64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • LeWyTy
    Help má mert nem értem...
    Van egy ilyen alaplapom: asrock fm2a75 pro4

Csak a felső 2 USB működik normálisan... miért?
    A többi vagy felismeri a hardwereket vagy nem.

• szucsy89
    Halihó! Gyors segítség kellene! Benyomom a gépem (asztali pc), a monitor nem jelenít meg semmit, és olyan 5 mp múlva leall a gép majd ujraindiul. Kb. 2 óra baszogatas után megjavult tegnap, ma meg 3-4x lefagyott (majd szintén ujraindult), de most már megint ha bekapcsolom szinte azonnal ujraindul... Táp probléma?
  • gergely1991
    Hejhó!
    És ha wi-fit kiiktatod?
  • Japep

Igen, 1 Mbit/s a minimum, de ez ADSL, ami 1 Mbit/0.5 Mbit. A letöltés tehát megvan annyi, de ez a feltöltés elég hozzá?
  • Zoli007
    Skype 1 Mb/s-mal is vígan elvan.

#60641: Nem mindenhol van ám optika.
  • Vadnokedli
    Szerintem 5Mbit minimum, nem hiszem hogy ma már lehet kisebb csomagot venni mint 10 vagy 20Mbit-es internet.
  • Japep
    Hello.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy webkamerás beszélgetéshez melyik az a minimális netsebesség, amivel még élvezhető a társalgás? :)
    Egy rokonom most vett laptopot, hogy tarthassa a kapcsolatot egy külföldi ismerőssel, és ehhez szeretné a legolcsóbb netet, ami még megfelel.

Köszi előre is.
  • SzirmosSzisza
    Hejhó, Windows XP-re próbálok netet varázsolni kábellel (eddig USB Wifi adapter volt és ment/megy is vele), ellenben ilyen IP címet kap, másik kábellel összekötött gépen jó (azon W7 van mondjuk). Próbáltam olyat, hogy beállítom itt a fix ip-t,átjárót, dhcp szervert + routeren fix ip-t MAC cím alapján, de érdekes módon net nem volt, routeren DHCP kliens listában nem jelezte a MAC címet, hogy ott lenne, DE a router admin oldalát elértem vele, ha a mostanival próbálom akkor még az admin oldal se jön (ezt kapja automatikusan :/)
  • WhiteStar
    senki? :(
  • Vadnokedli
    APA - APA USB kábellel tudok egyik Laptoprol a másikra átvinni fileokat?

• greg benz
    Okés, akkor benézek a másik topikba is, köszi!
  • fery02
    Szia!

Van SSD-s topik is, szerintem kérdezz be oda is.
    Ha csak is Win lesz rajta, 60 GB bőven elég lesz, viszont az általad linkelt Kingstone-okhoz nem tudok hozzászólni.
  • greg benz
    Sziasztok!

Rendszergyorsítás céljából szeretnék venni SSD memóriát, és igazából az elképzelés az, hogy csak és kizárólag a Win7 lenne rajta, semmi más. Milyen méreteket nézzek? Elég lehet a 60gb vagy inkább 120, hogy esetleg 1-2 játék is mellé férjen?

Ezzel a kettővel szemezek: 01
    02

Van a kettő között valami érdemi eltérés? Melyik lenne a jobb választás?

Köszi!
  • WhiteStar
    hali!

kérdés:

adott egy pc. eddig tökéletesen üzemelt, egyik napról a másikra, indításkor windows töltőképernyőnél egyszerűen újraindul. és újraindul, és megint újraindul. és amikor már úgy tünik hogy betöltene megint újraindul. kb 15-20 alkalommal, mire végre elér a bejelentkező képernyőig, illetve random, kb hetente 1-2 alkalommal elsőre megcsinálja, de kb 3 perc múlva újdaindul, és kezdődik az egész előlről.
    miután levágja a hisztériát, utánna viszont semmi baja, most ellenőriztem, már két és fél napja folyamatosan bekapcsolva van, újraindulások nélkül.

mi lehet a baja? oprendszer szarakodhat a bootolásnál? tápegység? de ha az utóbbi akkor nem kellene most is rockerkednie? teljesen tanácstalan vagyok
  • gergely1991
    Helló!
    Leginkább az utóbbi.
  • adamq01
    sziasztok! most instalálok egy linux rendszert. ehhez elég 10gb szabad terület. ha a késöbbiekben szeretnék mindenféle programot feltenni linuxra akkor azt tudom particióra telepíteni, vagy csak a linux "elsődleges" rendszer particiójára, ami Ext4 naplózó fájlrendszerben van?
  • plu604
    sziasztok
    egy barátom problémája lenne a következő:
    Olyan problémával állok szemben, hogy amikor a lap topról wifin keresztül akarnék játszani, akkor bizonyos esetekben hatalmas pinget kapok és meg nő a packet loss-om is olyan 35-50%-ra (ilyen esetek például CS:GO-ban és DOTA 2-ben amíg nem jött szembe senki minden jól ment amikor szembe jött valaki ping azonnal föl 150-re loss 35-50%-ig amíg meg nem halt a pali vagy én vagy ha velem volt akkor amíg el nem mentem mellette...) Ezt legelőször lanon tapasztaltam a laposnál, mikor havernál játszottunk ott is ez a gondom volt, de a másik két lap top amik ugyan csak wifiről kapcsolódtak semmi gondjuk nem volt. Amint bedugtam magam a modembe minden működött rendesen. A wifi kártyámmal nem hiszem hogy gond lenne hardveresen, mert 1 napja volt cserélve (szakszervizben), és előtte és utána is fent állt a probléma. Saját lakásban is csak nekem vannak ilyen problémáim a laptoppal, vagyis lakótársakat még nem hallottam erről panaszkodni..
    utorrent néha a sávszélességet sem tudja tesztelni mert hibát ír..
    speedtest.net a feltöltési sebességet nem tudja mérni mert hibát ír.
    Akinek van bármi ötlete hogy hogyan lehetne megoldani a problémát, ne habozzon! :)
  • adamq01
    Sziasztok!

A minap feltelepítettem egy Zorin nevezetű Linux rendszert a gépemre.
    Arra mentem, hogy win7 helyére telepítse.
    Nekem a win7 a C(100Gb) meghalytón volt és a D(150Gb) meghalytón voltak a fontos adataim (ez egy merevlemezen belül van, kettéosztva).
    Amikor rámentem, hogy win7 helyére telepítse a Zorint, akkor már nem kérdezte, hogy akarok-e particionálni stb...
    Most úgy néz ki hogy formatálta az egészet mert a rendelkezésre álló szabad hely 240Gb.
    Viszont ha bemegyek a sajátgépbe, akkor ott nekem mutatja a "samsunghd252hj" nevezetű merevlemezem, de ha megakarom nyitni, akkor ezt írja ki: "Unable to acces location - Can't mount file".
    A jobblkikk/tulajdonságoknál semmi adatot nem mutat. "unknow"...

Hogyan tudnám visszahozni az eredetileg D particiómon lévő adatokat?
  • LeWyTy
    Hát sajnos a program nincs benne.. de azért köszi
  • pxxl
    futtatásba kell beírni: regedit, vagy regedt32
  • LeWyTy
    Van egy hülye kérdésem... konkrétan én tudom mit akarok csak nem tudom hol találom és a nevét sem, de tudom hogy már csináltam.

Egy program nyelvét szeretném manuálisan win7ben átállítani... volt valami aminél ru_RU ról en_EN re kelett átírni... ha ebből tudná valaki jó lenne... (vagy a start keresőbe írtam hozzá valamit, vagy a vezérlőpultban szedtem elő.... nemtudom)

Van egy progim aminek átírt telepítője van, de telepítéskor kellene nyelvet választani és az nem engedi... elvileg van benne magyar, de még csak a fájlokkal sem tudok babrálni mert minden be van csomagolva valami egyedi fileba...

Köszi!
  • mukika36
    http://ipon.hu/webshop/product/dell_inspiron_5537_157791_ezust/516091
  • Vadnokedli
    Hát akkor valószínű mi se tudunk, annyit tehetsz hogy megnézed a hardware infót és az alapján rá keresel egyenként. Mondjuk XYZ LAN driver, XYZ Audio Driver.

Amúgy ez konkrétan melyik dell 15R?
  • mukika36
    Sziasztok!

Dell Inspiron 5537-hez szeretnék windows 7-es drivert.
    Tudnátok adni egy linket? (hivatalos oldalon nincs teljes driver lista)

Segítsetek már
    Köszönöm!
  • Vadnokedli
    Pedig igazad van. Google: RAM timing benchmark (3 szó, nehéz beírni) És a videóban ezek a grafikonok ugyanúgy benne voltak.
  • mester1987
    bicskanyitogato stilus -> Erre írtam, hogy lazíts inkább egy kicsit, ha mindenre így ugrasz. Csöcsö.
  • Blum
    En nem ertettem felre semmit,pusztan te vagy nyilvanvaloan inkompetens a temaban amihez meg vegtelen mennyisegu szorgalom is parosul,a bicskanyitogato stilusrol mar nem is beszelve. Veszelyes dolog ez.

A szemelyeskedest meg nem igazan ertem mert en itt ilyet nem latok.

Minden jot.
  • mester1987
    Jólvan, hagyjuk inkább...ha mindent félreértesz és személyeskedsz akkor hagyjuk. Mellesleg egy iylen összehasonlítóra gondoltam legelőször is. Lazíts!

• Blum

Alatamasszam meg 30X az igazamat vagy mostmar menni fog magadtol is az ertelmezes?
  • Blum
    Latom kepben vagy te is,hogy nem vagy kepes felfogni a tenyt hogy ha KOMOLY programok eseten nincs javulas akkor olyan primitiv programok eseten se lesz javulas,mint barmelyik jatek.
  • mester1987
    RAM időzítésről tudtok valami összehasonlítót vagy tényleg nem érdemes?
    Csakmert itt nem tért ki a srác a külön időzítésre és bocsi az értetlenségemért!
  • mester1987
    Okés, látom képbe vagy hogy játék kapcsán kérdeztem.
  • mester1987
    Köszi, mindjárt megnézem ezt még :)
  • Blum
    Ne faradj,megoldom helyetted...

• Vadnokedli
    DDR2 esetén írtam a 800 ról 1066 ot. Viszont én DDR3-at cseréltem 1333 ról 1600 ra és nem fejlődött semmit, azt mondom.
  • mester1987
    Uhhh... Jó tudni. Remélem valamelyest valós amit írsz. Azért azt hittem több különbség van 1066 és 1600 között...azért durva :D
  • Vadnokedli
    Sok változást nem fog hozni ha 800 ha 1066 sőt . 1333 ról 1600 (DDR3 esetében) nem hoz gyakorlatilag semmit. 1600 vs 2800 mhz azt mondom ott van különbség.

Amúgy kísérletezhetsz a tuningolással, csak totálisan felesleges.
  • mester1987
    Okés, azért köszi szépen a tippet. :)
  • Blum
    Van hat,csak sajnos ugyanezt fogja mondani. (Felteve,hogy ert hozza).

De a legjobb lenne ha megnezned a LinusTechTips erre vonatkozo oktatofilmjet.
  • mester1987
    *van szerintem más is a földön bőven aki ilyenért ír!!!

Hát én ebben nem hiszek, remélem más is ír rá.