!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fura problémám van. Mostanában észrevettem, hogy keményebb használat alatt (fõleg játék közben, de néha windows alatt is) csak úgy magától lefagy a gép, és csak a reset segíthet. Másik furcsaság pedig az, hogy néha müködés közben mintha kikapcsolná a merevlemezeket. Eltûnnek a meghajtók, és lassan a windows is behal. Mi lehet a gond? Alaplap?

Calver
USB elosztó? nem hiszem h bármi akadálya lenne úgy a wifinek adapternek, emlékeim szerint csak a merevlemezeket nem szeretik. (tévedés jogát fenntartom ofc)
másik verzió pedig ez

"The trees move. Do you not see it?"

zvaragabor
Vagy csak USB-n keresztül tudok wifit fogni?

Chaos Anno Domini

Lacee86
480p van.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

LeWyTy

Nem tudom valahogy azt beállítani hogy alapból ne 360p ben hanem 420p ben induljanak a videók?
Mert az a 2 lehetõség ott van ahogy jó vagy rossz.

De nekem nem kell a legjobb minõség, viszont a 360p és a 420p között van a hangminõség változó.

Lehet valahogy?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

zvaragabor
Hali, van egy laposom, egyetlen egy USB 1.1-es porttal, meg egy LAN porttal. Wifi viszont nincs benne. LAN portton keresztül tudom valami kütyüvel fogni a netet? Azért lenne jó ezzel, mert az egy usb port néha kellhet másra is.

Chaos Anno Domini

erre gondoltam n is,már volt cmos,tuning vissza alapra,de így is elõfordul a hiba :S Most például szépen indult egybõl :S
Ha csökkentett módba indítom,mert már próbáltam azt is,akkor semmi gond,de utána ha újra indítottam volt hogy ugyan úgy lekapcsolta a win lógó után a monitort :S
Ha nincs ra garancia,akkor kuka.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Lefuttattam egy memtestet, tényleg az.a szar. Ilyen esetben kuka, vagy lehet kezdeni vele valamit?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

nincs másik gép a közelembe, bent a melóhelyen van ibm x3200 m3, abban is pcie 8x gen2 -õ van, mindenhol máshol laptop van 😞
ok, megnézem este, kösz.
Ha van tuning,akkor tegyel vissza mindent defaultra.

De ez elott probald meg csokkentett modban inditani a Windowst (bootolas elott surun nyomogasd az F8-at.)

Ez siman lehet szoftveres problema is. Ahogy ismerem az AMD drivereit,ez egyaltalan nem meglepo. Driver Sweeperrel pucold le a komplett VGA drivert es rakj fel 1-2 regebbi verziot. Ha tovabbra is fennall a hiba,akkor VGA vagy alaplap hiba lesz,ebben az esetben erdemes lenne masik konfigban megprobalni a dolgokat.

hello
egy olyan gondom lenne miszerint az újonnan összetákolt gépem,néha azt csinálja inditasnal,hogy a windows betöltése után mikor az üdvözlõ képernyõjének kéne jönnie ott kikapcsolja a monitort. de nem mindig ! Amikor kikapcsolja akkor is betölt a win mert a hangszórón hallom hogy a win bejelentkezett.mi lehet a hiba ? win 7 64 ultimate van fent. Alaplap z77 extreme4 I5 3570k proci Corssair force gt ssd .Corssair vengance 1600 ddr 3 8Gb rammal .
Fehercsoki
Ja, beraksz helyette egy másikat... De ha minden más jó akkor kizárásos alapon az alaplap a szar.

Lefuttattam a windows memory diagnostic toolt, az nem talált problémát, bár kételkedem a hatásosságában. Lefuttatok egy memtest86+ -ot és meglátjuk. Ha az se talál, akkor esetleg az alaplapot le lehet ellenõrizni valahogy?

Fehercsoki
Vagy az alaplap.

Legújabb kékhalál valami MEMORY_MANAGEMENT. Ez meg a PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA megy felváltva. Ezekszerint akkor lehet hibás a memória vagy ilyesmi gondolom.

Fehercsoki
De hátha majd más tud valamit mondani rá, de szerintem ha VGA biztosan jó akkor alaplap.(de azért áttehetnéd VGAt is egy másik gépbe hogy ott van-e gond)

Fehercsoki
Nem, teszteld le egy másikkal, nem elég egyértelmû a hibajelenség.

Vagyis vigyem vissza garba, és cseréltessem az alaplapot?
Fehercsoki
Akkor alaplap.

Sziasztok!

Pár napja vásároltam egy config -ot:
asrock h77m-itx, xfx 7850 1gb, i5-3350p, fsp hexa 400w, 8gb corsair vengeance

Sajnos véletlenszerûen dobál fekete képernyõt amely 1-2 mp ig tart, majd magától visszaáll a kép.

A rendszer az adott idõ alatt is üzemel, megy a hang, fogadja az input -okat egér bill -rõl. Csak a képernyõ megy el másodpercekre játék közben is és simán csak ha böngészek a neten akkor is.

Kábeleket ellenõriztem, minden a legfrissebb, semmit nem overclock -oltam, Windows 7 64bit van rajta. Küldtem rá vga stress test -et 2.5 perc alatt 73C -ig melegedett (74% -ig küldte a ventit), de hiba nem volt.
Megcsináltam mind a két tisztítási módszert, de semmit nem talált. :\ Pedig kb ugyan azok a "tünetek",mint amit írnak.

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Minden drivert újra installáltam, most eltûnt a taskbarról a lenti probléma, viszont random programleállások vannak néha még mindig, meg olyan szintû fagyások, hogy semmire nem reagál a gép. Ja, meg egyszer újra is indult csak úgy magától. A kékhalál azóta nem jelentkezett, de valami ilyesmi volt asszem, hogy PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.

gergely1991
Alaplapi driver telepítve?
Milyen kóddal kapsz kékhalélt?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Friss windows telepítés után szarakodik a gép, a taskbarnál a 'hardver biztonságos eltávolítása' ikonnál a HDD van írva, az eszközkezelõben pedig két sárga felkiáltójeles van:

SAMSUNG
SM buszvezérlõ

Ebbõl a samsung szerintem a telefon usb kábele lehet de nem tudom miért írja, mikor mûködik, az SM buszvezérlõ pedig nem tudom, hogy micsoda.

Emellett az Everest nem ismeri fel az alaplapot (Gigabyte P61-S3), lehet ez a baj? Egyébként meg folyamatosan baszakodik a gép mióta újra raktam, random programok leállnak, vagy kék halál. A windows update minden frissítést felrakott.

bardocz
Soksok órára áramtalanítva lett minden, és most jó.
bardocz
Net bejön a modembe. Onnan megy a routerbe, ahonnan tovább a gépbe. Este óta a wifi mûködik, a net a gépen nem. Mi lehet a gond? Mindent ujrainditottam már többször is.
a folyamatos recsegés elmúlt, most már csak akkor csinálja, ha a hangerõt állítom. Plusz a bal oldal kicsit mintha halkabb lenne, mint a jobb.
a gépház elõlapi csatlakozóját használom, ahogy írtam, fejhallgatóval és a windowsban, a lejátszóeszközöknél csak ezt tudom beállítani, hogy adjon hangot. viszont most kipróbáltam, hogy ha közvetlen a hangkártyára csatlakoztatok valamit, úgy abszolút nem szól semmi (ilyenkor hangszóró/sztereó keverõre állítja magát). ahogy bedugok valamit, reccsen egyet bal oldalt és ennyi. a win7 szerint mûködik, elméletileg szól, csak gyakorlatilag nem.
mi lehet a baja?
francois
Igen, wifi.

Oszinten szolva,fogalmam sincs. Soha nem foglalkoztam ezzel,azt tudom hogy en eddig VLC-vel vagy SplashPro-val barmit letudtam jatszani bamrilyen kodek nelkul.

Mayorpapa
köszönöm, nekem nem dobta ki a keresõ a win 7 fórumát...A kodeket azért kérdeztem mert találtam döbbfélét is win 7-hez, nem igazán értem, azokat kinek ajánlják/készítik akkor, esetleg komoly videókészítõknek/vágóknak lehet szüksége rá?

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Win7 topik

Semmilyen kodek nem kell mar.

Mayorpapa
nem találtam Win 7-es fórumot, ezért itt kérdezném meg, hogy milyen kodek pakkot ajánlotok 64 bites Win 7-hez? Egyáltalán kell ehhez kodek pakk, mert eddig minden filmet lejátszott kodekek nélkül is!

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

gergely1991
Wi-fit használsz?

francois
Hello, egy jó pár hónapja küzdök azzal a problémával, hogy lefagyogat a gépem,elmósodott hang kíséretében, elnémul, de pár perc után visszarázódik. Egy Asus K52 notebook-ról van szó, minden gyári. Elõször azt gondoltam, hogy a windows-szal vagy vmelyik hardverrel van gond, de feltûnt, hogy a fagyás/megállás csak netezéskor jön elõ. Skype-nál letöltéskor, komolyabb adatforgalomnál, nagy mennyiségû képet tartalmazó weblapok betöltésekor szokott elõfordulni. Az a furcsa, hogy kiszámíthatatlan van, hogy 2 órát is tudok skypeolni fagyás nélkül, van hogy 10 percenként befagy, úgy, hogy semmi más nem megy a háttérben.

Tapasztalt vki hasonlót vagy van ötlet mi lehet a probléma? Hálókártya kizárható, mert amikor a router mellett vagyok nincs semmi ilyesmi, csak amikor távolabb megyek tõle.
Köszi.

Sziasztok.Üdvözlök Mindenkit .Egy elég furcsa kérdésem lenne amelyben szeretném kikérni a véleményeteket.Kérlek segítsetek ha van valamilyen ötletetek a dologgal kapcsolatban.TEHÁT:Adott egy kb 1 hónapos asztali számítógép amiben egy Asus p8 Z77M típusu alaplap van.2 nappal ezelõtt éppen interneteztem a gépen amikor a rossz idõ miatt hírtelen pillanatnyi áramszünet lépett fel,melynek következtében a gépem netezés közben hírtelen leállt,majd rögtön újra is indult.Ezt követõen úgy gondoltam,hogy megvárom amíg egy kicsit javul az idõjárás.Ezért a teljes gépet áramtalanítottam bele értve a modemet is amit a netezéshez használok.Amikor a gépet ismét használatba akartam venni újra áram alá helyeztem.Be is kapcsolt a gép hiba nélkül mûködik is.Viszont amikor bekapcsolás után nekiálltam internetezni kb. fél óra internetezés után feljött egy kis ablak amin az állt, hogy 30 másodperc múlva bontja a kapcsolatot,mivel 20 percig tétlen volt a kapcsolat.Az lenne a kérdésem,hogy szerinted miért kaptam én ezt az üzenetet?Szerintetek nem amiatt van,hogy károsodott/meghibásodott az alaplapon lévõ integrált hálózati kártya?(a netezéshez az alaplapi integrált hálózati kártyát és egy DSL360R típusu modemet használok ami tiszta új).Véleményetek szerint ez a hiba HARDVERES eredetû vagy csak egy pillanatnyi internetbeállítási hiba ami a rendszer(bele értve a modem is) ideiglenes áramtalanítása miatt lépett fel.Igazából arra lennék kíváncsi,hogy nincs-e baja az alaplapi hálózati kártyámnak vagy a modemnek.Azt még hozzá kell tennem,hogy ezt az üzenetet 2 napja kaptam és azóta egyszer sem jelent meg újra,de azért mégis kíváncsi lennék,hogy mi lehetett a hiba oka szerintetek.Még annyit megjegyeznék,hogy védelem szempontjából a gépben egy chieftech ctg550-es táp van,valamint egy APC P5B GR surge protector-os túlfeszültségvédõs elosztóból kapja a gép az áramot....A válaszaitokat elõre is köszönöm...Hálás vagyok.Igazából szeretnék megnyugodni,hogy nem a hardvereimmel (alaplapi hálózati kártyával vagy a modemmel) van a baj....Köszi...
SzirmosSzisza
Angolul Projector Settings a cucc neve, ahol állíthatod, magyarul is valami hasonló lehet.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

grebber
Win 7!

Next PC upgrade: 2022

gergely1991
Oprendszer?😊

grebber
Van a gépem és van egy 3D TV-m amin a filmeket szoktam nézni!
Eddig ugy volt hogy ha bekapcsolom a TV-t és rávan köve a HDMI kábel akkor a PC-n az asztal (tehát a start menü ikonok meg minden) az maradt a pc-s monitoron a TV-n pedig csak a pc-s háttérképem volt semmi más! Oda csak áthúztam mindig a lejátszot és néztem a filmeket.

Most olyan gondom van,hogy valami nagyon elállítódhatott,mert a pc-n csak az alsó start menü marad a TV-re meg átkerülnek az ikonok és a TV kikapcsolása után összevissza kerülnek vissza a pc-s asztalra 😞

Valami ötlet hogy hogyan tudom visszaállítani az eredeti állapotot?

Next PC upgrade: 2022

AlieN911
Hali

Egy E6550 alap órajelen van a gépben.
DE a gép nagyon lelassult, elindítottam egy superpi-t, de azt amit az én E6750 alapon 15s alatt csinált, azt ez az E6550 7perc45mp alatt.. Ez jelentheti azt, hogy bexart a proci, vagy az alaplap hiba is okozhatja?

Honda - The Power of Dreams

Fehercsoki
Akkor hagyd ott a régit ha nem melegszik túlságosan a vga.

Próbáltam még 2 HDD-vel, de ugyan az...
Üdv!

Másik lemez?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

scs17
azzal az a baj, h nem töltené ki a távolságot

Fehercsoki
Nem jó ha simán pasztát raksz a helyére?

Üdv, tudna valaki segiteni alaplap ügyben?
Megjött az Új MSI Z68 lap, bekötöttem mindent JÓL!!
és elindítom, kéri a CD-t, hogy tudjom Bootolni beteszem,
egy enter után restartolja magát, és kezdõdik elõröl az egész
ez ment 10x, aztán kiirta hogy reparing, vártam 30 percet,
kiirta hogy forduljak valakihez,merthogy gond van a starterral
aztán restartoltam megint kiirta a 3pontot
-betenni a cd-t
-restartolni
-és hogy windows a többit elintézi

ennyi, ha valakinek esetleg volt hasonlo vagy ért a dologhoz nagyon meghálálnám...

U.I.: H67-es chipsetet cseréltem Z68-ra