!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
így van!

sztem ez okozhatta

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

TothLaci
Miért kapna túlfeszültséget? Hálózati áramban 230V van örökké (persze lehetnek ingadozások), tápnak az a feladata, hogy normálisan menjen, ha áramtalanítjuk, aztán is. Akkor sem jó ez így. Inkább akkor kap túlfeszültséget, a hálózati áram alatt hagyom, fõleg nyáron,a villámlások vannak. Bírnia kéne nekik...

De lehet, hogy az alaplap kapott valami elektromos lökéshullámot, az asztali, elemmel mûködõ órám is elállítódott.
nemérted..
kikapcsolhatod a gépet..csak ne áramtalanítsd(konektórból elosztóból ne húzd ki) a táp nem szereti ha hirtelen kap feszt..ha túlfeszt kap lehet h tápodat vagy lapodat kinyírod vele..

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

TothLaci
Abit KN8-as alaplapom van. Olyan lenne, mint egy izzólámpa? Ha égve hagyjuk, még 10 éveket is kibírnak, ha pedig kapcsolgatjuk, akkor maximum 1? Hát, ha ez tényleg igaz, akkor sz*r alaplapom van.
hamar kisülnek (nem mind1ik..)..nem az én véleményem..csak amit mondanak..
de ilyen pl az ABIT lapok sorozata..
haverral uazt a lapot vettük NF7 ugyan úgy tuningoltuk..
nekem 3hónap után befagyott..neki 1évig bírta..

mycso
a Chieftech tápoknak ez a bajuk..
Mi is?????
Nekem volt egy 420-as meg most egy 400-as és tökéletesen mûködnek.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

ismerõsöm 400as tápot vett..hazavitte bekapcsolta a gépet..besült..kapott uolyat..havernál kipróbálta,kisült...
másaikat boltba kipróbáltak kisült.
aztán kodegányat kapott....
lehet csak rosz napja volt a tápnak..
bár nekem még nem volt....de hátha..

ne áramtalanítsd!!!!
felesleges..és csak a lapod fogja elõbb utóbb bánni..
csak kapcsold ki..ne áramtalanítsd..felesleges..még a monitort sem kell kikapcsolni..

Met
nekem 2 chieftech tápom volt és egyikkel se volt ilyen gond

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

TothLaci
Most eltudtam indítani CMOS törlése nélkül. Ez a probléma azóta fordul elõ, amióta áramtalanítom a gépet. Ekkor ez általános, de nem olyan veszélyes a hiba tápnál?
a Chieftech tápoknak ez a bajuk..
de igen CMOS törlés..vedd ki az elemet 10-20percre..majd tedd vissza és próbizd beindítani..

TothLaci
Milyen géped van?
Mielött ripityára szednéd vagy újrainstallálnád, mindenképpen csinálj egy CMOS Cleart, de elötte írd fel a Bios beállításait!
Nekem néha csinált ilyet a gépem, és ez segített ...

TothLaci
!!!!SEGÍTSÉG!!!!
Meghalt a számítógépem! Kapcsolnám be, erre beindul, és azonnal le is áll! Lehúzom az egyik kábelt a DVD rom meghajtóról, aztán nem áll le, de nem megy a Windows betöltés! Mi a fene baja lehet? Táp? Sirtech /Chieftech 410 W, 2005 október végén vettem. De ha táp, akkor biztos, hogy a táp?

Jah, és inkább nem is szórakozok tovább vele, ha tápnak van valami baja, akkor inkább hagyom, hogy nagyobb kárt ne okozzon a gépben.
ddomi87
sziasztok!
egy wifis smc routerrel gazdagítottuk az albit a mult héten...zsírúl beállítottok(sima 192.168.2.1 meghívással...wizard..stb.).viszont a gépek nem képesek csatlakozni-kiíja az SMC hálozatot de nem csatlakozik...áthoztunk egy másik laptopot(Acer) az meg felbír csatizni...
sztm a winfos alap vezetéknélküli hálozatát kezelõ program lehet szar...mert az aceren használt progi csatizik...de ha az asusra felrakjuk a Wifis progikt akkor se akkarja az igazat😞...
mi lehet a baj?
(router reset,modem reset volt-semmi eredmény)

ööö...retekegér...!

wander01
Hali srácok. Lenne egy olyan gondom hogy van egy asus a8n sli deluxe alaplapom.Ez rendelkezik 8 sata csatoloval 4 sima 4 raides, na most a 4 sima megtelt de a 4 raides csatit nem akarom raidbe használni csak vinyot szeretnék rákötni, de ha rakok vinyot rá el se indul a win xp. Pedig biosba minden raides funkciot disable-re raktam.vmi 5let hogy tudnám beállitani eztet?

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

daxan
senki nem tud nekem segíteni???

Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”

grebber
SB live audigym van még a régebbi és most vettem észre hogy olyan probléma áll fennt hogy be volt állitva 5.1-re a hangzás és minden újrainditásnál visszateszi 2.1-re.
Mitõl lehet ez??

Next PC upgrade: 2022

Háát gondolom is ...
Attól, hogy ráforrasztanak 1 gb ramot attól nem lesz olyan hûûû de gyors...

Ez nem mostanában volt, hanem 3 éve amikor még melóztam. Annyit tudok, hogy a csúcskategóriás kártyáktól azért elmaradt. Volt egy pár fél millás kártya amit nézegettünk (nvidia)<#hehe> Arra emlékszem, hogy nem esett hasra az eredményektõl senki. IBM munkaállomásokat, szervereket javítgattunk egyébként (csak hardware szinten).

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Hedgehunter
Valamelyik usb cucc... mit hasznalsz usb porton?
Tomi613
HELP!!!! A gépem inditásnál azt írja ki hogy
Press f11 for boot menu
Single -Channel memory mode
Initializing USB Controllers

És nem indul el semmi! Mi lehet a baj?

Intel Core i3-550 3.2GHz, Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz, Asus GTS 450 DirectCU OC (1GB GDDR5), ASUS P7H55-M, COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite + CHIEFTEC CTG-500-80P 500W + Win8.1 Enterprise x64

Mennyi pont lett???
De ez azért nagyon inreális dolog...
400e agy olyan kariért ami csak dx 9 et tud és 1 gb van menne...

VKiller
Vagyis gyorsabban fut egy mostani vinyón egy Game mint egy régebbin?
Vagy semmi köze a játékok sebességéhez?

VKiller
Ugye egy régebbi (2002-es 60Gb-os Maxtor) sebessége nem számít a játékok futásánál?

Játék alatt nem kiemelkedõ. 3Dmarkkal poénból teszteltünk ilyen karikat mit bír 😊

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

GyimiGábor
Hali!

Összekötöttem 2 gépet router nélkül. Látják egymást a gépek és a játékokkal is símán tudunk lanozni csak nem engedi a hogy a másik gép megosztási mappájába belemenjünk. Van olyan program amivel megoszthatunk fájlokat? Azért gondolom hogy úgy mûködne (ha van olyan program) mert a játékok is adatokat küldenek a másik gépre.

Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L

daxan
Itt egy példa, hogy mit csinál ha megszakad a net.:

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

Most konkrétan egy vagy két problémáról van szó?

Egyébként K8-nál nincs FSB!

A memória órajele a proci órajelébõl kerül leosztásra (ezért nincs szinkron és aszinkron üzemmód, minden esetben szinkron van), azaz ha emelkedik a proci órajele, akkor emelkedik a RAM-é is. Hacsak nem választasz alacsonyabb DRAM osztót.

A szorzóval kapcsolatban: A64 esetén (leszámítva az FX-eket) csak lefelé állítható a szorzó, egészen 4x-ig. Felfelé nem, és nem is lehet unlockolni.

A 667MHz hivatalosan PC2-5300, az 5400 a DDR2-675-öt jelenti.

daxan
Sziasztok! Nekem volna 1 hibám de egyszerûen nem tudunk rájönni, hogy mi lehet... ADSL netem van és kb 2 hónapja elkezdett megszakadozni. A modemet kicserélte a szolgáltató és továbbra sem jó. Õk azt ajánlották, hogy cseréljem, ki a LAN kártyát és attól rendbe jön. Hát ez nem így lett továbbra is megszakad. Kb 2-3 óránként szokott megszakadni. Már 2 gépen is ki lett próbálva és mind2-n ugyanúgy megszakadt... Nem tudnátok tanácsot adni, hogy mégis ilyenkor mi a teendõ???

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

kirol
De ez csak egy dologban jobb, pl. mint egy 8800 GTX, nem?
Abban, ami a modellezéshez kell? Vagy játék alatt is jó?
Amúgy nem semmi ára van. 😊

VKiller
Mellékesen: Ugye egy régebbi (2002-es 60Gb-os Maxtor) vinyó nem lessítja a gépet? (mármint a teljestményt játékoknál, nem az adat átvitelt mert azt tudom hogy lassítja)

Hixer
jaja profi modellezéshez használt vidkari

"NVIDIA Quadro ultra high-end graphics solutions shatter the limits facing CAD, DCC, and visualization applications. Armed with a radically new graphics architecture engineered to address the most demanding challenges facing professionals, NVIDIA Quadro ultra high-end products deliver up to 33.6GB/sec. memory bandwidth, 1GB GDDR2 frame buffer memory, 256-bit memory interface and support for 2 ultra-high resolution (3840 x 2400) digital panels."

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

duran5r
vidéki vagyok vazz -.- ... Mosonmagyaróvár <#idiota>

"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"

duran5r
viedókártyának tûnik <#banplz>

Barney Tech
Modellkészítésekre használt videokártya.

NeoMaN
khmm...
Mistralok 15.00.-ig nyitva vannak, nem beszélve a nagyáruházakban lévõ PC-s boltokról, ill. Media, Auchan, Tesco.

duran5r
na ya de milyen számtek boltot találok én nyitva ilyenkor? :S 😞 . Hát mind1 ez van azért köszönöm szépen

saviola
Elvileg számtek boldba kell lennie

Akkor semmi baj, mert kb ugyan olyan lesz az idõzítés..
így meg a 256 az belassítja a 2db 512 est.
De 1024 most bõven elég...

duran5r
na ya ez lenne a legjobb de honnan a francból szedjek mégegy ilyen kábelt :S ez is kész véletlen volt hogy volt itthon.. még elis csodálkoztam tavaly mikor vettem hogy az akinek nincs otthon egy ilyen kis kábelarzenálja ami épp tartalmazza véletlen a szükséges kábelt az hogy használja a nyomtatót :S..

saviola
cserét

saviola
akkor azért próbáld meg a kábelcsrét

saviola
Jah télleg én Intelbe gondolkodtam nekem is az van azt már azt hizsem hogy mindenkinek akkor :-D

duran5r
volt reinstall.. 2 gépem van mind2õnél ezt csinálja... néha megy néha nem . én már nemtudom mitcsináljak vele :S.. azért köszi 😞

Barney Tech
Nem kell kivenni a ramok ez baromság az AMD-nél Dual Channelben 5% javul a teljesítmény Intelnél pedig 40% szóval ha inteled lene akkor kell kivenni.

saviola
azt lehet az is hogy egy xp reinstall segítene