64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gforce9
    Mivel a laptop wifi kártyája általában egyben bluetooth-ért is felel, így gyanítom a driver baszakodik. Nézz hozzá frissebbet a gyártónál. A wifihez és a bt-hoz is.
  • tigeroo
    mobilnettel + telefonnal jó, de nem akarom szipkázni az adatforgalmamat.
  • tigeroo
    sziasztok

adott egy jbl go bluetooth speaker, amit ha csatlakoztatok a számítógépemhez, majd wifi-ről akarok zenét kapcsolni (spotify) akkor: vagy a netem nem megy közben (nem tudok a gépen böngészni amíg megy a zene), vagy a zene áll meg folyamatosan. pl. nincs net a laptopon, amint bontom a kapcsolatot a kis hangszóróval egyből betölt minden oldal.

mi lehet a probléma?
  • gforce9
    Lényeg, hogy megoldódott, kellemes kockulást az ünnepek alatt és buék :)
  • Dzsí Pí
    myilván átsugároztad a tudást, de délután a semmiből ugrott be nekem is ez az ötlet, azóta így van:) é,p,ő, stb alig használt gombokra van téve a 4 oldalsó gomb, és így müxik. Bár nem is én lennék, ha vmit nem kókányolnom kéne, hanem működne úgy, ahogy elsőre illene :D
  • RAMyMamy
    a weboldalán írja, hogy van belső memóriája, igen
  • gforce9
    Nem vagyok otthon benne ez tényleg csak tipp. X funkcióra beállítasz Y billentyűt és azt a billentyűt makrózod a gyári szoftverével az egérgombra. Ez a módszer kivitelezhető?
  • Dzsí Pí
    Illetve van változás, a scroll gomb makroja( ablakok tálcára letétele) ill a led beállítások, meg a dpi maradtak ugy h le van törölve a driver. most vagy fut a háttérben vmi extra driver még, amit ha kilönék, lehet h engedné a gombokat beálligatni a játékban vagy esetleg van az egérben vmi kis memoria, ami tárolta a beállításokat. Tipp?
  • Dzsí Pí
    leuninstalláltam, de semmi...
  • Palinko
    Wacom Intuos szerintem, vagy ha még olcsóbban akarsz, akkor CTL 471 vagy 470
  • RAMyMamy
    szerintem a trust pont elég kókány kategória sajnos... próbáld meg csak simán driver nélkül, otthon mindkét géphez is valami trust "gamer" egér van (gxt 25), én driver nélkül a hüvelykujj gombokat be tudtam állítani játékban
  • Dzsí Pí
    Sziasztok, olyan gondom van, hogy vettem egy Trust gxt 148 egeret, de a játékokban nem tudom használni a bal/jobb klikken kívül az extra gombokat. Fel van téve a hivatalos driver, ott be is tudok állítani az extra gomboknak funkciokat, amiket a windows-ban tudok használni(új ablak, kicsibe letesz, makro, srb) de a játékokban (eddig probáltam battlefield 1, wolfenstein 2, hand of fate 2) még csak nem is engedi az extra gombokra rátenni a funkciót.
    Régen egy egy a4tech x5-80 D-m volt, annál ha az egér drivert kilőttem, akkor engedte a játékokban simán belőni az extra gombokat, de itt még ez sem segit.
    Elvileg gamer egér volna, én ugy gondolom h nem a kókány fajtából, esetleg tudnátok segíteni? :S
  • gforce9
    Nem igazán hardver kérdés. De tudok egy marhaegyszerű megoldást. Megkérsz valami cimborát Magyarországról, átutalod neki a pénzt, ő meg küld egy sms-t :) Amúgy passzolom, nem tudom, hogy más fizetési mód van e, moderátort keress ez ügyben, biztosan segítenek.
  • LeWyTy
    Sziasztok.
    Olyan kérdésem lenne hogy: Külföldről hogyan tudok vip jogot szerezni?
    Külföldi számról az SMS rendszer nem igazán működik ahogy észrevettem.
    Bocsi ha én néztem volna el valamit.
  • sanya200
    Én egy digitális rajztáblát szeretnék.Milyenek vannak amik nem kerülnek egy vagyonba de nem gagyik.Van egy pár éves genius mausepen i608-am de cserére érett már, a toll is eltört de használható csak igazgatni kell,a fólia is kezd feljönni a tábláról.
    Vagy esetleg vmi kijelzősön gondolkodtam igaz az drága de ha nincs más,lenovo yoga gépek tetszenek de nem tudom lehet-e photoshopra használni őket.Azok elég vékonyak szép a kijelzőjük is.Ha lehetne teljes mértékben ps-re használni lehet veszek egy olyat inkább.
  • gforce9
    Lényegében mire eljutottál a leírtakig, meg is találtad a ludast :)
  • allock #63635
    *másik azonos fajta táppal megnézve, a donor gépet viszi
    az eredeti konfig viszont most már be sem kapcsol
  • allock #63634
    Üdv.

Van egy ilyen gép a környezetemben:
    GA-H87-HD3
    Core i5 4670
    2db Kingston HyperX Genesis DDR3 1600MHz CL9 KIT
    Sapphire Vapor-X R9 270X 2G D5
    2db Samsung 840 EVO Basic 2.5" 120GB SATA3
    FSP Raider 550 első generációs
    +3 vinyó

Tegnapi nap délig tökéletesen működött több éve, aztán játék közben egyszer csak a képernyő úgymond elbarnult kis kockákban mint egy régi MS-Dosos játékban. A játékból még kidobott az asztalra egy felkiáltójeles üzenethez, de elolvasni nem sikerült mert már állt is le a gép.
    Azóta az a konfig ebben a felállásban nem indult el normálisan, se BIOS, se windows, csak fekete képernyő, sem kurzor. Csak csökkentett üzemmódban sikerült beindítani.

Az fenti gépen elvégzett csere-berék:
    1. A vapor-x VGA kipattint, csere giga VGA-ra, a rendszer bejött, DE nem volt sem boot képernyő, sem windows üdvözlő képernyő, csak 1perc feketeség után a windows jött be.
    2. A vapor-x át lett rakva az alsó crossfire-s PCIE-slotba, ventik mennek, de a képernyő sötét ugyanúgy.
    3. A monitor át lett cserélve, az működik. nem lehet hiba forrás. Monitor kábelek is átcserélgetve.
    4. Memóriák egyesével át lettek nézve, mindegyik megy, meg látja is csökkentett üzemmódban mind a 16gigát az alaplap.
    5. Vinyókat is látja mindet, de le lettek huzigálva, hogy ki lehessen zárni ezeket.
    6. Vapor-X 2db 6pinesről kap áramot, a Giganak elég 1db. Lett ez is variálva molex átalakítós csatikkal, hogy lehet nem kap elég áramot, de így is zsákutcába futottunk.
    7. 3V-os elem ki lett pattintva, de semmi változás.
    8. Egy harmadik VGA, amihez 8pines csati kell, szintén nem produkált képet a gépen egyik PCIE slotban se.
    9. Van egy olyan verzió amikor van Bios képernyő indításnál, windows üdvözlő képernyő, de utána egy fehér csík felvillanás vízszintesen a fekete képernyőn felül, és ott meg is áll.
    10. Kapott egy új tiszta win-t, a csere vga-val, nincs bios képernyő sem üdvözlés, csak egyből bedob az asztalra.

Donor gépekben elvégzett csere-berék:
    11. A vapor-x két másik gépben is normálisan működik, a saját rendszereik hiba nélkül mennek.
    12. Monitor csere, itt is minden megy.
    Minden fenti alkatrész működik más konfigurációkban csak együtt csesznek menni mint régen.

Mit nézzek még meg? Alaplap vagy táp ?
    Utoljára szerkesztette: allock, 2017.12.03. 15:40:52
  • Tetsuo
    Úgy tűnik, működnie kellene. Passz.
  • tigeroo
    lenovo thinkpad x250
    apple earpods
  • Tetsuo
    Pontosan milyen laptop és pontosan milyen fejhallgató?
  • tigeroo
    most megint sikerült a jó minőséget előcsalni:

bedugott fülessel lehajtottam a laptop kijelzőjét, beraktam alvó üzemmódba. hallottam ahogy elment a hangjel. kinyitottam, elindítottam és most jó a hangminőség.

ki érti ezt :D
  • tigeroo
    1. az apple füles jó. telefonomon, más készüléken 100% működik, mivel a héten bontottam ki nem nagyon volt használva
    2. a thinkpad-ot a héten szereztem, szintén új. a beépített hangszórója jól működik.
    3. ha bedugom a fülhallgatót, akkor -bár szól a sztereo - de jópár sáv pl. éneksáv alig hallatszik, nameg kb. 128 kbps minőséggel szól.
    4. van olyan hogy ha ki-be dugom a fülest, akkor egyáltalán nincs hang.

hangszóró/fejhallgat ócsatornánál van ez a probléma
  • Tetsuo
    Lehet, hogy a TRS vs. TRRS csatlakozó inkompatibilitása a hiba forrása, lehet, hogy speciális driver települ ahhoz a fejhallgatóhoz ami minden Win gépen rossz, talán manuálisan kell letölteni másik drivert hozzá, lehet hogy nem konvencionális az impedanciája, vagyis kell hozzá egy közbülső fejhallgató-erősítő...
    Esetleg kábelhiba, ami néha jelentkezik, néha nem, attól függ, hogy csavarodik.
  • Tetsuo
    Első körben próbálj meg világosan beszélni - szerintem. ;-) Mert senki sem érti, hogy tinituszod van esetleg, vagy a mikró zúg melletted...
  • tigeroo
    bocsánat, nem lett jó. mostmár nem produkál zúgást, de még mindig szar. mit csináljak vele?

a beépített hangszórója jól szó, de habedugom a fülesem akkor szar a minőség, távolinak tűnik jópár sáv a zenékben stb, nagyo zavaró. a fülhallgató maga 100%-os ,telefonra dugva már jó minőséget ad.
  • tigeroo
    másnál is volt, szörnyen idegesítően. a megoldás az volt, hogy letöröltem a realtek sound driverét a rendszerből.
  • gforce9
    "hogyha kihúzom a gépből, akkor sokszor rossz minőségű, halk, gépi zúgással dúsított hangot kapok. spotify-nál"

Jól értem, a laptop beépített hangszóróiból jön zaj? Más programnál nem jelentkezik csak spotify-nál?
  • tigeroo
    hangeszközöknél csak hangszóró/fejhallgató van.
  • tigeroo
    sziasztok!

van egy új lenovo x250 thinkpadem.

a hanggal van problémám. alapesetben jó a hang. azonban 99%-ban fülest használok (gyári apple füles), és azt vettem észre, hogyha kihúzom a gépből, akkor sokszor rossz minőségű, halk, gépi zúgással dúsított hangot kapok. spotify-nál pl. azt vettem észre, hogyha a fülest átdugom a telefonomba, ott elindítok egy számot akkor az jó. ha visszadugom, akkor néha "megjavul".

játékokban van egy hangos alap zúgás is, mellette ugyanúgy halkabb, és gépiesebb a minőség. olyan, mint amikor kimegy az egyik sztereó fülhallgató, és csak pár szám hallatszik a dalból, csak itt a jobb és balból is jön hang, de kurva szarul.

letöltöttem a legfrissebb lenovo sound drivert, de nem segített. mit tehetek?
  • gforce9
    Ki lehet kapcsolni, csak sokra akkor sem mégy vele, mert egy idő után meg a szoftverek futtatása lehet problémás. Egy jövőre megjelenő játék egy mához képest 1 évvel idősebb win10-en nem biztos, hogy problémamentesen fog futni.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.11.27. 21:54:35
  • bardocz
    De legalább lehetne ezt kikapcsolni, de nem. Win7-en legalább ki lehetett kapcsolni.
  • gforce9
    Úgyis át kell állni 10-re előbb-utóbb. Ha folyamatosan neten van akkor a frissítések sem kavarnak be olyan mértékben, mint egy 3 hónapja nem frissített gépnél, hogy leránt 4-6 gb-ot aztán elszüttyög vele órákat. Én egyelőre 7-el elvagyok.
  • Tetsuo
    Tehát ne vegyek Win10-es laptopot?
  • gforce9
    A win10 update képes ilyen finommságokra, főleg ha nem nagyon volt frissítgetve a gép. Mostmár net nélkül is csinálja, mert már letöltötte amit le akart. Javaslatom: Kösd netre a gépet. Az elalvását kapcsold ki (energiagazdálkodásnál meg tudod tenni) gépházban frissítések keresése. Hagyd ott egy darabig, néha nézz rá, mert párszor újra kell indítani. (utána ismét frissítések keresése) sok órát el tud szüttyögni így, de egyszercsak végez. A rendszermeghejtón legyen ehhez elég hely.

Nem tudom mit a faszt csinálnak az MS-nél de félévente léynegében annyi frissítést adnak ki, hogy az egész windowst le lehet belőle cserélni. Szóval a 10 után nem lesz új windows. Ja és nem lesznek service pack-ek sem....... aha igen... csak félévente kicseréljük neked a rendszert..... Szóval minden maradt a régiben, csak mostmár nem te irányítod :)
  • bardocz
    Most már netre kapcsolás nélkül is csinálja, eddig legalább úgy nem csinálta. Ha véletlenül lenne egy órám játszani valamivel, akkor se tudok. Service host local system 2 az, ami a disk hazsnálatot okozza.
  • bardocz
    Win10 probléma. Ha netre kötöm a gépem (nem nagyon szokott rajta leni mostanában, mert csak játszok rajta), a disk használat felmegy 99%-ra, és egy óráig nem tudom semmire sem használni a gépet. A win10 telepítés ugyan nem friss, de csak steam meg pár játék lett rá telepítve. Mi az istenért csinálni ezt? Egyik másik windows se volt ennyire pocsék. Mindig valami system, local host meg ilyesmi az, ami fut a feladatkezelőben.
  • tigerbácsi
    Köszönöm szépen a fáradozásod.
    Az asztali az kábeles. Amikor jelentkezik a hiba minden egyes eszközön jelentkezik. ha lecsatlakozok a wifivel akkor is marad a hiba. A kábelt mérték a szakemberek s azt mondták az jó. a idén ez a 4. modemünk. ezt a fix csatornát megnézem majd amikor otthon leszek, s kinyírom azt a pár szomszédot aki wifizik a környékünkön :-D
  • gforce9
    Az asztali gép kábelen csatlakozik? Ha igen, akkor amikor belassul disconnectelj minden wifis eszközt és nézd meg az asztalin mi a helyzet. Ezzel közelíteni tudsz a problémához. Ha így is szar akkor vagy vonalhiba vagy kaptál egy ugyanolyan vacak modemet. (a google-ban van ilyen problémára találat bőven). Ha kábelen jó, csak wifin nem akkor még mindig lehet modem, de lehet valami szomszédos wifivel veszik össze. Ez olyankor lehet ha a csatornaválasztás fixre van állítva rajta. Több ötletem most így nincs. Marhanehéz látatlanban.

BTW A torrentet kurvakönnyű kiszűrni: Belassul a net -> lelövöd a klienset és kalap. Kiderül, hogy köze van e hozzá. Ja amúgy ami még kurvára agyon bírja vágni az otthoni hálózatot 2-3 win10-es gép frissítése. Elképesztő milyen sávszélességet képes lezabálni.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.11.14. 22:59:31
  • tigerbácsi
    modem: Thome adta. Sagemcom f@st 3686.

Routert nem használunk.