!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

n3whous3
sajnálhatod, hogy nem tudtál venni fél éve még ramot, most az egekben vannak az árai. Én júniusban egy 1GB-os Kingmax SuperRam DDR400 ramot 18990-ért vettem, most meg egy tízessel drágább (nem 10 forinttal, tízezerrel <#buck>)

púúúúú

értem köszi 😊

n3whous3
Válasz a memóriaválasztásra

1 : A Socket754-es procik nem támogatják a DDR2 ramot (még az S939 se). Jó, hogy nem vettél már magadnak még egy giga DDR2-t, lett volna otthon csodálkozás 😊.

2 : NAGYON ajánlatos egyezõ márkát (sõt TÍPUST) is venni, én nem kockáztatnék, nem biztos, hogy együttmûködik két más márkájú ram.

3 : Sajnos mivel 512 ramod van, ahhoz, hogy DUAL módban mûködjön a két memória, a MÉRETÜKNEK is egyezniük kell! Szóval, ha van 4 memória slotod (ÉS AZ ALAPLAP SLOTONKÉNT TÁMOGAT LEGALÁBB 512 MB-OS MODULOKAT), akkor vegyél 2 db 512-est, majd úgy rakd a megvett két ramot, hogy azok dualban mûködhessenek. Nálam 4 slot van, az elsõ kettõbe megy az elsõ adag, a másik kettõbe a másik. Nézd meg az alaplap leírásában, hogy hova kell rakni a ramokat, hogy dualban együttmûködjenek.

púúúúú

jó most nézem a ddr2-vel hülyeséget írtam... de amúgy a márka számít a memóriánál ha nem ugyanaz a 2-é?

NeoMaN
Az Nforce 4-be hardveres tûzfal van (alaplapi). Azt kellene kikapcsolnod...
De sztem ezt érthetõen leírtam.

ha memóriáról van szó akkor én is kérdeznék😛 mint látjátok van a gépemben egy 512mb 400mhz-es ram. úgy tervezem december környékén veszek még + 1gb ramot. az nem gond hogyha esetleg nem ugyanolyan márkájú a két ram a gépben? gondolom az természetes hogy akkor viszont a másiknak is 400mhz-en kell futnia tehát ddr2 kilõve...

Banano007
upsxD..de a kérdésemre várom a választ xD ,,Igen ..nforce 4 es lapom van...de most az lehet a baj?xD...mert windows tûzfel nem akadályozza..hm hm "

,,Mintha itt valaki az ördög salátáját szívta volna...\"

czky
A dual channel-t nem lehet külön kapcsolgatni.
Amúgy meg a dual módhoz páros számú ramra van szükség, kivéve ha nforce2-es lapod van, mert abban megy a dual 3 rammal is...
Az everestben a sebességmérõ résznél, mérés után kiírja hogy Dual DDR400...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Banano007
Ha 3db 512 ramod van akkor szentem sehogy sem lehet mert nekem is 3 512 esem van és nem megy duálban csak akkor ha veszek még egy 512est vagyis 2x 512 megy meg 4x 512 is meg..de 3x 512 nem megy xD..érthetõ remélem😄..

Banano007
Ha 3db 512 ramod van akkor szentem sehogy sem lehet mert nekem is 3 512 esem van és nem megy duálban csak akkor ha veszek még egy 512est vagyis 2x 512 megy meg 4x 512 is meg..de 3x 512 nem megy xD..érthetõ remélem😄..

Szia! A legtöbb gépen bekapcsolás után kiírt adatokban jelzi, hogy dualban futnak a memjeid. Ha jól tudom, akkor a memóriák csak párban futhatnak dualban, szóval vagy kiveszed azt a plusz 512-est, vagy veszel hozzá mégegyet és akkor két pár memóriád lesz, ami tuti h fut dualban(feltéve a memóriák ugyanazon márkájuak és méretüek)!

BattleTag: zydar#2910

Banano007
Igen ..nforce 4 es lapom van...de most az lehet a baj?xD...mert windows tûzfel nem akadályozza..hm hm

HY
Most vettem a gépembe 2x512mb 400mh Kingmax ramot így most van a gépembe 3x512mb ram, Dualós az alaplapom de nem tóm hól tudnám megnézni vagy bekapcsolni hogy dualba fusson. Valaki tudna segíteni?
Everest Home-ban kerestem de nem találtam.
HELP

ok nemkell már rájöttem h a késleltetés
thx a helpet 😄

Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,

7600GT, 256MB 1,4ns DDR3, PCI-Express

mit is jelent aza 1,4ns ? a gyártás technológiát vagy nanosec-t vagy mit ?
sokat számít ? h pl 1,2 avagy 1,4 ?

thx a válaszokat

Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,

Geforce 4 mx440-hez merre találok valami frissítést???
mert az eredetit már semmire nem tom használni!!!
Valaki tudna adni egy címet, ahol le tom tölteni?
Elõre is köszi. (Légyszi ide írj! :nagyveru@vipmail)
Hello.

A HP nyomtatóban patront cseréltem de nem erdetire mert az túl drága volt.
Mûködött is vagy 4-5 szines nyomatig de most már nem hajlandó nyomtatni mert nem eredeti patron van benne szerinte. (Most jön rá...?)

Na szóval hol lehetne a patron ellenõrzését kikapcsolni?

Köszönöm.

GyimiGábor
hopp 😄

Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L

GyimiGábor
Hello

Pinnacle PCTV Analog Pro PCI tv tunerem van és néha sistereg a hang de fõleg mélyebb hangoknál. A tv tuner kártyán van pár csatlakozó (3 kiálló fémpálcából áll egy csatlakozó)(audio, video, stb...). Ezekkel a csatlakozóval kell valamit csinálni vagy a koax-kábellel van baj? A kép jó ahhoz képes hogy minden tv-nkün szar a kép de csak a tuneren sistereg a hang. HELP!!!

Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L

GyimiGábor
Hello

Pinnacle PCTV Analog Pro PCI tv tunerem van és néha sistereg a hang de fõleg mélyebb hangoknál. A tv tuner kártyán van pár csatlakozó (3 kiálló fémpálcából áll egy csatlakozó)(audio, video, stb...). Ezekkel a csatlakozóval kell valamit csinálni vagy a koax-kábellel van baj? A kép jó ahhoz képes hogy minden tv-nkün szar a kép de csak a tuneren sistereg a hang. HELP!!!

Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Vagyis több is. Mi a különbség az optikai és a lézeres egér között?? Az optikai nem lézerrel megy? A vezeték nélkülire gondolok. És mi az a dpi? Valami érzékenység asszem. De az azt jelenti hogy ha hirtelen elrántom az egeret, akkor az egér nyíl kurzora azonnal késés nélkül követi a mozgást? Mert van egy régi Genius opt egerem az hirtelen elrántásoknál érezhetõen ott marad pár tized másodpercet. Szóval ezek a kérdések, örülnék ha valaki aki ért ezekhez, válaszolna. Köszönöm elõre is. És nincs valakinek Logitech LX7 egere? Ez vezeték nélküli, elemes. Üdv
OrioN the S
úgy értem megáll a játék.. és elkezd dadogni a hang és annyi... de a ts megy rendesen.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Schwarz
Sziasztok segítség kellene.Van egy ABIT SILUROM TV kimenettel ha valaki
segítene hogy ,hogy van bekötve a TV kimenetes rész.Apolusok 2-4-3 melyiket használja? Asegítséget elõre is köszi.
bertino
milyen lemez akad meg ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

OrioN the S
Hy. CS:S közbe kifagy a gépem... megakad a lemez(ismétlõdik a hang).. és lehal minden, kb 5 perc mire asztalrajutok... Gyári driverrel jó volt ,bár nemtudom ,hogy az miatt lenne ez... felraktam gyári után catalyst 6.9-et ,mert a gyárival meg nfsc nem ment. Elkezdett fagyni akkor felraktam 6.10-et és most is fagy. Más játékok mennek.Hõfokok jók.
p4 2.8,ati x1600pro 256 ddr2, 768 ddr 400mhz.

Thx!

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Schwarz
hûtés/táphiba, púpos kondi az alaplapon

Mi az a windows?

Shep
Mostanában kifagyogat a gép és a csodaszép kék képernyõn az atapi.sys-re hivatkozik. Mi lehet a baja?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

atenza
MEg tudnád mondani h. pontosan hol lehet ezt?

Helló
Nekem olyan gondom van hogy újraraktam a windows-t és most akármilyen videokártya drivert rakok fel nem indul el a windows, bejön egy fekete kép és az egér, de az is csak szaggatva mozog.
De ha csökkentett módba inditom egybõl megy, meg ha nincs fent a driver.
Ha el is indul a windows akkor is max egy óráig birja majd elkezd akadozni az egér, a hang és lefagy.
Hardver hiba lehet vagy mi??
NeoMaN
Ha több ramod van vedd ki felváltva õket, akár az is lehet.

NeoMaN
Biosban állítsd át a SataII módot IDE vagy Sata 1-re.

DjTsabee
A fixboot és a fixmbr sem segítet, még mindig ugynaz, semmi változás!!!
<#help><#help><#help><#falbav>

atenza
Szisztok! Bocs h. olyat kérdezek amit már biztos sokan megtettek, de nincs idõm visszaolvasni, ugyanis nem tudom feltelepíteni az XP-t Sata2-es vinyóra! A8N-Sli lapom van, és az a fura h. a lap látja a vinyót, mivel az xp telepítõ részében ki tudom választani a particiót, de mituán rámegyek, másol fájlokat, és jön az elsõ újraindítás, elmegy addig ahol kiírja h. nyomjon meg egy gombot az Xp telepítés elindításához, itt ugye nem nyúlok hozzá, jön kb az 5 pötty és kiírja h. hiba a rendszer betöltésében, és itt megáll. Az alaplap CD-vel csináltam bootfloppyt ami ha jól tom pont ahhoz kellene h. felismerje az xp is a vinyót betölöttem telepítés közben f6-al és így is ugyanaz...Légyszi segítsetek mer er így nem állapot!

NeoMaN
Gondolom Nforce 4-es lapod van, amiben hardveres tûzfal van. Kapcsold ki a biosban ill. uninstalláld a szoftverét.
vagy ilyesmi
😄

Banano007
ááááááh...Azureus bitcomet utorrent nem müxik..😞((.. egy idõ után mindig kilép egy hiba üzivel😞😞...és vmi olyasmit ír hogy nvidia firewall.dll blokkolja vagy mi..megkerestem az a fájlt de nem engedi törölni a windóz mert állítólag használatban van vki vmilyen megoldást???😞 HELP

Banano007
ááááááh...Azureus bitcomet utorrent nem müxik..😞((.. egy idõ után mindig kilép egy hiba üzivel😞😞...és vmi olyasmit ír hogy nvidia firewall.dll blokkolja vagy mi..megkerestem az a fájlt de nem engedi törölni a windóz mert állítólag használatban van vki vmilyen megoldást???😞

NeoMaN
a pontos tíípusa kell, nem elég az hogy intel....

Egy javítókonzolból kiadott fixboot és fixmbr megoldhatja a problémád.

És mégis milyen típusú lap az? Lehet nem is az intel hanem a Foxconn vagy ECS oldalán kellene inkább BIOS-t keresni hozzá.

ha így se jön össze akkor szervíz 5000.-!

ha raktál bele új bõvítõ kárlytát szedd ki gyorsan!ha nem akkor cak ez maradt:Format c:

Sziasztok! Picit lejjebb kérdeztem egerekrõl, tudna valaki segíteni?? Ez a száma az üzinek: #21286
Köszönöm
DjTsabee
na hátha...

DjTsabee
Na szóval ez: remélem így jó

DjTsabee
Na leírom újból a problémám(megpróbálom érthetõbben)
Az a baj, hogy miután tölt a windows, nem jön be rendesen, hogy üdvözöjük, meg minden, hanem ez jelenik meg és így nem tudok semmit csinálni, nem jön be a windows: (telefonnal csináltam, de attól szerintem ki lehet olvasni)

Hiába indítottam újra a gépet, vagy próbáltam csökkentett módba belépni, vagy úgy, hogy arra megyek, hogy a legutolsó helyes konfiguráció használata, mindig ez jön be!!!😞
Az lenne a kédésem, hogy mi a baja, meg mit, hol kell csinálni, hogy jó legyen, mint eddig???
<#help><#help>
Elre is KÖSSZ A SEGÍTSÉGET!

intel alaplapom van de ott semmi sincs hozzá!
kerestem már ott is!<#szomoru1><#szomoru1>

Sziasztok!

Légyszi segítsetek, ha tudtok! Van egy Fujitsu Siemens amilo a notebook, 1,7 GHZ AMD Athlon xp proci, 256 mb DDR ram, integrált Ati Radeon Igp320M videókártya, integrált hang, hálókártya, modem (ALI lapkakészletes az alaplap), Seagate 20 GB-os hdd, Windows xp professional sp2-vel.
A Windows-t frissen telepítettem legutóbb csütörtök éjjel, és eddig minden driver és egyéb program, szal az egész tökéletesen mûködött, tegnap viszont elkezdett érdekes dolgokat móvelni. Win Xp betöltése közben szokatlanul lassú lett, nagyon sokat keresett a winyón, még hallani is lehetett a winchester hangját, aztán végülis elindult a rendszer, bejelentkezett, innentõl kezdve semmi baj nem volt. Ma viszont használat közben egyszercsak kékhalál majd reboot, és bootolás közvetlen kezdésekor a hdd-n elkezdett keresni, ha nagyon hallgatózik az ember akkor hallja is hogy használja a winyót, de a kép teljesen sötét, nincs semmi, aztán a winyón a keresést is abbahagyja, és ennyi. Legalább tizedik próbálkozásomra elindult a rendszer, ezúttal tökéletesen. Lefuttattam mindenféle winyókarbantartó programot. Scandiskeltem, asszem vírust is irtottam a biztonság kedvéért nod32 legfrissebb adatbázisával, töredezettségmentesítettem is. Scandisket felületellenõrzésre konfiguráltam, végigfutott, nem talált hibát. Most mûködik rendesen, ha bekapcsolom a gépet akkor bejön a windows, semmi gond, ami miatt viszont írok, az az lenne, hogy ez nem az elsõ ilyen eset. A notebook egy korábbi állapotában, kb. egy évvel ezelõtt, ugyanezek a hibajelenségek jelentkeztek. Nem mindig jött be bootoláskor a rendszer, csak keresgélt a winyón, majd az is megszûnt. Egy idõ után azonban már csak ezt csinálta mindig, rendszer totál elromlott. Akkor a gép egy szervizesnél kötött ki, aki gyakorlatilag semmi mást nem csinált, mint újrainstallálta rajta a windows-t és elõtte törölte a partíciót és formázott (ezért kár volt beadnom), na de végülis utána ment. Az a rendszer már régebb óta törölve lett, keresztül ment azóta a gép enynéhány újrainstalláláson, legutóbbit csináltam most csütörtök éjjel. Attól félek, hogy elõbb-utóbb megint oda jutok, hogy egyszercsak sehogyan sem tudom elindítani a rendszert. És máris elég sok adat van a winyón, nincfs kedvem formázni és reinstallt csinálni. Meg hát ennyi idõ alatt nem igazán ormolhat el az xp, még egy hete sincs fenn! Amikor legutóbb csinálta és a szervizes leszedte, akkor az a windows már egy éves volt rajta, gondoltam annak tudható be a dolog, hogy régi volt, elcseszõdött, ez van... De most errõl nem hiszem hogy szó lehet... Egyébként amikor a winyón csak keresgél egy ideig és nem bootol be, akkor a bios ettõl függetlnül tökéletesen látja a merevlemezt, ki is írja h seagate st ez meg az most nem tudom pontosan, szal látja...
Szerintetek mitõl lehet ez az érdekes hiba? Winyóhiba esetleg? De ha scandisk a felületén sem talált semmi hibát? Kontakthiba a winyó csatlakozásával? De akkor a bios miért látja akkor is, ha a win nem bootol? Vagy vmi egész más? Légyszi ha tudtok valamit írjatok, elég fontos lenne.
Kösz.

Üdv: RauchR
Vanek
hi! vettem egy vadiúj gépet, hiába instalálok fel rá bármit,a köv xp betöltésnél nem tudja betölteni a gép az xp-t,hanem kifagy. ez mitõl lehet?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

NeoMaN
Nem a BIOS-osod száma kellene, hanem az alaplapod pontos típusa. Amúgy az alaplaplapod gyártójának oldalán találsz biost...