!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az eszközkezelőben megjelenik mint ismeretlen eszköz?

Ha nem, akkor usb kábelre, vagy az effekt usb portjára tippelek, hogy rossz.
csgery
Sziasztok!

Korábban már tettem fel ezt a kérdést más fórumokon, semmi választ nem kaptam sajnos;

Adott egy BOSS ME 25 gitár-effektpedál, ami USB audio interfészként tud működni.
A Roland hivatalos oldala szerint Win10-nél semmi dolgom nincs, csak bedugom, és automatikusan telepíti a drivert. Na, ez nem történik meg, tehát, mint ha be se dugtam volna a gépbe a pedált.
Kábel/bekapcsolva/stb dolog minden működik, azért írok, mert már tényleg semmilyen ötletem nincs.
A Roland meg nem is akar válaszolni, egy éve tettem fel nekik a kérdést, azóta is ugyanúgy maradt..

Köszönöm!
Vadnokedli
Akkor nem viccelek, de nézesd meg a szemedet. Monitort esetleg állítsd be hogy full éles legyen, ne csak 40-50% ban.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

JaSoN HuNTeR
hát nem igazán látok szemmel különbséget 😊

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Tetsuo
Are you joking? HDMI természetesen.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

JaSoN HuNTeR
új monitorom van az lenne a kérdés hogy HDMI-vel vagy VGAval kössem össze melyikkel lesz szebb a monitorkép vagy igazából nem számít?

Most a VGA-t használom.
24" a monitor
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.09.19. 22:08:32

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Caliph
üdv!
A zene címe/előadója érdekelne ami ez alatt a coub alatt szól!
Köszi

zene?
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.09.18. 22:15:08

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Üdv!
Kis hanggal kapcsolatos kérdés:
Ha vennék egy házimozi erősítőt akkor PC-re rá lehetne kötni?Aztán erősítőből vezetném ki hangot optikán(5.1 szettre)és külön Stereo(aktív) hangfalakra.
Ez lehetséges?HDMI-s erősítőt vennék
Tetsuo
Jack elosztó van, persze, neked jó is lesz.

Jani Hun
Hali, nemtudom van e olyan kütyü vagy software amivel meglehetne oldani hogy nem 1, hanem 2 fülesböl szolna a zene, film, játék? vagy hogy van e jack "elosztó" ugy hogy megmaradna a stereo hatás?

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

Köszi.
Utánanézek

Vadnokedli
Tapasztalataim szerint ilyet akkor csinál ha kontaktos a képernyő feloldó gomb vagy be van ázva a panel (akár pára által) és random spikeokat kap az a bizonyos része a panelnak. Szétszeded és egy kis izopropillal megtisztítód az segíthet, ha oxidot találsz viszont azt üvegszálas kefével vagy ha nincs fogkefével + izopropil kombóval tisztítsd. (Ne pattanjon bele folyadék a kamerába)

Persze a legegyszerűbb hogy mind ezeket kizárd az a gyári visszaállítás. Lehet csak egy program okozza.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.07.24. 13:59:39

Sziasztok
Van egy Nokia 301. Egyfolytában felébred, pedig nem nyúl hozzá senki.
Folyamatosan csinálja, idegesít! 1hét működés helyett 1,5-2napig bírja 1 töltéssel.

Valakinek van ilyen gondja?

És hasonló gondom van egy LG G5-el. (7.0 android van rajta)

Vadnokedli
Nekem úgy van, egyszerre megy fülesbe meg TV-n is a hang. A felvételnél kell nálam Speciel; a Stereo Mix et beállítani hogy a TV legyen arra az alapértelmezett.

Üdv!

Nem tudom a windowson belül ezt meg lehet e oldani külső program nélkül.

őt szokták ilyen célra használni:
https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_Audio_Cable

weblap:
http://software.muzychenko.net/eng/vac.htm
Üdv! Számítógép monitor és TV össze van kötve hdmi-n keresztül és ugye több megjelenítéses beállítással. Viszont azt, hogy lehet megcsinálni, hogy HDMI-n keresztül menjen külön egy hang és az auxon is külön? Ehhez szükséges egy rendes hangkártya vagy elég egy alaplapi is? Tehát ha pl. a tv-n menne egy film hangja, míg a fülesen egy játék hangja.

https://www.twitch.tv/sp1gu

JaSoN HuNTeR
compker.

Vadnokedli
AQUA-nal vetted? <#idiota>

JaSoN HuNTeR
már megoldottam,szereztem egy 6 genes procit és felraktam a F21 biost, d megkérdeztem vásárlás előtt hogy menni fog 7 genes procival az alaplap és azt mondták igen. <#falbav>

Tetsuo
A megoldás az lenne, ha a BIOS-ba sem kellene belépni, hanem egy pendrive-ról frissítene a BIOS, egy alaplapi gomb engedélyezése után, ellenőrizve a kompatbilitást, ekkor semmilyen periféria nem lenne elérhető az adott USB-n kívül.
Ahhoz pedig elég lenne az alaplapi vezérlés, a fő processzor nélkül. Ez lenne a normális - sajnos nem így van.

Vadnokedli
Csak egy kérdés; CPU nélkül lehetséges a BIOS-ba belépni? Persze megpróbálhatta volna bizonyos TP-ken keresztül rá flashelni az új BIOS-t CPU nélkül. <#guluszem1>

Tetsuo
Az a durva, hogy ehhez kell egy másik proci.

JaSoN HuNTeR
Szereztem processzort és utána könnyedén felraktam az új biost. F5 volt rajta és most F21 van. Minden működik. <#hehe>

gergely1991
Innen letöltesz egy segédprogramot,esetleg mellé egy update-et.Mivel érzékeny tevékenységről van szó(hiszen a frissítés során nem is lesz BIOS-od),ezért körültekintően járj el!!

Csak néhány tipp a sok közül:
- Gondoskodj róla hogy a folyamat/gép ne fagyjon le(minden alkalmazás bezár,vírusírtó kikapcsol).
- Legyen folyamatosan áramellátás(ugyanakkor egy esetleges áramszünet nem túlszerencsés).
- Kompatibilis update-et használj(bár lehet hogy a frisssítő segédprogram megkeresi neked,de lehet neked kell kiválasztani,bár elvileg a kompatibilis problémákat manapság kezelniük kellene ezeknek az alkalmazásoknak 2017-ben).

Szerencséd akkor van ha dual-BIOS-os az alaplap: Akkor meg mindegy....

Lehet valóban a szakszervízre bízni,így hiba esetén őket terheli a felelőség..
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.07.15. 12:06:08

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Vadnokedli
Be kell vinni szervizbe és ők rá rakják a legújabbat egy régi procival. (Azt hiszem) Mondjuk. Amúgy az alaplapon mi van megjelölve milyen BIOS van rajta(Mert meg szokták jelölni). Ha jó a BIOS akkor CMOS reset.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.07.15. 10:19:03

JaSoN HuNTeR
Ha szépen megkérem valaki leírná a bios frissítés menetét?

Z170-HD3P

Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.07.14. 22:27:33

JaSoN HuNTeR
de legalább a biosnak be kellene jönnie nem?

Gundark 1 1
Frissítsd a biost az alaplapon. Nem ismeri alapból a 7es szériát. Utána menni fog.
JaSoN HuNTeR
Sziasztok, most raktam össze az új gépem, I5 7600k, 8gb ram, gigabyte alaplap, minden a helyén és ezt csinálja, valaki tapasztalt már hasonlót? Már több gépet összeraktam és nem tapasztaltam hasonlót.
be queit 500w táp és gtx 1060
azt irta valaki hogy azért is lehet mert 6 genes az alaplap és 7 genes procit raktam bele.

elindul, nincs kép, megy vagy 10-15 másodpercig, minden venti forog, aztán kikapcsol és kb 5 másodperc mulva magától újraindul és ezt csinálja végtelen ciklusban.

Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.07.14. 21:41:53

A kérdés már tárgytalan. Megoldottam, az Intel driver volt hibásan/sérülten fent, letöröltem, és hagytam, hogy a win10 szépen feltegye.
Vadnokedli
VPN

LeWyTy
Sziasztok, szeretnék feltenni egy kis kérdést:
Az indavideot külföldről nézi valaki? Hogyan lehet megoldani hogy működjön? (esetleg chromeon bellül)
Ha kapok választ akkor előre is köszi.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van az ASUS X550V laptopommal, hogy az utóbbi napokban youtube vagy akár netflix videó/film lejátszása közben néha megakadt a kép és a hang (folytonos zúgással), és olykor kék halállal újra is indult a gép. Az utolsó ilyen alkalom után bármit dugok a jack kimenetbe, zúg a hang, mintha túl lenne tekerve, és alatta nagyjából rendes hangerővel megy a zene/beszéd/akármilyen hang, ami a videóban van, esetenként berecsegve. Ez azt jelenti, hogy bekrepált a jack kimenet? Laptopról vagy HDMI-vel tévére kötve nincs ilyen gond.
ment pm
Próbáltam a get data backet.....

Ha jól emlékszem, az dos alapon futott (tudom, hogy ez jó dolog), de nem látta a sérült vinyót.

Ellenben ajánlották az R-Studiót, az megtalálta, felismerte, de az ingyenes verzió nem csinál adatmentést, visszaállítást, egy pro verzió éves licenszdíja 10. 000 dollár. Cracelni próbáltam, utána 3 óra géptakarítás volt a sok orosz vírus miatt, de crakelni nem sikerült.

Ellenben fizetnék annak, aki megoldaná a problémámat.

Igen USB 2.0-ról ment a hiba bekövetkeztekor. De nincsen SATA-s csatlakozója.
"A legtöbb recovery program törölt fájlokat akar visszahozni, de nekem nem ez kell"

De, neked az kell, mert az eljárás ugyanaz csak némely program nem elég jó ehhez. Lényegtelen ebből a szempontból, hogy törölt állomány vagy épp sérült partíciós tábla vagy mft.

Némely recovery program nem elég alapos. Az ilyen photorec és társai sérülésmentes file rendszerre illetve simán törölt állományokra valók, és nem futtatnak szektorszintű scant.

Getdataback nevű programot szoktam használni a vizsgálat szintjét pedig lvl 3 vagy 4-re kell tenni (inkább 4), akkor szektorról szektorra vizsgál. (marhasok idő akár fél nap is lehet). Sok szerencsét vele.
gergely1991
USB 2.0-ról megy?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok!

Olyan kérdésem volna hogy,disk unlocker-on tárolt adatokat vissza lehet valahogy állítani?
A teszt disk nem látja, így nem tudom futtatni rajta.
gergely1991

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Tegnap, miközben a WD My Passport Ultra külső merevlemezre írtam, a gyermekem lelökte a HDD-t, ami írás közben leeset az asztalról, de nem sérült, mert elkaptam a levegőben. A gond, hogy írás közben kirántotta az asztali gép USB portjából a kábelt. Ezt követően a HDD-t visszakötve sem a gép, sem a tv nem ismerte fel.

A windows lemezkezelő betűjel nélküli meghajtónak látja, ismeretlen, nem inicializált jelzéssel látja el.

A külső HDD inicializálása nem lehetséges, hiba oka: A kérés meghiúsult az eszköznél felmerült végzetes hardverhiba miatt.

HDD Sentinel látja a kérdéses külső Winchestert, illetve a recovery programok mély scanelni is tudták, de eredményt nem hozott, nem találtak rajta fájlokat, pedig kb 350 Gb-nyi családi videó, fotó van rajta, meg némi mese.

A kérdésem a következő.

Van-e lehetőség (program, Windows eljárás), amit én itthon házilag meg tudok csinálni ahhoz, hogy a külső merevlemez újra látható, használható legyen, vagy a rajta lévő adatok lementhetőek legyenek.

A legtöbb recovery program törölt fájlokat akar visszahozni, de nekem nem ez kell, hanem olvashatóvá akarnám tenni a leesett HDD-t, hogy az adatok nem tűnjenek el.

A külső merevlemezre nem írtam, nem particionáltam újra, nem formatáltam, csak diagnosztikai úgynevezett non destruktív programokkal vizsgáltam.

Egyébként WIN 10 van a gépemen, alapvető számítógépes tudásom van, de ez nem elég ennek a problémának a megoldásához.

A gyermekem félévi zsebpénzét ajánlotta fel annak, aki megoldja ezt a problémát. Pár sörre elég lesz.

Segítségeteket előre is köszönöm: Tamás.
Bokafix2
Oké, akkor kuka.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Tetsuo
Acme? Még jó, hogy fel nem robbant!!!

Vadnokedli
Persze, új Razer egér is volt már rossz nálam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legközelebb próbálj valami Logitech vagy hasonlót venni, vagy köztudottan felelősen bevizsgált termékekkel rendelkező gyártó termékét. <#nemtudom>

Bokafix2
Üdv, nemrég vettem egy Acme típusú optikai egeret, és az a gond vele hogy sokszor 2-3-szor kell lenyomni a gombot hogy reagáljon... általában a bal gomb csinálja ezt. Ez most hardweres hiba lenne? Zsír új az egér.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Igen láttam azért írtam, amit.
Vadnokedli
Az nem a legújabb driver. 38233 a legújabb; tiéd 38189
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2017.06.18. 14:24:14

Geforce gtx1060 van azzal csinálja
Második spoilerben ott le is írja a driver számát is meg a gpu-t.

ja netezés közben? Akkor az inkább hardveres baj lesz, ha a ram hibátlan akkor vga-ra tippelek. Integrált van? Nem tudod azzal megnézni hogy fagy e?
vga-ból a legújabb van fent,direktx is szokott lenni frissítve ha új játékot rakok fel vagy régit.De megpróbálom ,már nem kell játszanom se hozzá sima netezés közben is produkálta.Lefuttattam azért megy memória diagnosztikát nem talált hibát.