!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NA ez annyira, sz@r hogy nem took segíteni.

ez mit jelent WinSys2
bocs 3 Drótos... nem 2
Sajnos a képek nem túl csúcs minõségüek, mert a cd ironál a mûanyagba van "bele vésve" és azért nem látszik, dvd ironál meg a író tetejébe, de kicsit belerajzoltam, hogy látható lehessen nagyjából...

CD:
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4

DVD:
Kép1
Kép2
Kép3

2Drótos csatlakzó, amirõl beszéltem, és a cd íróba van bedugva, nevét nem tudom:
Kép
Szedd szét, takarítsd ki, nézd meg mi a baja, és ha annyira fontos, lehet epoxi rgasztót venni, azzal megragaszthatod he valahol el van törve.

zolo
A márka lemaradt, Genius lenne.

http://flickr.com/photos/zolika90/

zolo
Van egy MaxFire G-08XU gamepadom, kb 2,5 éves, és most valamiért nem reagál a lefele irányra.Egyszercsak nem reagált rá.Ha nyomom a gombot, úgy érzem, hogy nem is ér hozzá az érzékelõhöz, mint a többi irány, olyan mintha eltört volna valami.Garancia már nincs rá, mit tudok vele kezdeni?
Érdemes lenne szétcsavaroznom, és megnézni mi lehet a baja, vagy nem éri meg az idõt már rászánni?

ok. pill
a jumper...
Az egy ien kis szines valami.ha van fényképezöd akkor fényképezd le a jumperrajzot meg az olvasó hátulját és ragd be ide.

vagyis a kis cucc alat mit értesz?
a kis 3drotos kábelt mondod hogy hova dugjam be? a CD iromba van az IDE kábel táp kábel, és plusz egy 3drotos kábel alaplapból, dvd iro ugyan ez és nicsen benne egy 3 drotos kábel sem
na...
MOndom...
Az olvasó tetejém megtalálod a jumper rajzot..
Elsõként nézd meg hogy is kell nézni a rajzot.
3 választás van master,slave,meg egy másik de az sz@r.
NA megnézed hol van a master ésa kis cuccot rádúgod.
De áltban a master az adatkábelhet leg közelebb van.

Sziasztok, volt alapból a gépembe egy CD író, most már egy dvd íro is lett, de beköttöm, és semi, felismeri a DVD-t csak nem olvas, és mondták már hogy elég valószinû sõt biztos hogy rosszul van jumperelve a cucc. és hogy hol tudom megnézni ezzeket, hogy melyik van slaven és melyik van masteron? mert erre még nem jöttem rá. Bocs az ilyen kérdésért, de nem vagyok informatikus.
hangkari.
A csti.
vagyalapból régi a cucc....
De én sztem a csai a rosz.

kissadamvikt
Hi all! Van egy CREATIVE 2.1 hangfalam és kicsit recseg mikor játszom? mi lehet a baja???

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

czky
Szerintem 90-100-et megér. Ha meghirdeted, akkor 100ezer alatt ne tedd!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

mennyiért vetted? 100?
akkor 60-80 között.. többért nemhiszem..

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

Csõváz mindenkinek! segitsetek lécci mennyiért tudnám elpasszolni csak a gépemet monitor nélkül? Ez a gépem:
Ház -CODEGEN BRIZA E-6099
Táp -Ultra power 420W
lap -MSI 945P NEO-F
proci -Intel Pentium 4 630, 3015 MHz (15 x 201)LGA775
proci cooler -ZALMAN CNPS9500-Cu LED
memória -2X512 PQI DDR2 533Mhz
VGA -ATI SAPHIRE X800 GTO2
hangkari -SB Audigy 2ZS
vinyó -120Gb WD Sata-80Gb Samsung Ide
optikai megh. -Sony-Nec Optiarc DVD RW AD-5170A

Na ennyi. Kb minden cucc fél éves kivéve táp,proci hûtõ,wga és a hangkártya ezek kb 1 másfél évesek. Mennyit lehet érte kapni??

A válaszokat kösz elöreis.

tobias88
Ha rámegyek a frissítésre egy pillanatra besistereg a hangfalam, ez mitõl van?? A haveromnak meg akkor pl ha az egeret mozgatja!
Banyapapa
Azért ha szar a táp,az még kisérletezgetésre sem jo.
A te tápod se lesz jobb,max roxabb és nem csak a vinyot hanem az egész kocerájt viszi magával

Met
lehet addig vársz míg elszáll minden, nem értem az új gépbe miért ne lenne jó a most megvett táp

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

5 övés gépbe :$ már nem nagyon akarok invesztálni. 😊
Már többen mondták, hogy cseréljem le, inkább várok míg össze jön egy kevés money s azon veszek egy új gépet. A mostanit meghagyom kisérletezgetésre :xD

TVelvet
Na üdv! Lenne egy kérdésem, avagy nem is tudom..
Az a probléma áll fent, hogy Van egy NET ami megvan osztva a szomszéddal, de most miis bekötöttük a netet, na igen, viszont az alap probléma, hogy vagy az eggyik, vagy a másik mehet. Na most tanácsot kérnék, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy a szomszédból jövõ netet és az itthoni netet is lehessen használni, teszemazt ha a szomszéd feltölt, akkor a másik netet használom ami itthoni. Ugyanis problkozom én itt, csak az a problem, hogy nemtudom ugy megoldani, hogy valamilyen "kapcsolóval" az eggyik netet vagy a másik netet akarom használni.. Nemtom mennyire voltam érthetõ, kõffi a helpet majdan.
trogerzsiger
Azt szeretném megtudni hogy most nekem 112kb6netem volt de elöfizettünk 2mbosra. és feltünt hogy 300al töltök le 60 helyet. Tehát a 2mbos nethez nem kell erõsebb modem?

Banyapapa
mérnem cseréled le?😛
Nekem is a volt táp csinált ilyen roxaságokat,volt vagy 20 deka az egész😛,meg laza csatlakozoi is voltak pföjj

Nálam a táp nyírja sorra a vinyókat 😞

Banyapapa
Mitöl van az hogy a mediaplayer classic-ban a filmek lassuak? (windows mplayerben meg jók).

Uj vga került a gépbe (egy baromirégi ati rage fury pro😊, elözönek a drivere fennt sem volt.
Lehet valamit állitgatni a mpclassicban?

A seagate és a samsung a 2 legjobb nállam egy samsung 6 évig bírta a seagate meg negyon halk...

Ha egész õszinte akarnék lenni: Normális hûtés esetén nem haltak volna be a Maxtorok sem, csak olyan magyar tlaguserek esetében 1%-nak ha van?
Ugye olcsó szar házat vesznek, amiben még akkor is vacak a légmozgás ha van benne pár venti, a legtöbben még venti sincs 😞

na meg az sem mind1 ugyebár milyen körülmények között használják és hogyan...nem egy ismerõsömnek halt meg úgy a winyója, hogy nem ért hozzá, a hûtése a gépben és túlmelegedett neki...

Errõl beszéltem, kb. semmit nem számít, ha valakinek volt/van 1-2-5db egy márkából. Az számít mennyit hoznak vissza a boltba sokszáz vagy ezer darabból. A Diamond8 és 9 sorozatban bazi magas volt az elhalálozás, 2-3 hónap után megpusztult rajtuk az elektronika.

nekem is maxtor 160gb ata winyóm van már lassan másfél éve és hibátlanul mûködik semmi gondom bajom vele és nem is melegszik....

Nekem Mxtor-ról sok rossz (úgy is jön valaki megcáfolni, de nem érdekel), mivel mostani Maxtorok valójában Bararcuda 9 és 10-es vinyók, már tök mindegy. A Samsung mostanság nagyon kedvelt, pedig annyira nem jó, SATA-ból például nem ajánlanám.

Hali!
Annyit kérdeznék csak , hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a WD;Maxtor;Samsung ill. Seagate vinyókkal...
Elõre is köszi a választ!

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

köszi 😄
énis erre gondoltam<#idiota>

ibrik
Ha magyar, akkor: pé-kú-i
Ha angol, akkor: pí-kjú-áj

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

sziasztok!
hogy kell kiejteni a következõ márkanevet? PQI
légyszi úgy írjátok ahogy mondani kell!
köszi 😊

öööö.... Na xal...

Mien neted van??
Nem lépted tul a korlátot?(kábelnet)
Egyáltalán ahonnan töltessz az aktív??

Sziasztok!Lenne egy ki gondom.Én a Flashget-el szoktam letölteni netrõl.
Általában játékokat.De tegnap óta valami történt vele,mert nem húz.Eddig 25-30KB/s al húzott,most meg csak 0.00-án marad.Semmi beállítást nem változtattam.
Nagyon kéna a segítség!Köszike...

ibrik
Köszi a tippet. Azóta megtaláltam a gyártó oldalán az alaplap CPU-támogatási listáját, és tényleg csak a dualcore procikat - a Smithfield-eket és a Presler-eket támogatja - ez utóbbiakból a "B1 verziókat" 100%-osan, a "C1 verziójúakra" pedig azt írják, hogy épp tesztelés alatt...
A Core2Duo-kat egyáltalán nem támogatja - még BIOS-frissítéssel sem.

Azt hiszem az lesz a megoldás, hogyha így karácsony után valamikor - talán - kicsit visszábbesnek az árak, akkor rászánom a pénzt egy alaplapcserére is. Eredetileg csak VGA-t akartam cserélni (GF6600GT-t már kezd kissé karcsú lenni...), de most van pénzem proci fejlesztésre is - az alaplap cseréje meg akkor már nem sokkal több pénzt jelent.
Szerencsére, a boltban, ahová járok, korrekt áron beszámítják a lecserélni kívánt cuccaimat az új cuccok árába. <#vigyor>

hát a sulinetes szervíz marhaságot nyugodtan elfelejtheted...
le is húznak majd lóvéval,és egyébként is marhaság..
Ha felnyitod és kicseréled azt ami "sz@r benne" akkor is mi van ha megsérül a szalag??
Szerinted bárki is fog vele foglalkozni??<#wow3>
1-2 dolog amit szétszerelés után rögtön cserélhetsz....
táp,proci hûtés

zolo
Itt megtalálod a választ a kérdésedre

Az hogy támogatja a Dualcore-t, az nem jeleti az hogy a Core 2 Duo-t is.Elképzekhetõ egy firmware frissítéssel támogatná, de ezt a gyártó oldalán kéne megnézni.Vagy esetleg bírod az alaplapod típusát és megmondjuk 😊

ibrik
Annyira nem követtem már az utóbbi idõben a hardver híreket...
Valaki magyarázza már el nekem, hogy mennyiben jobbak a dualcore meg core2duo procik egy "sima" LGA775-ös P4-hez képest? (azt tudom, hogy a megjelölt "órajel" az elõbbieknél nem ugyanazt jelenti, mint az utóbbinál)
Esetleg létezik-e valahol összehasonlító táblázat?

És persze egy fontos kérdés: az alaplapom a leírása szerint fogadni tudja a dualcore procikat, de ilyen támogatású alaplapba lehet tenni core2duo procit is?

IDE kábel..
lehet XP hiba..
lehet vírus..
lehet driver hiba...

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

Sziasztok ha tud valaki segítsen. Hardver GeForce 7300 GS, Asus k8n4-e se, sepron 3000, 512 ram, 160 gb sata, pioneer 110d. Rendszer XP sp2, mûködik. A probléma; Játékok telepítésénél hiányzó file-kat jelez a gép, mindegy hogy a játék kivan írva lemezre vagy virtuális meghajtóból telepítem. (van olyan játék ami virtuálisan se alcoholal se deamonal nem tudtam telepíteni kiírva telepíthetõ volt. Az eredeti játékok mind telepíthetõk. Mind a XP és a játékok futnak másik öt gépen ugyanazzal a software környezetben. Mi lehet a hiba??????
sulinetes?

hát barátom..vagy szervízbe viszed..vagy a jólbevált dolgokat...
hajszárítóval vagy vasalóval ÓVATOSAN felszeded a csíkot..
szétszeded..megnézed a hûtést..elszaladol a boltba veszel hûtést..
felrakod..majd kis technokollal vagy vmi normális ragasztóval hajszálpontosan visszaragasztod..
ha neked nem megy..keress vmi ismerõst aki ért a géphez..

A windowsos történeted nem semmi! (hi-hi)

Vírusirtóm, kémeltávolítóm van, ahogy említettem(Spyware Doctor, Nod32, Zone Alarm Pro), szóval védelem van. Tényleg laikus vagyok, de hallottam olyasmit, hogy estleg a hûtéssel lehet valami probléma?

Mégis mit lehet tenni?
szvsz windóz (eredetit hagyjad..felesleges..hacsak nem cégesbuli..)
nekem jelenleg 10fölötti Windózaim vannak abból 7et eredetiként ismer a mikroszoft..
drivereket megnézni...frissíteni...
vírusírtó meg jó ha van..

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy gép a kezem alatt, amely folyamatosan elfagy, de mivel nem igazán értek az ilyesmihez ezért kérem segítségeteket. A gép a következõ össszeállítású:

Asus P5VDC-MX alaplap
integrált hangkátya
integrált LAN kártya
integrált VGA
Intel Celeron D 2800mhz processzor
512 MB DDR2 / 533 Mhz RAM
160GB Winchester(7200rpm)
DVD-író
ATX 300 Wattos táp

Sulinetes gép linuxxal, de amikor hazavitték a gépet kérték, tegyenek rá Windows Xp-t. (persze kamut tettek rá)
A videokártya új lett benne(?), Asus nvidia G-Force6200. Ez nem tudom milyen úton-módon került bele. Csak annyit tudok, az eladók tették bele.

Linux nem volt rajta, csak a telepítõ van meg. eredeti windows xp jelenleg beszerzés alatt van. Vírus nincs.(Spyware Doctor,NOD32,Zone Alarm Pro)) A kezdetektõl fagy. Nagyobb programok telepítését el sem tudom végezni(pl.:Singles, NFS CARBON9) mert elfagy, vagy a játék indításakor hal meg. Netezni úgy ahogy lehet, de naponta 2-3-szor minden ok nélkül elfagy.

Mielõtt a hivatalos - sulinetes szervízhez fordulnék kérem adjatok valami segítséget,(azonkivül, hogy szedjem le a windows-t) tanácsot, mégis mi lehet a probléma?

Segítségeteket elõre is köszönöm
Banyapapa
be van minden jol dugva?

Me erröl öcsém régi gépe ugrik be.
Összerakják,xp fel,minden okés,ujrainditás telepitések után,egér nincs (megse mozdul a kurzor),restart ujra van egér,megint restart nincs egér.
Igy ment fél napig,hehe,mikor kiderült a alaplapnak a kiskönyve rosszul jelezte a egér-bill dugaljat.
Fel let cserélve és minden klappolt😊