64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#60686 Köszi, hát így még nem hallottam :)
A Boot-ban mit állítsak? Kb 6 éve volt meg ez az író, akkor állítottam, már ötletem sincs. Gondolom nem az elsődleges meghajtó volt a dvd író. De hogy kellene lennie?
Kiszedem az előző írót, berakom az újat, akkor indításnál behozom a bios-t és ott milyen prioritást kéne állítanom? -
Mester999 #60685 Hello gyorsan kérnék helepet
Mi lehet probléma az új videokártyával vagy régi monitorral?
Most vettem egy gigabyte r9 270x es videokártyát berakom a gépbe ugy ahogy kell minden kikapcsolva stb... kelett hozzá dvi-vga átalakító mivel régi a monitor és mikor elinditom a monitor kiirja hogy no signal és kilép takarékos módba.
A gépet persze lehet hallani hogy bejelentkezik a windowsba de nincs képernyő MOST MI AZ ISTENT KEZDJEK??? a monitor tipusa Flatron l1753s
Ja és most éppen a régi nvidia kártyámmal látom a képernyőm xD
http://netrino.hu/i/1795.jpg ilyen az átalakító
az alaplap meg Asus M5A97 PRO
Meg se tudom nézni a biosba mert nincs masik monitorom meg másik átalakító se és nem csinál semmit a monitor!!!! -
#60684 HELP!
Van egy könyvtár... több millió apró fáj van benne, cirka 40 GB. Tegnap óta szarakodok vele.
Próbáltam már 1-2 eraser progit, de mindegyik normál módon törli.
Zerofill kellene, de nem találok ilyen progit sehol. Tudtok ilyenről?
Igen, a lomtár ki van kapcsolva. -
#60683 optical disc drive, avagy jelen esetben a dvd íród. -
Blum #60682 Optical Disc Drive
Hetkoznapi neven: DVD-iro :) -
#60681 mi az az ODD? :) -
Blum #60680 Az,hogy nem adja ki a lemezt minden bizonnyal az ODD hibaja,ketlem hogy a rendszernek koze lenne hozza. Huzd le rola az ATA vagy S-ATA kabelt es csak tapot adj neki. Ha ugy se adja ki a lemezt,akkor az ODD mar bizony haldoklik.
A csere ODD bekotese utan pedig azert nem indul el a gep,mert -mint azt irja is- nem talal megfelelo eszkozt amirol indithatna a rendszert,vagyis bekotes utan ujra bekell loni a boot prioritast BIOS-ban. -
#60679 Egy kis gondom akadt...a dvd nem adja ki a lemezt. Akár megnyomom a gombot, akár sajátgépben akarom a lemezt "kiadni", nem reagál. Vagyis minden harmincadik alkalommal adja csak ki a lemezt. Olvasni olvassa a DVD-ket, de ha üreset teszek be, akkor azt nem nagyon ismeri fel.
A kérdés, hogy a DVD íróm haldoklik? Vagy valami más baj lehet? Egy másik használt DVD írót is beraktam a gépbe, de az sem adta ki a lemezt, sőt a windows se jött be, mert még az elején ezt írta ki: Disk Boot Failure - Insert System Disk ans Press Enter. És enterre sem reagál semmit, ugyanezt írja ki utána megint.
Mi lehet a gond? -
#60678 Felraktam a win7 ACE megacodec pakot, de ugyanazt a mp4 konverter beállítást használtam. Annyi, hogy 1,333 pixelarány és nem 1080, hanem 1088 szélességet lőttem be. 10 Mbs átlagos és 15 Mbs max. bitrátát lőttem be. 680 mega nyersanyagot levitt 330 MB-ra. -
#60677 Másfajta kodek? -
#60676 Hm.... Űgy tűnik, hogy szimplán baromi magas bitrátát kellett beállítani, hogy a minőség megmaradjon. cira 12-15 Mb/s-nék már visszakapom az eredeteit, de így kb. 40%-a az eredeti méretnek. A többi videómnál valamiért nem kellett ekkora bitráta, már 6-8 Mb-nél simán pengeélesek voltak, pedig ott is volt full HD. Fura. -
#60675 Az elmúlt két napban kb. 50 próbakódolást csináltam 15-20 másodpercnyi anyagon. Volt olyan is, ami botrányosan szar volt és mégis 500 megás volt 20 sec... -
#60674 Ha mindenképp spórolni akarsz a hellyel, akkor értelmesebb, én nem csípem a nem 1:1 arányú pixeleket, de az is igaz, hogy rég dolgoztam videóval.
Nem, a minőséget alapvetően a bit/pixel határozza meg, tehát, ha csökkented a vízszintes felbontást, akkor csökkentheted a bitrátát is minőségromlás nélkül. Az összefüggés viszont nem lineáris.
Csinálj próbavideót, és ha neked megfelel, akkor OK. -
#60673 Tehát számítógépen akkor értelmesebb 1440x1080? Magasabb bitráta állítható be és akkor is kisebb lehet, mint az 1:1 pixeles? Elvielg semmiféle minőségbeli eltérés nem szabadna hogy legyen? -
#60672 Van bizony. Ha 1920*1080 1:1 beállítással konvertálsz, akkor negyedével több pixelt kell lekódolni, ezért a második lehetőséget használják pl. FullHD adásnál DVB-T-ben. Hátránya, hogy ennyivel kisebb a vízszintes felbontása, de ezt úgysem látod, és a lejátszónak támogatnia kell a képarányt, különben torzított lesz a kép. -
#60671 Ok, meglesz. Némi kísérletezés után már értem el haladást. A probléma lehet, hogy az, hogy amit akarok, az nem lehetséges. Kb. 4,5 percnyi felvétel a kamerával olyan 700 MB asszem. A vágás után csak 3,5 perc lesz. 12 Mb/s táján Mp4-gyel meg pontos screen beállítással már nagyjából minden zavaró jelenség eltűnt és még mindig jóval kisebb méretű - kb a negyede - mint az eredeti, de azért szemmel látható a difi.
Eleve azt nem értem, hogy a kamera hogyogy 1920x1088-ban vesz fel. Az is a fekete mágia kategória, hogy miben tér el az, hogy 1920x1080 és 1:1 pixel arányt, vagy 1440x1080 és 1,333 pixel aránnyal konvertálok. Van difi...? -
#60670 Tegyél fel képeket, hogy milyen a forrás, mit produkál a progi, és hogy milyet szeretnél. -
josi #60669 Próbáld ki ezt freemake ezzel nekem még nem volt gondom, és még magyar is. -
#60668 Sajnos akkor nem tudok segíteni. Hátha itt valaki más tud okosat.. -
#60667 Kipróbáltam a demót. Kicsit jobb, de fényévekre van attól, amit régen minden kecmec nélkül csináltam nyers Fraps avib-ól mp4-be és cserébe irdatlan nagy. Most a digikamera mp4 minőségét nem képes számottevő romlás nélkül visszahozni. Interlace csíkok vannak szinte mindenhol, a kódolás miatt a videó fényereje is tök más lett stb.
Pedig több tucat videót konvertáltam le anno, ha nem több százat. Nem értem. -
#60666 Igen. Piratebay-en fentvan kulccsal, de úgy tudom hogy a demó is megcsinálja amit kell.
Nekem az bevált. -
#60665 Nem. Mindenféle formátumot próbáltam már, one pass, two pass, különféle lejátszót is, hátha nem használja a megfelelelő kodeket és csak azért olyan a megjelenítés amilyen. A total video converter az ingyenes? -
#60664 Total video converter-rel próbáld meg. Nekem ez bevált.
Nem állítódott át véletlen a konvertálás kodekje mpeg4-ről? -
#60663 próbáld meg, hogy parancssorba beírod (adminként): sfc/scannow
ez elvileg visszacseréli a system fájlokat eredetire. -
#60662 Régen pengeéles jó minőségű videókat tudam konvertálni Vegas-szal. Most az istennek sem akar összejönni, legyen az mp4, avi vagy vmw. Mi a fenét ronthatok el...? Milyen kodekcsomagot kellene használnom és milyen beállításokkal?
Digigéppel csináltam mp4 felvételeket, azt szeretném megvágni és kódolni. Próbálkoztam azzal is, hogy tömörítetlenben konverátlok Vegas-szal és azrtán Any Video Converterrel mp4-be. Az sem őrizte meg a minsőéget. -
#60661 Igen -
Blum #60660 Windows/Resources/Themes mappabol eltavolitottad a maradvanyait? -
#60659 Sziasztok!
Win7-re felraktam egy Zero-G nevű témát ami aztán nem tetszett, így nem is használom, viszont törölni nem tudom a rendszerből, a témák közt is megjelenik. Ez a kisebbik gondom, ami jobban zavar, hogy lecserélte az üdvözlőképet is (amit gyakorlatilag pár pillanat erejéig látunk bekapcsolásnál ill kikapcsolásnál), elég béna és szeretném visszacserélni az eredetire. Hogyan lehet ezt megoldani, vagy hogyan tudom teljesen eltávolítani ezt a moddolt skint a rendszerből, ha már saját eltávolítója nincsen? (vezérlőpultból és ccleaner segítségével sem tudtam eltávolítani)
Köszi! -
#60658 Vagy nincs meg a fájl vagy nem netán fertőzött.
Vírusgyanús szerintem is... -
#60657 Nem lesz zárlat, ha nem érinted össze a pluszt a minusszal :) -
#60656 Köszönöm a választ! Holnap megrendelem őket azt hiszem, úgy is kell egy billentyűzet is. Viszont mivel kettő lenne rákötve, lehet marad az eredeti Y molex csatlakozó. Bár ha ebbe a "mama" dugóba kettőt is rá lehet kötni akkor lehet egyszerűbb lenne. Nem lesz zárlatos v ilyesmi ha a dugó két pólusába két-két vezetéket kötök? -
#60655 Ez így működőképes. Esetleg vehetsz a tápdugóra egy ilyen mama dugót, és akkor nem kell lecsípned a tápdugót, hanem az általad linkelt venti kábelről csipném le a műanyag bizbaszt, és kötném be a mama dugó megfelelő helyére. Ha azt mondod, hogy egy venti kb 0,125 A-t vesz fel, akkor elég ez a táp is. Ennyi. -
#60654 Sziasztok!
Nem tudom vannak-e itt elektronikai zsenik. Lenne egy projektem, házi levegőtisztító lesz belőle egyszer. Két 12 cm-es 12V-os PC venti lenne benne. Na most az a nagy kérdésem, hogy hálózatról (220V) hogyan tudnám meghajtani őket. Egy ILYEN-re gondoltam, mint áramforrás. Erről lecsípem a végét blankolom és simán +/- összeköt?? Mivel kettő ventilátort szeretnék, durván 0,25A lesz a kettő. Ez tud 0,4-et. Meghajtja őket rendesen vajon? Hogy ne legyen annyira gány egy ILYEN is kellene. Valaki tud nekem segíteni? Mennyire halott ötlet ez? Egy normális 220V-os ventilátor elég drága főleg, hogy nekem van elfekvőben pont két 12V-os.
Köszönöm!
Üdv -
#60653 Feladatkezelő, igen. Be is írtam az explorer.exe-t, de semmi :/ -
#60652 Hm. Eszközkezelőt be tudod hozni azt mondod. Feladatkezelőre gondolsz ez alatt? Mert ha igen, akkor futtatásba az "explorer.exe"-t próbáld meg beütni, hátha így behozza. Aztán vírusirtás, driverfriss, hdd sentinel, sok minden lehet. -
#60651 Csökkentett módban is ez a helyzet, és win7 lemezről is próbáltam visszaállítást csinálni, de valami olyasmit írt, hogy nincs olyan pont amihez visszaállíthatja. -
#60650 Csökkentett módban csinálj egy rendszervisszaállítást. -
#60649 Sziasztok.
Hiba a következő. Laptop, win 7, indításnál elkéri a jelszót, üdvözlőképernyő és hang van, aztán nagy feketeség, egér még bejön, mozog is, eszközkezelőt is be tudom hozni, de ennyi. Explorer már nem tölt be. Mi lehet a baja? -
STEVEdoto #60648 Üdv.
Van egy b75 pro3-m alaplapom. Sajnos a tegnapi nap a következő problémába ütköztem:
Leállt a headsetem zenehallgatás közben, majd feldobott egy hibaüzit (2 választható pontal) amit sajnos nem vettem komolyan valami olyan tartalommal hogy: %az USB áram ellátása veszélyben van és választhatom a reset gombot hogy resetelhessem az usb portot és akkor újra aktív lesz,a másik gombra nem emlékszem de ha azt választom leállítva marad%.
A % jel közti tartalom sajnos nem pontos mert nem olvastam el kellő figyelemmel és csak átfutottam. Reset gomb(választható pont) megnyomása után újra indítottam a gépet. Működött megint a headset, majd egy idő után megint feldobta a hibaüzenetet és ekkor nem csak a headset de az egér és a billentyűzet sem működött. Ekkor már nem tudtam mit tenni csak újra indítani a gépet. Azóta sajnos nem működik egyik USB port sem illetve a PS/2 port se. A gép szépen eljut a windowsig de sajnos egér illetve billentyűzet nélkül nem tudok mit kezdeni vele. Tudtok erre valami megoldást vagy úgy néz ki maradandó kár keletkezett az alaplapban?
előre is köszi! -
#60647 nem volt feltelepítve az usb kezelő... bocsi :D