!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyocsika
Azt a VIA AGP frissítést légyszi mond el mit csináljak!
Köszi elõre is!

Gyocsika
Azt a VIS AGP frissítést légyszi mond el mit csináljak!
Köszi elõre is!

Gyocsika
A táp márkája gold ms400atx P4

Gyocsika
De akkor az miért van hogy bekapcsolom a gépet kiiírja utána restart és utána nem írja ki?

Na xal az, hogy lehet , hogy noname a tápod és nem ad elég naftát a karinak.
2 megoldás van, vagy veszel egy erõsebb nonamet vagy veszel egy közel ugyan olyan teljesítményû márkásat.

Gyocsika
Csáo!
Az meg micsoda légyszi mondjad mit kell csinálnom!

Kezd meg halni a biosod.
Xal frissítés vagy ha az se segít akkor új alaplap.

Zetorg
van egy router, ami osztja a netet két felé.
ebböl menne még egy kábel, egy másik lakásba és ezt kellene még osztani wifi-n keresztül.
access point kell nekem, vagy mi? :S

Son Ice
Sziasztok, talán itt tud valaki segíteni. A problémám pár hete kezdõdött, amikor a gépet bekapcsoltam és a BIOS mindent elfelejtett. Na gondoltam egyszerûen orvosolható a probléma, vettem új elemet az alaplapba (CR 2032). Kicseréltem, de a probléma továbbra is fennáll. Nemcsak, hogy néha elfelejti a BIOS a beállításokat, de néha még a BIOS tesztig sem jut el. (Az elején még a memória méretét sem írja ki). A jumper-es BIOS-reset nem aktív, megnéztem. Érdekes, hogy néha az idõt megjegyzi, de a többi beállítás elvész. Továbbá múltkor már a Windows sem indult el. Újratelepítettem az egészet, 2 nap múlva pedig kiírta, hogy a Windows nem indítható, mert hiányzik egy file. Most megint újratelepítettem. Néha 2., 3. bekapcsoláskor elindul normálisan.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Kb. 1 éve vettem tápot (Thermaltake passzív táp), 1.5 éve winchester-t.
Az alaplapom ABIT BD7II, 2GHz-es Intel proci, 256+512MB memória, 250GB winyo, 2 DVD író.
Néha megy, néha nem. 😞

• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •

balvin
vincsiket megigazítottam, biosba a lemezt letiltottam, és beállítottam hogy disc hiba esetén ne álljon meg a gép, így nincs gond, de ami kicsit fura az az h most indításkor kitesz egy képet az alaplapról😮

balvin
jó meglesz a gond mert eltûnt egy merevlemez😄 biosfrissítés nemvolt.

Met
nem frissítette a biost a "szervizesfickó" ?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

zolo
Advanced periphelials talán, de így fejbõl nem tudom, ha nem megy, akkor nézz be minden menüpontba, és ha valahol látsz floppy-t akkor azt állítsd none-ra. 😊

http://flickr.com/photos/zolika90/

balvin
nem értek a bioshoz ugyh légyszi vmi kulcsszót adj😊

zolo
Ha resetelted a bios, akkor visszaállítja magától , menj be a biosba, és tiltsd le a floppyt.

balvin
Na megvettem a 3Ghzes 248as processzort, és szépen beépítettem, DE a frekvenciák a proci az alaplap meg a RAM között nem stimmelnek, szervizesfickóval próbáltuk megcsinálni a gépet, de nemtudtuk átállítani, mert az alaplap egyszerûen nem bírja. A régi processzort visszatettük, most azt használom, de indításkor kiírja hogy Floppy disk(s) error vagy valami ilyesmi, press F1 to continue. Nincs floppy a gépemben, nem az a firstbootdevice, nemtudom miért kérdezi. Légyszi segítsetek rajtam!

Én nem állítottam az ellenkezõjét 😊

Met
ha jól rémlik a Geforce a TNT után volt

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ha noname a táp, akkor lehet nem ad le elég kakaót a kártyádnak, ilyenkor kell egy márkás(!) 300-400W-os tápot szerni, vagy nonamebõl valami nagyobbat ...
Ja és ugye friss VIA chipset/AGP drivert feltetted a kártya telepítése elött?

Telepíts fel egy monitor drivert szerintem és/vagy csinálj Powerstrippel, elvileg utána kéne, hogy legyen wide mód is, HA a kártya támogatja. (GF2MX az már támogatja, a TNT2-ben nem vagyok biztos.)

Gyocsika
Szóval elöször is köszi a segítséget!
Na a a hejzet h most rá van dugva a kártyára de az elõs bekapcsolásnál kiírta megin ezt az izét de ujrainditottam és akkor nem!
Az alaplapom az ilyen a proci az 2400MHz celeron! 400W táp

zolo
Olyan kábelt keress, mint ami a vinyóra meg az optikai meghatókra van dugva, és a tápba megy.Ilyet csatlakoztass a VGA-ra is.

Meg azt , hogy mien alaplapod van ???
Fontos lenne.
És az , hogy mien proci van rajta.

1darab 4 tûs molex nek kell ott rá dugva lennie.

Gyocsika
AGP s igen de boltba csinálták gondolom rá dugták nem? vagy az mekkora zsinor mert csak egy pici van oda rádugva de az a ventilátoré szerintem!

ez lesz a megoldás

Ha legalább 2db vagy több optikai meghajtód van akkor ajánlatos egy erõsebb tápot beszerezned, fõleg hogy a mostani grafikuskártyák is elég szépen eszik az áramot 😊, nem beszélve a venti + villogó beépíthetõ csecse-becsékrõl sem.

zolo
Ha AGP-s, akkor rá kell dugnod a tápot !

zsirfecske
halihó! kéne egy kis segítség:

fujitsu-siemens w19-1 (szélesvásznú) tft monitort szeretnék xp alatt, ismeretlen riva tnt2 vga-n használni widescreen módban (pl. 1280x768). lehetséges ez? ilyen õsrégi cucc támogatja ezt egyáltalán?

nvidia detonator driverek közül 5 különbözõ verziót próbáltam (legújabbtól 28.32-ig), de egyik sem klappol. újak már fel sem ismerik a hardvert, régebbieket feltéve meg nem változik semmi (nvidia telepítés végigmegy, de nem jelenik meg a programcsoport, funkciók stb!), sima standard vga marad a driver, így a szokásos 4:3-as beállításokon kívül nincs más alternatíva (azokkal pedig nyomott a kép). ötlet? vegyek egy olcsó de újabb, dvi-s kártyát talán?

kösz elõre is.

Rexor
Vegyél 600-ast! És kötsd magadba!<#crazya><#idiota>

Gyocsika
400Wattos

Lehet, hogy gyenge a számítógépbe szerelt táp. Mindenesetre biztos lesz aki okosabb megoldással is szolgál majd.

Gyocsika
Lenne egy nagy kérdésem mi lehet a baj vettem egy nvidia 7300GT és amikor bekapcsolom a gépet kijön egy ablak hogy ellenõrizzem az áramellátást mert hogy lecsökentette a grafikus kártya teljesítményét hogy a rendszer továbrra is biztosan menjen ezzel a szöveggel. most mit csináljak mi a megoldás??
Elõre is nagyon köszönöm!!!!

macleod2005
Valaki tudja az Asus P5B Delux wifi/Ap alaplap és MSI rx1950 pro 512 mb vga közti összeférhetetlenség okát, és esetleg a megoldást?
(volt bios frissítés is, több féle driver ki lett próbálva)

Elképzelhetõ, hogy engedélyezted az Illesztõprogram-ellenõrzõt, és egy illesztõprogram nem megfelelõ címet használt. A hibát okozó illesztõprogram valószínûleg szerepel a hibaüzenet listájában.

ITT nézz körül.

Hi az a bajom hogy most halt meg a biosom, és asrock ben nem vok járatos.
Na az lenne, hogy mennyibe kerül az asrock 939 dual sata2 ???
Az amin pci e és agp is van ez negyon fontos mert most vettem új VGA t xal vannak megkötések.

Vagy van olyan alap amin pci e és agp is ven és intel dual core os ???

Core 2 Duo Quad nem létezik, csak Core2 Quad.

Sziasztok!

Mostanában a gépemen netezés közben néha bejön a kékhalál. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hibaüzenettel és az afd.sys-re hivatkozik. (Firefoxot használok) Mindig más oldalnál következik be. Mi lehet a gond? Minek a drivere nem tetszik neki?

Elõre is köszi a segítséget!

icewolf
thx

Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com

Gddr3

icewolf
Abban kérném a segítségeteke, hogy melyik memóriatipus az erõsebb:
a DDR II vagy a GDDR3?
Ez azért is fontos mert nem tudom megéri e nVidia 7600 Gs videókarit vennem.

Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com

Swy
de most van core 2 duo
meg core 2 duo quad

http://bf2s.com/player/swy/

ööööööööööüüüüüüöööööü.....

Attól függ.
MOndom várj jövõ évig.,
Akkor a core 2 is olcsóbb esz.

Mert nemsokára az az jövö év elején abbahaggyák a gyártást és sztem jobb várni, jobb lesz ha vársz.

Atti12
megnéztem a vidokártyám és rájöttem hogy nincs is rajta ventillátor, csak egy hûtõborda. Ez lehet a baj?

Rexor
És AMD A64 3500+?

Rexor
Miért nem jó a Pentium?

Az , hogy pentium az már nem jó,Azt a geforce bõl is minimum 7600,ram ból pedíg jobb a 2x512.
De inkább várd meg a nyarat.

Rexor
Találtam egy gépet!

Intel P4 D-524 3,06 GHz processzor, AsRock 775I945GZ alaplap, DDR2 1 GB memória, Hitachi 160 GB SATA HDD, FDD, NEC 16x DL DVD+/-RW, GeForce 7300LE 256 MB VGA kártya, ház + bill. + egér, UHU Linux operácós rendszer.

Ár (bruttó):134 988 Ft.

Szerintetek milyen?