!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Kihúzod és visszadugod. Ha nem kapsz új IP-t, akkor sehogy.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Mondja meg nekem valaki, legyen szíves, h ha kitiltottak egy oldal fórumából (nem sg) ip alapján, akkor hogy tudom a routeremet úgy beállítani, hogy azok más ip-t lássanak?

A touter? D-link DI-524

Sziasztok!
Van egy elég nagy problémám. Egyes játékoknál indításkor ezt az üzenetet kapom, "a 3D-s gyorsító eszköz nem elérhetõ". Ez után az a furcsa, hogy egy ideig még tudom folytatni a játékot, de pár perc múlva egyszerûen kidob hibaüzenettel.
Valaki tudna segíteni?
gergely1991
Javítás(oprendszer telepítõjén keresztül).

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Üdv!
Az utóbbi 2 napban csak ugy indul el a gépem, ha kiválasztom, hogy HDD röl bootoljon, vagy F8 és winfos normál módú indítása. Ha simán akarom , akkor fekete képernyõ és villogó kurzorig jut el.
Semmi nem lett cserélve és a tesztek szerint minden hardver tökéletes.
Ilyenkor mi van?

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

Szia!
A legutóbbi bejegyzésedben "Regisztrációs Adatbázison:F3 gomb a billentyûzeten (keresõ) majd a "Kulcs" kivételével ki kell jelölni a többit." leírtakat elvégeztem. Utána mi a teendõ? A keresõ ablakban beírt UpperFilters és a LowerFilters szavakra a gép nem adott ki semmit.
Esetleg nem értettem jól bejegyzésed lényegét?

Üdvözlettel: gy?jt?

gergely1991
Regisztrációs Adatbázison:F3 gomb a billentyûzeten (keresõ) majd a "Kulcs" kivételével ki kell jelölni a többit.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Szia!
Az automatikus javítás nem hozott eredményt.

A kézi javításnál a regisztrációs adatbázisban nem találtam az UpperFilters rendszer-beállítási bejegyzést.
kép_1
kép_2

Szia!
A Rendszer visszaállításával bajban vagyok. Csak 5 napra tudom beállítani.
A legutóbbi lemeztisztításakor töröltem a korábbi visszaállítási pontokat.

LeWyTy
Mozilla Firefox:
Hogyan tudom eltüntetni azt a plugin áltatl beépített keresõszart.. amit mindíg megnyit ha új lapot nyitok, vagy ha a keresõt használom?
Én a googlet, és a mozilla alapértelmezett kezdõoladalát akarom használni.
Nem a toolbarokról beszélek... és nagyából értek is hozzá de ez már megõrjít.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

http://forum.techcorner.hu/index.php?showtopic=13299

itt leirják részletesen amúgy mit kell beállítani,és a 12-es csatornát javasolják alapnak.kiváncsi lennék,hogy ki hogyan állította be a csatornát,vagy mindenkinek auto-n van?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

toronyházban lakom,és töb ilyen cucc van az épületben.AUTO-ra van állítva amúgy a csatorna,az jó?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

pxxl
ismerõsnél is volt olyan, hogy napi szinten megszakadt a wifi, és kiderült, hogy a házban van még vagy 5 ilyen cucc, és csatornát kellett váltani. Azóta nincs szakadás.

All hail the double x!

Nálam a routernél a wi-fi meg amerikai régióra volt állítva,most vettem észre,lehet azért volt a mindennapi leállás?

pxxl

All hail the double x!

gergely1991
Szép estét!
Érdekes jelenség.
Ahogy nézem mintha a hardvert szoftveresen lett eltüntetve.
Meglehetne próbálni egy Rendszer-visszaállítást a meghajtó mûködésképes állapotárakor(mondjuk úgy 3 hét ezelõttire).

Szervusztok!
A gépemen 3 db. lemezmeghajtó van (F,G,H). A H jelû CD meghajtót 2 hete nem ismeri fel a Windows. A meghajtó képe/jele nem jelenik meg sem a Windows Intézõben,sem a Lemezkezelõben, sem a Hardver>Eszközkezelõben.
kép_1
kép_2
kép_3

Korábban a meghajtó hibátlanul mûködött.
A Bios Setup-ban látható. Ha a meghajtón boot lemezt indítok (pl.: Memtest 86), a lemezt megnyitja.
Mi lehet a probléma?

pxxl
az sose baj, ha van tartalékban egy jó hdd 😊

All hail the double x!

Csibusz
Értem, de én amúgy is le szerettem volna már cserélni, mert valjuk be a 250GB, az eléggé karcsú, fõleg, hogy kijött a Trónok harca S03 😛
Szóval szerintem ígyis-úgyis szeretnék váltani, ha esetleg ide is lenne tipp, hogy mit is vegyek 25-ig! (ha olcsóbb, az sem baj), akkor várom a segítséget. De az eddigieket is nagyon köszönöm! 😊
pxxl
HDD Regenerator programot eressz rá, sok mindent tud javítani 😊 de készülj egy hosszú lefutási idõre, mert egyesével néz át minden szektort. Az adataid nem vesznek el közben 😊

All hail the double x!

Calver
most akartam írni másikba, de akkor inkább ide dobom, ide jobban illik:

ha extrém trükkös akarsz lenni, fogod magad és Partition Table Doctor nevû cuccal megnézed, hogy "helyileg" hol a bad sector, majd azt a területet simán lezárod, nem particionálttá változtatod, pl Acronis Disk Director használatával. HDD Regenerator is segíthet, de... ahol bad sector volt, ott késõbb is elõ fog jönni.

gyakorlatilag 10+ éve így van nálam egy 80GB-os Maxtor, elsõ 4-5 GB tele van bad sectorokkal, ott van hagyva mint nem particionált terület, azt leszámítva még mindig tökéletesen mûködik ha bedobom gépbe.

"The trees move. Do you not see it?"

Csibusz
Na, géphez jutottam, leírom 😊

Sziasztok!

A gépem mostanában azt csinálja, hogy a boot képernyõnél újraindul, nem mindig, és mindig csak egyszer..
Lehetséges, hogy a több mint 8 éves 250 GB merevlemezem kezdi feladni a szolgálatot?
Mivel menet közben semmi baja, nem fagy, nem indul újra, nem melegszik túl semmim...
A vírusírtó sem tudott rendes vizsgálatott csinálni, mert szektorhiba miatt, nem tudott kutatni a meghajtón.. :/
Eléggé úgy érzem, hogy kéne vennem egy merevlemezt 😊 HA már így.. akkor tudtok ajánlani egyet? 500 - 1 TB-ig. 25 alatt, ha van, az nagyon jó lenne.

Köszi!

Amivel még ki tudom egészíteni, hogy az alaplapom ez a típus:

Asrock

Tudtommal ez nem támogatja a sata 3at, ha tévedek akkor bocsi 😊

És egy diagnózist is kérnék, ha lehet. (nem pontosat, de akkor elképzelhetõ, hogy a merevlemezzel van a probléma, nem? 😊 )
Csibusz
ooo.. Nice.. Milyen gepet vegyek most topicban is ott van. Ott olvashato is, sorry :/
Csibusz
Sziasztok!

A gépem mostanában azt csinálja, hogy a boot képernyőnél újraindul, nem mindig, és mindig csak egyszer..
Lehetséges, hogy a több mint 8 éves 250 GB merevlemezem kezdi feladni a szolgálatot?
Mivel menet közben semmi baja, nem fagy, nem indul újra, nem melegszik túl semmim...
A vírusírtó sem tudott rendes vizsgálatott csinálni, mert szektorhiba miatt, nem tudott kutatni a meghajtón.. :/
Eléggé úgy érzem, hogy kéne vennem egy merevlemezt 😊 HA már így.. akkor tudtok ajánlani egyet? 500 - 1 TB-ig. 23 alatt, ha van, az nagyon jó lenne.

A segítséget előre is köszönöm!
Hali! Mitõl van az hogy néha elmegy a net,és az adaptert is letiltja a windows8,pedig valójában van rendesen net,mert a másik gépen közben nem megy el.Tplink-re van kapcsolva a 2 gép,és AVG IS-t használok.NAponta egyszer elõfordul hogy az én gépemen elszáll a net,és csak ujrainditással,meg adapter engedélyezésével jön vissza

Sikerült egy progival klónoznom a partíciómat, jól is mûködik, csak a lefagyós hiba még mindig jelen van, szóval nem HDD volt a probléma.

Lacee86
Feltelepített Windowst és progikat átmásolni nincs sok értelme.
Az adataidat viszont igen: doksik, fotók, videók, zenék stb., bármi, ami mintegy adatként tekinthetõ a gépeden.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

HDD problémára visszatérve, azt meglehet csinálni, h egy az egyben átmásolom a windows partícióimat egy másik merevlemezre?

Sziasztok. KB 4-5 hónapja elromlott az egerem. PS portos volt, folyamatosan megállt, leteszteltük havernál ott is szar volt. Kaptam cserébe egy usb-s egeret. Most meg ez szarakszik. Megfagy néhány másodpercre és utána jön ez az USB-s disconnect hang. Amit idáid is csinált, hogy néha feldobta magát a bal felsõ sarokba, mármint a kurzor, de ezt a régivel is.

Nem tudom nekem már a réginél is az volt az érzésem, mintha az alaplap lenne a ludas, de most jól mûködött ezzel az USB-ssel. De most ezzel is szarakszik.

Valakinek tapasztalat esetleg????

Köszi!
SzirmosSzisza
Otthoni csoport, illetve szerintem teljes C meghajtót nem tudsz, max egyenként a mappákat.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

kastil
Hello!

Valaki lenne szives megmondani, hogy 2 win7 gép között hogyan osszam meg jeljes eléréssel a C meghajtókat?

Foylamatosan azt írja, hogy a Windows nem tud kapcsolatot létesíteni az X-pc összetevõvel, mind2 gép ezt írja.

Frissen lett újrarakba mind2 teljes formázással. Eddi win7 és xp volt, Win7rõl XP C meghatóját elértem, XP-rõl a win7est már nem.

Jelenleg egyik géprõl sem érek el semmit, csak a nyilvános dokumentumokat, engedélyek teljeskörûek.

Ötlet pls? idegbajt kapok.

Kongy
Sziasztok!

Nem tudom ide tartozik-e de vettem egy DVD-t, és az a problémám, hogy a magyar szinkronnál a hang kb 2 másodperccel elõbb van, mint a kép. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt valahogy helyre lehetne-e hozni, esetleg PC-n vmi videoszerkesztõvel? Mert csak a hangsávot kéne 2 mp-el késõbbre tenni, és tökéletes lenne... Másolásvédett elvileg a DVD, nem hiszem, hogy lehet módosítani, nem tudtok esetleg erre megoldást?

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

schrankszekrény
"találtam"portable verziót és igen-igen könnyû használni <#vigyor5>

\"jobb, ha az okos hülyéskedik, mint, ha a hülye okoskodik ...\"

Megmondom oszinten,en a viragbolti PE-t szedtem le,de van ingyenes is.

hamrick.com

Az ingyenes nem tud .RAW-ba menteni,szukebb beallitasi lehetosegek vannak,nincsenek ICC profilok es IT8 kalibracios lehetoseg.

[vagyis most en is letoltom az ingyenes verziot mert semmi hasznat nem veszem ezeknek en sem <#bohoc>]

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

schrankszekrény
köszi...
ingyenes progi, vagy csak illegálisan juthatok hozzá ?
akkor gondolom uninstall az elõbb megnevezett MPNavigator, vagy a komplett canon cuccot szedjem le ?

Udv!

En is szoptam eleget az MPNavigatorral. Azt a szemetet el kell felejteni. En szkennelesre a VueScant hasznalom,tokeletesen felismeri az eszkozt es tud mindent amit kell.

schrankszekrény
sziasztok vettem ma egy új canon mp282-es multi nyomtatót, hogy a régi képeket beszkenneljem vele, ezért a patronokat nem is raktam bele,és nem tudom, hogyan kell vele szkennelni, mert a szoftverén nem mûködnek a gombok , ha megnyomom a scan gombot a masinán , akkor csinál valamit, de az elméleti mûvelet befejezése után, ez az üzenet jelenik meg :

Csabesz6
Minden hõmérséklet okés, azokat már ellenõriztem.
Igen, van amit ki kell túrnom a C alól.Köszönöm a segítséget!

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Calver
pontosan, ez a lényege a külön rendszerpartícióknak, hogy túléljék az adataid. azért nézd végig a C-t rendesen, sok trükkös helyre szeretnek menteni egyes programok dolgokat.

btw elõször is nézz egy pár hõmérsékletet, nehogy a cpu és vga szép csendesen forrjon és az okozza a kellemetlenségeidet.

"The trees move. Do you not see it?"

Csabesz6
2008-9 körül lett meg ez a konfig.(A 2005 elírás volt az elõbb) Nem tudom miért XP ment rá akkor, eddig nem zavart. Particionálva van a vinyóm, C-n fent az xp, D-n pedig adatok. Ugye az is járható út, hogy a C-t pucolja magának a Win7, és a D-n megmaradnak a cuccok? Jó lenne, mert rengeteg anyagom van, nem nagyon van hova menteni.
Tápot nem veszek, mert egyrészt hülye vagyok hozzá, másrészt nem látom értelmét ezt a konfigurációt buherálni. Majd cakk pakk kéne leváltani az egészet, de remélem még egy darabig kiszolgál. Vagy megérné akkor is egy másik táp? Mi bajom lehet ezzel a táppal?

Egy világi, non kocka.
Köszi.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

1. Ments le mindent,rakj fel egy Win7-et (nem is igazan ertem,hogy egy ilyen gepen mit keres az XP)

2. Vegyel egy ertelmes tapot.

Csabesz6
Üdv!
E8400, Codegen táp, 4giga DDRII ram (XPnek hála csak 3,5et "kezel"), Gigabyte alaplap, 9600GT (512) vga. Nem mai csirke, tudom.

Probléma:
Ma volt a második alkalom kb 3 napon belül, hogy böngészés közben (most épp egy beágyazott youtube videót akartam lejátszani) lefagyott a cucc, semmire sem reagált. Aztán dobott egy kékhalált, és újraindította magát. Betöltés után kaptam az arcomba, hogy itt bizony súlyos hiba után állt fel a rendszer. Érdekesség, hogy vannak vga fagyási gondok (pontosabban a két általam preferált szimulátorban megáll a kép 5-10 másodpercre, majd megy tovább, immárom irreális színekben pompázván, de kétlem hogy összefüggne a kettõ.)

Mentsek szépen mindent, és toljak fel egy win7et? Próbálkozzak még? Kezdem kicsit unni a dolgot. Másik gép egy darabig nem lesz. Amúgy SP3 az XP, és már jó pár éve nem volt újratelepítve (kb 2005 óta talán)

Itt egy kép a ma esti esemény utánról, hátha ér valamit. Az MSI installer dolgot (11714 asszem) imádja, mindig kapom, de azt boot után naplózza, úgy vettem észre.
Uff, és köszi!

Nos most megpróbáltam kikötni az egyik merevlemezt, de stress test alatt (furmark) megint jelentkezett a befagyós probléma. Lehet h megártott a processzzornak az h overclockolva volt, és most megakar pusztulni?

Igen, nekem is kattan egyet, mielõtt elszállna az egész. A kattogást akkor kezdte, amikor multkor kicseréltem az egyik merevlemezt. Akkor el se akart indulni a HDD, és csak kattogott, de végül addig próbálgattam ki-be kötni amíg be nem kapcsolt rendesen. De van hogy nem kattan, hanem csak befagy a gép.

#59859: nem a windowsal lehet a baj, mert több különbözõ win alatt is ezt csinálja.

pxxl
nekem az volt régen, hogy 2 hdd volt, abból az egyik (nem a rendszer) kattogással leállt, majd lefagyott a gép. elõször én is hdd problémára gondoltam, többszöri teszt, mindig más-más hiba, hdd regenerator is hol jónak látta , hol több órás javítást végzett, xp reinstall stb, és végül teljesen elszállt a táp. 😞 de a hdd-k megmaradtak 😄

All hail the double x!

gergely1991
Hmmm....Gondoltam rá is, de általában ilyenkor rögtön leállna az egész gép.<#fejvakaras>

gergely1991
Alaplap(vagy az egész hardver) ellenõrzése:
Készíts egy USB boot eszközt a Kubuntu-val (elõször a HDD-vel majd HDD nélkül is)és figyeld hogy összeomlik-e alatta a gép ha továbbra is mûködõképes vagy a vírus szórakozik vagy #59859.

Lehetséges indok:Hardverhiba esetén,ha Windows alatt összetolja magát akkor más OS alatt is össze kell tolnia magát,ha nem akkor "szoftveres" a gond(linuxokat úgy készítik hogy több hardvert támogat live-al is).😄

pxxl
vagy a táp

All hail the double x!

gergely1991
Vagy a HDD-d(van rá esélye ahogy olvasom) vagy a adatkábele döglõdik(csekély az esélye).

pxxl
van wifid? honnan jön? routerbõl? akkor miért nem húzol ki egy utp kábelt a tv-hez?

All hail the double x!