:47

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

adamq01
Ha tuningolni akarom a GPU-t és nagyon felhúzom az órajelet, akkor az csak a túl magas hőmérséklet miatt okozhat károkat a kariban vagy más miatt is? Csak, mert most elég jó hűtést szereltem a gépembe és kis húzás után sem ment 53 fok fölé.

Mauro
Én is erre tippeltem mert ha kodek lenne gond akkor a lejátszás indult volna el. Notebook vinyo. Notebook-t nem tudom szétszedni. Asztaliba meg nem tudok 2,5 feles vinyot tenni.

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82

Tetsuo
OKé, köszi. A párom laptopján nem ez a helyzet, hanem kb. 2-3% CPU, mégis lassú az egész rendszer. No mindegy, úgy tűnik már elavult.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Így passzolom. Ha a netsvcs bug megjelenik egy feladatkezelőt ha nyit az ember, folyamatokra kattint és az össze sfelhasználó folyamataira, akkor a következő kép szokta fogadni:

Valószínűleg a hdd a ludas. Esetleg, ha kivehető a keretből direkben gépre kötve lehet tenni egy próbát vele.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.10.18. 19:42:01
Tetsuo
300 MB körül.

Mauro
A TT másolásnál azt írja ki hogy nem olvasható a fájl.

Mauro
A HDD állapota ilyen:

Mennyi memóriát? Ha nem 500Mb-1-2 Gb akkor passzolom, nem hinném hogy az a gond.
Tetsuo
Az svchost.exe (netsvcs) bizonyos méretű memóriát használ, miközben a "Hard Faults / sec" oszlopban csak itt van 15-16 érték, a többi folyamatnál ez jellemzően nulla.
Ez mit jelent, mire utalhat?

Mauro
Videó lejátszása közben írta ki. A másolást holnap meg próbálom. Köszi.

másold fel gépre ha felmegy akkor egyik sem. Csak sérült az állomány vagy nincs hozzá kodek.
Mauro
"A VLC nem tudta beolvasni a(z) „Bad file descriptor” fájlt." Ez vinyó, kábel, USB hiba miatt lehet?

Megoldódott... Félig...
Windows anniversary update feltelepítesevel. Mostmár 1060nak látja a rendszer. Azért félig, mert a legújabb driver erre sem megy fel...
http://uk.download.nvidia.com/Windows/387.92/387.92-desktop-win10-64bit-international-rs3-whql.exe

Ezt próbáltad?

és win10 64 bit ugye?
Hello!
Van egy geforce gtx 1060as kartyam, de mikor feltettem a Windows 10et, nem tudok neki drivert telepíteni. Akarmeik verzióra azt írja hogy nem talál ehhez az illesztőprogramhoz megfelelő eszközt. Olvastam hogy frissítésen a Windows tűzfal, megvolt de semmi eredmény...
Valaki tud segíteni???
gergely1991
Nemcsak a windows update miatt lassulhat be(nálam pl van mikor a NT system ugrik 40-60%-ra). 😄
Amúgy a windows update-re van egy frissités amit ezt megoldja(csak nem találom).

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Tetsuo
Köszönöm. Ellenőrizni fogom.

Azt értem, de ez az svchost-os móka akkor szokott jelentkezni amikor már le van frissítve a gép, illetőleg valamilyen frissítést letölt, még nem sikerült kisakkoznom melyika ludas. Ha letöltötte utána kezdi a hülyeséget, akár internetkapcsolat nélkül is.
Tetsuo
Köszi. A telepítés mizériáját már megoldottam és kész van, teljes a rendszer már néhány hete.

A feladatkezelőben a folyamatoknál kattints az összes felhasználó folyamataira. Ha az svchost.exe zabál irreálisan sok ramot az lesz a ludas.
netsvcs szokta ezt játszani jellemzően a windows update hibája miatt.

Áthidaló megoldás: windows updatet le kell lőni.
Végleges megoldás: Fissebb telepítőcsomagot kell letölteni ami már tartalmaz szinte mindent. Vagy ki kell várni amíg végez. Ez számítógéptől függően 1-5 óra is lehet. (energiagazdálkodásnál a sleep-et érdemes letiltani és otthagyni a gépet magának)
Tetsuo
Mitől lehet az, hogy egy (néhány éves, de újonnan telepített W7-es) laptop ezerrel pörgeti a ventiket, a procihasználat 70%-on van úgy, hogy semmilyen folyamat nem fogyaszt 1%-nál többet és nincs elérhető frissítése a Windowsnak, nincs komoly nethasználat (tehát semmi sem frissít)?
Ez megy folyamatosan - órákig, pontosabban amíg be van kacsolva -, így alig lehet használni a laptopot.
Mi lehet az oka a láthatatlan használatnak? Pont ezért lett újrarakva a rendszer nulláról, hogy ezt kiküszöböljük.

Nekem ez a commandos dolog nem igazán mutat sokat.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
bix.hu <193.239.149.210> pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=6 ms TTL=58
Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=8 ms TTL=58
Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=8 ms TTL=58
Válasz 193.239.149.210: bájt=32 idő=1 ms TTL=58

193.239.149.210 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 1ms, maximum = 8ms, átlag = 5ms

És mikor ledobott a ts, nem igazán láttam ebben változást

Utoljára szerkesztette: MekNzi, 2017.10.10. 15:38:39
gergely1991
Töltsd le a gyártó oldaláról a leghamarabbi kiadást,próbáld kicsomagolni a fájlt és a eszkőzkezelő keresztül telepíteni.
Előtte csinálj egy rendszer-helyreállítási pontot.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

bigivan
Köszönöm a gyors reagálást. Kár érte, mert jó minőségű kártya volt. Akkor marad a dobozában a feltámadásra várva !!

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Tetsuo
Ami egyáltalán nem meglepő. Néhány hét éves hardverből álló konfigomra nem raknék W10-et, mégha elviekben meg is lenne minden driver; teljesen jól működik a W7, így semmi értelme nem lenne.

Rákeresve a terratec oldalán 2014-es az utolsó driver, ergo w10 támogatás nincs benne. A TPD-vel az a gond, hogy 99% hogy nem lesz hozzá. A google fake találatokad dob ki. MIndenféle driverbooster és egyéb spyware szarokat valódi működő drivert nem hinném hogy találsz.

A third party driver egyébként jelen esetben annyit jelent, hogy van egy eszköz amit a gyártó leszar, hogy nem megy új oprendszer alatt és lelkes amatőrök megcsinálják hozzá a drivert, mert megéri mert sok ilyen eszköz van a világon Én ilyenre utaló jelet nem láttam, ráadásul nem egy túl gyakori hangkártya, szóval szerintem ezzel senki sem vesződött.

A kártyád 2002-es fejlesztés, ahogy nézem. Tudom hogy szomorú, de ennek elektromos hulladék szaga van.
bigivan
Sziasztok !
Van egy jó minőségű audiokártyám, régebbről. Aureon 7.1 Space. Az a baj, hogy a win10 nem ismeri fel, nem látja, így nem is működik. Kérdésem, hogyan lehetne a win10 alatt működőképessé tenni ?? Ajánlotta valaki hozzá az. un. third party drivereket (TPD), de nem tudom, mik azok. És ha egy ilyen drivert felrakok, akkor a op. látni fogja az audiokártyát? Bocs, ha láma a kérdés, de nem értek hozzá. Viszont szeretném használni az audiokártyámat .
Köszönöm a válaszokat !
Utoljára szerkesztette: bigivan, 2017.10.03. 17:21:24

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

A TS eléggé stabil program a hálózatkezelést tekintve. Elviekben, a a neted jó akkor mennie kellene.
widowsgomb+r oda: "cmd"
a parancssorba: "ping bix.hu -t"
természetesen idézőjelek nélkül mindent

Hagyd futni a háttérben, semmi erőforrást nem eszik. Ha az interneted megszakad néha és egybeesik a TS-ledobásával a hiba megvan.

Előfordulhat olyan is, hogy valamely más program is használja ugyanazt a portot.

https://support.teamspeakusa.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/44/16/which-ports-does-the-teamspeak-3-server-use

Ez okozhat gubancot.

A routeredet letesztelni meg ha megoldható akkor ki kell iktatni és kész. Kiderül a turpisság azonnal. (esetleg csere-kölcsön router)

Én ezek mentén indulnék el.
Sziasztok!
Az a problémám, hogy változó időnként a TeamSpeak fogja magát és ledobál a szerverről, majd később magától vissza is csatlakozik. Több szervert is próbáltam. Sosem csinált még ilyet, illetve semmi másnál nem tapasztalok csatlakozási problémákat, sem internet szakadozást. Van hogy 2 perc van hogy 15 perccel később sem csatlakozik vissza, viszont, ha megszakítom a "próbálkozását" és vissza csatlakozok magamtól, akkor rögtön vissza tudok csatlakozni.
Igazából, egy dologra tudok tippelni, ami más lett mind eddig, az a router, amit másfél hónapja vettem, viszont azóta nem jártam ts re. Ez az egy dolog ami változott, és erre tudok gondolni.
TS-t újratelepítettem, full alap.
Válaszokat előre köszönöm!
csgery
Ez a memória pl Neked tökéletes lenne, 2x4 GB tal. Így egyszerűbben mókol vele a gép is!
soo277
Sziasztok
Asrock 970 DE3/U3S3 alaplapom van,szeretném bőviteni a memoriát bennne,
meg tudnátok mondani milyen kell bele , 8gb szeretnék
esetleg linket elfogadnák
köszi

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

csgery
Egy jack dugót ha beledugsz, akkor bekapcsol. Ennyit kell elvileg csinálni vele. A többi jönne magától automatice 😞 😄
Ha semmi nem jelenik meg az eszközkezelőben, akkor az azt jelenti, hogy a pedál semmiféle kommunikációra nem hajlandó. (esetleg nem kell bekapcsolni rajta ehhez valamit?) Vagy a portja rossz 😞
csgery
Semmi nem jelenik meg az eszközkezelőben..
A kábel ezer százalék, hogy jó, a port az viszont már kérdéses így... :/