!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi. Esetleg eltelik egy kis idõ amíg minden inicializálódik a 5.1 hangrendszerben??? Erre már láttam egy példát.

zolo
Milyen hangkártyád van?
Mert az én új hangfalamnál(Creative p5800) le volt írva, hogy milyen típusú hangkártyához hogy kell összedugni.Meg egy probléma volt még, amikor összeraktam ,akkor a hangkártya drivere nem jól ismerte fel a kábeleket, és nem minden ott szólt, ahol lennie kéne.Manuálisan újracsatlakoztattam és beállítottam melyik kábel, melyik csatornához tartozik ,és azóta tökéletesen mûködik.
Elõször mindenképp nézz körül a hangkártya driverében, vagy esetleg nézd meg minden a helyén van-e.

http://flickr.com/photos/zolika90/

Pedig ez így van,ahogy az elõbb leírtam!!!
Csak a két hátsó és a két elsõ hangfalak szólnak minden indítás után.A center és a sub csak az újraindítás után hajlandó megszólalni!!
Falconer
Na ne mar... Minden masodik inditasra van csak 5.1? <#idiota>
Szerintem ezt szarul fogalmaztad meg, vagy nemtudom, de eleg baromsagnak hangzik...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hali!
Valaki tudna segíteni??
5.1-es hangról lenne szó,és az a gondom,hogy ha a gépet bekapcsolom,akkor nem szól a CENTER és a SUB, DE HA újraindítom a gépet,akkor meg jó,szól minden.Ez mitõl lehet???
(mindehol be van állítva minden 5.1-es hangra)
A hagkártya integrált.
Alaplap: ASUS P5B,
Hangkari kezelõ: soundMAX
Falconer
Hat meg esetleg tapegyseg. De ha a regi lapnal nem jelentkezett, akkor vszeg az alaplap a hibas.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Met
ne várj
esetleg még lehet táp miatt is, tudom tudom 400W de ha sz@r tök mindegy mekkor az ELMÉLETI teljesítménye

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

takraj
Ez nem hülyeség... az az IDE kábelem amire a vinyók vannak kötve eléggé össze van gyûrve, nemsoká kicserélém, de azért még várok ötleteket.

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

egyik barátomnál sûrûn csinálta ezt az újraindulásos mókát...õ is lefuttatott minden tesztet..aztán cseréltünk nála poénból egy IDE kábelt,ami megoldotta a gondot😊)
takraj
Megint itt vagyok

Mitõl lehet az, hogy a gép nagyon ritkán, de újraindulgat. Tök véletlenszerûen, akár msn-ezés közben is. Everesttel mérem a proci hõmérsékletét és ált. mindig max 40 fok. Videókártya nem lehet, mert akkor nem indulna újra ennyire hirtelen, hanem alõtte becsíkozódna vagy valami. Memóriát memtest86-al leteszteltem, és nincs hiba. Alaplapot most vettem kb egy hete. Nehéz elõidézni újra, mert eddig 1 hét alatt 2x fordult elõ (ez volt a második), viszont ha újraindul akkor valahol leakad mert pár mp múlva a vinyók lekapcsolnak, utána a gép is kikapcsol, és mindeközben a monitor nem kap jelet.

Én a procira gyanakszok, mert az lassan már 6 éves, és pasztából is csak ilyen olcsó 600Ft-osat kentem rá + úgy hallattom, hogy akkor szokott újraindulgatni a gép, ha a procival vagy a RAM-al van gubanc. De ne legyen igazam! Valami tipp?

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

sziasztok😊..azt hiszem itt kérdezek Tõletek,behatárolhatatlan a témája😊tõmondatban:mp3 lejátszási gondok...a jelenség:változó és véletlenszerû idõ múlva,bármilyen lejátszón,pattogó hangok jelentkeznek benne,mint mikor akad a memória és swappolás jelentkezik...ámde sehol máshol nem jelentkezik semmilyen hiba,se divx,se dvd nézés közben,se játék közben...winchesteren nincs hiba,codecek ugyanazok vannak fent,amiket egész életemben használtam és ez a jelenség kb 2-3 hónappal ezelõtt kezdett jelentkezni,csak úgy a semmibõl..azóta volt már win-reinstall is..ötleteket elõre is köszönöm😊
Akos 001
Ez megcsináltam,de nem segítet,még mindig ugyan az a hiba.

...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"

ez így igaz 😊

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

Falconer
Jolvan, az egy fokkal jobb, de dragabb is 😊
Meg akkor mar vesz haromezerert egy hutot a 3200asra, es az ar is kb uaz.

MSI K8N Neo4-FI (S939-nForce4 Ultra-Dual DDR 400-PCI Express-4 SATA II)
19 140 Ft
AMD Athlon 64 3000+ S939 (Venice) BOX 17 970 Ft
Memória: (ddr1 szal ami neked van és/vagy még 1 512es 7k körül)
Leadtek WinFast GeForce 7600 GT 256MB GDDR3 TV-Out + Dual DVI PCI-Express
36 780 Ft
-----------------
73 890Ft.-memó nélkül..

Alien Computers BP. Van házhoz szállítás is

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

Falconer
Asus A8V-VM alaplap n 14.000-
AMD Athlon 64 3200+ 2000MHz/200MHz 512Kb Socket 939 Venice 14.280-
Gigabyte GeForce 7600GS 256MB TV DVI PCI Express 29.000-

Na szal ez is nagysagrendekkel jobb a tiednel. Ajanlanam a Socket AM2es cuccokat, csak ott mar memoriat is cserelni kell. (br. arak)

Mészy
köszi, sajnos nem lett sokkal gyorsabb... most kb. 6000 kbyte/sec.

Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona

De ha most azt mondod, cseréljem le a kártyát is, mit ajánlasz? Nem szeretnék sokat kidobni rá az az igazság, sajnos fukar skót vagyok. 😛
Csak a San Andreas menjen normálisan. Tudsz mondani valami jó videókártya/alaplap/proci párosítást?
Falconer
Lenyegtelen milyen a lap a videokari szempontjabol. 9600XT ugyanugy megy 4* AGPvel is, kulonbseget nem veszel eszre. De ha cserelni akarsz gepet akkor inkabb vmi PCIEs cuccot szerezz be, de az uj vga, stb. Penz kerdese, de en regi technikat regire nem cserelnek. Szoval annak az atinak tokmindegy hogy milyen lapot veszel most.

Falconer
En MPEG2-be veszem fel eleve hardveres encoderrel. 26 giga lett ket ora.
De meg azt DVDre atizelni...

Akos 001
Ok,megnézem.

...ami a csövön kifér... \"For those who think Life\'s a joke, consider the Punch line\"

Simaji
Hi!

Ez csak egy tipp de lehet, hogy a hálózati kártya csak 10 Mbps re van állítva. Menny be az eszközkezelõbe és nézd meg a tulajdonságait. Valószínû, hogy lesz ott olyan, hogy 10 Mbps hlaf duplex 10 Mbps full dupley meg ilyesmi. Azt állítgasd. Pl.: Ha van olyan, hogy 100 Mbps full duplex akkor azt állísd be. Sok szerencsét!

Bye!

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Hali!
Valaki tudna tanácsot adni hogy ATI Radeon 9600XT 256MB 8xAGP videókártyához milyen AGP-s alaplapot tudnék venni, amivel kihasználhatom a videókártyát? Most valami régi ABIT van(2003-as, 4xAGP), meg celeron 2.0 proci, amit szintén lecserélnék. A lényeg hogy összhangban legyenek, és AGP-sek legyenek. Köszönöm. Üdv
Mészy
Sziasztok!
A következõ problémám van: Van egy asztali pc és egy laptop. Ezeket szeretném összekötni adatmásolás céljából. Crosslink-kábel van. Sikerült is az IP címeket, átjárót belõni, mappák meg vannak osztva mindkét gépen. Mindkét géprõl lehet másolni is, DE itt jön a probléma:
kb. 600-3000 kbyte a max sebesség, amivel hajlandó másolni. Az pedig igen karcsú...

Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona

bociub
Ez tán az h az alaplapi elem elvan szálva....Aszthiszem.

Hello!

Volna wgy olyan problémám h van egy idáig tökéletesen müködö epox 8rda3+ os alaplap rajta egy 2500+ os amd proci val. Most olyat csinál minden bekapcsoloásnál h kiirja hogy "CMOS checksum error-Defaults loaded" és a biosban mindent vissza állit alapbeállitásra a rendszeritöt is a proci frekvenciáját.
Ez mi lehet?
Mitöl lehet?
Vki segitsen!
Elöre is kösz

\\__/) (O.o) ( } { )

bociub
VAlakivel megesett már h a windóz újra telepitése után az ua a vinyón lévõ másik particón(fat32) teljesen véletlenszerüen nehány mappából 32 kilós kis fájl lett és a tartalmát nem lehetett elérni....Ezt még ki is heverném de 14GB-van igy eltünve a vinyóról. A kis fájlok tartalma összevisszaság de ki tom belõle bogarászni a fájlok neveinek betüit. HA letörlöm a kis fájlokat nem szabadul fel semmi hely a vinyón. Kerestem kötethibára PQmagical ami kiirta h windóz beépitett kötethiba keresõjét futassam mert talált hibát......futattam is de neki minden rendbe van. badsector nincs. Rejtett/system hasónló méretes cumók nincsenek. Azóta már a töredezettségmentesitõt is lefutattam....JA és teljesen logikusan c meghajtónak nevezte át és a õ meg a dre ment fel. ami telepités elõtt pont forditva volt.
VAlakinek nincs vmi 5lete?<#nemtudom>

PíszLávJuniti
veszteségmentesben veszem fel, abból közvetlenül vagy kétmenetes xvid, vagy mpeg2

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti
ok, de akkor az nem tömörítetlen 😊

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

kérdezd meg bertinot...
6gb lett...
utánna lett xvidbe kódolva 2,5gb..
majd dvdbe 3,2

PíszLávJuniti
aha, kevés.
percenként egygiga reális tömörítetlenhez.

27perc (720x640) DVminõségbõl 6Gb kevés?

sony Vegas 7.0 (xvid codec) (felveszem..renderelem)
vso divxtodvd (aviból DVDbe konvertálom)
ha menüs kell akkor Nero Vision Express..
menüt megkreálom..és ha befejezte a konvertálást..már karcolja is dvdre..

PíszLávJuniti
6GB tömörítetlen? ejnye no 😄 az kurva kevés.

köszi a választ!

Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB

félóra (házasságkötö termi akcióm)
6Gb tömörítetlen avi..
majd 2,5Gbos Xvides Avi és végül 3,2Gbos DVD (menü nélkül)

Konkrét: Nálam egy 1247 Megás aviból 2756 Megás DVD lett, de változó.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Falconer
Es a merete mekkora lesz?
Mert nem akarok huszonakarhany gigas cuccokkal szorakozni ha lehetseges. Xvides avibe meg tudom kuldeni hardveresen. Azert meg azt kiprobalom az MPEG2est mennyi ido alatt konvertalja(?) be DVDbe.

hát én a múvijaimat amiket csinálok azokat lerenderelem aviba xvid kódolással..majd utánna dvdbe..
g3c! munka de legalább normális kép lessz..

Falconer
Hat de akkor mi a francnak a hardveres encoder ha utana meg konvertalgatni kell? Elejen kerdezi, hogy DVDbe vagy SVCDbe akarom e irni, szoval hogy MPEG1 vagy 2. Gondoltam ha csinalok egy MPEG2 fajlt, adok hozza egy DVD menut, aztan utana mar lehet kiirni lemezre 8szorosan mondjuk, mindenfele tovabbi konvertalas nelkul.
Meg miert lesz 24 giga egy 2 oras DVD?
Igazabol van egy olyan menupont is, hogy direktben irja a DVDre, de hat ha szerkesztgetni akarom...

(divx az kockas persze, ra is fel egy CDre egy ket oras film...)

ajánlatos MPEG 4be menteni..vagy aviba és utánna XVIDbe kódolni (nekem a divx kódolás kockás :S)
xvides aviból és VSOdivxtodvd-progival csinálom... 3-4ó alatt..

evid
Ha jók a kábelek akkor próbaképp szedj le minden ratyi progit ami a dc/dvd meghajtókat cseszteti. Pl: alcohol, anydvd, daemon, clone cd/dvd… ne maradjon semmi, csak egy író progi pl. nero. Sokszor összeakadnak és csinálnak hasonlót.

Falconer
Aki video digitalizalasban jartas az pls help!

Vettem egy hardveres video encodert (ADS instant DVD+MP3), es VHSt akarok vele DVDre irni.
Lenyeg az, hogy szepen kivalasztottam, hogy DVD formatum, stb, ket oras video le is ment es csinalt nekem egy 23 gigas fajlt. A win media player meg csak 7 mpesnek latja, szintugy az Ulead video studio 9.
Szoval egy igy normalis dolog? Meg elkezdtem neroval, hogy kiirom DVDre, de amikor megy a legelejen a video fajl initialization az is ki*szott lassu.
Van vmi jobb otletetek vagy ezt igy jol csinaltam es csak turelem kerdese?
Thx elore is.

Akos 001
Szétkaptam a gépet és megnéztem a kábeleket,de nem ott volt a gond.
Azt nem hiszem.

lehet az IDE kábel megtört vhol...
vagy szimpla winfos bug..

hello!
az lenne a kérdésem, hogy az SLI pontosan mit takar?
video-gyorsitást?
és ha van SLI-s videokarim, akkor SLI-s alaplap nélkül nem használja az SLI-t?
és csak nVidia alaplapokból van SLI-s??

elõre is köszi a válaszokat!

Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB

Akos 001
Hali!Van 2 meghajtóm (Lg és Asus).
Eddig semmi gond nem volt velük,de az utóbbi 2napban nem akarnak mûködni.
A probléma ott van hogy amikor telepítek egy játékot akkor nem megy.Mindig ugyan az a hiba,vagy rossz CD/DVD van a meghajtóban.
Másnál mennek,pl: Prey,Vietcong2,Flatout2,MotoGP3,Call of Duty2,Call of Juarez......Semmit nem változtattam a beállításaimon,de mégsem mennek.Próbáltam a daemon toolsal és az alcohol120%-al is.Mi csinálhatja???

fat 32 es winyó ????

Na mindenesetre ez érdekes.
Masteren van ???
Nem akad össze a 2 cucc ???
Próbáld kimásik cd vel.

Simaji
Hi!

Nem tudom de nekem a windows 98 soha nem ment Pentium 4 es gépen. Mindíg megfagyot. Illetve egy párszor próbáltam de nem ment. Szerintem ez lehet, hogy igaz az AMD procikra is. Vagy az is lehet, hogy a windows 98 egyszerûen túl régi és újabb driverek kellenek a rendszerhez. Pl.: Nekem a gépemhez külön adtak valami intel inf update cuccot és azt fel kellett raknom. Pontosan nem tudom, hogy mire jó de gondolom valamit a chipsettel és a procival csinálhat. Nem tudom esetleg meg lehetne próbálni, hogy keresel egy patch et a játékhoz. Olyan windows xp patch vagy valami ilyesmi. Talán mûködik. De az is lehet, hogy nincs patch. Mondjuk azt tényleg érdekes, hogy a másik gépen meg megy. De vajon miért? Nem nagyon tudok mit mondani egyebet de ha esetleg eszembe jut valami akkor szólok. Sok szerencsét!

Bye!

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Hunter of Deer
Az a lényeg hogy próbáltam már úgy is hogy csak a 4gigas vinyom volt rádugva azzal se ment, a 160assal sem (persze mind fat32es) eljut egy darabig aztan csipog 3mat es megall, nemir ki semmit, nyomok egy spacet csipog egyet es folytatja! felteszi a windowst felteszem a hang illetve video drivert meg a direktx-et aztan inditom a jatekot es lefagy a gep, utana ha mar inditom akkor el sem indul a windows!! a cd meg nemhiszem hogy koszos vagy stb mert probaltam feltenni a '98at a 98 SE-t meg a milleniumot es mindnel ugyanez van!! de erdekes modon az XP mukodik tokeletesen! mar gondoltam hogy sok az 1giga ram kivettem 512t akkor is ezt csinalta mar fogalmam sincs hogy mi nem jo neki!! lehet uj a vidkarim vagy a franc se tudja!!

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k