!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A touter? D-link DI-524
Van egy elég nagy problémám. Egyes játékoknál indításkor ezt az üzenetet kapom, "a 3D-s gyorsító eszköz nem elérhetõ". Ez után az a furcsa, hogy egy ideig még tudom folytatni a játékot, de pár perc múlva egyszerûen kidob hibaüzenettel.
Valaki tudna segíteni?
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Az utóbbi 2 napban csak ugy indul el a gépem, ha kiválasztom, hogy HDD röl bootoljon, vagy F8 és winfos normál módú indítása. Ha simán akarom , akkor fekete képernyõ és villogó kurzorig jut el.
Semmi nem lett cserélve és a tesztek szerint minden hardver tökéletes.
Ilyenkor mi van?
Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960
A legutóbbi bejegyzésedben "Regisztrációs Adatbázison:F3 gomb a billentyûzeten (keresõ) majd a "Kulcs" kivételével ki kell jelölni a többit." leírtakat elvégeztem. Utána mi a teendõ? A keresõ ablakban beírt UpperFilters és a LowerFilters szavakra a gép nem adott ki semmit.
Esetleg nem értettem jól bejegyzésed lényegét?
Üdvözlettel: gy?jt?
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A Rendszer visszaállításával bajban vagyok. Csak 5 napra tudom beállítani.
A legutóbbi lemeztisztításakor töröltem a korábbi visszaállítási pontokat.
Hogyan tudom eltüntetni azt a plugin áltatl beépített keresõszart.. amit mindíg megnyit ha új lapot nyitok, vagy ha a keresõt használom?
Én a googlet, és a mozilla alapértelmezett kezdõoladalát akarom használni.
Nem a toolbarokról beszélek... és nagyából értek is hozzá de ez már megõrjít.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
itt leirják részletesen amúgy mit kell beállítani,és a 12-es csatornát javasolják alapnak.kiváncsi lennék,hogy ki hogyan állította be a csatornát,vagy mindenkinek auto-n van?
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
All hail the double x!
All hail the double x!
Érdekes jelenség.
Ahogy nézem mintha a hardvert szoftveresen lett eltüntetve.
Meglehetne próbálni egy Rendszer-visszaállítást a meghajtó mûködésképes állapotárakor(mondjuk úgy 3 hét ezelõttire).
A gépemen 3 db. lemezmeghajtó van (F,G,H). A H jelû CD meghajtót 2 hete nem ismeri fel a Windows. A meghajtó képe/jele nem jelenik meg sem a Windows Intézõben,sem a Lemezkezelõben, sem a Hardver>Eszközkezelõben.
kép_1
kép_2
kép_3
Korábban a meghajtó hibátlanul mûködött.
A Bios Setup-ban látható. Ha a meghajtón boot lemezt indítok (pl.: Memtest 86), a lemezt megnyitja.
Mi lehet a probléma?
Szóval szerintem ígyis-úgyis szeretnék váltani, ha esetleg ide is lenne tipp, hogy mit is vegyek 25-ig! (ha olcsóbb, az sem baj), akkor várom a segítséget. De az eddigieket is nagyon köszönöm! 😊
All hail the double x!
ha extrém trükkös akarsz lenni, fogod magad és Partition Table Doctor nevû cuccal megnézed, hogy "helyileg" hol a bad sector, majd azt a területet simán lezárod, nem particionálttá változtatod, pl Acronis Disk Director használatával. HDD Regenerator is segíthet, de... ahol bad sector volt, ott késõbb is elõ fog jönni.
gyakorlatilag 10+ éve így van nálam egy 80GB-os Maxtor, elsõ 4-5 GB tele van bad sectorokkal, ott van hagyva mint nem particionált terület, azt leszámítva még mindig tökéletesen mûködik ha bedobom gépbe.
"The trees move. Do you not see it?"
Sziasztok!
A gépem mostanában azt csinálja, hogy a boot képernyõnél újraindul, nem mindig, és mindig csak egyszer..
Lehetséges, hogy a több mint 8 éves 250 GB merevlemezem kezdi feladni a szolgálatot?
Mivel menet közben semmi baja, nem fagy, nem indul újra, nem melegszik túl semmim...
A vírusírtó sem tudott rendes vizsgálatott csinálni, mert szektorhiba miatt, nem tudott kutatni a meghajtón.. :/
Eléggé úgy érzem, hogy kéne vennem egy merevlemezt 😊 HA már így.. akkor tudtok ajánlani egyet? 500 - 1 TB-ig. 25 alatt, ha van, az nagyon jó lenne.
Köszi!
Amivel még ki tudom egészíteni, hogy az alaplapom ez a típus:
Asrock
Tudtommal ez nem támogatja a sata 3at, ha tévedek akkor bocsi 😊
És egy diagnózist is kérnék, ha lehet. (nem pontosat, de akkor elképzelhetõ, hogy a merevlemezzel van a probléma, nem? 😊 )
A gépem mostanában azt csinálja, hogy a boot képernyőnél újraindul, nem mindig, és mindig csak egyszer..
Lehetséges, hogy a több mint 8 éves 250 GB merevlemezem kezdi feladni a szolgálatot?
Mivel menet közben semmi baja, nem fagy, nem indul újra, nem melegszik túl semmim...
A vÃrusÃrtó sem tudott rendes vizsgálatott csinálni, mert szektorhiba miatt, nem tudott kutatni a meghajtón.. :/
Eléggé úgy érzem, hogy kéne vennem egy merevlemezt 😊 HA már Ãgy.. akkor tudtok ajánlani egyet? 500 - 1 TB-ig. 23 alatt, ha van, az nagyon jó lenne.
A segÃtséget elÅ‘re is köszönöm!
Az adataidat viszont igen: doksik, fotók, videók, zenék stb., bármi, ami mintegy adatként tekinthetõ a gépeden.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Nem tudom nekem már a réginél is az volt az érzésem, mintha az alaplap lenne a ludas, de most jól mûködött ezzel az USB-ssel. De most ezzel is szarakszik.
Valakinek tapasztalat esetleg????
Köszi!
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Valaki lenne szives megmondani, hogy 2 win7 gép között hogyan osszam meg jeljes eléréssel a C meghajtókat?
Foylamatosan azt írja, hogy a Windows nem tud kapcsolatot létesíteni az X-pc összetevõvel, mind2 gép ezt írja.
Frissen lett újrarakba mind2 teljes formázással. Eddi win7 és xp volt, Win7rõl XP C meghatóját elértem, XP-rõl a win7est már nem.
Jelenleg egyik géprõl sem érek el semmit, csak a nyilvános dokumentumokat, engedélyek teljeskörûek.
Ötlet pls? idegbajt kapok.
Nem tudom ide tartozik-e de vettem egy DVD-t, és az a problémám, hogy a magyar szinkronnál a hang kb 2 másodperccel elõbb van, mint a kép. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt valahogy helyre lehetne-e hozni, esetleg PC-n vmi videoszerkesztõvel? Mert csak a hangsávot kéne 2 mp-el késõbbre tenni, és tökéletes lenne... Másolásvédett elvileg a DVD, nem hiszem, hogy lehet módosítani, nem tudtok esetleg erre megoldást?
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
\"jobb, ha az okos hülyéskedik, mint, ha a hülye okoskodik ...\"
hamrick.com
Az ingyenes nem tud .RAW-ba menteni,szukebb beallitasi lehetosegek vannak,nincsenek ICC profilok es IT8 kalibracios lehetoseg.
[vagyis most en is letoltom az ingyenes verziot mert semmi hasznat nem veszem ezeknek en sem <#bohoc>#bohoc>]
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
ingyenes progi, vagy csak illegálisan juthatok hozzá ?
akkor gondolom uninstall az elõbb megnevezett MPNavigator, vagy a komplett canon cuccot szedjem le ?
En is szoptam eleget az MPNavigatorral. Azt a szemetet el kell felejteni. En szkennelesre a VueScant hasznalom,tokeletesen felismeri az eszkozt es tud mindent amit kell.

Igen, van amit ki kell túrnom a C alól.Köszönöm a segítséget!
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
btw elõször is nézz egy pár hõmérsékletet, nehogy a cpu és vga szép csendesen forrjon és az okozza a kellemetlenségeidet.
"The trees move. Do you not see it?"
Tápot nem veszek, mert egyrészt hülye vagyok hozzá, másrészt nem látom értelmét ezt a konfigurációt buherálni. Majd cakk pakk kéne leváltani az egészet, de remélem még egy darabig kiszolgál. Vagy megérné akkor is egy másik táp? Mi bajom lehet ezzel a táppal?
Egy világi, non kocka.
Köszi.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
2. Vegyel egy ertelmes tapot.
E8400, Codegen táp, 4giga DDRII ram (XPnek hála csak 3,5et "kezel"), Gigabyte alaplap, 9600GT (512) vga. Nem mai csirke, tudom.
Probléma:
Ma volt a második alkalom kb 3 napon belül, hogy böngészés közben (most épp egy beágyazott youtube videót akartam lejátszani) lefagyott a cucc, semmire sem reagált. Aztán dobott egy kékhalált, és újraindította magát. Betöltés után kaptam az arcomba, hogy itt bizony súlyos hiba után állt fel a rendszer. Érdekesség, hogy vannak vga fagyási gondok (pontosabban a két általam preferált szimulátorban megáll a kép 5-10 másodpercre, majd megy tovább, immárom irreális színekben pompázván, de kétlem hogy összefüggne a kettõ.)
Mentsek szépen mindent, és toljak fel egy win7et? Próbálkozzak még? Kezdem kicsit unni a dolgot. Másik gép egy darabig nem lesz. Amúgy SP3 az XP, és már jó pár éve nem volt újratelepítve (kb 2005 óta talán)
Itt egy kép a ma esti esemény utánról, hátha ér valamit. Az MSI installer dolgot (11714 asszem) imádja, mindig kapom, de azt boot után naplózza, úgy vettem észre.
Uff, és köszi!

#59859: nem a windowsal lehet a baj, mert több különbözõ win alatt is ezt csinálja.
All hail the double x!
Készíts egy USB boot eszközt a Kubuntu-val (elõször a HDD-vel majd HDD nélkül is)és figyeld hogy összeomlik-e alatta a gép ha továbbra is mûködõképes vagy a vírus szórakozik vagy #59859.
Lehetséges indok:Hardverhiba esetén,ha Windows alatt összetolja magát akkor más OS alatt is össze kell tolnia magát,ha nem akkor "szoftveres" a gond(linuxokat úgy készítik hogy több hardvert támogat live-al is).😄